To-etasjes hus med garasje: vakre ideer for bygging

Bilen har lenge sluttet å være en luksus. Men hun er mye mer enn bare et kjøretøy. For noen bilister er en privat bil som et barn. Og “barnet” trenger sitt eget rom, spesielt hvis han enkelt kan ta sjåføren med hjem.

Særegenheter

Et to-etasjes privat hus, enten det er et fullverdig boligbygg eller bare en sommerhytte, er en praktisk struktur. Geografisk opptar den ikke så mye plass på stedet enn en lignende en-etasjers bygning med samme område. Det ser kompakt ut, selv om kvadratmeteret er langt mer enn 100. To-etasjes bygninger er ofte utstyrt med alle nødvendige rom (stue, gjesterom, lekerom, bad eller badstue og garasje), og ikke bare et minimum – et kjøkken og soverom.

Beslutningen om å bygge en garasje side om side, under samme tak, i kjelleren eller i selve huset er også veldig praktisk, bevisst og ergonomisk. Tross alt, takket være dette, oppnås et teknisk rom som ikke vil fryse om vinteren (noe som betyr at bilen starter selv med et veldig stort minus utenfor vinduet), den blir utstyrt med strøm og i mørket vil den være mulig å jobbe med å forbedre kjøreegenskapene.

Generelt et komfortabelt og til og med noe koselig rom for en jernkamerat. Og dessuten vil en bygning med garasje ta mye mindre materialer enn to separate bygninger. Mindre byggemateriale – mindre kostnad. Mindre kostnader – mer besparelser.

Selvfølgelig er det også ulemper i to-etasjers bygninger med garasje:

  • For eldre og de med kneproblemer kan det å være konstant gående opp og ned trapper være problematisk. Derfor blir de oftest tildelt rom nede i første etasje..
  • Det er visse vanskeligheter med konstruksjonen av varmesystemer, så vel som med vannforsyning. Det er nødvendig å legge rør oppover. Men alt er løsbart.
  • Garasjen er stedet der bilen skal fungere, noe som betyr at det vil være skadelige avgasser. Når du velger materialer til konstruksjon, er det nødvendig å ta hensyn til gjennomstrømningen. Ved design er det umulig å plassere soverom eller andre aktivt brukte lokaler ved siden av garasjen..

Materialer

Du kan bygge et hus med garasje av nesten alle materialer. I dag er det mange både standard- og individuelle byggeprosjekter fra et stort utvalg materialer..

  • Mursteinhus – bygge klassikere. Murstein har en rekke fordeler (ikke brannfarlig, husene er ganske varme, estetisk attraktive), det foretrekkes av folk som liker soliditet. Et slikt hus kan bli en ekte festning. For bygging av et to-etasjers hus vil det imidlertid være nødvendig med mye slikt materiale, og installasjonen krever mye tid (eller arbeidskraft).

  • Hytte i tre – en dyr bygning, som eksperter omtaler som elitebygninger. De er naturlige og miljøvennlige. De ser veldig attraktive ut, men veldig dyre. Imidlertid er det alltid en etterspørsel etter dem, selv til tross for prisen.

  • Rammestruktur – moderne byggeteknologi som lar deg bygge en romslig 2-etasjes bygning på bare en eller to sesonger. Dessuten, hvis huset er laget av en pålitelig, velprøvd utvikler, vil det bli et komfortabelt hjem..

  • Skumblokkhus – en økonomisk og praktisk konstruksjon. På grunn av størrelsen er ikke så mye materiale nødvendig (som for eksempel med murverk). Den har evnen til å “absorbere” skadelige eksosutslipp, samt en rekke positive ytelsesegenskaper. Etter ferdigstillelse av konstruksjonen er etterbehandlingsarbeider imidlertid nesten obligatoriske. I ferdig form ser skumblokkhuset ut uten behandling grått og upresistent. Heldigvis kan fasaden til et slikt hus være ferdig slik at bare eierne vil vite av hva bygningen deres opprinnelig ble bygget..

Og uansett hvilket materiale konstruksjonen og utformingen av en to-etasjers bygning med garasje kommer fra, er dette et svært avgjørende stadium. Alle løsninger som utformingen av huset utgjør, må overholde sanitære og hygieniske standarder..

Det er viktig å vurdere ventilasjonssystemet så vel som vanntettingssystemet.

Prosjekter

En forlengelsesgarasje til huset lar deg kombinere to bygninger og samtidig spare materialer. På grunn av at garasjen faktisk er en del av bygningen, kan rommet utstyres med alt du trenger (lys, varme). I praksis har huset minst to innganger – “front” for alle og inngangen til garasjen. Garasjen står som om det var en enebolig, men samtidig er den koblet til husets hovedrom gjennom en dør.. Plasseringen av selve garasjen påvirker ikke andre rom på noen måte..

Annekset kan dekoreres med et eget tak, eller det kan være en logisk fortsettelse av huset og tjene for eksempel som en vinterhage, eller taket kan være en åpen terrasse, og også være utstyrt med en balkong.

Du kan feste en garasje enten foran eller bak, eller på siden av huset. Når den plasseres lateralt, strekkes husets geometri ganske enkelt. Det er verdt å merke seg at garasjeforlengelsen kan gjøres etter byggingen av boligen. Men med felles konstruksjon er oppgaven med å bygge den forenklet. Det er ingen sannsynlighet for at det generelle fundamentet vil falle, da det kan skje med et separat bygget hus..

Hovedforskjellen mellom slike to-etasjers hus er at garasjen er et fullverdig rom, om enn av teknisk karakter. Over den er det en hel andre etasje med et eller flere separate rom.

Hvis du ser på et hus i en seksjon, er rommene ordnet slik: i første etasje, alle servicerom, samt kjøkken, stue, arbeidsrom; på den andre – hvilerom og soverom.

Hus med garasje og loft sparer bygningsmaterialer. Samtidig blir garasjeområdet aktivt “spist opp” av loftet, og kompenserer derved for at en ganske stor plass forblir ubebodd. Slike husprosjekter er egnet for bygging av bygninger på en liten tomt..

Kjeller for biler

Når huset har en romslig og samtidig ganske høy kjeller, kan du utstyre den i en underjordisk garasje. Ofte er servicelokalene plassert i kjelleren, for eksempel et fyrrom, en ovn, et badehus, en badstue. Derfor er det logisk å plassere et slikt teknisk rom som en garasje nede..

Når du bygger en kjellergarasje, er det viktig å forstå at kjøretøyet kommer inn og ut i en viss nedstignings- / oppstigningsvinkel. Og denne skråningen må gjøres så skånsom som mulig, behagelig slik at bilen kan kjøre utenfor garasjen uten problemer..

Hus med høy base vil ideelt sett passe inn i landskapet på stedet, der det er små høyder. Videre lar de deg kompensere for høydeforskjeller på den mest fordelaktige måten..

I tillegg til garasjen plasserer ivrige eiere ofte andre like viktige servicerom i huset. Russisk bad eller finsk badstue, som ligger ved siden av garasjen, er en god løsning for elskere av behagelig avslapning..

Bad eller badstue kan plasseres både i kjelleren og over i første etasje. Når du bygger et hus med badehus eller badstue, og selv med en garasje, er det viktig å ta hensyn til alle de tekniske og operasjonelle aspektene. Det viktigste er å sikre god vanntetting og varmeisolasjon under byggingen av disse lokalene.. Da vil ikke de øvre rommene lide av overdreven overoppheting og fuktighet..

For to biler

Når det er mer enn én bil i familien, er det et problem med ly av en av jernhestene. Det er to løsninger på dette problemet. Den første er byggingen av en romslig garasje for to biler; den andre er byggingen av to garasjer.

Dette innebærer en økning i antall byggematerialer og konstruksjon av enten to garasjer på én gang, henholdsvis med to separate porter og dører, eller ett stort rom med et spesielt utvidet tilgangssystem, det vil si med ikke-standard brede porter..

I tillegg krever det økte arealet av rommet større driftsbelastning fra veggene, som må tas i betraktning under byggingen..

Plasseringen av den doble garasjen kan være annerledes. Alt avhenger av prosjektet. Men teknisk sett kan en slik garasje ligge hvor som helst (med unntak av andre etasje) – i kjelleren, som en forlengelse eller i selve huset – alt avhenger av hvordan prosjektet i utgangspunktet skal utformes. Og designet er utført basert på kundens ønsker og evner, det vil si eieren av huset.

Et vakkert to-etasjers hus med garasje er en drøm som er ganske virkelig for å gå i oppfyllelse. Og mange prosjekter av denne typen bygninger og et stort antall allerede oppførte bygninger er bevis på dette..

For en oversikt over prosjektet til et to-etasjers hus med 4 soverom med garasje, se følgende video.