Selvmontering av glasshimlen

Glassbaldakiner og markiser blir mer og mer populære i det siste. De installeres ikke bare over inngangene til kjøpesentre eller kontorsentre og hoteller, men også ved inngangene til boligbygg og landsted..

Det er vanskelig å lage et slikt visir på egen hånd, men det er mulig. Hvis du vil installere et glassvisir i landstedet ditt, bør du ta hensyn til mange funksjoner avhengig av type visir.

Det vanligste visiret er visiret på skjermene.. Det kalles også ofte et visir på stenger, strenger og til og med på kabler, selv om det er uønsket å bruke kabelsystemer her. Skjermene på kablene i sterke vindkast kan løfte oppover, noe som kan føre til ødeleggelse når de går tilbake til sin tidligere posisjon.

Triplex brukes i visirene på skjermene. Imidlertid kan enkeltglass også brukes. Men i Russland er det fortsatt bedre å installere en triplex, siden vår region er snødekt og glasset må tåle snølast. Tykkelsen på triplexen bestemmes av visirets overheng:

  • det anbefales ikke å gjøre et visiroverheng på mer enn 1,7 meter – det er for mye belastning på glasset. Et slikt visir kan falle under sin egen vekt og vekten av snøen. For et gitt overheng på opptil 1700 mm er det nødvendig å bruke herdet triplex 10 + 10 mm.
  • med en rekkevidde på mindre enn 1,5 m, kan triplex 8 + 8 brukes,
  • mindre enn 1,2 m – triplex 6 + 6.

Hvis du blir tilbudt å lage en tynn triplex (for eksempel 6 + 6, 5 + 5) med et stort overheng for å redusere kostnadene ved strukturen, er det bedre å nekte et slikt tilbud. Sikkerhet i en slik ansvarlig virksomhet bør komme først.

Hvis du likevel bestemmer deg for å installere kabelskjermen selv, så først og fremst beregne kabellengden, siden du under installasjonen ikke lenger vil kunne justere noe annet enn vinkelen på kabelstangen til veggen. Denne vinkelen skal ikke være for skarp, ettersom fyren vil bøye triplexen som en buestreng, noe som vil stresse triplexen og skade den..

Gutter og glass er festet til veggen ved hjelp av spesialbeslag. Vanligvis er den laget av rustfritt stål av to typer AISI 304 og AISI 316. Stål AISI 304 er billigere, men over tid oksiderer den og tarner under påvirkning av aggressivt ytre miljø (for eksempel på en trafikkert motorvei). Men med riktig pleie vil den beholde sine dekorative egenskaper i lang tid. AISI 316 stål er motstandsdyktig mot svært aggressive miljøer og vil beholde sin glans i mange år. Slike beslag er dyrere, men holdbarheten vil til slutt lønne seg..

Maskinvaren er festet til veggen med høystyrkebolter (styrkeklasse minst 8,8) ved bruk av et kjemisk anker.

Hvis veggen består av slaggblokker eller skumblokker, samt hule murstein, bør du ikke gjøre installasjonen selv. Disse materialene tåler ikke vekten av visiret, og du må enten bruke et system med innebygde deler, eller se etter betonggulv og fikse beslag i dem. Slikt arbeid bør allerede utføres av spesialister: designere som vil utvikle slike strukturer eller boliglån som tåler belastningene, produksjonen vil sveise slike strukturer av stål, og installatører vil montere dem på anlegget i henhold til tegninger. Det vil allerede være mulig å installere et visir på denne strukturen..

Hvis du har en tykk vegg av betong eller massiv murstein, kan du risikere å installere visiret selv. Men husk at vekten på en kvadratmeter 8 + 8 mm triplex er 30 kg, og du trenger fire til fem assistenter for å løfte triplexen og fikse den på beslagene. Hvis visiret er stort, kan du ikke klare deg uten å ringe en manipulator med sugekopp for glass..

For visir med et lite overheng, ikke mer enn 1,3 m, kan du bruke visiret i klemprofilen. Denne typen visir kalles også et flytende visir for sitt utseende. Triplex 8 + 8 og mer brukes på dette visiret. Den mindre tykkelsen på triplexen og overhenget som overstiger 1,3 m regnes som farlig, siden triplexen på stedet der glasset klemmes av profilen kan sprekke ved høye snølast.

Det finnes flere typer profiler for fastspenning av triplex. Det er ganske dyre italienske modeller på markedet vårt. De ser attraktive ut, strukturen gjør at glasset kan festes godt, men ikke alle har råd. Nylig har det dukket opp kinesiske modeller, som også ser vakre ut og er godt gjennomtenkte fra et designmessig synspunkt. Prisen er mye lavere og i kvalitet er de ikke mye dårligere enn italienske..

Før introduksjonen av kinesiske spesialspenningsprofiler på markedet, brukte designere ofte den høye klemprofilen, som ble brukt ved installering av glassrekkverk. De ble modifisert ved å lage flere hull i profilen og i glasset ved triplex -festepunktene, og legge til flere festemidler slik at glasset ikke skulle falle ut av profilen. Som praksis har vist, er dette systemet et ganske godt alternativ, og det er ingen klager på det..

Som i kabelskjermer, er profilen festet til veggen med en høystyrke hårnål med et kjemisk anker. Dette visiret har ingen andre monteringsfunksjoner. Du kan også trenge en manipulator, og du må feste profilen til en solid støttestruktur..

De som likevel ønsker å gjøre alt på egen hånd, må bruke rådene i denne artikkelen, ta hensyn til alle nyanser av belastningene og installasjonsfunksjonene. Men i vanskelige tilfeller er det imidlertid bedre å overlate installasjonen av glassvisirer til fagfolk, siden selve designet ikke er enkelt, og det vil alltid være over hodet ditt og hodene dine er nære, og her kan du ikke risikere.

Material utarbeidet av spesialister hartec.ru