Armstrong -tak: typer og størrelser på plater

Et pent og vakkert tak gjør hele rommet attraktivt. I denne forbindelse er det spesielt oppmerksom på det under reparasjoner – taket skal ikke bare passe harmonisk inn i det omkringliggende rommet, men også tjene i lang tid. Imidlertid er etterbehandling av tak vanligvis forbundet med visse vanskeligheter – du må håndtere sprekker og uattraktive sømmer, nivåfall, konsekvensene av lekkasjer og iøynefallende kommunikasjon.

Hvis du har minst noe fra denne listen, og du må rydde opp i taket raskt, anbefaler vi at du tenker på å velge en Armstrong opphengskonstruksjon..

Hva det er?

Moderne produsenter av denne typen tak posisjonerer finishen som en “amerikansk designinnovasjon”, men dette er selvfølgelig ikke tilfelle. Tile-cellular-strukturer har blitt mye brukt i Sovjetunionen og Europa siden omtrent midten av 60-tallet i forrige århundre. Riktignok i industrilokaler, og ikke i private hus eller leiligheter.

Moderne teknologier har gjort det mulig å utføre produksjon av takfliser fra materialer som er egnet i alle egenskaper for alle lokaler – fra et lite kjøkken til ferdigstillelse av et kontor eller skolestudie. Derfor kan vi i dag si det trygt Armstrong finish er kanskje den mest allsidige gulvfinishen.

Strukturen ser ut som et system av profiler som danner firkantede eller rektangulære celler. Plater og lamper er plassert i cellene, og selve profilene er festet til undertaket ved hjelp av suspensjoner. Suspensjonssystemet vil med hell skjule uregelmessigheter, ledninger eller ventilasjon, beskytte mot støy (i dette tilfellet velges plater med spesielle egenskaper), og lar deg isolere rommet.

Installasjon av slike strukturer utføres raskt og krever ikke spesielt forberedende arbeid. Profiler og plater er relativt rimelige (selvfølgelig, hvis vi ikke snakker om eksklusiv designutvikling). Imidlertid, før du starter reparasjonsarbeidet, anbefaler vi at du rådfører deg med en spesialist som hjelper deg med å evaluere undertaket i henhold til følgende kriterier: om det vil tåle tilleggsbelastningen og hva slags; om det er nødvendig å fjerne gammelt gips og reparere sprekker; hvilke bygningsmaterialer gulvene er laget av. Dette vil bestemme materialene for etterbehandling du velger i fremtiden, samt passende vekt på profilen, størrelsen på dyvlene og så videre..

Produksjonen av takpaneler har utviklet seg spesielt raskt de siste årene. En rekke innovative materialer og deres unike egenskaper, en overflod av fargevariasjoner og teksturer, evnen til å belyse taket fra innsiden – alt dette lar deg velge akkurat det alternativet som mest vellykket utfyller interiøret og passer deg..

Suspenderte flisestrukturer har mange fordeler, vi vil snakke om dem litt senere.. Den største fordelen, som må nevnes, er takets “fullstendighet”. Dette betyr at du vil presentere takets design allerede før installasjonen, og etter at arbeidet er fullført, er det ikke nødvendig med ytterligere justering eller oppgradering..

Verdighet

Tenk på de viktigste fordelene med Armstrong suspenderte strukturer:

 • Romstørrelse spiller ingen rolle – Armstrong kan installeres i både små og veldig store rom.
 • De fleste takflisene er veldig lette, noe som vil unngå unødvendig belastning av basestrømmen.

 • Bare Armstrong vil best dekke alvorlige takfeil..
 • Armstrong er uerstattelig der det er nødvendig å skjule kommunikasjon – den vil vellykket “dekke” forskjellige kabler, ledninger og hetter. I tillegg, hvis kommunikasjon må repareres, trenger du bare å fjerne nødvendig antall fliser uten å forstyrre hele takkonstruksjonen..
 • Skade på ett etterbehandlingselement vil ikke føre til behovet for å demontere hele strukturen – taksteinene er enkle å bytte ut.
 • Montering og installasjon av et Armstrong -tak krever ikke spesiell kunnskap og styrken til noen hjemmelagere. Ingen spesialverktøy er nødvendig heller – vanlige konstruksjonsverktøy vil gjøre det..

 • Materialene som brukes til å lage takfliser er veldig forskjellige. Du kan enkelt finne det beste pris / kvalitet -forholdet.
 • Teksturene og fargene på etterbehandlingspanelene er veldig forskjellige, og utvalget av overflater som passer til interiørstilen vil ikke være vanskelig..
 • I mellomrommet mellom hovedtaket og det nedhengte kan du legge isolasjon og kombinere en vakker finish og isolasjon – ideelt for rom i landlige hus.
 • Om nødvendig kan du velge paneler med gode lydisoleringskvaliteter – derfor installeres Armstrong ofte i klubber og innspillingsstudioer..
 • De fleste moderne etterbehandlingspaneler er egnet for installasjon i rom med høy luftfuktighet.
 • Moderne etterbehandlingsmaterialer tiltrekker seg ikke støv og kan om nødvendig enkelt rengjøres og vaskes.
 • Alle etterbehandlingspaneler er spesielt sertifisert og trygge for mennesker. De avgir ingen skadelige stoffer, og den lette lukten i ny plast forsvinner i løpet av en til to dager..
 • Etterbehandlingspaneler er ikke utsatt for temperaturendringer, forringes ikke eller endrer farge når de utsettes for ultrafiolett stråling.

Kassetttak har noen ulemper:

 • Armstrong -finishene passer kanskje ikke til alle interiørstiler. For eksempel, for klassisk interiør, er det bedre å velge et enkelt matt strekkloft..
 • I interiør i hjemmet kan det se “rustikt” ut. For å forhindre at dette skjer, bruk panelets originale teksturer og spektakulær belysning..

Jo billigere takstein, jo kortere levetid. Dessuten er billige alternativer vanligvis ikke fuktresistente..

 • Dessverre kan takfliser av dårlig kvalitet endre farge når de utsettes for sollys eller begynne å smuldre når de utsettes for varme eller kulde..
 • Takfliser kan bli skadet av et utilsiktet slag eller riper (barnepistoler og slyngeskudd, leketøyhelikoptre og fly, en tilfeldig champagnestopper eller bare et objekt som ikke ble kastet).
 • Den suspenderte strukturen vil uunngåelig “spise” 15-25 centimeter av høyden på rommet.
 • Dessverre vil konstruksjonen ikke tillate å utføre noen krumme linjer – bare rette linjer eller diagonaler.

Spesifikasjoner

Nedhengt tak brukes over hele verden, så du kan alltid be selgeren om sertifikater for overholdelse av allment aksepterte standarder..

Armstrongs standard suspenderte konstruksjonsspesifikasjoner er:

 • Størrelsen på en flis er fra 600 kvadratmeter. mm, også fliser med en størrelse på 1200 x 600 mm er på salg.
 • Flisetykkelsen varierer fra 0,8 til 2,5 centimeter.
 • Vekten på en kvadratmeter av strukturen avhenger av vekten til etterbehandlingsmaterialene og kan variere fra 2,5 kilo til 8.

 • Avhengig av egenskapene til etterbehandlingsmaterialet, varierer fuktmotstanden i taket – fra 70 til 100%.
 • Armstrong -strukturen er spesielt sertifisert (du kan be selgeren eller produsenten om de relevante dokumentene) og har en høy grad av miljøvennlighet, så slike tak er helt trygge for mennesker. Disse designene er godkjent for installasjon i barns utdannings- og medisinske institusjoner, noe som indikerer deres høye kvalitet..
 • Refleksjon – opptil 90%, noe som betyr at alle Armstrong -tak har god lysrefleksjon.
 • Lydabsorpsjonskoeffisienter avhenger av platematerialene og varierer fra 0,2 til 0,5.

 • Armstrong har en lav brennbarhetsvurdering. Dette er et brannsikkert tak, ettersom de fleste materialene som platene er laget av, er ikke brennbare. På grunn av mangfoldet av materialer kan brannegenskaper også være forskjellige og bestemmes av en indikator som kalles “brannmotstand” (dette er tiden materialet tåler brann).
 • I følge GOST er Armstrong -systemer strukturer av lav fareklasse, og de kan brukes i lokaler til forskjellige formål..
 • Hvis taksteinene utsettes for ytterligere behandling med spesielle forbindelser (dette gjøres fra innsiden), kan de tåle korrosjon og fuktighet i lang tid. Takplater er kommersielt tilgjengelige med tre typer kant: Microlook, Tegular, Board, siden lamellene i opphengssystemet kan ha forskjellige bredder og former (glatte rette kanter eller “trinn” -kanter).

Visninger

De viktigste forskjellene i undertak er forskjellene i materialet til etterbehandlingsplatene. Produsentens sertifikater må angi de viktigste tekniske egenskapene.. Flere typer Armstrong -design finnes i salg i dag..

 • Tak i økonomiklasse innebærer billige og enkle materialer – mineral -organiske tallerkener, ganske tynne og skjøre, brukes som takdekorasjon. Det brukes ikke fuktresistent materiale i produksjonen, så lekkasje eller overdreven fuktighet vil skade overflaten. Likevel har designene i økonomiklassen sine fordeler, for eksempel et utvalg av sortiment, en bred palett av farger og en lett vekt på selve platene..
 • Spesielle egenskaper ved plater fuktresistent tak tillate bruk av kassetttak i svømmebassenger, bad og badstuer, på loggier og uoppvarmede verandaer.
 • Fargede og gitterpaneler, alternativer med unike ornamenter og belysning – et designprosjekt vil gjøre dine villeste drømmer til virkelighet. Riktig nok vil kostnaden for et slikt design være litt høyere enn standard Armstrong -versjon..

 • Suspenderte systemer “Prima” har utmerket ytelse og er egnet for bruk i fuktige rom. Holdbare og holdbare paneler er laget av slitesterke materialer – metall, plast og så videre..

 • Falske akustiske tak nødvendig for rom med lydisolering. Tykkelsen på lydisolerende plater når 22 mm, derfor er slike opphengssystemer svært pålitelige..
 • For produksjon av hygienisk tak mineralpaneler med et antibakterielt belegg brukes. Dette taket er vaskbart og er mye brukt i helsevesenet..
 • Rack tak den er montert på samme måte som Armstrong opphengssystem, den eneste forskjellen er at de strukturelle elementene i det nye taket ikke er paneler, men metall (aluminium) lameller.
 • Rastertak – det er en cellesuspendert struktur, og størrelsen på cellene kan være helt annerledes. I tillegg kan celler ha forskjellige former – firkantet, diamantformet eller polygoner. Armstrongs design kan også klassifiseres som raster. En spesiell type – takpaneler, som er små åpne celler (metallgitter).

Ulike design er designet for å dekke forskjellige behov, men ethvert Armstrong -tak kan sies å være enkelt å installere, allsidig, holdbart og brannsikkert..

I tillegg til forskjellen i egenskapene til takfliser, kan du støte på en annen måte å installere dem på. Så, oftest er det en standard metode der flisen rett og slett er innebygd i rammen, men det kan også være en mer moderne måte – å installere trimelementer ved å snappe inn fra utsiden.

Strukturelle elementer

Sammensetningen av elementene i den suspenderte strukturen forblir uendret når den installeres i et hvilket som helst rom, bare antallet endres. For å installere strukturen trenger du følgende profiler: bærende, tverrgående, hjørneveggprofil. Komponentene i opphengssystemet til rammen i det nye taket er strenger (eller eiker) for å støtte profilene og sommerfuglfjærene for å feste opphengene. Og selvfølgelig er den viktigste delen av designet plater eller kassetter..

Faktisk er Armstrong en konstruktør som består av elementer som kobles til hverandre og danner et slags maske av profiler og paneler.. Et slikt design er universelt og kan brukes i store og små mellomrom, og vanskeligheter oppstår bare når du arbeider med ikke-lineære rom (i disse tilfellene må designet kombineres med gipsplater eller undertak i plast).

Nøkkelen til suksessen med Armstrong -installasjonen er riktig og jevn feste av profilene på vegger og tak. Først av alt må du være oppmerksom på at grunnhimlingen og veggene kan være laget av forskjellige materialer – tre, betong, stein, murstein. Dette betyr at vi må fikse profilene ved hjelp av plugger i forskjellige størrelser. For eksempel dikterer steinvegger eller silikatoverflater valget av plugger på minst 50 mm.

Hvis du tviler på at grunnloftet kan tåle den nedhengte strukturen, er det bedre å overlate installasjonen til spesialister – de vil mest nøyaktig velge de nødvendige festene.

Den enkleste måten å arbeide med tregulv på – rammen er vanligvis festet med vanlige selvskruende skruer. Selv en nybegynnermester kan håndtere installasjonen av de viktigste etterbehandlingselementene – plater. Det viktigste er at hele strukturen er jevn (for dette må du sjekke alle vinklene mellom guidene). Deretter legger vi flisene sidelengs inn i gitteret, gir det en horisontal posisjon og plasserer det forsiktig på profilen.

Bruken av en taksokkel vil bidra til å utfylle hele strukturen..

Ikke glem lamper og annen kommunikasjon! Alt dette arbeidet må være fullført allerede før taket er installert, og når du installerer belysningsarmaturen, anbefaler vi at du umiddelbart kobler det til ledningene for å unngå å fjerne panelene og installere dem senere..

Det beste Armstrong takbelysningsarmaturet er en forhåndsbygd innfelt lampe som erstatter en rekke takfliser.

Materialer

Når vi snakker om materialene som brukes i konstruksjonen av Armstrong undertak, snakker vi først og fremst om materialene som brukes til produksjon av plater, siden det er svært få profilvariasjoner – det kan være aluminium eller galvanisert.

Så i dag kan vi finne følgende paneler i Armstrong -designen:

 • Metallisk. Utseendet og prisen på slike overflater kan variere sterkt. Den letteste og mest holdbare, dessuten perfekt tilpasset maling i lyse farger – aluminium. Et mer budsjettmessig alternativ er stålgalvaniserte eller forniklede fliser (utseendet er ikke verre enn aluminium, men tyngre). Metallplater er ekstremt holdbare – produsenter gir garanti for noen modeller opptil 50 år. I tillegg tillater moderne teknologi produksjon av polymerbelagte metallpaneler, speil og matt, perforert, bølgepapp, slik at du enkelt kan finne et pålitelig og vakkert alternativ..

 • Tre fremdeles populær som dekorasjon, merker vi bare at firkantede trefliser, montert som Armstrong, er ganske sjeldne. Disse panelene er dyre og krever en tømmerramme av høy kvalitet i stedet for metall. Imidlertid etterligner moderne plast vellykket tre. Hvis du fortsatt foretrekker en miljøvennlig trefinish, er kork- eller bambusplater en effektiv erstatning for trepaneler. De har blitt populære relativt nylig, men har allerede fått mange positive anmeldelser, siden de ikke bare er elastiske og holdbare, men også har en rekke andre fordeler, for eksempel varme- og lydisoleringsegenskaper..

 • Mineralpaneler eller fra mineralfibre er komprimert sagflis med tilsetning av polymerbindemidler. Et stort pluss med denne moderne finishen er at den kan etterligne forskjellige teksturer – tre eller forskjellige steintyper, noe som gjør at vi kan diversifisere interiøret.
 • PVC -finish (plasttak). Tak- og veggmaterialer av høy kvalitet er laget av plast i dag. Et stort antall varianter i teksturer og farger lar deg utføre de mest vågale prosjektene, for eksempel å bruke paneler med fotoutskrift i interiøret. Lav pris og gode teknologiske egenskaper (plast er ekstremt fuktbestandig, endrer ikke farge av og til, er ikke redd for temperaturendringer) ga plastpanelene et “grønt lys” i etterbehandlingen i landhus.

Det eneste du må huske er at plastpaneler ikke kan brukes der temperaturen kan være høyere enn 70 grader, for eksempel i en badstue. I tillegg blir plasten lett skadet og krever forsiktig håndtering under installasjonen..

 • Gips. Etterbehandling av gips vil være spesielt etterspurt der det er nødvendig å skildre elegant stukk eller etterligne et steinhvelv. Gips er ikke brannfarlig, ifølge alle egenskaper er det trygt for mennesker, det lar deg lage en helt hvit overflate i ånden til palassinteriør.
 • Glass tak. Halvtransparente firkanter av glass eller plexiglass, opplyst fra innsiden, ser edle og elegante ut. Glassstrukturer passer perfekt inn i interiøret i moderne leiligheter, og de vil passe i alle rom – fra haller og kontorer, til kjøkken og soverom.

Dimensjoner

Etter montering av undertaket vil høyden på rommet uunngåelig redusere med minst 15 centimeter. Hvis taket ditt ikke er høyt, men fortsatt er et nedhengt tak, er det best å bruke blanke og speilede paneler, takket være at høyden på rommet visuelt vil øke..

Vekten av strukturen avhenger av materialene som skal brukes. Så du kan bruke aluminiumsprofiler eller profiler i rustfritt stål: aluminiumsstrukturen blir mye lettere.

Materialene som taksteinene er laget av har også forskjellige vekter. Vekten på glass- eller akrylpaneler er ganske betydelig, mens plast- eller aluminiumspaneler er veldig lette. I gjennomsnitt veier en kvadratmeter konstruksjon omtrent 4,5 – 5 kg, men den kan nå 8 kg. I tillegg vil tykkelsen på etterbehandlingsmaterialet også bestemme vekten av belegget – det kan variere fra 0,8 til 2,5 cm. Standard dimensjoner på Armstrong takstein for tak er 600 kvadratmeter. mm og firkant.

Tilgjengelig i standardstørrelser og profiler. Lengden på lagerprofilen i henhold til GOST er 3,6 m, minimumslengden på tverrprofilen er 0,6 meter.

Om nødvendig kan du bestille profiler lengre eller kortere fra produsenter, eller koble dem til hverandre..

Farger og design

Armstrongs utvalg av takpaneler utvides hvert år. I dag tilbyr produsentene oss elegante pregede paneler, perforerte paneler, paneler med et geometrisk mønster som kan brettes til et helhetlig bilde, paneler med ekstra dekorative elementer (for eksempel masketak), svart -hvite modeller med og uten perforering, speilet og farget paneler.

Hvert paneldesignalternativ har sine egne fordeler. Så det perforerte taket ser bra ut i alle rom, uansett størrelse. Den kan vellykkes kombineres med farger og svart-hvite paneler, mens perforering vil tilføre standarddesign originalitet, dekorere det stramme interiøret på et kontor, en klinikk eller en utdanningsinstitusjon.

Det speilede taket forblir også på toppen av sin popularitet. Når det gjelder slike paneler, bør det bemerkes at de selvfølgelig ikke er laget av glass, men av polystyren med en spesiell film som etterligner en speiloverflate (ikke nødvendigvis glatt, men også ribbet). Forresten, speilpaneler er fleksible nok, slik at de til og med kan trimme buede deler av taket. Speilpaneler er enkle å rengjøre, tiltrekker seg ikke støv og er enkle å rengjøre, så de er egnet ikke bare for å dekorere boliglokaler, men også for lokaler til skjønnhetssalonger, klubber og så videre..

Fargede paneler brukes stadig mer i moderne kjøkkeninteriør. De ser spesielt bra ut når de matcher i farger med møbler og andre overflater (eller kontrast med dem). Klassiske kombinasjoner: svart og hvitt, brunt og beige, gult og blått, hvitt og rødt, grønt og hvitt gleder øyet og gir rommet en attraktiv lysstyrke.

Når du designer et farget tak, må du huske følelsen av proporsjon og eleganse – en overflod av fargeflekker som ikke er forbundet med hverandre med en enkelt nyanse eller en enkelt komposisjonsløsning vil heller irritere enn å behage.

Noen få ord om transparente tak i akryl. Et gjennomsiktig tak vil øke plassen, gjøre til og med et lite rom visuelt høyere, og viktigst av alt, det myke lyset som passerer gjennom panelene vil gi kos til soverommet, stuen eller studiet. Takplater er oftest laget av akrylglass (plexiglass), men silikatglass kan også brukes. Et pryd påført akrylpaneler eller etterligning av et glassmaleri ser vakkert ut.

Eventuelle glasspaneler er skjøre etterbehandlingsmaterialer, så du må være forsiktig når du arbeider med dem..

applikasjon

Armstrong himmede takkonstruksjoner kan brukes i mange forskjellige rom, fra små leiligheter til store offentlige bygninger. Disse opphengssystemene har vist seg perfekt på skoler, klinikker, kjøpesentre og kontorer – det tar ikke mange år å reparere takbelegget, og det er ikke vanskelig å bytte ut enkeltelementer.

Kombinasjonen av matte og speilpaneler i kombinasjon med belysningselementer lar deg diversifisere industri- og kontorinteriør, skjule kommunikasjon uunngåelig i slike lokaler.

I boliger med flislagt tak eksperimenterer de ofte. For eksempel kan du plassere lysere fliser rundt belysningsarmaturene – dette vil gi lys til rommet. Et interessant alternativ er kaotiske fargeflekker på hvit, sølv eller svart bakgrunn. I interiøret i moderne haller og kjøkken ser et kontrasterende “sjakkbrett” eller annet flislagt “mønster” spektakulært ut (kompleksiteten er begrenset bare av størrelsen på rommet).

Ved å kombinere plater med forskjellige teksturer kan du også gjøre et standard tak til et unikt tak. Så kombinasjonen av akrylpaneler med bakgrunnsbelysning og konvensjonelle paneler lar deg endre mengden lys i soverommet etter ønske, og markerer hele taket eller dets individuelle seksjoner.

Anmeldelser

Ifølge eierne er dette et økonomisk produkt av høy kvalitet. Armstrong lar deg raskt rydde opp i taket, selv om det i utgangspunktet var helt uattraktivt – gips smuldret, sprekker var merkbare “

Ifølge erfarne brukere er Armstrong et tak du kan installere selv. Ingen spesielle verktøy kreves, ingen spesielle ferdigheter er nødvendig heller – det viktigste er å følge instruksjonene.

Når du velger paneler, bør du foretrekke dyrere fuktresistente modeller. Selv vanndamp kan deformere paneler i økonomiklasse. Etter å ha installert et tak med plastpaneler, kan en bestemt lukt føles en stund. Det er best å tilbringe de første tre til fire dagene etter installasjonen av strukturen i landet, eller ganske enkelt ventilere det renoverte rommet godt..

Grå og svart takpanel ser fin ut, men ser bare bra ut med tilleggsbelysning, for eksempel spotbelysning. Før du installerer Armstrong, må du vurdere påliteligheten til gulvene, ettersom etterbehandlingstavlene kan være ganske tungtveiende..

Vakre eksempler i interiøret

Hvitt tak er alltid på moten – strenge klassiske paneler vil understreke elegansen i interiøret i en byleilighet.

Hvis du eier et feriehus, er dette en god grunn til å prøve Armstrong -finish. Endring av temperatur og høy luftfuktighet vil ikke skade det vakre og moderne taket. Lyse tak og vegger er perfekt kombinert med både tredetaljer og metallelementer.

Et lite rom vil virke større hvis du velger tofargede blanke paneler til dekorasjon og ordner dem på en kaotisk måte. Beskjedent kontorinteriør vil bare dra nytte av lyse aksenter av positive farger – det er raskere og morsommere å jobbe i et slikt rom..

Moderne teknologier tillater Armstrong å være laget av plast, som i utseende vil være absolutt umulig å skille fra et falskt tak i tre. Samtidig vil det være ildfast og fuktighetsbestandig, og viktigst av alt, det vil være veldig lett.

For å gjøre taket enda mer originalt, foreslår noen designere å arrangere Armstrong hengende strukturer i to nivåer. Dette er noen ganger nødvendig i møterom, hotellhaller, kontorrom, der taket er ganske høyt, og rommet må gis en viss hygge..

Kombinasjonen av svart og hvite trimpaneler har lenge blitt anerkjent som en klassiker.

Det viktigste er at taket i leiligheten “ekko” møblene og den generelle stilen, ellers vil det se overflødig ut.

Bakbelyste glasspaneler er en fin måte å legge til lys der det er lite. Et godt alternativ for rom uten vinduer er å simulere “vinduer” i taket ved hjelp av paneler som viser blå himmel og hvite skyer.

Armstrong suspenderte konstruksjoner er ikke bare egnet for kontorer eller høyteknologisk interiør. De passer perfekt inn i klassisk interiør med antikke møbler. Det viktigste er å velge riktig finish, for eksempel vakker hvit gips eller mineralpaneler.

Hvordan montere taket riktig "Armstrong", se neste video.