Antiskli trinnputer

Stiger og trinn er ganske vanlige i det daglige menneskelivet. Ikke alle disse designene er komfortable og trygge. Av denne grunn må folk tenke på ytterligere belegg for strukturer..

Særegenheter

Når du dekorerer verandaen og trappene, anbefales det å bruke spesielle enheter, hvis funksjoner inkluderer å sikre menneskers sikkerhet når de bruker inngangspartiet.. Disse interiørattributtene inkluderer antiskliunderlag på trinnene.. De anses som relevante under arrangementet av inngangssystemer til et boligområde og en bygning for ethvert formål. Ifølge fagfolk bør huseiere forhåndsutstyre terskler og trapper med antiskli, spesielt hvis inngangskonstruksjonene er laget av glatt materiale..

Overlegg kan påføres tre, betong og andre overflater. Hovedformålet deres anses å være evnen til å gjøre bevegelse på trappene tryggere, samt å forhindre traumatiske situasjoner..

I tillegg er slike enheter i stand til å dekorere interiøret med deres tilstedeværelse. Ved hjelp av overlegg skjuler de uregelmessigheter og strukturelle feil.

Forutsatt at tersklene er tidsriktig utstyrt med overlegg, er det mulig å øke levetiden betydelig, samt redusere slitasjen. Takket være disse enhetene kan trapper beskyttes pålitelig mot mekaniske påvirkninger og skader.. Disse interiørartiklene er nødvendige og praktisk talt uerstattelige, ettersom de brukes til å utføre følgende oppgaver:

 • redusere sklir og smussoppsamling;
 • utføre reklame- og informasjonsfunksjoner;
 • dekorere fasaden på bygningen.

Materialer

For at tepper for trapper skal utføre sine funksjoner i lang tid og ha et attraktivt utseende, bør forbrukeren ta hensyn til betingelsene for deres fremtidige bruk, samt funksjonene i den daglige belastningen. I denne forbindelse har eierne av trapper, boliger med terskler og trinn muligheten til å velge et produkt fra det mest passende materialet.. På salg kan du finne følgende typer sklisikre puter for hjemmet.

 • Teppe, de brukes vanligvis innendørs. Disse myke, varme og behagelige berøringsbeleggene skaper en atmosfære av sikkerhet og komfort i det indre av huset..

 • Antiskliutstyr av tre har funnet sin anvendelse i ferd med å kledje grove metalltrapper. Slike planker regnes som ideelle sklisikre. I tillegg kan trelister finjustere en omfangsrik trapp og gi den et hjemmekoselig utseende. Produsenter selger sedertre, valnøtt, eik, furu og andre foringer.

 • Gummiputer er basert på smulegummi eller massive strimler, plater. Hakk på slike belegg er nødvendig for at overflaten ikke skal skli..

 • Aluminiumsprodukter er en profil laget av anodisert metall. Foringen har spesielle spor for gummiinnlegg. Det er ganske enkelt å dekke trinnene med aluminiumsdeler, mens det er mulig å sikre absolutt bevegelsessikkerhet på trappene. Slike tepper kan ha en kantet, flat, sammensatt form..

 • Plastputer anses å være holdbare og ganske fleksible. På salg kan du finne selvklebende komposittklistremerker i hvilken som helst farge. Selvklebende transparente pads er veldig populære i dag, ettersom de ikke bare kjennetegnes av praktisk, men også av høy funksjonalitet..

Tepper

For å øke komforten og sikkerheten ved bruk av trapper, kan du bruke teppeputer. Teppens egenskaper bidrar til deres allsidighet. Disse produktene selges i forskjellige farger og et utvalg av teksturer og nyanser. Små tepper er for tiden etterspurt, siden de kan brukes til å finjustere trappene og gjøre interiøret i leiligheten vakrere og mer behagelig..

Tepper på trapper har mange fordeler. De reduserer ikke bare sannsynligheten for at en person faller ned av trinnene, men absorberer også harde lyder og støy. Komfortable og behagelige tepper skaper en varm gulveffekt. I tillegg, når du bruker slike overlegg, kan du gjenopprette ryddigheten og attraktiviteten til den gamle trappestrukturen. Blant deres ulemper kan man bare trekke frem behovet for konstant pleie, samt muligheten for slitasje ved intensiv bruk..

Bambus

Slike overlegg for trappestrukturer og trinn kan vellykket passe inn i interiøret i enhver stil.. Disse produktene beskytter strukturen mot for tidlig slitasje. Takket være den spesielle basen forhindrer produktene sklipning og bidrar til sikkerhet under bevegelse.

Stigeelementer skaper ikke problemer under installasjon og demontering, ettersom de er basert på teip. For tiden presenteres produkter i et bredt spekter, de har forskjellige former, nyanser, slik at hver forbruker kan velge det beste alternativet for seg selv..

Silikon

Polymerforing anses som ganske praktisk og ikke mindre attraktivt sammenlignet med tidligere typer.. Deres sklisikre struktur bidrar til bevegelsessikkerheten på dem, selv om trinnene er isete..

Den moderne designen og det rike fargespekteret av silikonprodukter tillater ikke bare å beskytte mennesker mot traumatiske situasjoner, men også å gjøre verandaen og trappene vakrere.

Hvordan velge?

For å velge overlegg for runde trinn, fliser, trapper, trenger du ikke ignorere visse krav. Når du kjøper belegg av denne typen, bør du ta hensyn til produksjonsmateriale, design, mulighet for festemidler, så vel som dekorative kvaliteter.

Antiskli-produkter av høy kvalitet må være holdbare, motstandsdyktige mot mekanisk og kjemisk påvirkning, fuktighet og lys. I tillegg er det verdt å sørge for at foringen ikke avgir giftige stoffer og tåler temperaturendringer. Enheter for å dekke trinn må velges slik at de samsvarer fullt ut med dimensjonene til strukturen.

Når du velger overlegg, anbefaler eksperter å ta hensyn til følgende punkter.

 • Vær oppmerksom på produkter merket “for trapper”, da de er sterkere og mer holdbare enn andre stier. I tillegg er slike produkter preget av haugens tetthet, så støv og smuss samler seg dårlig i dem..
 • Når du arrangerer betong- og tretrapper, er det bedre å foretrekke teppefôr med gummi i basen..
 • Når du velger tepper til trinnene dine, bør du alltid vurdere den generelle stilen på rommet eller verandaen. Fargen og formen på produktene bør velges i henhold til det generelle interiøret.

I tillegg til alt det ovennevnte, bør forbrukerne huske at på gatetrapper er det nødvendig med foringer for å utføre både sklisikre og beskyttende funksjoner..

De beste alternativene for utendørs strukturer inkluderer følgende alternativer:

 • sklisikre matter laget av gummi og polymerer;
 • plater laget av tett bølgepapp;
 • gummi tepper;
 • sklisikre bånd;
 • aluminiumshjørner utstyrt med gummiinnlegg;
 • varmeputer.

Innendørs er det å foretrekke å bruke teppe eller gummiputer, sklisikre hjørner. Du kan også legge tepper eller slitebaner på trapper..

Monteringsmetoder

Hevende stigeelement må dekke slitebanen mens den festes i kanten eller lokalt. Avhengig av type og materiale som produseres, kan det festes med selvklebende, lim, dyvler eller selvskruende skruer.. Uavhengig av muligheten for å fikse antiskli-matten, er trinnene i dette arbeidet alltid de samme:

 • rengjør overflaten for rusk, støv, avfetting om nødvendig;
 • merking med en markør eller crepe tape;
 • monter eventuelt strimler eller hjørner, du må markere stedene for innskruing av maskinvare;
 • når du arbeider med fliser, blir det festet på flisesømmen;
 • teppe og teppe løpere er festet med spesielle teppeholdere.

Vanligvis, ved kjøp av tepper og andre belegg på trapper, er det vedlagt en bruksanvisning med et sett med maskinvare..

Omsorgstips

Stigeunderlag laget av gummi, silikon, tre trenger ikke spesiell omsorg. Noen ganger vil det være nok å tørke disse dekslene med fuktige kluter for å slippe støv og rusk.. Av og til anbefales slike produkter å fjernes fra trinnene og vaskes under rennende vann. Eksperter fraråder på det sterkeste å bruke løsemidler. Teppe refererer også til ikke-lunefulle materialer og trenger ikke komplekse vedlikeholdstiltak. For å holde orden på slike produkter er det nok å støvsuge dem hver 7. dag eller etter behov..

Det anbefales også å behandle teppene med spesielle vaskemidler.. Riktig pleie og nøye rengjøring av trinnputene garanterer lang levetid, samt bevaring av det opprinnelige utseendet i mange år. I hus der det er trapper, kan du ikke klare deg uten overlegg for trinn. Disse enkle enhetene spiller en viktig rolle i menneskelivet. Bruken av tepper laget av gummi, tre, tepper, silikon gjør ikke bare bevegelsen av beboere rundt i huset tryggere, men gir også glede til interiøret.