Prosjekter av hus med loft opp til 100 m2

Hus med loft er nå på toppen av sin popularitet. Denne faktoren skyldes ikke bare strukturens ytre skjønnhet, men også den utmerkede funksjonaliteten. Det er ikke lenger behov for å bruke loftsrommet til å lagre unødvendige ting, du kan gjøre dette stedet til et koselig rekreasjonsområde, soverom eller stue, og dermed øke det brukbare området i huset.

Det er mange fordeler ved bygging av små hus: det er mye lettere og billigere å bygge et hus med et lite område, de er enkle å betjene og krever mindre innsats og tid til pleie, oppvarming.

Særegenheter

Prosjekter av hus med loft opp til 100 m2 kjennetegnes ved sin kompakthet og bekvemmelighet. Arealet til et slikt hus er ikke for lite, men heller ikke stort. Dermed er det mulig å organisere et komfortabelt oppsett av et hus designet for en liten familie (for 4-5 personer). Den vil inneholde alle nødvendige lokaler for et komfortabelt liv, men det vil ikke være overskudd.

Fordelene med å bygge hus med et lite område inkluderer høy byggearbeid og muligheten til å oppføre bygninger på forskjellige jordarter..

Selve huset med loft ser attraktivt og respektabelt ut, men for å forsterke disse inntrykkene kan du også utstyre loftet med tilgang til en liten terrasse eller feste en veranda med en veranda i første etasje.

Det er verdt å vurdere på forhånd hvor og hvordan ledninger og annen kommunikasjon på loftsgulvet vil bli plassert. Det er nødvendig å ta vare på belysningen av loftet. For disse formålene er det tilrådelig å bruke spesielle vinduer som er motstandsdyktige mot dårlig vær. Hvis det ikke er mulig å lage en terrasse, kan du installere høye vinduer, noe som vil gjøre rommet mer behagelig og romslig..

  Kostnaden for å bygge hus med et areal på opptil 100 m2 er relativt lavt, noe som gir en god mulighet for mange til å ha sitt eget hjem. I tillegg er det en mulighet til å fullføre loftet litt senere, og først bygge og utstyre første etasje..

  I dette tilfellet, på tidspunktet for fundamentets konstruksjon, må det tas i betraktning at loftet også gir en liten belastning på husets base, derfor er det nødvendig å gjøre fundamentet mer holdbart..

  Prosjekt

  Husprosjekt med loft, som i gjennomsnitt har et areal på 80-90 kvm. m., du kan kompilere det selv, men uten spesiell kunnskap er det fortsatt bedre å bruke spesialistens tjenester.

  Det er ferdige standardprosjekter som du kan bruke. De skiller seg ut ved at de har et standardoppsett som rasjonelt bruker kvadratmeter og utelukker muligheten for dannelse av gjennomgangsrom.

   Det mest populære prosjektet er følgende arrangement av lokaler:

   • i første etasje er det en entré, stue, kjøkken, spisestue, bad og to soverom;
   • på loftet er det en liten hall, et soverom og et arbeidsrom.

   Antall soverom, bad eller andre mellomrom kan legges til eller fjernes avhengig av familiens behov. Et av de beste prosjektene regnes også som et oppsett med en stor og godt opplyst stue på loftet..

   Andre vanlige prosjektalternativer:

   • første etasje: entre, kjøkken, spisestue, stor stue; loft: liten hall, to soverom og bad;
   • første etasje: entre, kjøkken, spisestue, stue, soverom, bad; loft: liten hall, soverom og bad;
   • første etasje: de samme hovedlokalene, men med to soverom og et bad; loft: to soverom og en liten hall.

   For å lage et individuelt og unikt hjemmedesign, kan du bestille et prosjekt fra spesialister fra bunnen av, som vil ta hensyn til alle dine ønsker.

   For en interessant bruk av loftstorgene kan du plassere en vinterhage i denne etasjen, og for en nyttig en – utstyr et romslig barnerom.

   Om mulig kan du bygge ferdig en terrasse. Om sommeren er det et flott hvilested, spesielt hvis du dekorerer det med potteblomster eller andre planter. Utvilsomt vil en slik terrasse glede seg over utseendet..

   Du kan også inkludere verandaer eller balkonger i prosjektet. De vil også bringe sin egen smak til utformingen av bygningen..

   Hvis du trenger en garasje, kan den festes til huset eller på avstand. Fordelen med det første alternativet er at på grunn av forbindelsen med huset vil en slik garasje være varm nok uten ekstra oppvarming, og det vil være mulig å komme inn i den fra huset uten å gå utenfor..

   Materialer

   De vanligste materialene for å bygge hus er:

   • murstein, naturstein;
   • tre;
   • skumblokker (mobilbetong);
   • SIP paneler;
   • gass ​​silikat;
   • luftbetong.

   Etterspørselen etter mur- og trehus endres ikke. Kvaliteten på bygninger laget av disse materialene har blitt testet lenge. Hus bygget av profilert tømmer har et høyt nivå av varmeisolasjon, og krever heller ikke ytterligere etterbehandling av frontdelen, siden treet har en vakker og jevn overflate. Men til tross for dette vil det være nødvendig å sikre beskyttelsen av dette materialet mot ødeleggelse ved hjelp av antiseptika..

   Murhus ikke bare forskjellig i forskjellige designløsninger og murmetoder, men også i høy styrke og holdbarhet. Gjennomsnittlig levetid er 100-150 år (andre materialer har ikke slike indikatorer). Mursteinen har utmerket motstand mot ugunstige værforhold, frostbestandig og miljøvennlig. Men med disse fordelene følger en ulempe – høy belastning på fundamentet. Disse egenskapene er iboende i naturstein..

   Skumblokker har en struktur som er i stand til å opprettholde et komfortabelt inneklima gjennom god luftsirkulasjon og varmeoppbevaring. Å bygge et hus av skumblokker krever ikke bruk av spesialutstyr og skaper ikke stor belastning på fundamentet på grunn av materialets lave vekt.

   Konstruksjon fra SIP -paneler preget av enkelhet og produsert ved hjelp av kanadisk teknologi. Slike hus blir reist ved hjelp av rammekonstruksjoner ganske raskt og skaper ikke stor belastning på fundamentet, de er sterke og stabile, krever ikke et komplekst varmesystem, da de beholder varmen godt. Men av ulempene er det verdt å merke seg den svake brannmotstanden og behovet for god ventilasjon..

   Hus fra gasssilikatblokker litt dårligere i egenskaper enn andre materialer. Selve materialet er skjørt: på grunn av dette er det uønsket å bygge mer enn to etasjer. Det må utvises forsiktighet for å gi god beskyttelse mot fuktighet som kan ødelegge dette materialet. Samtidig er gasssilikat lett, og konstruksjonen går ganske raskt. Ingen behov for ekstra ventilasjon – materialets struktur opprettholder et optimalt mikroklima i huset.

   Luftbetong er et miljøvennlig materiale som beholder varmen i rommet, slik at du ikke trenger å isolere veggene i tillegg. Har lav vekt og lav pris. Ulemper med luftbetonghus:

   • kompleksitet i konstruksjon og videre dekorasjon;
   • for å montere hyller, TV -er, må du bruke spesielle fester, siden vanlige fester ikke holder godt;
   • for etterbehandling er det best å bruke gipsløsninger som inneholder gips;
   • svakt frostmotstand.

   En rekke materialer kan brukes til å dekorere et oppført hus: fasademaling, fasader, stein, dekorativt gips, sandwichpaneler, porselenstein.

   Vakre eksempler

   Et eksempel på et enkelt og lakonisk hus med loft. Utsiden av vinduene i første etasje er dekorert med blomster, med små balkonger som går fra loftet. Loftet er godt opplyst med spesielle vinduer i taket.

   Designet på dette huset er litt likt det forrige, men her fra loftet er det utgang til terrassen og verandaen til huset er bredere.

   Dette eksemplet viser en garasje festet til et hus. Det er også en terrasse og en anlagt veranda.

   Designet på dette huset har et solid utseende, takket være de interessante formene i bygningens arkitektur. Det er to søyler på verandaen som støtter terrassen. Loftsvinduer er avrundede.

   Dette huset har ikke en terrasse, men designet ser stilig ut, takket være den interessante landskapsformingen av verandaen rundt huset, grønne områder og høye vinduer som passer godt med stein- og trefinisher..

   For prosjektet med et hus i økonomiklasse, se nedenfor..