Hvordan dekorere en veranda i et privat hus?

Verandaen er et viktig arkitektonisk element i utformingen av et privat hus. For at det ikke bare skal se presentabelt ut, men også fungere i mange år, vil det under konstruksjonen være nødvendig å være nok oppmerksom på valg av materialer.

Hva du bør vurdere når du registrerer deg?

Når jeg tenker på prosjektet til den fremtidige verandaen, er det nødvendig å ta hensyn til størrelsen på selve huset, samt hvilket materiale som er mer passende for en bestemt situasjon. For eksempel, for en liten trekonstruksjon, kledd med sidespor, er massive mursteinstrinn neppe egnet.

Dimensjoner

Komforten ved å bruke et arkitektonisk element avhenger i stor grad av størrelsen.. Høyden på trinnene bør ikke overstige 25 centimeter, og den optimale går ikke utover grensene på 14-18 centimeter i det hele tatt. Gjennomsnittsverdien anses som behagelig for både små barn og eldre beboere i huset. Høyden på trinnene under 14 centimeter er ikke spesielt praktisk å bruke. Situasjonen blir bare verre hvis gulvnivået i hovedhuset er veldig høyt..

Arealet til selve verandaen bestemmes avhengig av antall mennesker som vil bruke den, samt hvilke tilleggsfunksjoner den skal utføre (for eksempel om det er nødvendig med ledig plass for dekorasjon). Imidlertid bør toppdekket alltid være minst en kvadratmeter..

Den mest praktiske kalesjen dekker hele verandaen og beskytter overflater mot nedbør.

Materialer

Tre

Et av de vanligste alternativene for å bygge en veranda. Som regel brukes limt tømmer, bjelker eller avrundede stokker til dette formålet.. Massiv eik og annet løvtre, lerk og furu er best.. Selv om kvalitetsved alltid ser greit ut, er det viktig å velge en variant som matcher stilen eller fargepaletten til hele bygningen..

Treverandaen kan dekoreres med utskjæringer, suppleres med steinelementer eller forbli intakt. Det vil også gå bra med murstein og gips “barkbille”.

Siden selve materialet ikke er forskjellig i holdbarhet, bør det først impregneres med en spesiell løsning som beskytter mot mugg, råte eller sopp. I tillegg kan overflaten belegges med lakk eller maling med spesielle egenskaper.

Det er bedre å lage en veranda i tre med en ramme, selv om du kan bruke solide tømmerstokker og halvtømmer av eik eller bjørk.

Gulvet er mest praktisk montert fra et gulv eller terrassebord, og rekkverkene er laget av meislede balustre.

Betong

En betongveranda er pålitelig, spesielt hvis det er en ramme laget av armering. Et slikt element er ikke redd for mekanisk skade, nedbør eller andre atmosfæriske fenomener.. Til tross for at basen kan fineres med hvilket som helst materiale, tillater den moderne designen at den kan brukes uten etterbehandling. Verandaen kan ha en enkel geometrisk form eller overraskelse med buede avsatser og bølgete elementer.

Dette alternativet regnes også som veldig økonomisk, fordi bare vann, sand, grus og sement er nødvendig for å danne et betongobjekt.. Dette materialet passer godt til tredetaljer, dekorative klinkerfliser eller stein..

Murstein

En mursteinstruktur er ikke så sterk som en stein, men mye mer pålitelig enn en tre.. Hvis du velger et materiale av lav kvalitet, er det sannsynlig at verandaen vil fryse eller falle sammen, noe som vil skyldes fukt som fyller sprekker.. Derfor, før du starter konstruksjonen, bør du sørge for at den valgte typen klinkerblokker tilhører frostbestandige og ildfaste.

En mursteinsveranda er designet ganske enkelt, og selve materialet kan ikke kalles dyrt..

Egnede dekorative elementer for en slik struktur er smidde elementer med krøller eller massive mursteinsrekkverk..

Stein

Plussene med naturstein inkluderer utseende, holdbarhet og styrke.. En steinveranda kan lages av alle slags materialer, selv om granitt er mest verdsatt, som ser attraktivt ut og er motstandsdyktig mot ytre påvirkninger. En slik struktur kan suppleres med søyler og andre monumentale detaljer..

Metall

En interessant løsning er produksjonen av en veranda laget av metall – en slik struktur kan dekorere et hus i nesten hvilken som helst stil. En solid struktur er ikke redd for nedbør og andre ytre påvirkninger (spesielt hvis du behandler den med en løsning mot korrosjon), men kjøpet og installasjonen vil koste en anstendig mengde.

Metallverandaen kan ha absolutt hvilken som helst form, slik at den kan tilpasse seg ethvert ytre av huset. Som et tillegg er tre- og smidde elementer egnet..

Det er vanlig å male en bygning svart eller hvit, selv om bruk av lyse farger også er akseptabelt..

Stiler

Du kan dekorere en veranda i et privat hus i forskjellige stiler.

  • Moderne stil er universell – en slik struktur er egnet for bygninger laget av nesten alle materialer. Dens karakteristiske trekk er tilstedeværelsen av geometriske linjer og korrektheten av former. Trinnene og plattformen til en vanligvis liten veranda er laget av stein eller fliser..

  • “Etnisk” veranda tiltrekker seg oppmerksomhet med en overflod av utskårne elementer og forskjellige folkesymboler. Som regel er det laget av grovt bearbeidet tre med naturlig farge..

  • Klassisk design har en gavlkalesje, meislet rekkverk og en dekorativ avrundet baluster. Dekorasjonen av trinnene og selve plattformen kan utføres ved hjelp av fliser og naturstein.

  • Russisk stil ser harmonisk ut bare i trehus. Alle utførelser er laget av tre, dekorert med metallinnlegg eller utskårne elementer.

  • Naturstein egnet for veranda-dekorasjon i loftstil. For dekorasjon av en slik struktur brukes smidde elementer og potter med klatreplanter..

Veranda design alternativer

Verandaens forlengelse av et landsted kan ha hvilken som helst design, men det er bedre å holde seg til noen få enkle regler. For eksempel, utformingen av inngangspartiet må tilsvare både landskapsdesignet som er tilgjengelig på stedet og stilen til hovedstrukturen. For etterbehandling er det fortsatt bedre å ta materialer som er holdbare..

Den valgte monteringsteknologien må sikre sikker nedstigning og stigning til verandaen.

Enkel

Hvis huset er utstyrt med et høyt fundament, bør du ikke glemme rekkverket når du installerer trinnene som fører til hovedinngangen – i prinsippet er dette nok til å danne en tradisjonell struktur. Til for å få verandaen til å se mer komplett ut, kan den suppleres med tak, baldakin eller dekorative elementer. Forresten, for å diversifisere en slik modell, i stedet for en klassisk, kan du også lage to trapper som fører i forskjellige retninger.

Med kalesje og trinn

Kalesjen kan være en liten kalesje over inngangen til en åpen veranda, eller den kan være en forlengelse av taket og beskytte et stort område, inkludert trinn. Oftest velges en enkelt-skråning eller gavlform av strukturen, eller en kuppel eller buet, plassert i en høyde på minst 20 centimeter over inngangsdøren.

Det er mer riktig å gjøre dekket av kalesjen av polykarbonat – dette materialet er billig, men det gjør det mulig å lage bøyninger av linjer. Andre designideer innebærer bruk av metall og tre til kalesjen.

Det er viktig å huske at selv et lite visir kan forandre verandaens utseende og skape den nødvendige beskyttelsen mot sol og regn..

Terrasse

Hvis ledig plass tillater det, kan du fra verandaen lage en fullverdig terrasse for avslapning, åpen eller lukket. Annekset er vanligvis fylt med hagemøbler, dekorert med badekar med planter og belyst med gatelamper..

Det er bedre å lage trinnene og selve plattformen av stein, betong og murstein, og hvis tre velges, er det nødvendig med en beskyttende impregnering fra fuktighet og insekter. For en veranda må du lage et omkretsgjerde av betong, metall, tre eller deres kombinasjoner.

Lukket

En lukket veranda er en liten overbygd og glassert vestibyl som opprettholder det nødvendige mikroklimaet i huset. På grunn av det kommer det om sommeren mindre varme fra gaten inn i hovedbygningen, noe som betyr at det blir kjøligere. Om vinteren, derimot, holder en lukket veranda en behagelig temperatur inne. For at den lukkede verandaen skal kombineres med husets design, må du bruke samme tak og samme type vinduer som dekorasjon.

Det bør legges til at verandaen til et privat hus kan ha forskjellige former..

  • Den runde, eller rettere sagt, ovale designen, gir eleganse til hovedstrukturen og glatter ut skarpe hjørner. Det ser mest naturlig ut når det er stein eller murstein. En sirkulær forlengelse, som er logisk, krever sirkulære trinn, som igjen lar deg klatre den fra alle sider.
  • En halvcirkelformet veranda er identisk med en rund, men på den ene eller begge sider suppleres den med en brystning eller et blomsterbed.
  • En hjørneveranda kan være trekantet, trapesformet eller til og med asymmetrisk..

Belysning

Riktig utvalgte belysningsenheter fungerer ikke bare til det de er tiltenkt, men de dekorerer også verandaen. Innebygde lamper som ikke skiller seg ut mot bakgrunnen til en gjennomtenkt komposisjon er mer egnet for en lakonisk design og strenge linjer.. For en forlengelse i klassisk stil, kan du kjøpe anheng lysekroner i rolig design eller ryddig veggmonter. I noen tilfeller vil spotlights, neonlys eller til og med landskapslys se passende ut..

Uansett valg av belysningsarmaturer, er det imidlertid alltid bedre å velge modeller med bevegelses- og lydsensorer..

Hvordan dekorere med blomster?

Om sommeren er den enkleste måten å dekorere verandaen med potteplanter: hengende potter og blomsterpotter. De kan plasseres både på trinnene i forlengelsen, og på hovedstedet, husets vegger eller til og med rekkverket.. I sistnevnte tilfelle ser klatreplanter mest harmoniske ut. Temafigurer og dekorative figurer vil tjene som et ideelt supplement til komposisjonen, og lyse gardiner vil skjule plassen for nysgjerrige øyne og skape atmosfæren i en kystkafé.

Vakre eksempler

Selv den enkleste verandaen kan transformeres ved å velge design og kjøpe riktig innredning.. For eksempel blir valget av en kontrasterende mørkegrå nyanse for å male tretrinn, samt organisering av små rekkverk, et pluss. Husets andre etasje danner et naturlig tak over tilbygget. Plassen er dekorert med hengende planter og gulvpotter med blomster, en huske med et mykt sete, veggdekor og en liten lampe..

Hvis plassen tillater det, kan du fra verandaen ikke lage en, men flere rekreasjonsområder. To trapper fører til et stort område fra forskjellige punkter på stedet. De pene, hvite trerekkene forvandles jevnt til de omsluttende elementene på stedet. Til høyre for inngangen er et spiseområde med bord og et sett med stoler, samt et par solsenger. På venstre side er stedet okkupert av et boblebad, og helt i trinnene er det et par griller. Verandaen er dekorert med vegglamper og plantepotter, installert ikke bare på gulvet, men også på trinnene og rekkverk.