Glasset veranda – praktisk og praktisk

Verandaen til et privat hus kan dekoreres på en rekke måter. Glassstruktur ser spesielt imponerende og stilig ut. Slike løsninger har sine fordeler og ulemper, som vi vil bli kjent med i denne artikkelen..

Fordeler og ulemper

Den glasserte verandaen er en struktur som er vanskelig å gå glipp av. Private hus og hytter, hvis inngangsområde er designet på denne måten, ser spesielt moderne og stilig ut. Mange huseiere velger lignende løsninger for å revitalisere fasaden på hjemmet, gi det et friskere utseende.. Attraktive glasserte verandaer og andre viktige fordeler.

 • Slike design er veldig enkle å vedlikeholde.. Det meste av skitt som ender på glassunderlag kan enkelt og raskt fjernes med en vanlig fuktig klut eller med vanlige vindusrensere. Behandling med antiseptika og andre beskyttende forbindelser er ikke nødvendig her.

 • Det viktigste som fengsler huseiere i innglassede innglassede områder er deres estetiske utseende.. Som nevnt ovenfor ser slike strukturer veldig vakre og originale ut, derfor kan de oppdatere selv de enkleste boligbygningene..

 • En glassert veranda kan koste eierne en relativt liten pris. Dette plusset er viktig for de brukerne som ikke er klare til å betale for store beløp for slike strukturer..

 • Konstruksjonene som vurderes er preget av en meget lav varmeledningsevne.. Hvis du vil gjøre verandaen oppvarmet, vil plastglass være en vinn-vinn-løsning..

 • En veranda av høy kvalitet vil vare veldig lenge uten å miste sitt attraktive utseende. Gjennom årene vil glassstrukturer, med mindre de har treskinner, ikke råtne eller kollapse.

En glassert veranda har ikke bare fordeler, men også visse ulemper.. La oss bli kjent med dem.

 • Hvis verandaen er dekorert med glass som er en del av plastvinduene, vil det være en merkbar begrensning i størrelse. For eksempel vil det være veldig vanskelig å glasere en veranda med panoramautsikt.

 • Veranda glass strukturer kan være veldig tunge. Dette gjelder spesielt for PVC -deler.

 • Uansett hvor høyt og sterkt glass det er, kan det fortsatt bli ødelagt ved et uhell. Selvfølgelig er det ekstremt vanskelig å gjøre med flerlags- og høykvalitetselementer, men situasjoner kan være forskjellige, og folk må fortsatt være minst forsiktige..

Utsikt over verandaen

Verandaen kan være annerledes. La oss bli kjent med de vanligste designene.

 • Dekket. Verandaen kan dekke et visir av visse størrelser. En dekket struktur kan ha sidevegger, støtter eller søyler – det er mange alternativer. Selve kalesjen, som beskytter mot snø og regn, kan dekke både hele trappen og utelukkende tersklene helt foran inngangsdøren.

 • Lukket. Helt lukkede verandaer med vegger og tak er også veldig populære. Slike alternativer er festede strukturer som kan være laget av forskjellige materialer, inkludert glass. Slike vedlegg er gode ved at de dekker inngangspartiet helt og blir en del av fasaden på bygningen. Inne i dem kan du til og med sette opp varmeenheter eller installere et varmt gulvsystem, som et resultat av at verandaen blir til en fullverdig vestibyl, der det ikke er kaldt.

 • Veranda. En av variantene av en lukket veranda. Den perfekte løsningen for et landsted eller en hytte. Utformingen av slike utvidelser ser solid og dyr ut. På verandaen kan du ikke bare utstyre et inngangsparti, men også et lite rekreasjonsområde for husholdninger.

 • Terrasse. En inngang med en trapp kan være en terrasse-type struktur. Dette er en av de mest populære løsningene i moderne lavkonstruksjon. På grunn av verandaen kan du perfekt spare den gratis kvadrering av stedet, gjøre utvidelsen mer funksjonell og praktisk.

Verandaen kan ha en hvilken som helst struktur og utføre forskjellige funksjoner. Hver eier bestemmer selv hva slags struktur som skal utfylle hjemmet hans.

Glassstyper

Glassene på verandaen til et privat hus kan være forskjellige. Ulike materialer har forskjellige ytelsesegenskaper, fordeler og ulemper. Vi vil finne ut hvilke typer vinduer i verandaen og hvordan de er forskjellige.

PVC

I dag brukes glass med PVC -rammer ofte for inngangspartier. Slike materialer er svært utbredt og brukes ikke bare til etterbehandling av verandaer, men også til innglassing av balkonger, vinduer i hus og leiligheter.. Vurder fordelene med PVC -glass i trinnene som fører til boligbygget:

 • det er veldig lett å passe på dem;

 • slike design har et attraktivt og pent utseende;

 • har en relativt lav kostnad;

 • er preget av et lavt nivå av varmeledningsevne;

 • er enkle å installere.

Av minusene kan bare en stor masse plaststrukturer noteres, samt et lite utvalg av deres dimensjonale parametere..

Ulempene med de vurderte løsningene er ubetydelige, derfor blir de valgt ganske ofte..

Aluminium

Hvis du ikke vil dekorere verandaen med isolerte glassstrukturer, kan du gå til alternativer med en aluminiumsprofil. Nylig er dette et veldig populært glassalternativ. En veranda med denne designen ser spesielt attraktiv og original ut.. Aluminiumsglass er lett og kan enkelt demonteres til rett tid.

Men slike design kjennetegnes ved høy varmeledningsevne. Det er ikke verdt å utstyre en varm veranda med dem, siden det viser seg en kald struktur. Mange eksemplarer er dyrere enn plast..

Tre

En utmerket løsning med følgende fordeler:

 • tre er et miljøvennlig materiale;

 • slik glass ser attraktiv og koselig ut;

 • enkel installasjon;

 • trerammer kan males, restaureres, lakkeres eller beises;

 • konstruksjoner er holdbare, forutsatt at de vedlikeholdes riktig.

Den største ulempen med trerammer er behovet for å behandle dem med antiseptika og brannhemmere. I tillegg, tre er et brannfarlig, lettantennelig materiale. Selv med riktig og regelmessig vedlikehold, vil trerammer en dag begynne å forringes og kollapse, så når det gjelder levetid er de dårligere enn de samme plastprøvene..

Det er mange flere alternativer for veranda glass.. Ofte er utformingen av dette området laget av plexiglass eller tonet glass..

Rammeløse glass ser nydelige ut, men det koster mye mer enn enkle rammealternativer.

Stiler

Ulike stiler av veranda glass vil være egnet for forskjellige stilistiske retninger.. La oss forstå dette problemet mer detaljert.

 • For hus forvitret i klassisk eller landlig stil, det er bedre å bruke glass med trerammer. Slike strukturer ser bra ut når de ikke bare kombineres med trehus, men også med blokk- eller steinhus..

 • Hvis stilen på bygningsfasaden er moderne, da er aluminium, plast eller rammeløse konstruksjoner egnet. De vil se harmonisk ut på bakgrunn av ferske bygninger uten innslag av antikken..

 • PVC -glass kan betraktes som universell. Slike løsninger passer perfekt inn i et stort utvalg av husdesigner. Hvis ønskelig, kan du bestille slik glass, der plastdelene ikke vil ha en hvit farge, men noen annen nyanse, opp til etterligning av materialer som tre eller stein.

Når du velger et bestemt alternativ for glassing av ditt hjem eller et hus i landet, er det veldig viktig å bygge på den grunnleggende byggestilen. Bare i dette tilfellet vil helhetsbildet vise seg å være harmonisk og attraktivt. Hvis stilene er veldig forskjellige, kan utseendet på hjemmet vise seg å være latterlig..

Glassprosess

Det er fullt mulig å vakkert lage og pent glass av verandaen med egne hender. Det er ingenting uoverkommelig komplisert i dette – selv en uerfaren mester kan håndtere slikt installasjonsarbeid. Hvis det ikke er nok å bygge ferdigheter, er det bedre å stole på trinnvise instruksjoner. Så la oss finne ut hva som er installasjonsrekkefølgen ved å bruke eksemplet på trerammer.

 • Først må du bygge en veranda som fører til huset, hvis det ikke allerede er der. Når alt er klart, kan du gjøre glassene. Først er en vindusboks festet til rammen rundt omkretsen av strukturen. Festeanordninger kan lages med spiker eller skruer.

 • Alle hull som gjenstår i de første stadiene av installasjonsarbeidet må fylles med silikonforsegling av høy kvalitet. I ingen tilfelle bør du glemme disse manipulasjonene..

 • Først må vinduskarmer festes separat fra glasset. Når du installerer slike basedeler, kan du bruke spesielle hengsler. På grunn av tilstedeværelsen av disse elementene kan strukturen svinges. I installasjonen regnes det som det enkleste og mest tilgjengelige selv for nybegynnere..

 • Nå kan glass i passende størrelser installeres nøye i åpningene. De bør festes ved hjelp av såkalte glassperler. Disse delene er tynne lameller. De er festet til selve rammen, både utenfra og fra innsiden..

 • Etter dette stadiet bør både rammer og glassperler behandles med en spesiell beskyttende forbindelse for å beskytte dem mot å råtne, tørke ut eller ødelegge under påvirkning av treparasitter. Denne fasen av arbeidet er veldig viktig, fordi hvis de blir neglisjert, vil trekonstruksjoner raskt begynne å forverres, miste sitt attraktive utseende og deformere..

 • Alle gjenværende sømmer må være grundig belagt med et forseglingsmateriale. Hvis dette ikke er gjort, vil det ikke fungere å lukke inngangspartiet slik at trekk ikke trenger inn i det..

Hvis trerammer ble valgt for installasjon, er det viktig å ta hensyn til at de ikke vil kunne gi ideell beskyttelse mot kulde. Slike design er mer egnet for sommerglass, for eksempel i et landsted..

Nyttige tips

Vurder noen tips for installasjon av vinduer i verandaen.

 • Hvis glasset har aluminiumsrammer, er det nødvendig å forhindre at sistnevnte kommer i kontakt med alkaliske og sure løsninger, samt gjenstander laget av stål eller kobber..

 • Det er nødvendig å planlegge glasset på verandaen med PVC -strukturer på tidspunktet for utarbeidelsen av prosjektet. Rammenes vekt må tas i betraktning ved beregning av nødvendig styrke til visse elementer i gatetrappen..

 • Trerammer med vanlig glass er ganske skjøre, så de må monteres minst i lav høyde fra gulvnivå. Dette vil forhindre utilsiktet treff og alvorlig personskade..

 • Hvis du ikke vil gjøre inngangspartiet helt åpent og gjennomsiktig, kan glasset med rammer heves høyere, og den nedre delen, for eksempel, laget av murstein.

For den glasserte verandaen, se videoen nedenfor..