Finske hus

Koselige finske hus har fått særlig popularitet de siste årene. De viktigste fordelene med slike strukturer kalles ikke bare deres attraktive utseende, men også en akseptabel pris og enkelhet i den teknologiske prosessen..

Særegenheter

Det klassiske finske huset er en-etasjers og har et symmetrisk gaveltak som forhindrer snø og nedbørstagnasjon, men i dag blir det reist bygninger med tillegg av andre etasje. Det er også tillatt å lage et tak med en kompleks konfigurasjon – enkelt eller skrå.

Den separate plasseringen av loftet, kjelleren og vaskerommene gjør det mulig å beskytte boarealet mot fuktighet, lukt fra tredjeparter og kaldt vær. Det bør presiseres at hus med loft regnes som en og en halv etasje. Modulære bygninger har vanligvis en stor terrasse og en romslig balkong..

Takoverhenget over bygningen er omtrent 50 centimeter, og sokkelen / sokkeloverhenget er 40 centimeter.

Takhøyden går ikke utover grensene på 2 meter 20 centimeter. I de fleste designprosjekter holdes gulvbjelker åpne. Vinduer i finske hus er store i størrelse, som lar deg opprettholde god belysning inne i lokalene. Hyttene har to utganger gjemt bak pålitelig isolerte dører. Rommene i et finsk hus er alltid romslige, og en badstue finnes også ofte i design..

Hovedmaterialet som brukes for denne typen konstruksjoner er trelimet eller klassisk høvlet tre. Når du designer, er det forresten viktig å huske at den første typen er mye tyngre enn den andre, derfor krever det et passende isolert fundament. For øyeblikket er ferdige armerte betongplater populære for å lage fundamenter..

Grunnlaget for huset er en ramme laget av tørkede brett, hvis bredde er minst 200 millimeter. Kryssrammen, montert fra innsiden, lar deg plassere ledninger, i tillegg isolere strukturen og øke holdbarheten.

Innvendige vegger i finske hus er ikke bærende. For taket brukes alle materialer, med unntak av skifer, som regel metallfliser. Innredningen bestemmes avhengig av det valgte interiøret. Som eksteriør brukes vanligvis tre, dekket med et lag med maling..

Oftest, i boligbygg, brukes et varmt gulv til å varme opp alle rom, samt ovner, varmekjeler, peiser og spesielle systemer.

Blant fordelene med finske hus kaller de god varmeisolasjon og lydisolasjon, noe som gjør det mulig å bygge hytter under alle klimatiske forhold. Hus bygges raskt og uten store vanskeligheter, spesielt hvis det brukes ferdige blokker. Den interne utformingen av boligen bestemmes avhengig av kundens preferanser.

Holdbare bygninger krever ikke større reparasjoner på 50 år, materialene som brukes er svært miljøvennlige.

Fraværet av sømmer mellom elementene i rammen lar deg redusere strømkostnadene som kreves for å varme opp lokalene, og treets evne til å “puste” gir et godt mikroklima inne.

Ulempene med den finske hytta kan imidlertid ikke tilskrives alles rimelige pris, så vel som utseendet over tid på sprekker på tømmerstokkene, som er fylt med mikroorganismer og som et resultat begynner å råtne. Hvis konstruksjonsteknologien brytes, vil bygningen raskt kollapse, og derfor er profesjonaliteten til arbeiderne en viktig betingelse for bygging av et hus.

Prosjektalternativer

Ulike prosjekter med finske hus lar deg “leke” både med utformingen av bygningen og utseendet. For eksempel, bygningen kan lages i form av bokstaven “L” eller til og med ha en original form, som minner om en båt. Forresten, i det første tilfellet er det nødvendigvis flere døråpninger, opptil fire, samt en romslig åpen terrasse som er organisert i huset. “Båt” -huset vil se best ut i nærheten av vann.

Med terrasse

Det tradisjonelle finske huset med terrasse er også et av de enkleste, derfor blir det ofte valgt som landsted. Som regel har denne lille hytta med gaveltak et gjennomsnittlig areal på 50 kvadratmeter..

I tillegg til utendørsterrassen har bygningen i en etasje også loft. Hvis du ser på byggeplanen, finner du to utganger til gaten i huset..

En typisk utforming av en mini-hytte innebærer en stue på første nivå, kombinert med kjøkken, samt bad og badstue, og soverom på loftet..

Med garasje

En fullverdig garasje er vanligvis festet til huset som en egen struktur, eller den erstattes av en baldakin laget av samme materiale som taket..

Med badstue

For å plassere badstuen i huset, er det bedre å foretrekke prefabrikkerte strukturer. I dette tilfellet er to moduler plassert under ett tak: bolig og tilleggsutstyr. Den første er fylt med kjøkken-stue, soverom, bad og en liten gang. I tilleggsblokken er det badstue, dusjrom, avslapningsrom og vaskerom.

En romslig terrasse er installert langs hele strukturen. Et slikt hus har som regel et skråtak, som dessverre fører til opphopning av en stor mengde snø om vinteren..

Med et annet lys

Spesielt interessant er trestrukturer i to etasjer med et nytt lys, fordelene med en uvanlig design og praktisk utforming.. Det andre lyset i hytta er gitt fravær av tak på en av etasjene i stueområdet, på grunn av hvilken plassen blir romslig og lys. Som regel har denne typen hus et stort område, og lar deg derfor ordne det nødvendige antall soverom, bad og tilleggsrom i to etasjer..

Med panoramavinduer

Panoramavinduer, som det andre lyset, lar deg organisere naturlig belysning av høy kvalitet selv i et lite rom. Sentrum av en slik en-etasjers hytte er kjøkken-stue med panoramavinduer, på sidene som det er soverom, bad og muligens en badstue. Det er vanlig å installere takene på et slikt hus på forskjellige nivåer..

Fasade dekorasjon

Fasaden til det finske huset er belagt med limte bjelker med obligatorisk tillegg av isolasjon, som deretter males med vedvarende maling. Vindusåpninger og vegger vil “spille på en ny måte” hvis du dekorerer dem med utskårne elementer og platebånd. I prinsippet kan bygningens vegger stå ubehandlet, eller de kan dekkes med gipsplater eller kryssfiner, dekket med gips, ytterkledning eller murstein..

Uansett er det viktig at den utvendige overflaten ikke bare oppfyller dekorative, men også beskyttende funksjoner – for eksempel styrker den termisk isolasjon og beskytter overflater mot nedbør..

Fasaden til et klassisk finsk hus er preget av et minimum antall dekorative elementer, lakonisme og tilstedeværelsen av lukkede terrasser. Selvfølgelig lar moderne design deg avvike fra denne regelen.. De mest populære fargene på hyttene er hvite, svarte, brune, grå og andre “enkle” nyanser.. De fleste eiere av finske strukturer foretrekker også å bruke ytre belegg som bevarer den opprinnelige strukturen til treverket..

Interiør i hjemmet

Til tross for at moderne design lar deg dekorere finske hus i absolutt enhver stil, ser land, økologisk og skandinavisk interiør fortsatt best ut i dem.. Når du lager et interiør, anbefales det å unngå rikelig innredning og en stor mengde lavfunksjonsmøbler..

Det ferdige interiøret skal være praktisk og bare bestå av stilige og brukervennlige ting..

Hvis de innvendige veggene er uferdige, bruker designen ikke treinnredning. Tvert imot, et stort pluss vil være etableringen av et åpent rom der bare soverommet, badet og vaskerommene er atskilt med dører..

En moderat mengde møbler, sentral takbelysning og store vinduer uten tekstiler vil fullføre det store bildet.. Generelt, for “innsiden” av en finsk hytte, er det best å bruke pastell og naturlige nyanser..

Konstruksjonsteknologi

Den klassiske løsningen for bygging av finske hus er bruk av rammeteknologi: montering av rammen og ytterligere mantel med paneler. Hovedmaterialet for konstruksjon er høvlede bjelker eller limte bjelker, selv om det er slike originale alternativer som tømmerhytter eller luftbetong.

Bygningens vegg har flere lag, inkludert en ytterbekledning, et ventilasjonsåpning og en diffusjonsmembran. En dampsperrefilm er plassert mellom rammen med isolasjon og innvendig trim.

Det er verdt å nevne at en hytte kan dannes av individuelle elementer som allerede er montert på stedet, fra isolerte moduler med en dekorert fasade, så vel som fra vegger laget på fabrikken, som ikke bare krever montering, men også installasjon av tak, montering av tak og skillevegger.

Når du oppretter finske hus ved hjelp av dobbel stablingsteknologi, er mellomrommet mellom vertikale plater av tørt tømmer fylt med varmeisolerende materiale: mineralull, celluloseforbindelser og isolasjon basert på kvartssand. Selve bygningen er allerede montert på stedet.

Hus laget av laminert finertømmer er dannet på grunnlag av barskinn av høy kvalitet uten knuter, flis og sprekker, hvis fuktighetsnivå ikke overstiger 10%. Etter saging og primærbehandling tørkes det opprinnelige materialet i et spesielt kammer, slipes og limes under påvirkning av en presse. Alt ender med profilering av tømmeret.

Det skal legges til at for å bo året rundt i huset, brukes en bar, hvis ribbestørrelse er minst 200 millimeter. Hvis det finske huset bare brukes som sommerferie, kan tømmerkanten være mindre enn 200 millimeter..

For vaskerom er en bar også egnet, hvis kant er 120 millimeter..

I prinsippet utføres produksjonen av et finsk hus i henhold til en grunnleggende ordning, der selvfølgelig variasjoner er mulige.. Først dannes et fundament, hvis type og sammensetning bestemmes avhengig av forholdene på stedet der hytta bygges. Deretter monteres en ramme fra en stang og et rektangulært gulv lages. For et grovt dekke er kryssfiner eller OSB egnet, som, etter at lagene er opprettet, er plassert en varmeapparat. På toppen av den eksisterende strukturen er den sydd med brett. I neste trinn dannes takplatene, og til slutt er taket festet..

Eksempler av

  • Den finske hytta ser veldig imponerende ut, og består av to moduler plassert under et enkelt skråtak.. Stuen og vaskerommet, som vanligvis huser badstuen, er atskilt med en gang, derfor må du gå utenfor for å komme fra den ene til den andre. Tilstedeværelsen av nesten panoramavinduer gir full belysning for små rom. Som sådan er det ingen veranda i huset, men taket danner den nødvendige baldakinen, som lar deg organisere et ekstra rekreasjonsområde på gaten. Selve strukturen ser veldig lakonisk ut, og beholder formen til et jevnt rektangel. Utvendig dekorasjon understreker den naturlige skjønnheten i tre, mens utvendige lamper gir kos til hytta..

  • Utførelsen av et klassisk finsk hus er en en-etasjers struktur med loftsgulv og et annet lys. Bygningens yttervegger er malt i en rolig lysegrå nyanse, i motsetning til at taket ser veldig fordelaktig ut med en mursteinskygge. Hvit brukes til å dekorere en liten veranda og markere vindusåpninger.

  • Et annet lignende hus under et gaveltak er realisert i lysere nyanser. – veggene er malt i rik oransje, og individuelle elementer er markert med svart. Nesten panoramavinduer er installert i stuen til denne en-etasjers hytta, som ser ut som et sentralt element i hele strukturen..

  • En liten finsk hytte i lys rød farge er ideell som et forstadshus. En miniatyr en-etasjers bygning med loftsgulv er gjemt under et svart gaveltak. Et tilstrekkelig antall mellomstore vinduer i hvite kontrastrammer gir det nødvendige lyset innvendig. Verandaen faller under taket på huset, noe som resulterer i en veranda beskyttet mot nedbør.

  • En annen enkel finsk hytte får sin egen smak, takket være tilstedeværelsen av en innglasset veranda med ekstra belysning. Det er to innganger til huset, hvorav den ene åpner ut mot et åpent område for avslapning. Trestrukturen er malt i en mørk nyanse, men døren med vindusåpninger, samt noen av bjelkene er markert med hvitt.

  • Hytta i en melket skygge ser veldig fordelaktig ut og gjemmer seg under et massivt gaveltak med en mørk farge. For utvendig dekorasjon av huset er flere vinnende løsninger involvert. For det første, takket være det brede taket, blir den åpne verandaen til en romslig veranda, beskyttet mot nedbør. For det andre gjorde fraværet av et tak i stueområdet det mulig å organisere et nytt lys. Et dormervindu med en uvanlig form i en mørk ramme ser veldig uvanlig ut. Det øvre nivået har også en utgang til balkongen, som igjen ligger over karnappvinduet i et av lokalene i første etasje. Det søylefundamentet hever huset over bakken, og legger visuelt til det. Forresten, en lignende effekt skapes av fargen som er valgt for dekorasjonen av hytta..