Akrylmaling: fordeler og bruksområder

I dag bruker mange mennesker maling til byggearbeid og dekorasjon. Blant de forskjellige typene av dette materialet er akrylbaserte komposisjoner de mest populære. De har vunnet tilliten til kjøpere for deres holdbarhet og lysstyrke. Men akrylbasert maling kan presenteres i forskjellige former. Derfor er det nødvendig å kjenne alle funksjonene og fordelene for å velge riktig sammensetning.

Hva det er?

Den kjemiske sammensetningen av akrylmaling inkluderer akryl, et polymert stoff som oppnås ved spaltning av akrylsyre. For dette brukes vann i en blanding med etanol eller kloroform. Det resulterende stoffet vil være helt gjennomsiktig. Det er et syntetisk stoff som ikke har noen farge.

Akryl har gode tekniske egenskaper og et bredt spekter av applikasjoner. Malinger basert på det brukes nå til både innendørs og utendørs arbeid. I tillegg brukes de i kunstmaleri. Slike formuleringer kan fortynnes med vann. Akrylmaling varierer i typer og typer i henhold til visse bokstavbetegnelser. Så mange tog har VD-AK-merking og en digital indeks. Dette betyr “vanndispergerbar akrylmaling”, etterfulgt av nummeret på malingsammensetningen.

Akrylmaling er ganske holdbar og sterk når den er tørr, mens teksturen er lett. Slike komposisjoner kan ha lyse mettede nyanser, mens de falmer ikke i det hele tatt, da de er motstandsdyktige mot UV -stråler.

For fremstilling av slik maling brukes også akryl og dispersjonsplast. Denne sammensetningen er ganske tykk, derfor blir den ofte oppløst med vann. Denne typen malingsbelegg er preget av filmdannelse. Dermed vil de malte overflatene bli beskyttet mot ytre faktorer, malingen vil forbli stabil i lang tid, og fargen endres ikke..

Hver akrylmaling består av flere elementer:

 • binder;
 • fyllstoff;
 • fargede pigmenter;
 • løsemidler og andre tilsetningsstoffer.

Permer forbinder alle lakkomponenter. Takket være dem forbedres beleggetes adhesjon til overflaten de påføres. Vanligvis presenteres sammensetningen av bindemidlene i form av en polymerdispersjon. I sin tur er den laget av akrylharpikser. Denne komponenten bestemmer beleggets styrke og langsiktighet og drift, dets stabilitet og uforgjengelighet..

Jo høyere kvalitet på akrylharpiksen er, desto bedre blir sammensetningen av maling og lakk. Til sammen skaper elementene et stoff med en tett struktur, som har en homogen sammensetning av høy kvalitet..

Fyllstoffets rolle utføres vanligvis av en sammensetning bestående av akrylinneslutninger. Det er nødvendig at overflaten males godt og med høy kvalitet. Det gjør malingen mer viskøs og forbedrer også vedheft til malte overflater. Fyllstoffet holder sammensetningen sammen og utfører samtidig beskyttelsesfunksjoner.

Fargede pigmenter er nødvendige for at malingen skal ha en viss nyanse. De er formuleringer i form av et pulver som jevnt fyller hele sammensetningen. Pigmenter kan være:

 • organisk;
 • uorganisk;
 • fint spredte pigmenter av stykke opprinnelse;
 • naturlig.

En komponent som et løsningsmiddel er nødvendig for at malingen ikke skal bli for tyktflytende og godt dekke overflater. Ved hjelp av forskjellige tilsetningsstoffer endrer produsentene forskjellige kvalitet og funksjonelle egenskaper til malingen, noe som gjør den mer viskøs eller omvendt mer væske, endrer lysstyrken, så vel som andre egenskaper..

  Denne sammensetningen er laget i henhold til følgende teknologi:

  • først plasseres en akrylforbindelse med et fargepigment i en stor beholder;
  • deretter tilsettes forbindelsesstoffer og løsningsmidler der, og blandingen gjennomgår intensiv blanding av høy kvalitet til en homogen konsistens;
  • etter det vil hver produsent kontrollere produktene for å overholde kvalitetsstandarder;
  • deretter, fra en stor beholder, fylles sammensetningene i små beholdere for salg.

  Akrylmaling skiller seg fra andre ved at overflaten blir helt matt etter påføring på veggen. Dessuten tørker malingen i veldig kort tid: fra 4 til 20 timer. I tillegg er denne malingen ganske enkel å påføre. Etter det trenger du ikke vaske børstene på lenge. De kan vaskes enkelt og uten unødvendige problemer..

  Særegenheter

  Akrylkomposisjoner er ganske allsidige, siden de brukes til utvendig og innvendig etterbehandling innen kosmetologi og maling. De er ganske populære blant kjøpere, siden de har en rekke fordeler. Det er noen fordeler og ulemper med disse komposisjonene..

  Selvfølgelig vil det være et overveldende flertall av fordelene, fordi akrylbasert maling er den mest populære og er etterspurt både blant håndverkere og blant dem som bestemte seg for å utføre reparasjoner med egne hender..

  Så fordelene deres:

  • Alle akrylforbindelser oppfyller sikkerhetskrav. De er helt miljøvennlige og ufarlige, utgjør ingen fare for menneskers helse. I fremstillingsprosessen brukes sikre stoffer og forbindelser. Akrylbasert maling avgir ikke giftige stoffer.
  • Akrylforbindelser oppfyller også krav til brannsikkerhet. De er ikke brannfarlige siden de ikke inneholder brannfarlige elementer..
  • Akrylmaling er lett å jobbe med. Dette skyldes det faktum at de ikke har en skarp lukt. Du kan ta deg god tid med å male og forsiktig male over alle overflater.
  • En annen stor fordel med akrylmaling er at de tørker raskt på overflater etter påføring. Produsenter presenterer til og med alternativer som tørker på mindre enn 30 minutter. Dermed vil maleri ta flere ganger mindre tid og krefter. Men den nøyaktige varigheten av tørkeprosessen av belegget avhenger fortsatt av tykkelsen og antallet lag som påføres overflaten..

  • Et stort pluss er det store utvalget av farger og nyanser. Produsenter presenterer en rekke fargepaletter, så komposisjonene brukes både til å male store overflater og til å lage mønstre og dekorative elementer for etterbehandling.
  • Malingen er fleksibel og sprer seg derfor godt over overflaten. Dette bekrefter nok en gang enkelheten ved selvmaling av mange overflater ved bruk av disse komposisjonene..
  • Belegget er sterkt og holdbart. Det slites nesten ikke med årene på grunn av en spesiell beskyttelsesfilm. Belegget er lett å vedlikeholde. Det kan vaskes og rengjøres, og fra dette blir det ikke ødelagt. Overflater malt med akrylmaling beholder sitt opprinnelige utseende i mer enn 10 år. Noen produsenter krever til og med lengre levetid i egenskapene til slike maling og lakk..
  • Filmen som dannes etter påføring av maling på overflaten, hvis denne sammensetningen brukes til etterbehandling, bidrar til å forbedre mikroklimaet i rommet. Det lar luft passere godt, men samtidig er den motstandsdyktig mot fuktighet og andre faktorer. Filmen akkumulerer ikke smuss og støv, siden det ikke er store porer i den. Derfor er det en glede å ta vare på slike vegger..

  • En annen klar fordel med akryl er at den er mye brukt på forskjellige felt. Dette skyldes det faktum at maling er motstandsdyktig mot mange påvirkninger, inkludert lys. De kan brukes til overflatebehandling i våtrom og til og med utendørs i all slags vær..
  • Allsidigheten og praktiskheten til disse beleggene lar deg bruke disse malinger og lakker, kombinere dem med andre etterbehandlingsmaterialer. De kan brukes på nesten hvilken som helst overflate, produsenter angir ikke betydelige begrensninger.
  • Noen formuleringer kan ikke bare brukes på tynn plast, noe som er en ulempe for noen kjøpere..
  • Malingen kan påføres på en rekke måter og med verktøy. Til disse formål brukes ruller, sprøytepistoler, børster..
  • Akryl er et frostbestandig belegg, så overflater malt på denne måten vil ikke sprekke når de utsettes for frost. I tillegg tåler de perfekt rengjøring med kjemiske vaskemidler og andre rengjøringsmidler..

   Men dette belegget har også noen ulemper:

   • En liten ulempe er at når du arbeider med maling, er det nødvendig å observere et visst temperaturregime. Belegget bør ikke påføres hvis temperaturen er under +10 grader.
   • En annen ulempe – hvis du ikke lukker lokket tett med maling, når du er ferdig med å jobbe med det, blir sammensetningen raskt ubrukelig. Det vil endre kvalitet og utseende på grunn av eksponering for luft.

   Visninger

   Akrylmaling for utendørs bruk er perfekt for kledning av fasader på bygninger og strukturer. De har alle nødvendige tekniske egenskaper. Sammensetninger tåler godt eksponering for høye temperaturer og frost, samt plutselige temperaturendringer.

   Sammensetninger for utvendig etterbehandling krever ikke påføring av beskyttende forbindelser før fasader belegges med maling. Dermed kan du spare tid og lønnskostnader..

    Utendørs maling kommer i to varianter:

    • basert på organisk løsningsmiddel;
    • vannbasert.

    Det første alternativet er mer egnet for de som utfører etterbehandling i den kalde årstiden. Slik akryl passer godt selv ved negative lufttemperaturer. Den tilpasser seg perfekt til ethvert klima.

    Formuleringer basert på et vandig stoff er mer følsomme, derfor er det vanlig å bruke dem bare ved positive lufttemperaturer. Et slikt maling- og lakkmateriale inneholder akrylpolymerer, fyllstoffer og en vannbase. Ofte legges marmorflis til dem. Og dermed, overflaten av fasaden vil være pålitelig beskyttet mot rust, sopp og påvirkning av eksterne faktorer.

    Akryl utvendig maling er vanligvis designet for forskjellige typer overflater. Dette er nødvendig for at malingen skal legge seg så effektivt som mulig og trekke belegget godt. Så produsenter presenterer vannbaserte formuleringer for betong, kryssfiner, tre, metall, skum. Begge typer utvendige akrylmaling brukes til å dekke pussede vegger, murstein eller stein..

    Akryl for interiør og dekorasjon har blitt stor etterspørsel blant kjøpere. Det er akrylmaling som har en ledende posisjon blant produktene beregnet på maling av vegger i boliglokaler. Hun hjelper til med å bringe ideer og prosjekter ut i livet. Med sin hjelp kan du lage en vakker designerinnredning..

    I tillegg brukes akryl for interiørdekorasjon til dekorative formål for å male noen interiørartikler. Sammensetninger beregnet for innredning er vanndispergerbare. De tørker mye raskere enn ytre belegg. I tillegg har de god vedheft til nesten hvilken som helst overflate. De er ideelle for å male radiatorer, vinduskarmer, dører.

    Valget av farger og nyanser er mye bredere i sammenligning med modeller for utvendig dekorasjon. De brukes også til å male bilder, både på lerret og på vegger. De oppfyller perfekt rollen som det grunnleggende etterbehandlingsmaterialet i rom med forskjellige formål..

    Vannbaserte akrylmaling tilhører polyakrylblandinger. I motsetning til oljemaling, blir slike sammensetninger fortynnet med vann, bruken er til tider forenklet. Forskjellen mellom dem er betydelig. I tillegg vaskes de av med vann.. Slike belegg ser vakre og saftige ut, fargegjengivelsen er maksimal..

    Akrylemaljer brukes ofte til etterbehandling på badet. Så ved hjelp av denne akrylkomposisjonen kan du fullstendig gjenopprette badet..

    Dermed trenger du ikke å bytte ut belegget ved å demontere og emaljere badekaret. Det vil være nok bare å kjøpe den nødvendige akrylsammensetningen..

    Badekar maling er akrylsyre baserte emaljer. Slik sprøyting dekker tett overflaten av badekaret og holder veldig tett. Og mens akrylmaling utfører flere viktige funksjoner. Hvis du dekker badekaret med det, vil det bedre holde temperaturen på vannet, i motsetning til metall, som avkjøles raskt..

    I tillegg vil slik emalje være ganske sterk og pålitelig. Belegget kan være opptil 6 mm tykt. Det vil være solid og behagelig å ta på. I gjennomsnitt kan denne sammensetningen vare opptil 10 år på badekaret, hvis du gir den riktig pleie.. Selv ved konstant eksponering for vann forsvinner ikke slike belegg..

    Akrylmaling for biler er beregnet på maling av biler. De har også akryl i sammensetningen, men avviker noe i kvalitetskarakteristika.. Som regel er de av to typer:

    • grunnleggende;
    • dekorative.

    Det første laget fungerer som en base, deretter påføres ytterligere to dekorative lag på maskinen. Det er vanlig å fortynne bilemaljer før du maler. De fester seg godt til bilens overflate og forvandler utseendet.

    Akryl brukes ofte til å male negler. I utgangspunktet brukes akryl for å male på negler, så vel som for å lage interessante og lyse design. Vanligvis selges disse malinger i rør. Akryl er veldig populært innen kosmetologi fordi det ikke blandes med andre gelag på neglene og tørker raskt. I tillegg kan den enkelt slettes hvis innredningen ikke fungerer..

    Med deres hjelp kan du lage alle komplekse mønstre ved hjelp av tynne børster. Akrylspikerformuleringer kan være gjennomsiktige eller gjennomsiktige. Produsenter presenterer også formuleringer av en deigaktig type med en tett konsistens og ugjennomsiktige formuleringer som er i stand til å dekke over det forrige laget av et hvilket som helst neglelakk..

    Akrylmaling for kosmetologi er basert på vann eller aceton, de ligner litt på neglelakk.

    Akrylmaling for maling er mye bedre og bedre enn gouache eller akvarell. De kjennetegnes ved sin enkle påføring og tetthet i tekstur. De kan legges lagvis oppå hverandre og lage tredimensjonale tegninger. I tillegg er maling som brukes til kunstneriske formål hypoallergen.. Hvis du gjør en feil, kan slik maling vaskes forsiktig av umiddelbart..

    Flytende akrylmaling fungerer godt på lerret og alle typer stoffer. De kan også brukes til å male på papp. Denne typen maling er populær blant kunstnere fordi den kan brukes til å skape effekten av volum i bildet. På denne måten blir bildene skulpturelle og veldig realistiske..

    Akrylmaling brukes til å lage i en rekke stiler og maleteknikker. De er i stand til å tilføre følelser til ethvert bilde..

     Akrylforbindelser er også delt inn i typer avhengig av funksjonalitet.. Så maling på akryl er:

     • lysfast;
     • vanntett;
     • vaskbar;
     • motstandsdyktig mot mekanisk belastning.

     Alle er beregnet på forskjellige typer overflater. De velges avhengig av formålet med rommet der slike komposisjoner skal brukes..

     Akrylmaling varierer også i utseende. Så det er:

     • blank;
     • matt;
     • silkeaktig med en matt base;
     • halvblanke komposisjoner.

     De ser alle interessante og uvanlige ut på sin egen måte. Ved å kombinere forskjellige typer maling med eller uten glitter, kan du lage interessante teksturer og mønstre.

     Produsenter presenterer også akrylkomposisjoner for visse typer materialer.. Så det er akrylkomposisjoner for:

     • tre;
     • metall;
     • vegger;
     • tak;
     • universelle blandinger.

     Sistnevnte er egnet for mange overflater og teksturer, derfor er de mest populære..

     Volum

     Avhengig av formålet med akrylforbindelser, selges de i forskjellige beholdere., som er forskjellige i utseende og volum.

     • Så den minste er neglelakk i rør. De presenteres i et volum på 20, 60, 80 ml.
     • Malingen i glassene er større i volum. Kunstprodukter selges i 100 ml glass, men det er også små 70 og 50 ml krukker. Den spesifikke mengden avhenger av produsenten av disse beleggene..
     • Byggemodeller for fasader og interiør selges i bokser med et stort volum, som vanligvis måles allerede i liter..
     • Akrylmaling kan sprayes på. Denne spraymaling har en gjennomsnittlig kapasitet på 100-150 ml..

     Farger

     Produsenter representerer nesten alle alternativer for maling, paletten er full av både rike, matte og skinnende komposisjoner. Slik maling er også perlemorsaktig. Glitterartikler er vanligvis laget i bronse, sølv eller gull. Svart sølvmaling er veldig populær. Glødende dekorativ maling på akrylbasis ser ikke mindre relevant ut..

     Matte modeller er tilgjengelige i alle regnbuens farger og alle nyanser som stammer fra dem. Blant dem kan du plukke opp nesten hvilken som helst maling i farger..

     Den vanligste er en akrylbasert beige maling. Den er perfekt for etterbehandling av ethvert interiør, så vel som for fasader. For å male veggene på kjøkkenet eller barnehagen brukes lysere farger av akrylmaling. For disse formålene får de grønne, røde, blå, gule forbindelser..

     For dekorasjon av et moderne interiør brukes oftest svart blank akrylmaling. Det ser flott ut i høyteknologisk eller moderne, minimalistisk interiør. Dette belegget fungerer godt med sølv og snøhvite blanke overflater..

     Hvordan velge?

     Når du velger akrylmaling, er det nødvendig å ta hensyn til noen av funksjonene i rommet, så vel som formålet. For vegger og tak i tørre rom, for eksempel et soverom eller et barnerom, kan du bruke akrylforbindelser på vannbasert eller dispersjonsbasis..

     Begge disse formuleringsalternativene tørker raskt. Så, dispersjon akryl maling tørker i litt mer enn 30 minutter. I tillegg lukter ikke denne malingen i det hele tatt, så rommet vil raskt gå tilbake til boligformålet..

     For fuktige områder som kjøkken eller bad er det best å bruke vaskbar akrylmaling. Det er ønskelig at det er motstandsdyktig mot slitasje og ytre påvirkninger. Hvis disse egenskapene er viktige for deg, er det bedre å kjøpe spredt latexakrylmaling.

     Denne sammensetningen har også vannavvisende kvaliteter, dessuten lar den ikke damp passere gjennom. Derfor kan du til og med dekorere veggene i kjøkkenforkleområdet med slik maling..

     Disse malinger tåler høye termiske belastninger. Men det er ikke bare veggene på kjøkkenet eller badet at denne typen påvirkning ofte blir redegjort for. Veggene i gangen må også vaskes og rengjøres ofte. Derfor er det også bedre for dem å bruke akrylbasert latexmaling..

     Til tak er vannbaserte akrylblandinger perfekte. Det er en tilsvarende merking på emballasjen til akrylsammensetninger for tak. I tillegg presenterer produsenter oftest maling i en hvit farge..

     Men hvis du vil gjøre takene lysere, kan du bruke forskjellige fargetoner. Den sistnevnte sammensetningen har vanligvis en vanndispersjonsbase og er perfekt for å gi den noen nyanse. Den har også en pastaaktig konsistens og rik pigmentering. Med den kan du endre hvilken som helst nyanse til den du liker best..

     Når du velger, prøv å gi preferanser til farger og maling av samme merke for å sikre den beste kvaliteten og jevn fargeblanding.

     Når du velger en maling, kan du prøve å se under lokket på boksen, fordi noen produsenter ikke alltid gjenspeiler fargen på sammensetningen på boksen. Malingen stemmer kanskje ikke med fargen. Det vanskeligste å velge er hvit maling. Tross alt presenterer produsenter sammensetninger som indikerer hvitt, faktisk kan de ha en gulaktig eller melket fargetone..

     For å finne den perfekte hvite nyansen må du kjøpe superhvit maling, denne fargen har akkurat det navnet. Du kan sjekke fargekvaliteten ved å ta et ark med landskapspapir og sammenligne fargen med maling. Hun må være snøhvit.

     Når du velger mellom matt eller blank akrylbasert maling, ikke bare følg dine preferanser, husk at matte teksturer kan jevne ut noen uregelmessigheter på veggene og visuelt forandre rommet. Glans, derimot, vil fremheve hver lille bule eller depresjon på veggen..

     Når det gjelder etterbehandling av tak, er blank akrylmaling best egnet her. Denne sammensetningen gir glatthet i takets overflate og fyller rommet med plass. Dette gjelder spesielt for lysformuleringer..

     Tips og triks

     For å lage et vakkert design med akrylmaling, må du følge noen anbefalinger. Så mange i arbeidsprosessen har spørsmål om hvordan slike forbindelser kan oppløses, fordi de er ganske tykke og tette. Det vanligste løsningsmidlet som brukes er vann. Den kan brukes bare fordi den er inkludert i nesten alle akrylmaling..

     Men etter at du har fortynnet malingen med vann og rørt den, vil det dannes en beskyttende film på alle verktøyene. Det er derfor, umiddelbart etter blanding og påføring av denne malingen på overflaten, er det nødvendig å skylle og rengjøre alle enheter og verktøy grundig. Dette må gjøres innen en time etter at arbeidet er avsluttet..

     Du kan også fortynne maling ved hjelp av spesialdesignede komposisjoner. De selges ferdige. I tillegg kan du med deres hjelp transformere den akrylbaserte komposisjonen hvis du ikke vil kjøpe en annen eller ved et uhell har gjort feil valg. Tynneren kan gjøre malingen blank eller tvert imot matt.

     Når du fortynner malingen med vann, må du observere riktig forhold. En en-til-en-fortynning er ideell. Da vil malingen dekke vegger og andre overflater uten å skape hull.. Det er bedre å bruke fortynnet maling først som en base og deretter bruke den i et andre strøk..

     Hvis du vil bruke et veldig tynt lag med akrylmaling eller for å gjøre skyggen mindre lys, må du fortynne den med vann i et forhold på en til to. En slik sammensetning vil impregnere enhver overflate godt og legge seg i et tynt lag..

     Jo tettere du planlegger å male, desto mindre vann trenger du å tilsette til denne sammensetningen..

     Noen opplever også problemet med tørking av akrylmaling. Men for å løse dette problemet, tyr de bare til å fortynne det med vann og røre det. Det er ikke riktig. Eksperter anbefaler først å gjøre de tørkede blandingene til pulver, male dem med spesialutstyr og deretter helle det resulterende pulveret med kokende vann..

     Etter det må du vente til vannet er helt avkjølt. Den må tømmes forsiktig slik at malingelementene blir igjen i beholderen. Deretter må du gjenta denne prosedyren. På andre omgang må du ikke tappe alt vannet helt. Det er nok å la omtrent halvparten av denne sammensetningen stå igjen slik at det er nok vann til å fortynne malingen for ønsket konsistens..

     Selv om denne malingen i sammensetningen vil være lik den som var før tørking, men hvis denne prosedyren utføres, vil dens kvalitetsegenskaper bli dårligere. Med sin hjelp er det bedre å male bare husholdninger og noen diskrete interiørelementer.. Det anbefales ikke å male en aksentvegg med et slikt belegg..

     Hvis du bestemmer deg for å fortynne akrylmaling, må du under ingen omstendigheter legge vann til en hel krukke med akrylsammensetning. Dette må gjøres i en egen beholder. Ellers, senere, når vannet du la til fordamper fra boksen, maler malingen sine tidligere kvaliteter..

     Eksperter gir mange anbefalinger angående prosessen med å påføre maling og teknologien for å jobbe med akrylkomposisjoner. Før du maler vegger eller andre overflater med akryl, må de først forberedes. For å gjøre dette, fjern overflødig smuss og støv, rengjør vegger og tak fra fettete flekker og striper..

     Før du bruker slike komposisjoner, er det viktig å jevne ut alle overflater, ellers kan malingen understreke alle manglene. Fjern alle gamle belegg, inkludert lakkering, før du påfører maling. For dette er det bedre å bruke en kvalitets spatel. Selv små malingpartikler igjen etter rengjøring kan skade det nye belegget..

     Det er bedre å behandle rensede overflater med en primer før du påfører blandingen. Dermed kan du beskytte vegger og tak mot bakterier og sopp og redusere forbruket av akrylsammensetning under maling.. Akrylmaling bør ikke påføres hvis det er sprekker og ujevnheter på overflatene.. Alle må dekkes med kitt..

     Men det skal under ingen omstendigheter påføres akryl på den tørkede kittet. I utgangspunktet må du tørke dette laget og deretter påføre en primer. På denne måten kan vedheftet av malingen til overflaten maksimeres..

     Akrylmaling på overflaten av vegger og tak må påføres i en bestemt sekvens. Først må du male over alle hjørneområdene og tegne klare linjer rundt hele omkretsen av vegger og andre overflater ved hjelp av en rulle. Deretter må du male den sentrale delen med den. I hjørnene må du jobbe med en pensel for å male dem bedre..

     For at det hvite belegget på veggene skal se glatt og av høy kvalitet, må en av reglene følges. Så det siste dekorative laget skal påføres med en rulle horisontalt mot vinduet. Ved påføring av maling på vegger er minimum to lag. Men som regel brukes den i tre lag. Dermed kan du oppnå den lyseste og mest mettede fargen, og dekke over alle hullene..

     Maleriet av høyeste kvalitet kan oppnås ved hjelp av en sprøytepistol. Denne mekaniske malemetoden krever visse ferdigheter..

     Produsenter og anmeldelser

     De mest populære er følgende:

     • Merket er veldig kjent Tikkurila, som presenterer et bredt spekter av akrylbaserte interiørmaling. Med deres hjelp blir det enkelt å utføre reparasjoner. Beleggene kan brukes på alle typer gulv og vegger, samt møbler, vinduskarmer og dører. Kjøpere elsker allsidigheten til disse malinger og lakker. De legger spesielt merke til kvaliteten på sortimentet av maling for bad og badstuer..
     • Akrylemaljer er også populære nå. “Tex”. De er stabile formuleringer basert på latex og akryl. Spesielt kjøpere noterer seg universelle emaljer fra denne produsenten. De skriver at slik maling beskytter overflaten godt, tørker raskt, er lett å påføre og fester godt..

     • Akrylmaling Decart beregnet på kunstverk. Mest av alt liker kjøpere komposisjonene fra Fantasy -serien. Med deres hjelp kan du lage ekte kunstneriske mesterverk..
     • Akrylmaling er også flott for tegning. Polycolor. De er populære blant profesjonelle artistkjøpere. Foreldre skriver i anmeldelser som selv barn kan tegne med dem. Den eneste ulempen som kjøpere bemerker er de høye kostnadene ved slike komposisjoner. Men mange liker den mangfoldige paletten..

     • Akrylforbindelser “Lux” er først og fremst beregnet for utvendig dekorasjon. De er holdbare og av høy kvalitet. I utgangspunktet presenterer produsenten universelle modeller i pastellfarger..
     • Produsent “Lacra” representerer vanndispersjonsmaling på akrylbasis, beregnet på etterbehandling. De er ideelle for å male vegger og tak. I utgangspunktet presenteres modellene i pastellfarger. Du kan velge mellom matte og blanke komposisjoner. Kunder indikerer at etter tørking dannes det en fuktresistent film på belegget, så de er lette å ta vare på.

     For enda mer informasjon om funksjonene til akrylmaling, se neste video..