Funksjoner av polykarbonatkalesjer over verandaen

Eierne av private hus prøver på alle måter å dekorere hjemmet sitt med forskjellige elementer. En av disse, ikke bare attraktive, men også praktiske fordelene, er et dekorativt objekt over verandaen laget av polykarbonat..

Fordeler og ulemper

Polykarbonatplater er et populært byggemateriale som er laget av en gruppe termoplastiske polymerer.

Hvis vi betrakter det som et ferdig produkt, produseres polykarbonat i form av et elastisk panel, vanligvis 20-21 centimeter bredt..

Polykarbonat har mange fordeler i forhold til andre materialer. Disse inkluderer.

 • Lett vekt, noe som gjør det mulig å lette vekten på lagerbeina betydelig.
 • Motstand mot eventuelle temperaturendringer.
 • Høye indikatorer på plastisitet og styrke samtidig.
 • Lysoverføring (85 til 95%).
 • Varmeisoleringsegenskaper, noe som betyr evnen til å beholde varmen gjennom hele strukturen.
 • En rekke farger og nyanser av det ferdige materialet (et bredt spekter av farger: hvit, rød, blå, burgunder, alle farger for et individuelt design, i tillegg kan polykarbonat være gjennomsiktig, matt eller malt når det gjelder fargestruktur).
 • Enkel installasjon og produksjonsarbeid (polykarbonatark krever ikke bruk av spesialverktøy, siden dette panelet enkelt kan kuttes med en vanlig skrivesakskniv).
 • Beskyttelse mot skadelig ultrafiolett stråling.
 • Du kan feste materialet til rammen ved hjelp av vanlige selvskruende skruer.
 • Det er ikke brannfarlig, noe som betyr at det gir sikkerhet mot brann i stedet.
 • Har egenskapen til å isolere seg fra ekstern støy.
 • I tillegg til alt det ovennevnte, vil dette materialet gi ethvert design et komplett og harmonisk utseende.

På den annen side er det også ulemper. Blant de mest betydningsfulle er følgende.

 • En liten indikator på slitestyrke (materialet er redd for riper, og uforsiktighet vil påvirke utseendet).
 • Intens termisk ekspansjon (for eksempel, under påvirkning av for høye temperaturer, ekspanderer materialet, og ved lave temperaturer reduseres det, men dette kan håndteres, det er bare nødvendig å ta hensyn til et termisk gap på ca. 2,5 mm når utfører installasjonsarbeid).
 • De negative effektene av ultrafiolette stråler. De fant også en løsning på dette problemet. Polykarbonatark begynte å bli dekket med en beskyttende UV -film, som absorberer alt avgitt ultrafiolett lys, slik at bare infrarøde lysstråler slippes igjennom. UV -film påvirker ikke materialets andre egenskaper på noen måte, og det menneskelige øyet vil ikke legge merke til det i det hele tatt.

Til tross for at det finnes et par ulemper, er de fremdeles lett å fjerne, så polykarbonatpaneler forblir det vanligste og mest populære byggematerialet innen dekorasjon og konstruksjon..

Skjema beskrivelse

Det finnes et stort antall forskjellige modifikasjoner og typer polykarbonatvisirer..

Enkle enkeltbakker

Dette er den mest enkle endringen av kalesjen for installasjonsarbeid, og selv en person som ikke har noen profesjonelle ferdigheter, kan gjøre installasjonen.. Enkeltskråningen er designet for bygninger med en ensidig skråning av skråningen. I tillegg er det ikke nødvendig å tenke på tykkelsen på kildematerialet, siden det ikke er noen begrensninger, kreves ingen profilbøyning.

For konstruksjonen av strukturen er det nok å bare bruke langsgående og tverrgående bjelker. I de fleste tilfeller brukes denne typen baldakin for å utstyre tilbygg til hovedbygninger og andre små strukturer..

Av de svake punktene i det gitte synet kan man nevne en liten hellingsvinkel på taket, på grunn av hvilken snøavleiringer vil samle seg i løpet av vinterperioden under snøfall. De må fjernes en gang hver 1-2 uke..

Buede visirer

Visirer i denne kategorien har en buet profil i form av en bue. De er også enkle å installere og relativt rimelige.. Imidlertid vil det kreves flere investeringer for å forberede den buede rammen og øke dekningsområdet, noe som er ganske vanskelig å gjøre på egen hånd..

For øyeblikket er denne typen den vanligste: buede baldakiner kan ses ikke bare over terskelen for innganger til hus og innganger, men også på parkeringsplasser, bussholdeplasser..

Formen på buen gjør at hauger med snø kan gli under egen vekt uten hindring; regn strømmer også ned på begge sider. Buen er egnet både for installasjon over små strukturer på gårdsplassen til huset, og over store bygninger. I tillegg beskytter halvcirkelformen mot kraftige vindkast..

Visir med flere skråninger

Dette er en konstruksjonstype som konsentrerer flere andre typer bakker: både rett og konkav. Denne kombinasjonen øker kostnadene ved å kjøpe et ferdig produkt betydelig.. Under installasjonen er det viktigste å velge riktig tilkoblingsvinkel på bakkene.. Hvis alt er gjort tilsvarende, vil det ferdige tilbehøret få betydelig høy ytelse. I tillegg beskytter den gitte designen overflaten mot sterk vind, og skråningsvinklene forhindrer tykk snøakkumulering. Oftest brukes kalesjer med flere skråninger for å ordne parkeringsplasser for biler, et grillområde eller en grill..

Brusende (komplekse) baldakiner

Dette er den mest komplekse sorten, og kombinerer alle andre typer kalesjer laget av polykarbonatpaneler. Følgelig krever kaskadevisningen de største økonomiske investeringene, siden det for arbeid er nødvendig å først utvikle ordninger, prosjekter og tegninger, og installasjon er bare mulig av høyt kvalifiserte spesialister.. Enhver kaskadekalesje kan betraktes som en eksklusiv designbygning, siden alt utføres utelukkende i henhold til kundens individuelle ønsker. Til tross for de høye kostnadene, er slike komplekse strukturer veldig populære for å dekorere et privat hus, utstyre hager, terrasser, trapper og andre strukturer, noe som gir bygninger et komplett og estetisk utseende.

Oversikt over materialtyper

Det finnes flere typer polykarbonatpaneler. Hver av dem har sine egne tekniske kvaliteter og egenskaper. Formålet deres er også forskjellig. HDet følgende er en beskrivelse og bruk av hver enkelt type polykarbonatark.

Mobil

Cellulære polykarbonatpaneler ser ut som et to eller til og med trelags bygningsark utstyrt med ytterligere avstivningsribber, og i tverrsnitt ser det ut som en honningkake, det er der navnet på materialet kommer fra. Den er laget av granulert polykarbonat (kondensering av karbonsyrepolyestere med dihydroksylforbindelser).

Disse panelene er produsert med forskjellige strukturer. De er forskjellige i antall lag (fra 2 til 5), tykkelsen på avstiverne, kuttet og cellens form (rektangulær, trekantet, diagonal, kombinert).

Blant egenskapene til bikakepaneler er lav vekt, motstand mot store belastninger og høy grad av fleksibilitet selv under kalde forhold.. Resten av de tekniske egenskapene avhenger direkte av de ferdige egenskapene til det ferdige materialet. Disse inkluderer evnen til å overføre lys, nivået av støyabsorbering, det mulige temperaturområdet for applikasjon. Drivhus eller drivhus for sommerhytter er vanligvis bygget av gjennomsiktig cellulært polykarbonat.

Monolitisk

Det er klassifisert i flate og bølgete typer. Et flatt polykarbonatmonolitisk panel har ikke en uttalt ujevn overflate og brukes hovedsakelig til glassvinduer eller hustak, utstyring av butikkvinduer eller diverse husholdningsartikler. Overflaten på det korrugerte arket ligner en skifer i form av en bølge. Den brukes som takskråninger, siden den bølgete formen lar deg effektivt fjerne overflødig mye nedbør. Denne typen brukes til å utstyre boder, lysthus og takinnlegg for private hus..

Monolitisk polykarbonat er svært holdbart, noe som hjelper arkene med å motstå betydelige mekaniske belastninger og støt. Det er ikke for ingenting de kalte det metallglass. Det er imidlertid ikke så fleksibelt som for eksempel cellulært polykarbonat, som må tas i betraktning ved bygging av bygninger av buet type.

I tillegg spreder monolitiske plater ikke lysstråler så godt, noe som kan forårsake brannskader på vegetasjonen inne i strukturen. Men for øyeblikket er en løsning på dette problemet allerede klar, produsenter har begynt å legge til spesielle tilsetningsstoffer til materialet som endrer dets optiske egenskaper. I tillegg til alle, materialet har kjemisk motstand, som gjør at du kan vaske drivhuset både inne og ute og utføre arbeid med å gjødsle frøplanter og desinfisere jorda.

Bølgete

Denne typen polykarbonat brukes hovedsakelig som materiale for å utstyre taket, siden de avrundede bølgene gir bildet av skifer. Den har god slagfasthet og ytelse under statiske belastninger, og dens lystransmittans når 90-95%. Det er derfor denne typen alltid er foretrukket, når det er nødvendig å sikre strøm av store mengder lys i rommet ved siden av taket. Ved å reflektere stråler halverer materialet nesten varmestrømmen.

Hvordan gjøre det selv?

Markiser laget av polykarbonatpaneler er designet for å beskytte det lokaliserte området mot eksterne negative faktorer som regn, snø, vind eller overdreven sollys. Holdbarheten til det reiste visiret over terskelen til verandaen vil bli sikret med en detaljert beregning, inkorporering av design, riktig valg av materialer og et sett med verktøy, streng overholdelse av installasjonshåndboken.

Design og beregning

Først av alt må du tegne en tegning av det fremtidige visiret. For å gjøre dette må du bestemme hvilken type polykarbonatpaneler, former, dimensjoner og materialtykkelse. Det er nødvendig å beregne hvor snø- og vannstrømmene vil falle i passende vær. For eksempel, hvis visiret over inngangsdøren er lutende, vil det alltid danne seg en dam ut foran verandaen (forutsatt at dette visiret ikke henger over stien med en viss hellingsvinkel som fører til porten).

Og med en gavl vil vann- og snøstrømmer bli fordelt i to retninger. I henhold til individuelle ønsker gjør produsentene ekstraordinære modifikasjoner av visirer. Det viktigste er å avtale alt på forhånd.

For å velge riktig størrelse på polykarbonat, må du bestemme høyde, bredde, skråningsvinkel eller nedbøyningsradius. Visir kommer i standard dimensjoner (litt bredere enn døråpningen), eller de kan ha helt andre dimensjoner, som også må tas i betraktning.

For å velge type polykarbonat, bør du studere ytelsesegenskapene på forhånd og bestemme hvilken av dem som er best egnet i denne situasjonen.. Rikheten i fargeskalaen er bred nok, så det bør ikke være noen problemer med valg av nyanse. Når du bygger en lysstruktur, kan du bruke en spesiell online kalkulator for en rask beregning. Hvis valget falt på å bygge en kompleks, brusende baldakin, kan du ikke klare deg uten hjelp fra kunnskapsrike spesialister.

Verktøy og materialer

For å fullføre det riktige produksjonsarbeidet med å sette opp et visir over husets veranda, trenger du:

 • polykarbonat (cellulært eller monolitisk);
 • treblokker (5 stykker stativer, 1 støtte, 5 stykker sperrer, 5 stykker kasse);
 • guider;
 • sluttprofil;
 • perforert tape;
 • tilkoblingsdeler (vil være nødvendig hvis dimensjonene til det tiltenkte visiret overstiger dimensjonene til polykarbonatarket);
 • fester (selvskruende skruer, skruer, vinkelbrakett, pakninger, termoskiver, ankre);
 • maling eller lakk for treprodukter + fuktsikker impregnering;
 • skrujern;
 • sag eller kvern;
 • maling og lakk pensel.

Trinn-for-trinn instruksjon

Etter at tegningen er tegnet, er alle materialer og produksjonsmidler kjøpt, kan du gå videre til konstruksjonen av rammen. Det inkluderer flere stadier.

 1. Til å begynne med må du bore eller grave et lite hull på omtrent 50 cm dypt og bredt, der det betongede boliglånet også er installert under stativene..
 2. Når betongen er tørr, må du feste kalesjestativene (standard størrelse 90 x 90).
 3. To støttebjelker er festet til veggen der konstruksjonen av visiret er planlagt.
 4. Fremre støtteben er parvis forbundet med en stang ved hjelp av metallhjørner.
 5. Nå kan du feste sperrene til tømmeret. For å styrke dem er det nødvendig å bruke selvskruende skruer eller skruer med pakninger og ankre slik at strukturen får stabilitet..
 6. Kassen legges på tvers av sperrene og festes med selvskruende skruer.
 7. Rammen er klar, det gjenstår bare å behandle den med beskyttelse mot de negative effektene av forsendelsesmiljøet.

Etter alle manipulasjonene med rammebunnen, kan du begynne å fullføre polykarbonatpanelene. Hvis arket er for stort, bringes det til de nødvendige dimensjonene ved hjelp av en geistlig kniv. Det er viktig å installere en pakning av gummi eller silikon mellom rammen og polykarbonatpanelet. Deretter kan du feste den til kassen ved hjelp av en skrutrekker og termiske skiver med selvskruende skruer. Hver av festene bør være plassert i en avstand på minst og ikke mer enn 25-30 cm fra hverandre.

Når du strammer selvskruende skruer, er det nødvendig å ta hensyn til egenskapen til materialet som skal utvides, de kan ikke skrues for tett, derfor bør en liten tilbakeslag av visiret etterlates. Etter alt installasjonsarbeid må du lukke endene av polykarbonatet med tilkoblingsprofiler. Til dette brukes en endeprofil (for den øvre enden) og en perforert tape (for den nedre enden)..

Kalesjen over inngangen er fullført. Nå, med et individuelt ønske, kan du dekorere strukturen (for eksempel henge en blomsterpotte med noen blomster, noe som på ingen måte vil påvirke rammens stabilitet og ikke vil skape en urimelig stor belastning). På sidene vil en vingård eller roser også se veldig vakker ut..

Omsorgstips

Polykarbonatkalesjen krever ikke noe spesielt vedlikehold. men Det vil være nyttig å rengjøre polykarbonatet årlig med såpede eddik. Bruk bare myke kluter og børster til rengjøring, da stive børster kan ripe opp materialet. I løpet av vinteren sørger noen design for fjerning av snømasser..

Se videoen for hvordan du lager et visir over inngangen.