Veranda med veranda og terrasse

Sannsynligvis drømmer de fleste om sitt eget hjem med en vakker veranda eller veranda, hvor du kan føle en hjemmekoselig atmosfære og komfort. Det er et stort antall designalternativer du kan bruke når du lager den. For å velge den mest passende, må du forstå funksjonene til en slik utvidelse..

Særegenheter

Først bør du forstå hvordan verandaen og verandaen skiller seg fra terrassen. For noen er alle disse strukturene bare en forlengelse.. Men det er betydelige forskjeller mellom dem..

 • Veranda – et lite område foran inngangsdøren. Det bidrar til å gjøre inngangen til huset mer praktisk. I noen tilfeller er det installert et tak over verandaen..

 • Veranda – et uthus, som ofte er glassert. Det har et tilstrekkelig område for å utstyre et komfortabelt rekreasjonsområde her. For å gjøre det mulig å tilbringe tid på verandaen ikke bare om sommeren, men også om vinteren, er det ofte installert oppvarming inne.

 • Terrasse – et område som ikke trenger å stå ved siden av huset. Det er et åpent rom med en baldakin som beskytter mot sol eller regn. Den brukes bare i den varme årstiden, da det ikke er glass.

Noen av alternativene som er beskrevet er gjort for å få folk til å føle seg komfortable.. Verandaen og terrassen er ofte utstyrt som et sted å slappe av, eller som et sommerkjøkken.

Som oftest er slike utvidelser bygget på forskjellige nivåer med huset, hvis de ikke er innebygd. Innendørs terrasser kan spyle med hovedrommet.

Sirkulære plattformer rundt hele husets omkrets ser spektakulære ut på landsted. De spiller rollen som en slags balkong.

Visninger

Terrasser for et privat hus eller på landet har ikke bare et estetisk formål, men har også en praktisk funksjon. De kan være med kalesje eller med fullt tak.. På dacha blir en-etasjers hus oftest bygget med en praktisk utgang til verandaen.. I hus på landet er utvidelser vanligvis større. Noen mennesker utstyrer dem for et bad. Deretter blir de helt lukket, oftest fra en bar..

Til tross for de formelle forskjellene i konsepter, forblir verandaer og terrasser for de fleste de samme – en forlengelse av huset. Derfor, med tanke på typene, kan du kombinere disse konseptene. Det er to typer verandaer – åpne og lukkede. Åpne har ikke solide vegger med vinduer, så glass er ikke nødvendig. Oftest er små rekkverk arrangert langs omkretsen. For å støtte taket installeres høye støttesøyler. Byggingen av et slikt objekt vil koste eieren av huset mye billigere enn å arrangere en lukket veranda.

Det lukkede alternativet er dyrere. Under byggingen er det nødvendig å sette opp fullverdige vegger. Den overbygde terrassen er glassert. Det er viktig å ta hensyn til rammene. Det er bedre å gjøre dem doble enn single. Sistnevnte vil slippe den kalde luften inn i rommet om vinteren. Doble rammer gjør det mulig å bruke det resulterende romslige rommet hele året. Effektivt utseende tresidige rammer.

Og også et solid tak må lages, som vil beskytte mot nedbør. Som oftest er tilbygg plassert under samme tak som huset..

Det anbefales å lage åpne typer konstruksjoner for sommerhytter, hvor eierne bare vil bo i den varme årstiden.. For private hus er det mer lønnsomt og mer lovende å lage lukkede verandaer.

En innglasset hjørneterrasse av tre ser spektakulær ut i et stort landsted.

Enkel

En enkel veranda er en liten forlengelse som gir en komfortabel tilnærming til hjemmet. Oftest har den flere trinn og et rekkverk på den ene siden for å gjøre det lettere å klatre. Det tar ikke lang tid å bygge en enkel veranda. Du kan foredle territoriet ved hjelp av sommerplanter. Du kan lage en veranda med eller uten kalesje. Ulike takalternativer er tillatt, fra enkle skifer til vakre smijernsprodukter.

Innebygd

Prosjektet til den kombinerte verandaen er laget ved hjelp av det indre rommet, det har et tak til felles med huset. Det innebygde rommet er det varmeste, ettersom det er oppvarmet fra husbatterier. En slik veranda kan til og med erstatte et kjøkken eller et lite kontor..

Designalternativer for en innebygd veranda med store vinduer ser kreative og imponerende ut.

Vedlagte

Verandaer kan festes til både et tre- og et murhus. De har oftest et eget tak.. Slike prosjekter er praktiske for både sommerhytter og private hus. De kan lages i forskjellige stiler fra forskjellige materialer..

En enkel veranda med rekkverk kan du lage selv. Du trenger ikke å ha noen spesielle ferdigheter for å gjøre dette. Når du bygger et innebygd rom eller en forlengelse, kan det være nødvendig med spesialister,

Veranda design med terrasse

Krav til design fra eiere av sommerhytter eller private hus kommer ofte til ordlyden – for å gjøre det vakkert. Faktisk er det ganske mange designalternativer for en veranda med terrasse. Det anbefales å følge designet i samme stil som landstedet..

De mest populære stilene i dag er:

 • rustikk;

 • tradisjonell;

 • Japansk;

 • moderne;

 • pop Art;

 • provence.

Men selv blant dem er det spesielt populære alternativer som bør analyseres mer detaljert..

For en rustikk stil er det hensiktsmessig å bruke tre som etterbehandling.. Lakk kan påføres for å beskytte treverket mot skader og sikre lengre levetid. Denne designløsningen innebærer et stort antall forskjellige detaljer: kanner, vaser, malerier. Flere vegghyller kan lages for å passe alle elementene. For innredning er det bedre å bruke komfortable og enkle møbler. Det skal være enkelt, uvanlig. Den rustikke stilen er preget av enkle gardiner eller tyll på vinduene..

Etterbehandlingen blir friske villblomster og en enkel duk på et trebord.

For elskere av den tradisjonelle stilen er det bedre å bruke alvorlighetsgrad og rolige toner i designet.. Fargeskjemaet bør velges veldig nøye, tenkt ut. Du bør ikke velge for lyse farger og luksuriøse interiørartikler. Bedre å holde det minimalistisk. Disse terrassene er mer egnet for en avslappende ferie eller et sted hvor du kan lese en bok og jobbe..

Nylig har japansk stil blitt populær. Alle objekter skal være harmoniske her. Det er bedre å fullføre veggene med tre eller bambus. Japansk design innebærer utstyr med svakt lys, og trepersienner kan henges på vinduene.

Den japanske stilen vil se spesielt imponerende ut hvis du legger til forskjellige asiatiske planter, ordner figurer av det tilsvarende temaet.

Provence -stil skaper følelsen av et lite Italia i ditt eget hjem eller en forstad i Frankrike. Lyse farger anbefales her: blå, gul, grønn. De vil skape en utrolig innendørs atmosfære. Wicker alternativer er valgt for møbler. En gyngestol med et rutete teppe vil harmonisk passe inn i dette designet. Vegger kan males og gulvet gjøres best med tre. Det er bedre å bruke gulvlamper med en lampeskjerm som belysning. Hvis dette er en åpen veranda, kan druer eller andre klatreplanter plantes rundt omkretsen, de vil beskytte mot varme og også bære en dekorativ belastning.

De utstyrte lokalene vil bli et favoritt hvilested ikke bare for eierne, men også for gjestene..

Etterbehandlingsalternativer

For å skape plass anbefaler eksperter å følge noen regler når du velger etterbehandlingsmaterialer.. Disse tipsene hjelper deg å gjøre det riktige valget..

 • Hvis det lages et romslig innendørsrom, er det bedre å bruke en stein.

 • For gulv anbefaler eksperter porselen steintøy. Det er mer holdbart og har en høy slitestyrke. Og også er det lettere å ta vare på porselen steintøy.

 • Du kan visuelt forstørre plassen ved hjelp av panoramaglass. I tillegg slipper de inn tilstrekkelig mengde lys inne..

Når du velger materialer til dekorasjon, bør du fokusere på noen faktorer. Avhengig av dem vil de omtrentlige kostnadene være klare:

 1. om huset er sesongmessig eller er permanent bosatt;

 2. hvilken versjon av verandaen planlegges bygget;

 3. hvilken stil vil den fremtidige forlengelsen være.

Disse indikatorene vil påvirke den endelige materialkostnaden. Tross alt, hvis husene er permanent bosatt, brukes bedre materialer for å få rommet til å vare lenger..

Og du bør også ta hensyn til følgende detaljer om interiørdekorasjon:

 • vegger;

 • gulv;

 • tak.

For konstruksjon av vegger kan murstein eller trebjelker brukes. Det valgte alternativet vil i stor grad avhenge av utformingen av rommet. For eksempel, i rustikke eller Provence -stiler, brukes tre oftere i dekorasjon..

Murstein kan brukes til moderne og tradisjonelle design.

Gulvbelegget kan være av porselen steintøy, som anbefalt av eksperter, eller av tre.. Tregulv i sommerhytter kan lages uavhengig av eksisterende plater. Det er nok å forberede og lakkere dem ordentlig. Men det må huskes at støv på slike gulv vil samle seg oftere og i store mengder, noe som vil kreve hyppigere rengjøring. Det er bedre å utelukke bruk av fliser, da de skaper et glatt belegg.

Taket må være laget av materialer av høy kvalitet, slik at det indre rommet er pålitelig beskyttet mot nedbør. Hvis taket lekker, blir rommet raskt ubrukelig, det er fare for mugg og mugg.

Hvis du ikke er sikker på at det vil være mulig å takle konstruksjonen av utvidelsen på egen hånd, er det bedre å søke hjelp fra spesialister.. De vil hjelpe deg med å velge design, de riktige materialene og få jobben gjort i en kortere tidsramme. Dette vil bidra til å spare tid som ville ha blitt brukt på selvstendig arbeid. Profesjonelle selskaper har ferdige alternativer eller kan utføre tjenester i henhold til kundens ønsker.

Vakre eksempler

Før du starter byggingen, må du bestemme stilen på tilbygget og lage et diagram for deg selv. De mest originale ideene må tenkes ut på egen hånd, men grunnlaget kan hentes fra flere ferdige verk. Dette vil spare penger på designere og skape en vakker terrasse..