Akustisk skumgummi for taket: valgfrihetens finesser

Akustisk skumgummi for taket: valgfrihetens finesser

Denne artikkelen vil snakke om lydisolerte tak: om klassifisering, egenskaper, bruksområde, om en kort installasjonsteknologi av en egen type.

Lydisolerte tak regnes som den mest effektive praktiske metoden for å eliminere støy i et rom. Lydisolasjon oppnås ved å redusere effekten til den akustiske bølgen i isolatoren.

Vi vil snakke om forskjellige typer akustiske tak, forskjellige installasjonsalternativer for disse strukturene.

Typer akustiske tak

Lydmoduler kalles hovedkomponenten i akustiske tak og kan settes sammen på en rekke måter. I henhold til installasjonsprinsippet er systemet delt inn i spenningsduker, nedhengte takkonstruksjoner, ramme eller rammeløse.

Rammetypen for akustiske innebygde strukturer er utstyrt med en modulær struktur: taket er satt sammen av separate solide lydisolerte plater. Men selve rammen er satt sammen av vanlige lameller og profiler av forskjellige geometrier. Den ferdige profilen skaper celler med passende dimensjoner for installasjon av lydisoleringskort. Slik rammen er vanligvis festet direkte til tak og vegger, for fiksering brukes tette pakninger, som demper lydvibrasjonen. Det er ingen faste bindinger i dette systemet..

Rammetak, det vil si deres indre lag er dannet av spesielle lydabsorberende paneler. Det viser seg noe som en slags sandwich, lydisolerende materiale er plassert inne, for eksempel skumgummi. Utvendig er panelet ferdig med et vakkert dekorativt belegg.

Til dags dato har det blitt utviklet mange forskjellige metoder som lar deg plassere blokker innenfor rammen. En av de velkjente variasjonene av rammetakkonstruksjoner inkluderer “Armstrong” – opphengssystemer, plater i denne versjonen er installert i de øvre cellene. I en slik takkonstruksjon er det vanligvis ikke festet akustiske innfelte paneler til profilene. I den ferdige rammen er forskjellige akustiske paneler installert, egnet for parameterne til cellene.

Lydisolert rammeløst panelsystem består av kledningsmaterialer, akustiske innebygde sandwichpaneler. Slik innebygd akustikk skiller seg fra andre systemer ved mulig festing av paneler direkte til selve taket., Derfor er det ikke nødvendig å montere rammen. Denne typen festing er muliggjort av det integrerte festelementet i selve modulene..

Rammeløse strukturer er isolert med myk bomull, og skaper en slags luftige akustiske matter. Utvendig er panelene kledd med 12,5 mm gipsfiberplater, slik at materialet får en høy hardhet. Panelene er festet til taket gjennom en spesiell vibrasjonsfrakoblende enhet. Den akustiske typen plater velges i henhold til lydisolerte parametere.

For eksempel har 40 mm paneler vist sine unike egenskaper under husholdningsbruk. Men 70 mm moduler brukes til å dempe gjennomsnittlige lyder.. 120 mm paneler brukes i ganske støyende rom, som konserthaller og kinoer.

Akustiske tak i stretch -type er laget av PVC -film. Slike materialer har utrolige lydisoleringskvaliteter. Filmen er behandlet på en spesiell måte, dette lar deg forbedre effekten, perforere filmen med små hull eller supplere med et antistøylag.

Det store antallet slike hull forhindrer inntrengning av lyder. Støyen dempes litt i disse hullene. Filmen er strukket ved hjelp av en spesiell teknologi, filmen er festet til veggbaguettene.

Lydisolering

Lydisoleringstyper av plater er harde eller myke, alt avhenger av hvilken type isolator som brukes. Alle akustiske materialer har sine egne karakteristiske kvaliteter, forskjellige akustiske materialer brukes forskjellige steder.

Glassfiber Type Plater

Dette materialet er laget av en langstrakt glassfibertråd. Denne tråden er lagt i samme retning. Størrelsen på glassfibergarnene tillater produksjon av et panel i ett stykke i lengderetningen. Fibrene er limt med en spesiell polyesterharpiks.

Glassfiberplater er henholdsvis fuktresistente, dette materialet brukes som lydisolering for rom med høy luftfuktighet. Forsiden så vel som baksiden av de belagte platene. Dekorativ kledning er laget av en spesiell polyvinylkloridfilm, den er også laget av aluminiumlaminat og perforert plater.

Akustiske vanntette paneler er ferdig med glassfiltark eller aluminiumoksidfolie brukes. Panelstørrelser starter fra 60×60 cm og går opp til 1,2×1,2 m, i dette tilfellet når maksimal tykkelse på produktet 100 mm.

For å montere akustiske glassfiberplater, bruk en proprietær ramme eller andre suspenderte akustiske lerreter med spesielle celler i ønsket størrelse. Du kan fikse platene med lim eller bruke skruer.

Plater laget av steinull

Denne isolerende typen produkter er laget av dolomitt, kalkstein, basalt, platen behandles ved hjelp av en bestemt teknologi. For å oppnå en økning i lydisoleringskvaliteter, tilsettes perlitt eller leire til materialets sammensetning. Fibrene er bundet med gips, stivelse eller latex. Paneler, som inneholder mer latex, kjennetegnes ved høye indikatorer på vannmotstand, slike produkter kan installeres i rom med høy luftfuktighet.

Frontens overflate er malt i forskjellige farger.. Du kan også bruke en annen dekorasjonsmetode, for eksempel dekke tallerkenen med spesialpapir..

For å øke lydisoleringsegenskapene er det festet en høyytelsesstøyabsorberende membran til veggene.

Flislagt materiale er laget av kvalitets steinull. Tykkelsen på produktet kan være opptil 120 mm. Dimensjonene til slike paneler er 600×600 mm, dette tillater bruk av produkter for andre akustiske strukturer.

Gipsplater

Ofte, for installasjon av lydisolasjon, brukes en perforert type gipsplater 595×595 mm med 8,5 mm tykkelse. I dette tilfellet kan frontdelen dekoreres med forskjellige materialer, baksiden av produktene er dekket med et lydabsorberende lag laget av fiberduk.

Lydisoleringskarakteristika for gips er gitt av eksisterende hull, som opptar opptil 15% av det totale torget.

Perforert gips er lettere å undertrykke lavfrekvente bølger. Ekkoet som genereres reduseres, mens hørbarheten i rommet forblir utmerket. Lydene spres jevnt.

Vanligvis brukes perforert gips i rom med et fuktighetsinnhold på opptil 95%. Installer gipsplater i gips i et system av høy kvalitet, eller bruk for disse forskjellige takkonstruksjonene i rammen med celler som tilsvarer størrelse.

Installasjon

Sekvensen for installering av rammelydisolasjon kan spores på eksempler på utformingen av den suspenderte strukturen. Installasjonen begynner etter at nodene er festet direkte til gulvene i taket. Dette arbeidet bør utføres under forhold med 70% fuktighet, i mellomtiden bør temperaturen være fra +15 til -30º.

Først må du kontrollere at hele høyttalersystemet er fullstendig.

Vanligvis er dette settet satt sammen:

 • fra akustiske plater, mens størrelsen på produktene er 600×600 mm;
 • bærerprofil, hvis lengde er 3,7 cm;
 • langsgående 1,2 centimeter profil;
 • tverrgående 6 cm profil;
 • 3 cm veggprofil med tette elastiske pakninger;
 • justerbare og justerbare suspensjoner;
 • metallprofiler, der indikatoren for bredden på en hylle er 15 mm;
 • T-profil og vegg L-profil.

Montering av takkonstruksjonen skjer etter et bestemt prinsipp:

 • Merking utføres for å fikse veggelektene. For slikt arbeid må du bruke en vannstand. Det er nødvendig å tegne en horisontal linje under veggprofilen i den minste avstanden fra hver plate, mens du tar hensyn til utstyret som er festet i taket.
 • Bæreskinnens plasseringsmerke påføres med et intervall på 1,2 meter parallelt med veggen.
 • De langsgående profilmarkeringene påføres vinkelrett på merkene for bæreskinnene, et slikt gap bør være 0,6 meter.
 • Merkingen av tverrprofilen påføres vinkelrett på de langsgående merkene, mens avstanden mellom dem skal være 1,2 meter.

Merking er brukt for å plassere suspensjoner, som vil være plassert over lagerprofilen i en avstand på 1,2 meter, ikke mer enn 0,6 meter fra veggen. 0,6 meter viser seg sjelden å bli utført, derfor anbefales det å arrangere sjakkmarkeringer. I dette tilfellet bør belastningen på de installerte suspensjonene ikke overskrides (3,5-6 kg / m²).

For kraftigere paneler brukes en forsterket type suspensjoner..

 • Spesielle markeringer lar deg nøyaktig beregne antall suspensjoner, nødvendige skinner, monteringsplater, det vil være mulig å bestemme størrelsen på modulene. Klipp om nødvendig profilen med en baufil.
 • Veggtypen på profilen festes i henhold til merkingene med selvskruende skruer i en avstand på 0,5 meter.
 • Ifølge merkingen ved hjelp av ankre festes suspensjonene direkte til gulvpanelene. Når du lager monteringshull, er det ikke nødvendig å observere spesiell nøyaktighet. En liten skråning etter å ha blitt eliminert av en endring i høyden.
 • Videre er en lagerprofil festet til suspensjonene, de bør justeres i et enkelt plan ved bruk av en justerbar type suspensjoner. For lange profiler er koblet til gulvet, og deretter festet til den installerte hengeren.

 • Deretter festes alle gjenværende profiler til de allerede monterte skinnene..
 • Akustiske plater installeres direkte i cellene i den monterte rammen. Platene vippes opp over det falske taket, og slippes til det tilberedte stedet horisontalt.
 • Når panelet blir sittende fast under installasjonen, kan du ikke trykke på det, du kan bare skyve det fra hjørnene. Elektriske ledninger kobles til de installerte platene med lamper umiddelbart.
 • Den siste platen skal støttes med håndflaten under installasjonen..

I den neste videoen finner du et eksperiment med akustisk skumgummi.