Blokkhus for utvendig dekorasjon av huset: hvordan velge?

Blokkhus for utvendig dekorasjon av huset: hvordan velge?

Tre er det mest verdifulle og mest attraktive byggematerialet. Utvendig dekorasjon med slike råvarer har alltid vært populær, det mister ikke sin relevans i dag, men sammen med fordelene, kjennetegnes det av de høye kostnadene. Derfor presenteres på det moderne byggemarkedet produkter som etterligner kledning med en treramme, men har en rimeligere pris, dette inkluderer et blokkhus.

Funksjoner og fordeler

Et lignende materiale for utvendig og innvendig dekorasjon ble først utbredt i Europa, men vant gradvis popularitet i Russland, først og fremst på grunn av dets høye tekniske egenskaper og attraktivitet. Ulike tresorter brukes som råvarer for produksjon av et blokkhus, samt materialer som etterligner en finish fra en bar..

I tillegg til den estetiske komponenten, er produktene kjent for sin praktiske egenskap i sammenligning med de fleste produktene for et lignende formål.. Og bygningene etter endt med et blokkhus er transformert uten anerkjennelse. I tillegg har naturligheten i designet ikke mistet sin relevans på mange tiår..

Trepaneler har en behagelig aroma som har en gunstig effekt på mennesker. Ved oppvarming kan råvarer holde seg varme i lang tid, så produktene er etterspurt for etterbehandling av boligbygg, uthus, bad og badstuer. For arbeid ute brukes brede paneler, som er iboende i en stor likhet med tømmerstokker.

Fiksering av strukturelle elementer skjer i henhold til “torn-groove” -metoden, på grunn av hvilken strukturer som er belagt med slikt materiale, får en pålitelig og vakker utvendig finish.

Blant det store antallet positive egenskaper ved materialet, er det verdt å markere det faktum at bruk av et blokkhus gjør det mulig å utføre holdbar kledning av en bygning med minimale kostnader.

I tillegg gir materialet strukturen ytterligere varmeisolasjon, samt beskyttelse mot negative miljøfaktorer.. Og etterligningen av et hus fra en treblokk snakker om respektabilitet og god smak av huseiere..

Visninger

Hovedkriteriet på grunnlag av hvilken klassifiseringen av et blokkhus utføres, er råvaren som brukes til produksjon av slike paneler. Produktene er laget av tre, metall eller vinyl.

For produksjon av treprodukter gis det preferanse til nåletre og løvtre, der furu, gran, sedertre og så videre kan skilles..

Produksjonen av slike paneler utføres ved hjelp av følgende teknologi:

 • loggen blir kuttet i henhold til en spesiell metode, hvor fire elementer dannes;
 • de resulterende produktene gjennomgår en tørkeprosess som kan vare i ca 14 dager;
 • hvoretter materialet som tilsvarer de nødvendige egenskapene får den riktige konfigurasjonen, som gjør det mulig å fullføre bygningene.

  Med tanke på kvaliteten på trelameller, er det flere kategorier av treblokkhus:

  • kategori “A” – produkter fra denne gruppen kan inneholde defekter i form av 1 knop, 2 sprekker og harpikslommer for 1,5 m materiale;
  • produkter med opptil 4 knop og 2 lommer er kategorisert som “B”;
  • kategori “C” inkluderer produkter på overflaten som det kan være defekter på ikke mer enn 5% av panellengden.

  På salg kan du finne produkter hvis kvalitet gjør det mulig å inkludere dem i flere kategorier samtidig. I en slik situasjon er produktene merket med to bokstaver samtidig..

   De positive egenskapene til treprodukter inkluderer følgende materialegenskaper:

   • høy motstand mot mekanisk belastning;
   • vedlikehold av individuelle komponenter i strukturen;
   • enkel installasjon og lav vekt på produkter;
   • miljøvennlighet av produkter;
   • paneler lar basene “puste” og gi varmeisolasjon;
   • estetisk tiltrekning.

   Imidlertid trenger et treblokkhus, som en foring, regelmessig behandling av lakkmaterialer, noe som forlenger materialets levetid betydelig..

    Metallblokkhuset er kjent for flere positive kvaliteter..

    • Råmaterialet for produksjon er sinkbelagt stålplate.
    • Innsiden av panelet er grunnet og malt. Et bestemt mønster påføres utsiden, som etterligner tre..
    • Materialet skiller seg ut for holdbarhet og motstand mot ekstreme temperaturer. I tillegg, i motsetning til motstykker av tre, er produktene ikke utsatt for deformasjon fra kontakt med fuktighet..

    Metall gir panelene høy styrke, og kostnaden for metallprodukter er alltid en størrelsesorden lavere enn et blokkhus av tre. I tillegg trenger stålplater ikke å bli behandlet og er ikke klassifisert som brannfarlige byggevarer..

    Ulempene med fasader ferdig med et metallblokkhus inkluderer deres utseende, som i stor grad er dårligere enn andre typer produkter. Om sommeren kan metallprodukter bli veldig varme.

    Vinylprodukter inneholder spesielle tilsetningsstoffer som gir dem høy kvalitet og holdbarhet. Produkter på markedet i dag kjennetegnes ved et bredt spekter av farger og lave kostnader..

    Vinylpaneler etterligner trefinish perfekt, blant fordelene med produktene er det verdt å merke seg følgende egenskaper:

    • materialet krever ikke spesifikt vedlikehold – det er ikke behov for behandling eller maling over tid;
    • ifølge forbrukeranmeldelser har et vinylblokkhus en lang levetid som overstiger treproduktene.
    • produkter har en minimumsvekt, noe som eliminerer tilstedeværelsen av ekstra belastning på bygningens fundament etter fasadekledningen;
    • paneler har et høyt nivå av UV -motstand.

    Ulempene med vinylprodukter inkluderer strukturens heterogenitet, samt følsomhet for temperatursvingninger, som ifølge eksperter ikke bør brukes til alle typer bygninger, inkludert hus av rammetype eller bygninger av luftbetong.

    Dimensjoner

    Basert på typen råvarer som brukes til fremstilling av blokkhuset, samt å ta hensyn til mulige svingninger i dimensjonene til panelene, som er avhengig av produsenten av produktene, Følgende dimensjoner på panelene kan noteres:

    • treprodukter – lengden på panelene er fra 2 til 6 m, bredden er fra 9 til 24 cm, tykkelsen er 20-45 mm;
    • vinylblokkhus – lengde fra 3,66 til 3,81 m, bredde – 24 cm, tykkelse – 1,1-1,3 mm;
    • metallpaneler – lengde fra 0,5 til 6 m, bredden på produktene er 18-22 cm, tykkelsen – 0,5 mm.

    Farger

    I tillegg til standard nyanser som er innebygd i trefinisher, som furu, eik, sedertre eller gran, kan vinyl- og metallpaneler ha ganske uvanlige farger. Blant dem kan du skille lyse nyanser, for eksempel beige, lysegul, elfenben, banan eller karamell og oliven, eller mørke farger, for eksempel mørk valnøtt eller kaffe..

    Utvalget av produkter gjør det mulig å velge fargen på panelene i henhold til kundens individuelle preferanser og særegenhetene ved strukturen.

    Hvordan jobbe med et blokkhus?

    Installasjonen av et blokkhus innebærer en forhåndsinnretning av en ventilert struktur og en ramme, som består av følgende komponenter: dampsperre, dreiebenk, varmeisolerende lag, vindsperre, motgitter.

    Selvmontering

    Når du planlegger å trimme et hus på egen hånd, er det verdt å vurdere en rekke arbeidskrav:

    • panelene er festet langs føringene;
    • for installasjon av produkter av høy kvalitet, er det verdt å bruke klemmer eller metallbraketter;
    • det er bedre å holde trepaneler inne i huset i flere dager før installasjonen for å redusere fuktighetsinnholdet i råvarer.

    Installasjonen utføres fra det nedre hjørnet og plasserer panelene i en horisontal posisjon.

    Festeprosessen utføres i henhold til følgende teknologi:

    • klemmer er festet til kassen;
    • den første lamellen settes inn i bena med sporet ned;
    • det andre produktet settes på piggen på det forrige panelet;
    • i henhold til den beskrevne ordningen, festes det til enden av veggen.

    Dør- og vindusblokker er dekorert med platebånd; på salg kan du finne dekorative elementer for å dekorere ytre hjørner.

     For installasjon av metall- eller vinylelementer bør det tas i betraktning at det under installasjonen av panelene er nødvendig å forlate hull mellom lamellene for klimatiske endringer i strukturens form. I tillegg bør festene utføres med selvskruende skruer eller klemmer med et korrosjonsbeskyttende belegg. Ellers skiller festeteknologien seg ikke fra standardopplegget beskrevet ovenfor..

     Hvordan male?

     For å forlenge levetiden til treprodukter, bør du behandle panelene med en flekk eller et antiseptisk middel. Blokkhus av tre egner seg godt til flekker med lakk, maling eller mastikk.

     Før maling må overflaten på basen grunnes uten feil.. Eksperter anbefaler å fornye fargesammensetningen hvert 5. år, men bruk samme sammensetning. Ellers må det gamle belegget fjernes med en kvern..

     I dag, på hyllene til bygging av supermarkeder, er det et stort utvalg av treflekker, takket være det du kan gi materialet den nødvendige nyansen og understreke tekstur av råmaterialet..

     Er det mulig å kappe om vinteren?

     I henhold til anbefalinger fra eksperter bør installasjonen av trepaneler bare utføres i den varme årstiden. Siden den høye luftfuktigheten som oppstår i høst- og vinterperioden vil påvirke endringene i egenskapene til råvarer, noe som vil komplisere installasjonsarbeidet, kan det i tillegg oppstå sprekker på panelene.

     Det er ingen slike sesongbegrensninger for installasjon av et metall- og vinylblokkhus, men under installasjonen av strukturen om vinteren anbefales det å doble størrelsen på de klimatiske hullene mellom panelene..

     Fordeler og ulemper

     De positive egenskapene til et blokkhus for utendørs dekorasjon inkluderer følgende materialegenskaper:

     • miljøvennlighet av alle presenterte varianter av produkter;
     • gode styrkeindikatorer som lar produkter tåle forskjellige mekaniske påvirkninger under drift;
     • bartre inneholder harpikser, på grunn av hvilket materialet er motstandsdyktig mot dannelse av sopp og mugg;
     • produktene gir et godt nivå av vanntetting for grunnlaget for strukturen;
     • finishens ytre attraktivitet og det store fargesortimentet, lar deg implementere designløsninger angående den eksterne utformingen av fasaden til bygningen;
     • enkel installasjon av paneler;
     • lav vekt på produkter og konstruksjon som helhet.

      Blant ulempene med slikt materiale er det nødvendig å markere noen funksjoner..

      • Trepaneler er svært brannfarlige. Imidlertid lar dette minus deg redusere behandlingen med spesielle forbindelser..
      • Ved feil i arrangementet av ventilasjon i rommet kan det dannes et fuktig mikroklima, som vil medføre dannelse av sopp og mugg på veggene.
      • Noen tresorter har utilstrekkelige styrkeindikatorer, på grunn av hvilke produktene kan bli skadet under installasjonsprosessen, noe som vil påvirke bygningens utseende negativt.

      Fine eksempler for inspirasjon

      Hvit farge for kledning av fasaden til et privat hus vil være en ganske dristig beslutning som vil få det til å skille seg ut fra resten av bygningene i nærheten. Kompetent utvalgte kontrastdekorative elementer vil gi designen en kortfattelse og bli en utsmykning av den ytre dekorasjonen, noe som understreker huseiernes gode smak.

      En komposisjon laget av naturlige materialer har alltid vært et vinn-vinn-alternativ for ethvert design. Den utvendige finishen, som kombinerer naturlig tre og stein, vil ikke forlate noen likegyldige og vil fortrylle med sin attraktivitet. En slik fasade vil bli høydepunktet i hele strukturen, så vel som det personlige plottet som helhet, tiltrekke seg med sin originalitet, enkelhet og raffinement.

      For informasjon om hvordan du dekorerer fasaden med et blokkhus, se følgende video.