Andre etasje i et privat hus

Andre etasje i et privat hus kan være en veldig god hjelp hvis du tenker over alt riktig. Det er viktig å håndtere sin gjør-det-selv-overbygning under taket på et trehus og om det er mulig å lage et varmt gulv. Og det er også nødvendig å finne ut nyansene i utformingen av rommene og deres dekorasjon..

Fordeler og ulemper

Ganske mange mennesker streber etter å utstyre andre etasje i et privat hus laget av tre og andre materialer. Men det er også en utbredt oppfatning at det er kategorisk uakseptabelt å gjøre det. Analysen av objektive egenskaper vil hjelpe til med å forstå alt dette.. Den enkleste måten er å utstyre den andre delen først. I dette tilfellet vil basen på boligen og veggene umiddelbart bli beregnet i samsvar med de overførte overbelastningene..

Hvis det er besluttet å utstyre den øvre delen i et trehus som allerede er bygget, må du kontakte spesialister. Bare fagfolk kan nøyaktig vurdere egenskapene til fundamentet og bærende vegger, og finne ut de beste armeringsmetodene. Derfor er det nødvendig å forstå at slike metoder øker byggekostnadene sterkt..

To-etasjers bygninger er svært utbredt og passer inn i en rekke forskjellige miljøer..

Til fordel for en slik beslutning kan følgende nyanser kalles:

 • økning i det totale arealet;

 • optimal effektivitet ved bruk av stedet;

 • gunstig utseende;

 • bedre utsikt ovenfra;

 • muligheten til å dele rom etter funksjonelle egenskaper.

Samtidig er de negative sidene:

 • en økning i den totale kostnaden for byggematerialer;

 • økt veggtykkelse;

 • økt volum av varmetap;

 • ta bort intern plass med trapper og landinger med dem;

 • behovet for å utstyre flere kommunikasjonslinjer;

 • problemer med å bevege seg mellom etasjene;

 • fare for trapper for barn og eldre, så vel som for funksjonshemmede.

Oversikt over arter

Utstyr i øvre bolig kan variere sterkt. Hovedforskjellen mellom et loft og et gulv i full lengde. I det andre tilfellet vil det ikke være skrå hjørner, og veggene blir ganske jevne. Derfor øker det totale tilgjengelige arealet. Med forbehold om fornuftig design kan loftet også vise seg å være ganske funksjonelt..

Avfasninger i loftsrommet kan ikke gjøres fra gulvoverflaten, men i en viss høyde.

En annen alternativ løsning er arrangementet av et hvelvet tak..

Loftet viser seg å være et ganske billig valg.. Ikke mye vil måtte brukes på arrangementet av taket og dets isolasjon, på dekorasjonen av veggene. Riktignok vil gulvet i full lengde se mye bedre og mer solid utover..

Imidlertid ser loftet vanligvis mer originalt ut. Dette gjør det mulig å designe et hjem mer fleksibelt. Mulighetene for å supplere eksteriøret med dekorative detaljer utvides. Det vil være mulig å sette en balkong med en atypisk form. Noen ganger er det åpnet en åpen andre etasje. Det er sant at en slik løsning er mest korrekt for de sørlige regionene i Russland og for varme land..

Funksjoner i konstruksjonen med egne hender

Forberedelse

Uansett hvilket alternativ som er valgt, bør du starte med studiet av prosjektet. Noen tror at du bare kan bestille det fra spesialister. På denne måten kan du gjenspeile alle forespørslene dine, men det koster mye penger. Et annet alternativ er å kjøpe et ferdig prosjekt. Det bør forstås at det ikke gir mye mening å laste ned gratis dokumentasjonsalternativer.

De er nesten ikke detaljert nok til å kunne drive konstruksjon med all grundighet, og ta hensyn til de fastsatte kravene. Derfor er det mest praktiske å kjøpe en ferdig versjon, som fungerte bra. Det er fordelaktig selv om man tar hensyn til nødvendige justeringer og tilpasninger for et bestemt nettsted..

Et normalt prosjekt inkluderer alltid utførelse (eller endring) av huset fra bunnen til toppen..

Informasjon om:

 • boligarkitektur;

 • ingeniørfag Kommunikasjon;

 • vegg- og gulvkonstruksjoner;

 • byggekostnader;

 • nødvendig utstyr, bygningsmaterialer og verktøy.

Når du forbereder byggingen av et privat hus med en etasje på to etasjer, er det nødvendig å tenke over andre nyanser.. Først av alt, den sosiale og kommersielle infrastrukturen rundt nettstedet. I mange tilfeller er det svært lønnsomt å selge tomter der alt dette ikke er gitt, og som et resultat lider kjøpere. Deretter må du ta vare på legging eller tilrettelegging av adkomstveier. Du bør også ta hensyn til hvor utviklet ekstern kommunikasjon er.. Selvfølgelig inkluderer forberedelsen også:

 • registrering av alle nødvendige tillatelser;

 • innhenting av titteldokumenter;

 • velge riktig øyeblikk;

 • ordning av steder for midlertidig lagring av bygningsmaterialer, for innkvartering av arbeidere (hvis et team blir ansatt);

 • riktig materialvalg.

Hovedarbeid

Du kan designe overbygningen ved hjelp av wireframe -teknologi. Denne måten å lage et to-etasjers hus fra et en-etasjers hus er attraktiv for enkel konstruksjon. Selv de fleste gamle bygninger vil tåle et slikt tilsetningsstoff – bare hvis de er i god teknisk stand. Rammen er også relativt billig, den tåler brann. Installasjonen er mulig under nesten alle værforhold..

Det er ganske enkelt å bygge en andre etasje av metall eller mur i et gammelt hus under tak. Dette er en veldig holdbar løsning. Imidlertid vil et slikt design være tungt og ikke alltid praktisk.. Levetiden er mer enn 100 år – dette er helt sikkert hvis alt er gjort riktig..

Det er nødvendig å ta hensyn til at tunge materialer er vanskelige å løfte opp, og noen ganger må du bruke anleggsutstyr.

I stedet for et loft kan du fullføre andre etasje på hauger eller andre støtter ved å legge tre. Den er lettere enn en stein, men mer kompleks enn en rammestruktur. Det anbefales å utstyre rekkverket for et mer attraktivt utseende. Først og fremst er det nødvendig å styrke fundamentet og veggene basert på det. Alle møbler og andre ting som kan forstyrre det, blir tatt ut av huset..

Deretter heves bygningen ved hjelp av en jekk. Utenfor er fundamentet utstyrt med et forsterkende belte. Sørg for å legge en kraftig sandpute i den nedre delen av grøften. Over det er en trekasse. Forsterkning av veggene oppnås ved hjelp av ekstra trebjelker plassert i de overlappende områdene.

Loftet kan kjøpes ferdig. Det er ganske dyrt, men teknisk lettere.. Det vil være mulig å montere hele strukturen på maksimalt 7-8 dager, selv uten et snev av hastverk. Isolasjon og sperrebjelker må skilles med et gap fylt med et dampsperremateriale. Byggetillatelse må også innhentes når du fullfører andre etasje i et eksisterende gammelt hus..

Overbygningen kan også reises ved å lene seg på søylene. Dette eliminerer press på hovedstrukturen. Tilleggsgulvet har da nøyaktig egenskapene som støttesøylene vil gi..

Viktig: i alle fall, etter at konstruksjonen eller rekonstruksjonen er fullført, er det nødvendig å få tillatelse til å sette huset i drift. Mangel på tillatelse eller registrering går over til riving i retten og bøter.

Er det mulig å lage et varmt gulv?

Tilrettelegging av gulvvarme i andre etasje i et privat hus er ikke et problem. Denne løsningen er relevant hvis du trenger å utstyre kalde steinstrukturer. I mange tilfeller brukes vannvarmeanlegg. Rør som varmt vann ledes gjennom, blir vanligvis forseglet under en betongbelegg. Men hvis du trenger å varme opp en vilkårlig base, ville det være mer riktig å bruke et klassisk elektrisk eller infrarødt varmt gulv..

Utstyret til det isolerte gulvet sikrer komfort og sikkerhet. Denne løsningen er spesielt viktig på barnerom.. Lav kjølevæsketemperatur er veldig viktig. Det er ikke nødvendig å dekorere radiatorer, og de vil ikke ta bort nyttig plass. I tillegg er isolerte gulv 1/5 mer økonomiske enn de fleste batterier; de pålegger imidlertid visse begrensninger for etterbehandling av gulvet.

Etterbehandling og interiørdesign

Dette øyeblikket er ekstremt viktig, og det er verdt å ta hensyn til lokalets dekorative utseende.. Å dekorere rommene i andre etasje i samsvar med en bestemt stil betyr å vise utsøkt smak og generell soliditet. Eierne av mange hjem liker den provençalske stilen. Det anbefales for både unge familier og de som allerede har fått barn.. Kjennetegn:

 • varme naturlige farger;

 • naturlige materialer;

 • dekorere rom med tekstiler av god kvalitet, dekorert med blomstermotiver og andre plantemotiver;

 • gjengivelse av den klassiske franske ånden med møbler.

Provence vanligvis betraktet som en variant land, men like ofte blir landet selv trukket frem i en spesiell retning. Denne tilnærmingen etterligner utseendet til en amerikansk ranch. Den dominerende rollen i interiøret er forutsigbart naturlig tre. Det er representert ikke bare av møbler, men også av paneler og brett..

Det skal huskes på at countrymusikk uten treparkett nesten ikke er noe country i det hele tatt..

Alternativt kan du vurdere:

 • hytte;

 • minimalisme;

 • Arabisk stil;

 • rustikk;

 • slavisk stil.

Søknadsalternativer

Å utstyre en stue i andre etasje med store vinduer er ikke den mest åpenbare løsningen. Imidlertid lar denne tilnærmingen deg vise originalitet. Det viktigste er å bestemme om det vil være praktisk og behagelig.. Etter å ha utstyrt gjesteområdet i øverste etasje, flyttes soverom og andre personlige rom ned. Stort sett ovenpå er soverom og barnerom fortsatt plassert..

Utstyr i toppetasjen på treningsstudioet er ofte en logisk løsning. Fans av biljard bør plassere et passende lekeområde ved siden av. Hvis det er barn i huset, er det noen ganger plass til dem.. Tilstrekkelige rom brukes til å sove, leke og skoleaktiviteter – derfor bør de tenkes nøye gjennom..

Viktig: Uansett bør et stort antall korridorer unngås, noe som gjør dem så smale som det vanligvis er tillatt.