Metallkalesjer over verandaen

Verandaen er en struktur som kan utføres på helt forskjellige måter. Inngangspartiet til en boligbygning eller sommerhus kan “innrammes” med både åpne og lukkede verandaer. Sistnevnte er delt inn i mange modifikasjoner, blant annet alternativene med et visir er spesielt populære. I denne artikkelen vil vi lære alt om metallkalesjene som er installert over verandaen..

Særegenheter

Et metallvisir er en vanlig detalj som utfyller verandaen foran inngangen til et hus eller sommerhus. Disse typer markiser er veldig populære og utbredte fordi de har mange fordeler.. La oss bli kjent med dem.

 • Metall er et veldig sterkt og slitesterkt materiale. Det er ikke lett å skade det, spesielt hvis det er tett. Et riktig installert metallvisir vil vare i mange år uten problemer for huseiere..
 • Visirene som vurderes ser attraktive ut på bakgrunn av en rekke husfasader.. Metallbunnen kan males i hvilken som helst passende farge for en mer harmonisk design.
 • Installasjonen av metallkalesjer kan ikke kalles veldig vanskelig.. Det meste av arbeidet er fullt mulig å takle, selv om mesteren ikke har rik erfaring eller dyre profesjonelle verktøy..
 • Tilstedeværelsen av et metallvisir gjør inngangspartiet mer behagelig for husholdninger og deres gjester. Denne detaljen viser seg å være spesielt nyttig når været er dårlig – det er kraftig regn, snø eller til og med hagl..
 • Ofte brukes metall bare som ramme for et baldakin. En rekke materialer kan legges på en slik base. Ofte velger folk polykarbonatark, gjennomsiktige eller fargede. Med slike komponenter ser inngangspartiet veldig estetisk tiltalende ut..

La oss nå finne ut hvilke feil som er karakteristiske for metallvisir..

 • Selv om metall er et praktisk materiale, trenger det fortsatt skikkelig pleie. For å forhindre at metalldeler ruster, må de periodisk behandles med spesielle korrosjonsbeskyttende forbindelser. Hvis du forsømmer disse manipulasjonene, vil designet vare mindre og snart miste sin attraktivitet..
 • Mange metallkonstruksjoner er dyre. Dette gjelder spesielt de elegante alternativene der det er elementer av smiing..

Slike typer visir viser ikke andre alvorlige ulemper, men huseiere har det fortsatt bedre å veie fordeler og ulemper med å installere en slik komponent over verandaen før installasjonsarbeidet påbegynnes..

Oversikt over arter

Metallkalesjene som er installert over verandaen er forskjellige. Over inngangen installerer de både de enkleste og veldig originale, ekstraordinære konstruksjonene som tiltrekker seg spesiell oppmerksomhet. La oss se nærmere på noen typer metallbaldakiner over inngangen til et privat hus eller sommerhus.

Delene det er snakk om er klassifisert i henhold til form, festetype og produksjonsmateriale.. Strukturene er monolitiske. Slike prøver er integrert med veggen i hovedbygningen..

Dette er de mest holdbare, robuste og pålitelige alternativene som varer veldig lenge. Det er sant at det ikke er mulig å flytte det monolitiske visiret, og det vil ikke være så enkelt å installere det..

Det er modulære design av metallbaldakiner for et privat hus. Dette er flere mobile typer markiser. I deres design er det flere separate deler som er festet sammen for videre installasjon. Det er mye enklere å installere modulære kalesjer, samt reparere om nødvendig.

Metallvisir er også atskilt i sin form.

 • Sfærisk (kuppel). Dette er en av de mest spektakulære og luksuriøse formene for metallvisir. Slike strukturer, riktig installert over døren, ser ikke bare elegante ut, men viser også høy pålitelighet. De består av flere buede segmenter, så de viser seg å være veldig komplekse og lunefulle i produksjonen. Men en kuppelkuppel med metallprofilramme er i stand til å beskytte godt mot regn og snø fra alle sider..

 • Buet. Nylig har denne typen visir blitt veldig populær. De er vanlige og attraktive. Dette designet er basert på en halvcirkelformet ramme, som ser ut som en bue. Den er preget av meget høye pålitelighetsindikatorer, gir god sidebeskyttelse mot nedbør, er enkel å produsere og installere..

 • Enkelt skråning. Enkle typer med kalesjer over inngangspartiet er utbredt i dag. Slike prøver regnes som de letteste og mest budsjettmessige, derfor blir de ofte funnet. I disse strukturene er overflaten satt i en bestemt vinkel i forhold til hovedbygningen. For god beskyttelse mot klimatiske forhold er det nødvendig med en indikator på minst 15 grader. Men skjeggvisiret gir ikke sidebeskyttelse.

 • Gavl. Dette er en mer attraktiv form for en beskyttende kalesje laget av en metallprofil. Slike strukturer har en trekantet struktur, på grunn av hvilken rammebasen er godt styrket. Konstruksjonene er veldig vindbestandige.

 • Marquise. Markise kalles en baldakin med en litt buet utvendig form. Det ser veldig interessant og attraktivt ut, men samtidig er det relativt billig. Dette alternativet kan ikke gi tilstrekkelig sidebeskyttelse – dette er ulempen.

Avhengig av type festing er metallkalesjer delt inn i disse typene.

 • Suspendert. Spesielt bra hvis materialer med lav vekt ble brukt under installasjonen. Vi snakker om bølgepapp, polykarbonat eller stoff.
 • Hengslet. De er festet direkte til veggen i hovedstrukturen ved hjelp av støttedeler.
 • På støtter. Disse alternativene er festet helt i bunnen av verandaen eller satt direkte i bakken. De er preget av indikatorer med høy styrke og ikke mindre høy motstand.
 • Hovedstad. Ofte utfører denne typen markiser flere funksjoner samtidig. For eksempel kan vi snakke om balkongen i andre etasje, som fungerer som kalesje over inngangen til huset..

Metallkalesjer er også delt i henhold til materialene som brukes til konstruksjonen..

 • Polykarbonat. Polykarbonatkalesjer er ofte installert på metallrammer. Dette materialet kommer i en rekke farger og tykkelser. Polykarbonatplater er fleksible, rimelige og enkle å installere. Ved hjelp av slike prøver er det mulig å bygge et visir med en ikke-standard form.

 • Metallfliser. Visirer med metallfliser på en metallramme ser veldig fine og stilige ut, spesielt hvis materialet er tilpasset takets farge. En slik baldakin vil vare lenge, men den blir veldig varm under solen og kan ikke skryte av gode lydisoleringsegenskaper..

 • Smiing. Smidde visir ser spesielt presentable og rike ut, men de står også deretter. Slike strukturer ser harmonisk ut på bakgrunn av hus designet i en solid klassisk stil. Det vil ikke være mulig å installere en smidd kalesje på egen hånd, siden du må ha viss kunnskap / ferdigheter for å utføre slikt arbeid. Bør bare konsulteres av fagfolk.

Hvordan gjøre det selv?

Et metallvisir av høy kvalitet, designet for installasjon over verandaen, er fullt mulig å bygge med egne hender. Installasjon av den ferdige strukturen kan også utføres uavhengig, hvis vi ikke snakker om smidde alternativer. La oss vurdere i detalj hvordan du lager en baldakin av metallstrukturer riktig.

Design

Før du starter installasjonsarbeidet, er det viktig å lage et detaljert prosjekt av det fremtidige hjemmelagde produktet. Mesteren må utarbeide de mest detaljerte tegningene ved å gjøre en nøyaktig beregning. Visir er mer egnet for ikke veldig store verandaer, fordi lengden deres er ekstremt sjelden mer enn 50-60 cm.

Du bør ikke gjøre denne delen enda lenger, siden visiret må bære både sin egen vekt og vekten av snølastene. På hver side må strukturen ha overheng på minst 25 cm.

Du bør bestemme formen på visiret. Alle populære alternativer er listet opp ovenfor. Selvfølgelig er det bedre å velge en enhet som godt vil beskytte både verandaen og mennesker mot nedbør..

Så snart alle målinger er gjort, og utformingen av det fremtidige visiret er utviklet, må alle indikatorer og designnyanser legges inn i et detaljert diagram eller tegning. Det er bedre å ha en detaljert plan av visiret trykt på papiret. Deretter kan den holdes i nærheten under installasjonsarbeidet..

Forberedelse

For å være helt klar for installasjonsarbeid, er det viktig å kjøpe alle nødvendige materialer og forberede passende verktøy. Så for å bygge et metallvisir trenger du følgende materialer:

 • profilerte rør med et tverrsnitt på minst 50×50 mm, andre runde rør er også egnet, men diameteren bør ikke være mindre enn 50 mm;
 • profilrør 20×20 mm;
 • tre lameller;
 • takmateriale;
 • alt du trenger for tilberedning av betong – sement, sand, pukk;
 • maling for metall.

Det anbefales å velge samme tak som for huset..

Hvis du ikke eier en sveisemaskin, kan du lage en rammebase av metall ved hjelp av spesielle klemmer for metallprofiler og bolter.

Installasjonsinstruksjoner

Når alle materialer og tegninger er klare, kan du fortsette med installasjonen av visiret. Vurder i detalj fremdriften i arbeidet.

 • Først må du merke byggeplassen rundt inngangen til huset.. De ytre hjørnene på torget er viktige. Her vil det være nødvendig å grave hull med en dybde på 70 til 100 cm. I bunnen av hullene skal pukk eller grus helles. Laget skal være 15-20 cm. Deretter settes støttedeler (søyler) inn i hullene. De er justert vertikalt og helles med betongmørtel av merket M200. I installert posisjon bør støttene festes med bindere eller rekvisitter til betongen er tørr.
 • Betongen tørker i omtrent 28 dager.. På dette tidspunktet må du begynne å lage parenteser. Først må du sveise hjørnene fra to rørseksjoner i en vinkel på 90 grader. Lengden på ett rør skal være det samme som lengden på kalesjen, og parameteren til det andre røret vil være omtrent 25-30 cm. Begge ender skal kobles til hverandre med et annet rørstykke. Det vil tjene som et sperre. Resultatet blir et rektangel. Flere slike braketter må lages.
 • De eksponerte stolpene må kobles til med en jumper. Deretter, motsatt henne på veggen, bør du tegne et nivå der rammen skal plasseres. Juster brakettene langs den markerte linjen og fest dem til veggen. For å gjøre dette må du først bore hull i selve brakettstativet. Deretter bør den festes til veggen, justert vertikalt, og merker gjennom monteringshullene. Deretter kan braketten fjernes til siden og hull kan lages i henhold til merkene. Nå må braketten festes til veggen slik at alle hullene er på linje. Festing kan gjøres med ankre eller plugger.
 • Nå må alle eksponerte braketter kobles til ved hjelp av horisontale bjelker. De skal sveises over og under brakettposten. Den øverste bjelken skal være i flukt med sperren. Denne nyansen må tas i betraktning. Det er veldig viktig å sikre den mest pålitelige distansen til bjelkene til veggen. For å gjøre dette kan du bruke plugger eller selvskruende skruer. De ytre kantene på brakettene bør sveises til overliggeren, som er plassert mellom støttedelene.
 • Rammen kan betraktes som klar – alle hovednodene er på plass. Nå er det nødvendig å avsløre kassen. For å gjøre dette må du feste brett eller stenger til sperrene med bolter, med tidligere forberedte hull for dette. Når lathingen er klar, gjenstår det bare å legge det valgte takmaterialet og metallvisiret vil være klart.

Vakre eksempler

Et riktig laget metallvisir, installert over verandaen, kan bli et elegant tillegg til forsiden av boligen.. Vurder noen vakre eksempler på å velge et slikt design..

 • Dome visir ser fantastiske ut, spesielt hvis det er smidde dekorative detaljer i utformingen av metallrammen. Denne typen visir med tak i form av gjennomsiktig polykarbonat vil se nydelig ut på bakgrunn av et hus, holdt i lyse farger og ligger ved siden av villdruene.

 • Buede visir vil se dyre og presentable ut, helt laget av metall. Vi snakker om både rammen og selve kalesjen over verandaen. Slike design ser veldig stilige ut i svart med små detaljer i rammen, malt med gylden maling.

 • Festede metallvisir med polykarbonatbelegg ser stilige og moderne ut, i utformingen som det ikke er noen sidestøtter. Et lignende element ser spektakulært ut over døren, som det er innebygde gatelamper rundt..

 • Buet metallramme, malt svart og supplert med et gjennomsiktig polykarbonatark, vil se harmonisk ut sammen med fasaden til et boligbygg eller sommerhus bygget av rød murstein. Kombinasjonen vil vise seg å være enkel, men veldig estetisk..

Se videoen for hvordan du lager et visir over verandaen med egne hender.