Husprosjekter på 6 x 9 meter

Å bo utenfor byen er en skikkelig luksus i disse dager. Kanskje hver familie drømmer om å ha sitt eget hus et sted i naturen. Hvis du seriøst tenker på å bygge et sommerhus eller en hytte, er det noen tips for deg hvordan du kan begynne å implementere planene dine..

Prosjekter av enetasjes hus

Før du begynner å forberede deg på bygging, må du bestemme deg for ønsket mål. Teknologiene og løsningene som brukes i konstruksjonen er forskjellige for sommerhytter og helårshytter.. Et landsted kan være både et sted for ensomhet fra kjas og mas, hagearbeid, friluftsliv og et fullverdig familiehjørne for et rolig og målt liv..

Deretter bør du beregne nødvendig område av det fremtidige huset, bolig og nyttig. Alle påfølgende beslutninger som skal tas før arbeidet starter, avhenger av valg av størrelse – fra fundamentet til taket.

De mest populære prosjektene anses å være 6 x 9 meter hus når det gjelder økonomisk vedlikehold og byggekostnader..

Typer fundament

Monolitisk

Det er en solid armert betongplate. Kan bli grunnlaget for en bygning av enhver kompleksitet og antall etasjer. Høy styrke og kompensasjon av bakkevibrasjoner tillater bruk av monolitten selv i områder med seismisk aktivitet eller svak jord. I henhold til installasjonsteknologien er monolitiske fundamenter stripe og flytende.

I det første tilfellet passerer det armerte betongbåndet bare under de bærende veggene, i det andre er forsterkningsleddene gjort fleksible, ikke sveiset, noe som gjør det mulig å oppføre bygninger på sumpete jordarter. Av minusene med monolitiske fundamenter skiller de høye arbeidskostnadene seg ut, i tillegg er det nødvendig for dem å tiltrekke seg tungt utstyr.

Platen

Individuelle elementer kobles sammen med armering og betongbelegg. Krever ikke utdypning, og brukes derfor ofte i områder med høye grunnvannsnivåer. Tåler ganske sterke jordvibrasjoner uten skade på bygningen, egnet for bygging av til og med etasjes bygninger. På grunn av de betydelige kostnadene ved å transportere tunge plater, er det den dyreste typen fundament.

Bunke

Den mest allsidige av alle, et slikt fundament kan brukes på alle typer jord, bortsett fra steinete. Den armerte betongrammen støttes av hauger som kan begraves i hvilken som helst avstand. På grunn av denne teknologien lar den deg jevne ut ujevnt terreng.. Driv- og skruehauger kjennetegnes ved type installasjon..

Valget av en bestemt løsning avhenger av jordtypen og frysedybden i ditt område..

Søyle

Den mest budsjettmessige og enkleste typen. Støttesøyler er installert langs omkretsen av strukturen på steder med den høyeste belastningen: i leddene på veggene, i hjørnene. På myke jordarter er det imidlertid stor risiko for å velte polene. Det samme gjelder områder med horisontalt bevegelige seksjoner..

Før du velger et fundament, bør du vurdere om du trenger en kjeller.. Kjelleren løser problemet med garasjen, den kan brukes som lager, vaskerom eller et fullverdig rom med riktig isolasjon og dekorasjon. Og også valget av veggmateriale påvirker den endelige versjonen av husets base – først og fremst på grunn av vekten av strukturen..

Hus fra skumblokker

Blokkene er laget av en blanding av sement, sand og et spesielt skummiddel. Utgangen er et mobilt og lett materiale som nesten ikke leder varme og ikke absorberer fuktighet. Skumblokken er ikke brennbar, enkel å installere og derfor veldig populær i bygging av hus. Krympingen er imidlertid ganske stor, så husets geometri kan endres over tid..

Dette er et billig og lett å produsere materiale, så det er stor risiko for å snuble over håndlagde skumblokker, noe som uunngåelig vil føre til sprekker og uregelmessigheter i veggene.. Det endelige estimatet er også påvirket av behovet for å forsterke mellomgulvbeltet..

Luftbetonghus

Dette er en forbedret versjon av det forrige materialet.. Aluminiumspulver føres inn i en blanding av kalk, sand og vann, som et resultat av en kjemisk reaksjon frigjøres hydrogen, noe som gir luftbetongen en porøs struktur. Etter at basen er klar, sendes fremtidige blokker for trykkfyring. Slike manipulasjoner er bare mulig på store fabrikker, så det er praktisk talt ingen risiko for å kjøpe materiale av lav kvalitet. Avvik i blokkstørrelser er minimalt, noe som fremskynder installasjonen.

Styrken på gasssilikatblokker er høyere enn for skumbetongblokker, derfor er armering ikke nødvendig.

Murhus

Holdbare og solide bygninger. Mer enn én generasjon kan bo i et slikt hus.. Mursteinen er frostbestandig, miljøvennlig, den brenner ikke eller deformeres. Imidlertid vil byggingen av et slikt bygg koste mye og ta mye tid. I tillegg vil vekten av strukturen være veldig stor, og ikke hvert fundament vil støtte den. I noen regioner er det forbudt å bygge murhus på grunn av svak flytende jord.

Hus laget av SIP -paneler

Det strukturelle isolerte panelet er et polystyrenskumlag innelukket i en OSB -plateramme. Alle tre lagene er pålitelig limt sammen under et enormt trykk, noe som eliminerer delaminering over tid. Utvidet polystyren overtar lyd- og varmeisolasjonen, og det orienterte strengbrettet øker veggenes bæreevne. Den vertikale belastningen på SIP -paneler kan være opptil 10 tonn. Slike panelhus er bygget i løpet av måneder, men ulempen vil være brannfaren, fordi materialet er brennbart.

Trehus fra en bar

Tømmeret har en firkantet seksjon, som letter byggeprosessen. Og det er også solide og limte bjelker. Det andre er mye sterkere, fordi det er laget av flere brett limt sammen under trykk. Slikt tømmer krever ikke tørking, tillater ikke krymping og sprekker ikke. I tillegg ser hus laget av profilert tømmer autentisk og attraktivt ut, noe som lar deg spare på ekstern etterbehandling.

Trehus fra tømmerstokker

Et tømmerhus ser monumentalt og dyrt ut. Ekte mesterverk i russisk eller finsk stil er laget av de avrundede tømmerstokkene, på grunn av den runde delen oppnås et uvanlig mønster av veggene. Disse husene er veldig varme og rimelige, men det er verdt å huske at tørketiden og krympingstiden er mye høyere sammenlignet med tømmer. Og det er også stor sannsynlighet for sprekker i prosessen. Du kan kombinere forskjellige materialer når du bygger flere uthus.

For eksempel kan et hus være laget av luftbetong med et tredekk. For en-etasjers konstruksjon vil noen av metodene som beskrives fungere. Sett fra termisk isolasjon og komfort, vær oppmerksom på husplanene som måler 6×9 m. Det totale arealet til en slik struktur vil være omtrent 100 kvadratmeter, dette må angis på diagrammet.

Hvis du ikke synes det er nok plass, kan du ta en titt på alternativene på en og en halv etasje.. Dette betyr at høyden på ytterveggene er litt høyere enn standarden for første etasje, men når ikke de to-etasjers indikatorene. Oftest oppnås denne effekten ved å kombinere loftet og det andre, ekstra gulvet. Noen ganger brukes halvannen etasje som en ekstra lyskilde. I dette tilfellet er det ingen tak, og du kan øke bruksarealet på grunn av den indre balkongen..

Eller du kan fjerne taket ikke på hele overflaten av loftet, men bare på en del av det.. Slike hytter ser bare magiske ut, men du må tenke på ekstra takisolasjon, fordi varm luft vil stige og samle seg over, uten å dvele i rommet..

For å varme opp en og en halv etasje trenger du et moderne system, for eksempel en gass- eller elektrisk kjele..

Og også for å øke husets areal 6 med 9 meter, kan du legge en romslig loggia i planen. Du kan opptre med en balkong som med et sommerferieområde, eller du kan glasere den og gjøre den til en forlengelse av rommet. Før du bestiller en tegning av et drømmehus, må du tenke på takets form. I tillegg til at valget radikalt endrer bygningens utseende, er det også økonomiske og funksjonelle aspekter. Når du velger et takdesign, må du på forhånd avgjøre problemet med ovnen, for da må du legge en skorstein i prosjektet. Skråtaket kan ha en eller to bakker. Et luftgap mellom taket og selve taket forbedrer varmeisolasjonen.

Vinkelen kan være hvilken som helst, om ønskelig, på grunn av skråtaket, vil du kunne øke arealet til huset. Med et skråtak vil huset få interessante konturer, og du kan bruke det resulterende rommet som loft eller vinterhage. Imidlertid er slike tak dyrere i konstruksjonen, siden installasjonen er vanskeligere. Et flatt tak øker også brukbar plass – men ikke boareal. Men på en flat overflate kan du sette opp en hage eller sette opp et lysthus, bruke det som et sted å slappe av og til og med installere et basseng. Med et flatt tak er det lettere å vedlikeholde og reparere. Du må imidlertid hele tiden overvåke tettheten av belegget for å forhindre lekkasjer..

Ideer for plassering av rom i to-etasjers hus

Klassiske hytter har følgende plassering av rom: en stor stue, ofte kombinert med et kjøkken, i første etasje og ett eller to soverom i den andre. Men når du tenker på å bygge ditt eget hjem fra bunnen av, kan du legge til eventuelle ønsker som arkitekten vil tillate av sikkerhets- og ventilasjonshensyn.. Når du bygger en plan, blir ikke bare stuer tatt i betraktning, men også forskjellige tilleggsrom: boder, omkledningsrom. Det mest populære alternativet er plasseringen av badene, kjøkkenet, gangen og stuen i første etasje, og steder for avslapning og soverom i den andre. Vurder et ekstra toalett ovenpå hvis du planlegger å ha stuer der..

Design og valg av materialer pålegger også noen begrensninger, men åpner også muligheter for design.. For eksempel ser et tømmerhus så uvanlig ut at det kanskje ikke er nødvendig med ytterligere skillevegger og etterbehandling. Mange tømmerhuseiere streber etter å bevare den unike strukturen på veggene og organisere ett stort rom i første etasje som inneholder både stue, kjøkken og spisestue..

I hus fra luftbetongblokker kan den interne arkitekturen være hvilken som helst. Når du designer, ikke glem å isolere soverommet fra andre områder. Fellesrommet derimot, må kommunisere med alle rommene på hytta, for dette er et samlingssted for all familie og venner. Det samme gjelder hus som er laget av luftbetongblokker. Disse materialene beholder varmen veldig godt, så andre etasje vil ikke være dårligere enn den første i komfort. Gjest- og barnerom i andre etasje vil tillate resten av husstanden å tilbringe tid i stua uten problemer, uten å forstyrre resten av soverommet ovenpå.

På grunn av strukturens høye vekt, må den indre strukturen i et murhus oppfylle sikkerhetsregler. Avhengig av området i andre etasje kan det være nødvendig med en ekstra bærende vegg i midten. Vær oppmerksom på dette punktet når du planlegger plasseringen av gangen og soverommene.

Design

Moderne konstruksjonsteknologi åpner de største mulighetene for husdesign – fra klassisk til moderne. Hyttehus har vært veldig populære de siste årene. Denne minimalistiske stilen er opprinnelig fra Sveits, noe som innebærer enkelhet og bruk av naturlige materialer. Fasadene på husene vender mot øst, det brede gavltaket strekker seg utover rammen. Ofte er første etasje bygget av stein eller murstein, og andre etasje, loft eller terrasse er laget av tømmer og bjelker. Hyttestilen brukes også i interiøret, og kombinerer skjønnheten i naturlig tre med etterbehandling med kunststein eller dekorativ murstein.

Når du planlegger interiøret, må du ta hensyn til særegenhetene ved fasadens utseende, slik at huset viser seg å være harmonisk.. Vakre trevegger ute og loftstil innvendig vil ikke alltid utfylle hverandre gunstig, i tillegg til etterbehandling med PVC -paneler med tømmerhytte.

Klassiske design går aldri av moten: dekorative søyler og rekkverk vil dekorere et stein- eller murhus fra utsiden, mens tapeter og fliser med rolige, lyse farger vil dekorere innsiden. En kortklippet plen og en velstelt hage med fontene fullfører utseendet på et familiehjem. Du kan gjøre hytta til et lite eventyrslott ved å velge mønstrede smijernselementer i innredningen, kombinere dem med mosaikk og basrelieffer.

Enkelheten og geometrikken i den moderne stilen vil appellere til fans av minimalisme. Rette linjer, minimale farger og innvendig belysning vil få hjemmet ditt til å se futuristisk og trendy ut. Skandinaviske hus er også preget av enkle og greie former. Grunnfargene er hvite, blå og grå. Asketisk atmosfære og mye ledig plass for de som ikke liker unødvendig oppstyr.