Alt om afbestillingsforsikring

I øjeblikket er mange af os tilbageholdende med at bestille transportbilletter til rejser til udlandet. Normalt frygter vi alle at skulle aflyse vores afgang af en eller anden grund. Med Covid-19-epidemien er det ikke udelukket, at nogle lande kan beslutte at begrænse rejsendes komme og færden. Der er dog en meget enkel løsning til at dække denne risiko: tegne afbestillingsforsikring..

kort med steder at besøge til din næste ferie

Hvad er rejseafbestillingsforsikring ?

Afbestillingsforsikring er en garanti, der tilbydes underrejseforsikring. Det giver dig mulighed for at få godtgjort udgifter til din rejse, hvis du er tvunget til at aflyse af en årsag uden for din kontrol. Så dette må være et uforudsigeligt mønster. Afbestillingsforsikring omfatter meget mere end refusion af afbestillingsgebyrer for transportbilletter samt hovedsageligt indkvarteringsreservationer. For eksempel, Allianz Travel afbestillingsforsikring dækker annulleringsomkostningerne for følgende tjenester:

  • Transportbilletter
  • Indkvartering
  • Biludlejning
  • Kredsløb
  • Udflugter

Generelt, afbestillingsforsikring er valgfri i turistrejseforsikring. På den anden side er det inkluderet i multi-trip kontrakter for enkeltpersoner samt i forsikring for forretningsrejser..

bord med afgange i en lufthavn

I så fald er jeg dækket af afbestillingsforsikring ?

Afbestillingsforsikring kan bruges til at godtgøre udgifter til en rejse i følgende tilfælde:

  • I tilfælde af sygdom eller død (herunder hvis det er en pårørende). For eksempel, hvis dit barn bliver syg før din afgang, vil du kunne få refusion af din rejse.
  • I tilfælde af at få eller miste et job. Bemærk venligst, glem ikke, at afbestillingsforsikring fungerer ved uforudsigelige begivenheder. Det kan derfor ikke bruges af alle årsagerne til tab af job.
  • I tilfælde af alvorlig skade på dit hjem. Eksempelvis fungerer forsikring i tilfælde af oversvømmelse eller brand i dit hus.
  • I tilfælde af tyveri af dine identitetspapirer inden afrejse. For at rejse i Schengen -området skal du blot have et nationalt identitetskort eller kørekort. Udover det har du brug for et pas eller endda et visum. Du vil kunne anmelde tyveri af dine papirer til politiet eller gendarmeriet, der vil udstede et midlertidigt identitetsbevis til dig. Dette vil dog kun fungere i Schengen -området.
  • I tilfælde af en ulykke eller transportnedbrud under din forudforsendelse. Det betyder, at forsikringen ikke dækker aflysning i tilfælde af forsinkelse på grund af f.eks. Trafikpropper.

Forsikringen dækker ikke tilfælde, der er omfattet af transportørens ansvar, f.eks. Overbooking eller aflysning af en flyvning.

solnedgang skudt gennem vinduet på et fly

Hvorfor er det nyttigt at tegne afbestillingsforsikring? ?

Nogle ture er meget dyre. De fleste rejsearrangører tilbageholder dog en del af beløbet på gebyrer ved aflysning. Forestil dig, at prisen på en rejse på 1.700 euro, som du skal aflyse på grund af skade, tilbageholder rejsearrangøren 75% af prisen som afbestillingsgebyrer. Ved at have tegnet en forsikring får du fuldt ud refunderet din rejse, og du er kun ansvarlig for omkostningerne ved det overskydende beløb, som generelt er omkring tredive euro..

hvordan man sparer penge, når man rejser