Antiskli belegg på veranda trinn

I dag blir antisklibelegg for verandaen mer og mer populær – det er sikkerhet, praktisk og presentabelt utseende. I frost, dårlig vær og is utgjør trappetrinn en trussel for mennesker, blir det glatt, de kan føre til skader. For å beskytte deg selv og alle som kommer inn i huset, er det verdt å kjøpe et antiskli-belegg på trappene på verandaen..

Det er best å bruke penger en gang og dekke verandaen og trappene med materialer av høy kvalitet, og glemme glatte trinn i mange år..

Særegenheter

Antiskli belegg på veranda trinn har flere fordeler.

 • Sklisikre egenskaper som forhindrer isdannelse. Hvis den dannes, kan den enkelt fjernes med en hard gjenstand uten å skade overflaten..
 • Brukervennlighet. Kombinerer godt med andre materialer.
 • Rimelig pris. Laget av enkle materialer som er tilgjengelige på markedet, er produktene rimelige og tilgjengelige for alle..
 • Slitestyrke. Belegget vil vare lenge og slites ikke. På grunn av sin elastisitet, sprekker eller forringes ikke overflaten.
 • Varighet. Belegget kan vare fra 10 til 50 år.
 • Motstandsdyktig mot temperatursvingninger.
 • Sikkerhet. Selv i tilfelle fall, fungerer produktet som en støtdemper og demper støtet.
 • Allsidighet. Kan brukes ikke bare på gaten veranda, men også på trapper inne i bygninger.

Visninger

Det finnes flere typer gatedekning, hvis valg avhenger av hvor denne dekningen vil ligge..

Gummi

Gummideksler brukes som utendørs pads og regnes som de rimeligste sklisikre materialene. Det er derfor de er så populære.. På sin side kommer gummimodeller også i flere typer..

 • Teppe – det mest praktiske produktet, som er tilgjengelig i et stort utvalg, perfekt antiskli. De kan dekke alle trinn og beskytte etterkommerne, mens de ikke ødelegger utformingen av trappene i det hele tatt. Det er veldig enkelt å finne en matte med nødvendig form eller størrelse.

 • Tynne planker – antiskli produkter som er festet på glatte flislagte trinn. Lamellene har en aluminiumsramme som gjør at strukturen kan festes hvor som helst. På grunn av det faktum at innsiden av produktet er gummiert, får det en viss form.

Slik dekning kommer oftest på trinnene i nærheten av store bygninger der mange mennesker passerer..

 • Gummismuler er tynne ark som fester seg til ethvert underlag. Produkter har ikke bare antiskli-funksjon, men kan også endre utseendet på trappene..

 • Gummi for trinn – det enkleste og mest praktiske materialet å bruke. Produktene er umiddelbart klare til bruk; etter kjøp er det nok bare å dekke gulvet. Og om nødvendig kan de kuttes i flere deler og festes med spesiallim..

En stor fordel er at gummibelegg er fuktighetsabsorberende på grunn av sin porøse tekstur.. Hvis verandaen ikke er langt fra kjørebanen, eller det stadig dannes en dam i nærheten av den under regnet, vil gummioverflaten beholde vann og smuss. Og en rekke farger lar deg velge et belegg for enhver bygning.

Slipende

Slipestrimler (eller bånd) er også en ganske vanlig type belegg, som er et selvklebende sklisikkert tape. De er laget av hardt slipemateriale som granitt. For å gi sklisikring er det nødvendig å bruke flere bånd samtidig, siden de er ganske smale. Lett å bruke, stripene kan vare i ca 3 år uten å bli demontert i den varme sesongen. Den eneste ulempen kan betraktes som ustabilitet for høy belastning, så slipende belegg er mer egnet for trinn i nærheten av et privat hus. Det er forskjellige farger, de kan tilpasses ethvert design. Det er også transparente slipestrimler som festes når de ikke vil dekke mønstrene på trinnene..

Aluminium

Aluminiumsbelegg brukes ofte som antiskli på forskjellige typer overflater. Strukturen er et hevet maske installert i stedet for trinn eller på toppen av dem. I tillegg til sklisikre egenskaper kan aluminiumsbelegget også fjerne smuss fra skoene. Vanligvis er et slikt belegg installert på gulvet i inngangsgruppene til store bedrifter, hvor det er en konstant stor strøm av mennesker..

Aluminiumsnett med en unik design kan gjøre enhver overflate sklisikker. Holdbarheten regnes som en stor fordel. Et slikt gulvbelegg er enkelt å rengjøre, er ikke utsatt for mekanisk skade og er motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer. Frostbestandig overflate deformeres ikke under ekstremt kaldt vær.

Av minusene kan man trekke frem det faktum at med sterk is antiskli-effekten svekkes over tid.

Valgtips

Trinnene utsettes for den høyeste belastningen på noen annen horisontal overflate. I tillegg er det mange flere eksterne faktorer som ikke alltid har en gunstig effekt på trappene: nedbør, temperaturfall, gå på verandaen i sko, rengjøre verandaen med aggressive midler. Alt dette må tas i betraktning når du kjøper et antiskli-verandadeksel. Det ville være en stor feil å velge et belegg bare basert på utseende..

Hovedkriteriet ved kjøp bør være sikkerhet. Skli eller falle på verandaen kan føre til alvorlig personskade. Belegget skal ha en grov eller bølgepapp. Det er verdt å ta hensyn til det faktum at belegget er motstandsdyktig mot endringer i værforhold og andre faktorer – du må velge et alternativ som ikke vil klø, sprekke og beholde sitt opprinnelige utseende i lang tid.

Et annet viktig kriterium er mekanisk styrke.. Fortauet vil bli utsatt for daglig stress, ikke bare på grunn av folk som går forbi, men også for å motta påvirkninger. Disse kan være hæler, samt isbrytende verktøy. Derfor, jo flere mennesker som kommer inn i bygningen, desto sterkere bør dekningen være..

Samtidig bør verandaen være i harmoni med fasaden på bygningen, og ikke være en egen del av den. Du kan kombinere materiale, tekstur eller farge. Når du kjøper et deksel, er det bedre å anslå flere alternativer og velge det mest passende.

Montering

Når du installerer et antiskli-belegg, er det best å søke hjelp fra en spesialist, men du kan også installere det selv.

Hovedregelen er at overflaten må være helt flat.. Installasjonen utføres bare i tørt vær. Det er nødvendig å fikse belegget slik at det ikke beveger seg under ytre påvirkning. Det er flere installasjonsmetoder, avhengig av hvilket materiale belegget er laget av..

Hvis du dekker trinnene med gummiprodukter, er det nødvendig å bruke polyuretanlim, som er i stand til å koble til alle materialer. Fortynn den i henhold til vedlagte instruksjoner. Ofte kan gummibånd ikke festes på trinnene, da er limet i disse tilfellene rett og slett uerstattelig..

Gummimatter kan festes med festemidler. Det viktigste er å plassere teppet jevnt og fikse det.

Belegg fra andre materialer festes med selvklebende baser.

Produktets indre overflate er dekket med et beskyttende lag, som må fjernes og limes forsiktig til rene trinn.