Gule murhus

Nylig blir hus bygget av gule murstein mer og mer populære.. De fleste kjøpere er antagelig tiltrukket og fengslet av praktiske og ryddige gule murstein, samt et uvanlig utseende som skiller det positivt fra hus bygget av klassiske murstein..

La oss prøve å finne ut hvorfor gule murhus er så gode. Vi vil bli kjent med selve materialet, dets opprinnelse og nyttige egenskaper, fordelene og ulempene med hus bygget av murstein av denne fargen, dens nyanser, mulige prosjekter, samt illustrerende eksempler som vil bidra til å ta den endelige beslutningen om å bygge dine egne hus i denne designen.

Fordeler og ulemper

En gul murstein oppnås hvis det på produksjonstidspunktet tilsettes et spesielt tilsetningsstoff med kalkoksid til leiren.

 • Det må huskes at oksidinnholdet er minimalt – dette gjør gule murstein veldig miljøvennlige..
 • I tillegg kan et gult murhus skryte av spesiell styrke, frostbestandighet, noe som er spesielt viktig for landet vårt..
 • Slike hus er relativt trygge når det gjelder forekomst av en mulig brann..
 • Lydisolering av hus holder seg på et høyt nivå.
 • Den gule fargen er behagelig for øyet og passer godt inn i det omkringliggende landskapet, den kan betraktes som den mest “naturlige”.
 • Det er spesielt verdt å merke seg det faktum at huset vil beholde sitt opprinnelige utseende ganske lenge, det trenger praktisk talt ikke bruk av noen spesielle midler. I motsetning til klassisk (rød) murstein, er bygninger laget av dette materialet ikke så utsatt for mørkhet forårsaket av eksterne faktorer..
 • Ifølge noen eksperter kan slike hus lett stå opp til 150 år, fordi de praktisk talt ikke er utsatt for vindbelastning. Og restaureringen av smuldrende eller fullstendig kollapsede elementer i huset er ikke veldig vanskelig..
 • Det vil ikke være noen problemer med å finne selve materialet, siden denne fargen og dens nyanser ikke er så sjelden på markedet..

Ulempene inkluderer materialets alvorlighetsgrad, noe som tvinger oss til å styrke og styrke fundamentet til huset.. Selve mursteinen, så vel som arbeidet med den, er veldig dyre, så et ferdigbygd hus vil koste en ryddig sum.

I tillegg absorberer denne typen murstein kraftig fuktighet, noe som kan føre til frysing av huset om vinteren eller på kalde og regnfulle dager. Selv om den siste ulempen kan løses selv på designstadiet av det fremtidige huset, hvis vi sørger for opprettelsen av en kjeller.

Nyanser

Gul vendt murstein er preget av spesiell styrke og vekt, men dette forstyrrer ikke å kombinere den med murstein i andre farger og nyanser. Den beste kombinasjonen ville være en kombinasjon av gult og brunt.. Spesiell skjønnhet oppnås ved å lage jevne overganger fra gule murstein til brune eller murstein av andre nyanser og farger. Denne fargen lar deg også lage alle slags mønstre på husets vegger eller hjørner..

I tillegg til å kontrastere med andre murstein, kan de gule mursteinene ha mange forskjellige nyanser: dette er sand og halm, og oker og mange andre. Utvalget av nyanser påvirkes først og fremst av fargen på leiren, samt plasseringen av forekomsten der den ble utvunnet..

I tillegg må du ikke glemme de spesielle tilsetningsstoffene av kalkoksid, eltet til leire på stadiet for å forme fremtidige murstein..

Ganske ofte, under konstruksjonen, blander arkitekter murstein i forskjellige farger, noe som gjør det mulig å lage en sammensetning av forskjellige nyanser på samme plan.. Dette gir overflaten en spesiell dybde og attraktivitet..

Prosjekter

I dag er det praktisk talt ingen problemer med bygging av hus av materialer og tar hensyn til alle slags forespørsler og innfall fra kunder. Derfor, Ved å kjøpe gul murstein som materiale, kan du være sikker på at prosjektet du har valgt eller utviklet av spesialister vil bli utført på et høyt arkitektonisk nivå.

Fasaden med brune innlegg gir huset en spesiell personlighet. Små dimensjoner, samt en spesiell kontrast av gule og brune farger lar deg lage murbuer, pilaster og hjørner.

Oftest er husets hjørner, så vel som plassen rundt vinduene, trimmet med brune murstein..

Et loft som ligger under taket kan enkelt erstatte en fullverdig og hovedstad andre etasje. Og for en pris vil det komme ut mye billigere.. Det eneste du trenger å tenke på er varmeisolasjonen for boligloftet, samt design og plassering av vinduene.

En spesiell rolle i gule murhus er tildelt kjelleren – den beskytter selve strukturen, så vel som menneskene som bor i den, mot miljøpåvirkning som temperaturfall, snøsmelting eller kraftig regn. For å styrke basens styrke, anbefales det å legge et forsterkningsnett og helle en spesiell løsning på det, uten å etterlate tomrom.

En historie

Enkle og lave en-etasjers hus passer perfekt inn i bylandskapet, som er preget av lavhus, og i forstadsomgivelsene.. Bare utad kan et slikt hus virke upassende, men når du kommer inn, kan du igjen sørge for at alle nødvendige lokaler allerede er der.

Igjen er prosjektet med et slikt hus optimalt kombinert med en garasje, terrasse eller veranda..

Det er bare viktig å ta hensyn til deres mulige tilstedeværelse allerede på designstadiet..

Et en-etasjers hus kan være en ideell løsning for mennesker med muskel- og skjelettproblemer., eller pensjonister, siden fravær av trapper til andre etasje er et stort pluss for prosjekter av denne typen.

To-etasjers

En to-etasjers bygning av gul murstein kan anbefales for de som ikke har en spesielt stor personlig tomt. Ergonomi er hovedfordelen med slike prosjekter.. Siden den er liten i lengde og bredde, kompenserer den for høyden på husets mulige funksjonalitet.

Alle tenkelige og utenkelige lokaler og stuer kan plasseres i to etasjer, samt utganger til garasjen og verandaen.

Den eneste bemerkningen er at du må huske å styrke grunnlaget.. Og likevel vil det være nesten umulig å fullføre tredje etasje, det vil være veldig dyrt og ta for lang tid. Men størrelsen, det generelle utseendet lar deg eksperimentere med forskjellige stiler og retninger, med finish, dekordetaljer og tilbehør..

Eksempler av

Etter å ha blitt kjent med materialet, så vel som prosjektene til boligbygninger i gule murstein, kan vi konkludere med at selve designet har både fordeler og ulemper.. Slike hus oppfyller imidlertid sitt hovedansvar og er solide premisser for familier å bo..

 • Gule murhus kan lages i forskjellige nyanser, har ulikt antall etasjer, stil og designløsninger. For eksempel er det beste alternativet et hus med flere etasjer i et stort område med brunt tak, innsatser og vinduer i samme nyanse..

 • Gult murhus med garasje og åpen balkong med elementer av smidd metall ser flott ut omgitt av både skog og urbane høyhus.

 • Å velge et gult murhus vil definitivt glede deg og vise seg å være berettiget.