Loftsprosjekt: layoutalternativer

Overbygningsprosjekter av mansard-type i private hus er på topp i popularitet i dag. Mansardoverbygninger kjennetegnes ved sin rasjonalitet og økonomi, mens ordningene for de fleste strukturer er interessante og ukompliserte for dyktige hender.

Fordeler og ulemper

Det viktigste plusset på loftet er at rommet er organisert på loftet – med riktig arrangement vil denne delen være praktisk for nyttig bruk på grunn av den økte mengden lys og varme. Å utstyre et loft er mer kostnadseffektivt enn et ekstra gulv. I tillegg til å bruke, reduseres også byggetiden. Byggingen av loftets overbygning kan startes mens du allerede bor i huset. På grunn av overbygningen reduseres varmetapet i hus.

I tillegg til de positive sidene, har arrangementet på loftet også negative sider. For eksempel vil valget av isolasjons- og vanntettingsmaterialer i stor grad påvirke kostnaden for loftstrukturen. Behovet for å utstyre spesielle takvinduer med atypisk form og størrelse vil også øke byggekostnadene betydelig.. Loftet krever obligatorisk plassering av et ventilasjonssystem, mens slikt utstyr må være tilstede i alle rom i denne etasjen..

Mansardene er begrenset i planleggingen på grunn av skrå veggkonstruksjoner, det er behov for å ordne et komplekst tak, og hvis det er feil isolert i varmen, blir rommene veldig varme og blir til et kjøleskap om vinteren.

I tillegg har psykologer nylig ikke anbefalt arrangementet av loftet. På grunn av de lave skråtakene, vil det være en følelse av fare, og det er tross alt i lang tid skadelig for den mentale tilstanden.

For riktig valg av alternativer anbefaler eksperter å “prøve” minst noen av dem selv. Bo i strukturer med forskjellige loftsoverbygninger, lytt til deg selv og dine følelser, velg det riktige alternativet og oversett det til ditt eget prosjekt.

Loftsenhet

Reglene innebærer utformingen av loftets overbygning på planleggingsstadiet av huset, siden arrangementet på loftet i stor grad avhenger av det valgte takalternativet. I noen tilfeller er det også mulig å designe en overbygning i et ferdig hus.. Prosjektet skal tillate praktisk bruk av det opprettede rommet.

En loftsoverbygning kan ha hvilken som helst geometri: ødelagt, trekantet, symmetrisk eller asymmetrisk. Avhengig av geometrien er planmuligheter også gjennomtenkt.

Takkonstruksjoner

Mono-pitched

Høyden på en slik overbygning vil ikke være stor. Det er viktig å tenke gjennom prosjektet med et skrånende loft. Det skråplanet har maksimal og minimumshøyde. Med en vellykket design kan rommet enkelt bli til en koselig stue. Andre alternativer for sonering av plassen under skråtak er også mulige, men det må huskes på det det meste av plassen under taket kan ikke brukes – det blir for lavt.

Gavl loft

Dette alternativet er også en enkel konfigurasjon som inkluderer to ramper forbundet med en ås. Den største fordelen med denne konfigurasjonen er fraværet av komplekse beregninger.. Hovedbetingelsen er å lage et tak med en stor hellingsvinkel..

Versjonen av gavlloftet er også populær på grunn av den praktiske praktiske driften – om vinteren samler ikke snø og is seg på et slikt tak. Gavel rafter system er typisk, så det er lettest å oversette det til virkelighet.

En ødelagt konfigurasjon er en slags loft med en gavlstruktur. Her er høyden på veggene i loftoverbygningen høyere – dette oppnås takket være den brutte linjen i sperresystemet. Plassen til lokalene øker, mens alternativet er bra for både små og store hus.

Beregningene for å arrangere en ødelagt sperrekonstruksjon er imidlertid kompliserte – eksperter bruker et stort antall spesielle formler.

Tak på ett plan med påhengsmotorer er enda vanskeligere å ordne, men som et resultat av vanskelig arbeid på loftsgulvet får du en fullverdig leilighet fra flere forskjellige rom. I tillegg får huset et trekk i form av et asymmetrisk tak. Takkonfigurasjonen på den ene siden hviler på husets vertikal, og på den andre på takplaten. Taket er høyt. Prosjektet er knapt tilgjengelig for DIY -implementering.

Det er en annen uvanlig versjon av et to-nivå loft. Prosjektet innebærer plassering av flere loftsrom i to plan, samt arrangement av balkong. Overbygningen krever opprettelse av en kompleks sperrekonstruksjon. Hun krever igjen riktig beregning av belastningen på vertikalen.

Prosjektet kan ikke realiseres i et allerede bygget hus.

Vindu

Takvinduer er vanligvis installert på takets skråning. De er mer utsatt for negative faktorer enn konvensjonelle vertikale vindussystemer. Hovedoppgaven til takvinduer er å gi mer tilgang til lys og varme. Ved hjelp av uvanlige vindussystemer blir designerlyskomposisjoner til og med laget spesielt i rommene.. Vindussystemer kan være:

 • frontenden;
 • glassmalerier;
 • kombinert;
 • spesiell, loft.

Mansardvindussystemer regnes som fullverdige elementer i taket. Under påvirkning av værforhold kan vanlige vinduskarmer installert på loftet raskt mislykkes. Produsenter tar hensyn til denne faktoren og produserer design som er i stand til å opprettholde tilstrekkelig tetthet. De kjennetegnes ved forbedrede termofysiske parametere og økt stivhet. Vanligvis er rammene laget av spesielt laminert finertømmer. Det sikrer langsiktig drift av vinduet, strukturen er ikke redd for temperaturfall.

Nylig har også slitesterke takvinduer i plast dukket opp på markedet. Aluminiumsrammer brukes nesten aldri på loftet, men rammer for vindusstrukturer er laget av dette materialet, belagt med spesielle maling. Spesiell blinking lar deg kombinere vindussystemer i grupper. De kan være horisontale, vertikale eller kombinerte..

Spesiell oppmerksomhet er rettet mot glassets styrke, samtidig bør dette elementet ikke være veldig tungt. Vanligvis brukes herdet glass. De leveres også med et slagfast flerlagsbelegg..

Det er mange forskjellige måter å åpne takvinduer på:

 • svinge;
 • kombinert;
 • snu.

Valget av system avhenger vanligvis av eierens preferanser og takets egenskaper..

Avhengig av takets egenskaper, bestemmes den mulige hellingen til vinduet. Avstanden mellom sperrene og det mulige belyste området bestemmes. Det antas at jo mindre takhellingen er, jo lengre tid trenger du for å velge vinduet. Vindusarealet er relatert til arealområdet, forholdet er 1: 10. Høyden på vindusstrukturen skal være omtrent 1,1-1,3 m fra gulvet.

I dette tilfellet må det funksjonelle formålet med loftet tas i betraktning. For en bedre visuell kombinasjon må takvinduets materiale kombineres med takmaterialet..

Takstoler

Konstruksjonen av ethvert tak er basert på takstoler. Installasjon av en slik struktur er en ansvarlig og tidkrevende virksomhet, arbeidet forutsetter tilstedeværelse av kunnskap og ferdigheter i å utføre beregninger.

Takstoler må kunne bære vekten av isolasjon, lekter, snøfall og ising. Sterke sperrer kan du lage selv. Det er viktig å ta hensyn til særegenhetene i regionen, inkludert seismisitet.

Standardmateriale for sperrer – tre. Hovedelementene i fagverkene:

 • hengende og skrånende sperrer;
 • mauerlat;
 • åsen løper;
 • fjærbein;
 • diagonale seler og seler.

  Alle disse delene er koblet til et enkelt system, og danner takstoler, som ser ut som en eller flere trekanter som er koblet til hverandre. Trekantens vinkel tilsvarer takets hellingsvinkel. Teknologien for fremstilling av sperrer innebærer installasjon av bjelker på en Mauerlat, som er plassert i veggen – dette er nødvendig slik at vekten fordeles jevnt rundt omkretsen. Endene på sperrene er koblet til linjen øverst. En møllestang fullfører takryggen.

  Sperrene er plassert i en viss avstand fra hverandre. Denne avstanden avhenger av det valgte takmaterialet. Sperrenes oppgave er å eliminere nedbøyningen av taksystemet. Sperrene holdes av en bjelke, som er laget av en tverrsnittsstang, selve bjelkene støttes av stendere og benker. Sperrenes stabilitet er gitt av stiver.

  Det er best å overlate beregningen av strukturen til spesialister. Mange mengder tas i betraktning i formlene. Du kan uavhengig beregne bare det nødvendige antallet komponenter.

  For større nøyaktighet opprettes en mal i arbeidet. Det bestemmer skråningen på takhellingen. Spesiell forsiktighet bør utvises når du lager en mal. Med minimale avvik fra normen kan strukturen lene seg over under videre drift.

  En- og to-etasjers bygninger

  For tiden er det tvister om det er verdt å bygge boliger med loftsbygning, eller er det bedre å foretrekke et fullverdig gulv. Det antas at loftet blir billigere.. Denne saken bør analyseres mer detaljert..

  • Reduksjon av utgifter ved valg til fordel for loftsbygning oppnås på grunn av det faktum at taksystemet fungerer som veggene i overbygningen. Imidlertid er det hun som reduserer størrelsen på det brukbare området, og betydelig. I tillegg, på grunn av høye varmetap, kan loftet ikke utstyres uten ekstra isolasjon..
  • Fra et økonomisk synspunkt innebærer ikke spørsmålet om å velge mellom en loftsbygning på loftet eller et fullverdig gulv et entydig svar. Hvis du utfører ikke-standardiserte systemer på loftet, opphever oppfordringen til mestrene som skal utføre dette arbeidet de økonomiske fordelene fullstendig. Valget av en loftsbygning eller en fullverdig andre etasje er mer sannsynlig å bli gjort av estetiske årsaker..

  Uansett får et en- eller to-etasjers hus med loft et interessant arkitektonisk utseende, og dette er en positiv faktor. I tillegg kan loftet arrangeres i et to-etasjers herskapshus, og dette vil bare legge til ekstra plass..

  Herregård

  Det beste alternativet for et lite hus med loft er i landet. Arrangement av loftsrommet lar deg bruke dette rommet til forskjellige formål. Nidkjære sommerboere bruker vanligvis loftet til husholdningsbehov..

  Den positive faktoren på loftet er at det også kan utstyres i en rammestruktur. Det er rammekonstruksjon som innebærer mange alternativer for en rekke oppsett..

  Arrangementsalternativer

  Stuer på loftet i et landsted er ikke alltid tilrådelig, derfor kan du i stedet for dem utstyre et fullverdig rekreasjonsrom eller et arbeidsstudio der.

  Dette bildet viser en vellykket sonering av plass..

  Du kan planlegge på loftet og i en ekte vinterhage.

  Rammehusprosjekter er spesielt populære blant sommerboere. Årsakene til etterspørselen er billigheten i metoden, funksjonalitet, strukturens attraktive utseende..

  Interessante prosjekter: eksempler

  Oppsettet av loftets overbygning på bildet er en skurversjon, laget i henhold til enkle tegninger, belagt utsiden med hvitt sidespor for mer effektivt å reflektere det brennende sollyset.

  Og dette bildet viser loftets overbygning, designet med gaveltak og egen balkong..

  De interne oppsettene på loftsgulvene i dette alternativet foreslår plassering av et koselig soverom. En trapp i hjørnet av huset på 6×8 meter vil spare plass. En seng plassert i området med den største takhellingen vil frigjøre nyttig plass til bevegelse.

  Et hus med et ødelagt tak, takket være det et fullverdig gulv dannes på loftet.

  Bildet viser et eksempel på et tak på ett plan med påhengsmotor. Den interne ordningen innebærer plassering av en fullverdig barnehage med tre soveplasser.

  Det indre rommet i rommet forutsetter tilstedeværelsen av alle funksjonelle områder. Selv de beskjedne dimensjonene til lokalene tillater utforming av flere rom, fordi husets gjennomsnittlige tak har dimensjoner på minst 12 x 13 meter.

  Et eksempel på en to-etasjes loftsbygning. Gulvet lar deg enkelt plassere to rom.

  Sammenlign eksempler og velg de riktige alternativene. Lag og få ditt eget prosjekt til liv. Ta hensyn til de nødvendige beregningene i arbeidet knyttet til installasjon av takstolssystemet, og tenk også på den nødvendige kombinasjonen av materialtyper.

  For et vellykket prosjekt med et hus med loft, se neste video.