Metallveranda for et privat hus

En veranda for et privat hus kan være laget av forskjellige materialer. Ikke bare planke og betong, men også metallkonstruksjoner er utbredt. De har mange fordeler i forhold til inngangsområder laget av andre materialer.. I denne artikkelen vil vi lære alt om en metallveranda for et privat hus..

Særegenheter

En veranda for et privat hus bør bygges av et sterkt, slitesterkt og slitesterkt materiale. Metall er en av de beste løsningene. I dag kompletteres inngangsområdene til mange boliger og sommerhytter med metalltrapper. Design som disse tiltrekker seg huseiere med mange egenskaper.. La oss finne ut om de viktigste.

 • Metallverandaen kan renoveres hvis behovet oppstår. Det samme kan ikke sies for de fleste konstruksjoner laget av andre bygningsmaterialer..
 • Metall kan enkelt kombineres med andre egnede materialer, for eksempel med plast, tre, stein og andre.
 • Strukturene som vurderes, som fører til huset, er ikke utsatt for deformasjon, brudd eller forfall under påvirkning av negative eksterne faktorer. Dette refererer til regn, snø, direkte sollys. Det er under påvirkning av disse faktorene at verandaer bygget av tre raskt slites ut..
 • En veranda laget av metall kan ha en helt annen struktur og enhet. Utformingen av slike strukturer kan også være hva som helst! Mange eiere utfyller hjemmene sine med veldig originale og intrikate metallstrukturer..
 • Installasjon av de aktuelle konstruksjonene utføres på kort tid. Det samme kan sies om demonteringsarbeider..
 • De fleste inngangsbygninger av metall er preget av svært lav vekt, så arbeidet med installasjon og dekorasjon skjer uten unødvendige vanskeligheter..
 • Over tid faller ikke metallkonstruksjoner fra hverandre, faller ikke, deformeres ikke og beholder sin opprinnelige form. Hvis denne verandaen er godt ivaretatt, vil den ikke ruste..
 • En metallveranda kan være både billig og veldig dyr – nesten enhver forbruker kan designe en passende struktur.

En metallveranda har ikke bare mange fordeler, men også en rekke ulemper, som også er bedre å vurdere før du starter installasjonsarbeidet..

 • Dessverre kan driften av en slik veranda virke kostbar for mange huseiere. Faktum er at metallkonstruksjoner må behandles med spesielle korrosjonsbeskyttende løsninger, hvorav mange er dyre. Du må også kjøpe maling for å male verandaen av metall.
 • Med vinterens begynnelse er det stor risiko for ising på metalltrinn. På grunn av dette kan brukerne lett skli og falle over dem. Som et resultat øker risikoen for skader..
 • Hvis inngangskonstruksjonen har et metallvisir, kan eierne under regn eller hagl bli irritert av støyen fra denne delen. Under påvirkning av skarpe vindkast kan metallvisiret også bli en kilde til ubehagelige lyder..
 • Hvis vi snakker om et individuelt prosjekt av en metallveranda, så her kan man ikke regne med en demokratisk kostnad. Slike løsninger er veldig dyre..

Visninger

En veranda konstruert av metall kan være annerledes. Hver av de eksisterende artene har sine egne særegne egenskaper og parametere. La oss bli bedre kjent med dem. Så en gatetrapp som fører direkte til huset kan deles i henhold til utførelsen av den øvre plattformen. Det er slike varianter:

 • terrasse – betyr et felles åpent område, vanligvis stort og inngjerdet med et rekkverk;
 • veranda – dette er en lukket terrasse
 • uteplass – et friområde som ikke er utstyrt med gjerder, men som har kalesje.

Som nevnt ovenfor har metalltrapper ofte andre materialer i utformingen. Konstruksjoner på en metallramme er svært vanlige. Vurder hva lignende strukturer er.

 • Metallinngangsområder kombinert med polykarbonatplater er svært relevante. Sistnevnte kan installeres på en profilramme og tjene som kalesje eller kalesje. Ofte har slike strukturer ikke en standard, men en buet struktur (med en rund kalesje).
 • Svært ofte er metall kombinert med tre. For eksempel kan en lignende veranda bygges med tretrapper eller rekkverk. Slike strukturer foran inngangen ser veldig attraktive ut..
 • De mest luksuriøse og vakre er smidde alternativer. Det kan være en kombinasjon av en vanlig metalltrapp, supplert med en spektakulær smijernsinnredning. Slike løsninger er dyrere, men de ser også veldig lyse og uttrykksfulle ut..

Inngangsgruppen kan også inkludere den enkleste jernverandaen.. Oftest er dette en standard sveiset struktur. Rekkverk i slike strukturer kan være smidd eller laget av metallprofiler. Valget av veranda dekorasjon avhenger av budsjettet og kravene til huseier.

Hver for seg er det verdt å markere den vedlagte modifikasjonen av metallstrukturer. Navnet på slike strukturer taler for seg selv. De har små områder og ser veldig fine ut. Fest lignende trapper til inngangsdøren fra gatesiden.

Prosjekter

Før du starter installasjonen av en veranda for et badehus, boligbygning eller sommerhus, er det veldig viktig å lage en foreløpig plan for den fremtidige strukturen. Det er nødvendig å utarbeide en detaljert tegning og diagrammer som angir alle nødvendige dimensjoner og parametere for inngangsstrukturen. Du kan lage et veranda-prosjekt selv, du kan kontakte spesialister, eller du kan bruke ferdige planer.

La oss vurdere noen interessante alternativer.

 • Vil se stilig ut veranda med en standard struktur, men med attraktive smijernsrekkverk og en buet halvcirkelformet kalesje, også supplert med smiedetaljer. Diagrammet viser en struktur med et lite inngangsparti.

 • Verandaen kan bygges fra en standardprofil, blottet for smidde dekorasjoner og andre dekorasjoner. Den minimalistiske strukturen, reflektert i diagrammet, sørger for montering av tretrapper og en døråpning. For bygging av en slik veranda er det tillatt å bruke metall, kombinert med furubrett, behandlet med lakk.

 • Denne tegningen viser en vakker veranda med to trappegrener. Konstruksjonen har en slank og veldig pen design. Inngangspartiet er laget av betong, og trinnene er av tre, montert på en metallramme. Hele konstruksjonen er inngjerdet med metallrekkverk med grasiøse dekorelementer. En lignende design kan utføres både åpen og dekket..

Det anbefales ikke å uavhengig lage et prosjekt for den fremtidige metallverandaen, hvis du ikke tidligere har støtt på lignende prosesser. Ved feil i beregningene vil bygningen vise seg å være av dårlig kvalitet og alt må gjøres om.

Hvordan lage?

En sterk og estetisk veranda laget av praktisk metall kan lages med egne hender. Produksjonen og installasjonen av den aktuelle strukturen består av flere trinn.. La oss vurdere hver av dem i detalj..

Fundament

Ofte er verandaen installert etter byggingen av et hus eller sommerhus. I dette tilfellet, for inngangskonstruksjonen, må du montere fundamentet, til tross for letthet.. Selv på tidspunktet for utarbeidelsen av prosjektet er det veldig viktig å avgjøre om det skal festes til husets fundament eller bli en egen struktur.

Hvis det er fast jord i lokalområdet, er det bedre å koble fundamentet til verandaen med fundamentet til hovedbygningen. For dette formålet er det nødvendig å bore hull i den betongbaserte basen til hovedbygningen, i området der inngangen til verandaen er gitt. Pinnene på armeringen hamres inn i hullene, som rammebunnen skal festes under verandaen.

Hvis landet på territoriet er svakere, må en spesiell “ekspansjonsfuge” stå mellom husets grunnlag og verandaen.. Utgravningen må gjøres med en dybde som samsvarer med nivået på hjemmefundamentet. For at basen ikke skal falle gjennom, og grunnvannet ikke vasker bort metallkonstruksjonen, sendes en sand-grusblanding til bunnen av gropen.

Puten skal være omtrent 20 cm dyp. Den skal tampes tett.

Deretter helles betong. Du kan kjøpe en ferdig blanding, eller du kan tilberede den selv. Et gravd hull langs ytterkantene helles med mørtel, hvoretter det jevnes med et bygningsnivå. Fundamentet tørker om en uke. I løpet av denne tiden vil det være nødvendig å suge det øverste laget av fyllet fra tid til annen, slik at hele området tørker jevnt. De grunnleggende verdiene til fundamentet må beregnes ut fra dimensjonene til den ferdige strukturen.

Det ferdige fundamentet må isoleres fra vann med tak av takmateriale brettet i 2 lag. De må legges vinkelrett på hverandre. Planke- eller kryssfinerforskaling må festes i en vinkel på 90 grader. Verandaen, som har en trapp, sørger for bruk av armeringsstenger. Armeringsnettet bør være omtrent 5 cm mindre enn forskalingen, det skal også helles med betongmørtel. Alle overflater er planert. Hvis det er planlagt å installere metallrekkverk, skrues bolter inn i basen for deres fremtidige festemidler. Et lignende fundament vil bli utarbeidet for de neste arbeidstrinnene om 3 uker..

Ramme

Vi vil lære å lage en bæreramme for en inngangskonstruksjon av formede rør.

 • Rammefoten må sveises fra profilerte rør, med utgangspunkt i dimensjonene til strukturen med en hylle på 5-16 cm, eller kanaler, hvis bredde er fra 15 cm.
 • Plattformen må monteres 5 cm under terskelen. For å dekke det, bruk metallplater som har en tykkelse på 4 til 6 mm.
 • Trappen for inngangspartiet er satt sammen av et par kanaler, som er festet til plattformrammen og grunnfoten.
 • Hvis spennet er 2 m, må en ekstra kanal installeres i midten. Etter å ha markert områdene for monteringstrinn fra et 50×50 mm hjørne, er det nødvendig å kutte festene som har en L-form. Ferdige deler må sveises til kanalens overflate.
 • Etter det må de sveisede komponentene kobles til det samme hjørnet på begge sider av stigen. Dette vil danne konturen til trinnene. På dem, ved hjelp av selvskruende skruer, må du feste brett, lime fliser eller sveise jernplater som allerede dekker inngangspartiet.
 • Hvis den hjemmelagde stigen blir smalere, kan de tverrgående hjørnene utelates. Det er nok å feste brettene direkte til de L-formede basene.
 • Deretter kan du gå videre til installasjonen av rekkverk og rekkverk hvis trappen gir mer enn 3 trinn. Høyden på disse delene bør være fra 0,8 til 1 m. De enkleste alternativene er montert fra vanlige rektangulære rør. Racks installeres nedenfra og over, deretter kobles de til ved hjelp av mindre rør. Det øvre røret stikker ut med et rekkverk.
 • Etter montering av rekkverket, kan mesteren tas på installasjonen av kalesjen / kalesjen, hvis det er forutsatt av utformingen av inngangspartiet. Trappen og plattformen kan godt være åpen – hver huseier bestemmer selv hvilken versjon av verandaen som vil være mest praktisk for ham.

Etterbehandling

Det er ikke nok bare å bygge en veranda av metall av høy kvalitet. Det må fortsatt være godt adlet. For å få inngangskonstruksjonen til å se så attraktiv og harmonisk ut som mulig, anbefales det å supplere den med en passende finish. Hvis vi snakker om strukturer konstruert av metall, så er det ikke så mange etterbehandlingsalternativer..

Slike strukturer kan males i hvilken som helst farge du liker, eller suppleres med elementer av kunstnerisk smiing.. Sistnevnte ser veldig rik og elegant ut. Du kan effektivt dekorere en metallveranda med ikke-trivielle monogrammer, grasiøse mønstrede smijernsvever.

Slike komposisjoner er alltid umiddelbart slående og tiltrekker seg mye oppmerksomhet..

Nyttige tips og råd

Hvis du har planlagt å montere en husveranda av metall uavhengig av hverandre, bør du følge en rekke nyttige tips..

 • Når du bestemmer grunnleggende egenskaper under verandaen, er det tilrådelig å ta hensyn til indikatorene for jordfrysing i det eksisterende området. Ereksjonen av fundamentet må beregnes slik at det er minst 30 cm under frysepunktet. Basert på de klimatiske forholdene, tillates den angitte indikatoren å reduseres eller økes litt.
 • For bygging av trapper og inngangsparti må du bare kjøpe profilrør av høy kvalitet og andre metallkomponenter. Materialene skal være fri for spor av rust, deformerte områder og andre lignende skader..
 • Hvis verandaen har en trapp utstyrt med tretrapper, anbefales det å behandle dem med spesiell alkydemalje.
 • Hvis du ikke kan bestemme finishen på metallverandaen, er det verdt å vurdere det faktum at lysmaling kan gjøre slike strukturer mindre tunge og klumpete. En lys metallstruktur ser vanligvis lett og pen ut..
 • Levetiden og påliteligheten til en metallveranda er i stor grad avhengig av tilstanden til de sveisede sømmene. For å sikre kvaliteten, på den ene siden, er sømmen behandlet med en krittbasert suspensjon, og på motsatt side med parafin. Dette må gjøres 2 ganger, med en pause på 10 minutter. Det vil ta flere timer å sjekke påliteligheten til sømmene på bakgrunn av temperaturer under null. Hvis det ikke har dannet seg karakteristiske flekker på leddene på lenge, vil dette indikere at alle sømmene er sveiset med høy kvalitet.
 • Dekorer metallverandaen slik at den ser harmonisk ut på bakgrunn av et boligbygg, hytte eller sommerhus.

Hvordan lage en metallveranda til et privat hus med egne hender, se neste video.