Alt om antiskli-bånd

Sklisikker belter er spesialiserte produkter belagt med slipekorn eller laget av elastisk materiale. De tillater sikker bevegelse på glatte overflater.

Særegenheter

En trapp for bevegelse mellom etasjene er en integrert del av enhver bygning på flere plan. Hjemmemøbler fokuserer imidlertid ofte på estetikk og liten oppmerksomhet på reisesikkerhet. Det er allment akseptert at et enkeltflygdesign med et lite antall trinn er det sikreste. Ifølge statistikk er det imidlertid fra dem at de fleste fallene skjer..

Sammenlignet med andre produkter med lignende funksjonalitet (belegg og tepper), har bånd en rekke ubestridelige fordeler:

 • lett å rengjøre med de enkleste rengjøringsmidler;
 • fest godt til grove og glatte overflater;
 • materialet er motstandsdyktig mot fuktighet, temperatursvingninger, UV -stråler og forbrenning;
 • striper er rimelige;
 • mislykkede prøver erstattes enkelt;
 • bånd har et stilig utseende, slik at de kan tjene som et dekorativt element;
 • kan passe ikke bare inne i bygninger, men også på gaten;
 • beskytte kantene på trinnene mot slitasje;
 • ha en lang driftstid;
 • tåler imponerende mekaniske belastninger og friksjon.

Sklisikre bånd er laget av miljøvennlige materialer, de avgir ikke giftig røyk, derfor kan de monteres i lukkede rom, så vel som i barnehageanlegg.

Ulemper oppstår vanligvis i situasjoner der alle grunnleggende regler for installasjon eller bruk ikke er blitt fulgt..

Det er verdt å avstå fra intensiv bruk av nylig limte bånd – materialet trenger minst en dag for å danne en sterk forbindelse mellom basen og belegget.

Overdreven høye eller omvendt lave temperaturer, samt overflødig fuktighet i de første minuttene av bruk kan føre til forringelse av båndets ytelse..

Overflaten som tapen er festet på må være glatt og jevn. Tilstedeværelsen av betydelige krumninger, løshet, høy porøsitet, samt sprekker og flis er ikke tillatt. Alle våte overflater må tørkes grundig før arbeidet, skitne må rengjøres og kalde overflater må varmes.

Visninger

Det finnes flere typer antiskli. Slipemidler er utbredt, de produseres ved hjelp av knust carborundum – dette er et slitesterkt materiale som brukes i maskinteknikk for sliping av deler. Disse båndene kan festes til alle typer overflater: granitt, marmor eller tre. Driftstemperatur fra -25 til +70 grader, seler beholder sine egenskaper under påvirkning av smøremidler og fuktighet.

Det er tre typer bånd, avhengig av kornstørrelse:

 • ekstra stor – brukes i områder med høy driftsbelastning (i lagringsanlegg, verksteder, hangarer, lagre), skaper en effektiv og holdbar sklisikring;
 • grovkornet – limt i områder med intensiv bevegelse av mennesker (i butikker, kjøpesentre, banker);
 • standard kornbånd – brukes innendørs med normal trafikk (i private hus).

Ikke-slipende antiskli-bånd regnes som mer etterspurt. De er laget på basis av polyvinylklorid – dette materialet er plastisk og elastisk, og på grunn av fravær av slipende partikler på slike belegg kan du til og med bevege deg barbeint. Slike bånd limes i svømmebassenger og andre rom med høy luftfuktighet..

På gaten kan slike enheter utelukkende monteres på steder som er pålitelig beskyttet mot de negative effektene av atmosfærisk nedbør..

Noen modeller har flere alternativer, for eksempel reflekterende. De brukes til å advare om farlige deler av veien eller for bedre orientering i mørket..

Det finnes flere typer ikke-slipende belter.

 • Taktil – laget av mykt polyvinylklorid. På undersiden er det et lim for festing til basen. Overflaten er perforert, har høye antiskliegenskaper. Slitasjefri gir behagelig kontakt med fotsålene.

 • Støtdempende – for fremstilling brukes en spesiell type polyuretan, som kjennetegnes ved mykhet.

 • Nautisk bånd – dette er navnet på båndene som er festet til kjøkken og andre “fuktige” rom. Dette er allsidige modeller med slipende groper og støt.

 • Teksturert – har et fjærende granulert lag, er produsert med en relieff.

Alle ikke-slipende bånd er mye brukt i svømmebassenger, bad og andre områder med høy luftfuktighet..

Gummi

Sklisikre gummilister gir maksimal sikkerhet ved bevegelse. Brukes på tre, samt keramiske, granitt- og marmoroverflater. Ofte festet til trinn under sluttarbeidet for ekstra sikkerhet.

I henhold til deres egenskaper ligner elastiske bånd dem.. De er laget på grunnlag av plast med egenskapene til gummi. Når du beveger deg langs dem, blir effekten av fjærhet uttalt. Slike produkter er uunnværlige i en situasjon hvor økte sikkerhetskrav pålegges overflaten..

Aluminium

Designet er en metallbase med spor der det er festet antiskli-gummierte bånd. De er festet på de øvre delene av trinnene, sjeldnere på sideveggen. Stripene stikker 5 mm over overflaten, slik at de ikke hindrer bevegelse.

Blant alle typer beskyttelseslister har disse putene den høyeste vedheftsstyrken.. Festemetoden avhenger i stor grad av grunnmaterialet; i de fleste tilfeller brukes plugger eller selvskruende skruer. For å sikre maksimal vedheft, er den nedre overflaten av tapen belagt med seig silikonlim før legging.

I byggemarkedet i dag kan du finne mange modifikasjoner av slike enheter.. Sklisikre bånd basert på et 1,5 mm tykt folieark er mye brukt. Disse stripene er i stand til å ta form av selv den mest komplekse overflaten. De er uunnværlige når de påføres en bølgepapp, båndet festes enkelt til aluminiumsflater med sveisede sømmer, så vel som på gulv der bolthoder stikker ut etter reparasjon.

Slike bånd kan bøyes langs og på tvers, festes til avrundede overflater.

Vinyl

Sklisikre vinylbånd festes til overflaten med en klebende base eller dobbeltsidig tape. De har eksepsjonelle ytelsesparametere:

 • arbeidsområde – fra -30 til +60 grader;
 • motstå intens mekanisk belastning;
 • ikke mister sine egenskaper under påvirkning av nedbør og ultrafiolette stråler;
 • driftstiden er 4 år;
 • bånd er enkle å installere.

Disse fordelene, kombinert med et stort utvalg av farger, har gjort disse skyveoverflatebeskytterne til en av de mest populære. Selvklebende bånd er etterspurt – de kjennetegnes ved tilstedeværelsen av et klebende lag, som fester strimlene godt til de viktigste strukturelle elementene i trappene.

Dimensjoner

Sklisikker stripe er vanligvis L-formet og limt i hjørnene for å forhindre glidning. Sklisikre bånd er pakket i ruller på 25, 50, 75, samt 100 og 150 mm.

En typisk rulle har en lengde på opptil 18,5 m, i henhold til en individuell rekkefølge, er pakking i ruller på opptil 100 m tillatt.

Hvor brukes?

Sklisikre stropper for trapper er uunnværlige for å forhindre skader på polerte trinnoverflater. De gir ekstra sikkerhet når du navigerer i vakkert utformede, men glatte trinn laget av lakkert tre, marmor, granitt og andre glatte etterbehandlingsmaterialer.. Tapen er mye brukt på steder med høy trafikk: i kjøpesentre, kontorbygg, restauranter, sykehus, utdanningsinstitusjoner, produksjonsbedrifter og bankinstitusjoner..

Signalbånd skilles ut i en egen kategori – de kan være både slipende og ikke -slipende.. De er belagt med selvlysende maling for å få dem til å skille seg ut i mørket. Kan ha ytterligere reflekterende belegg. Avhengig av modellen kan hele båndet lyse eller dets individuelle fragmenter..

Antiskli-bånd har lenge vært inkludert i praksis med industrikomplekser og boliger og fellestjenester.. Imidlertid kan de brukes ikke bare på offentlige steder. Det er absolutt ingenting som hindrer eierne av private hus i å gjøre livet lettere og bli kvitt en slik plage som et glatt flisegulv. På grunn av det store fargevalget av antislipstrimler, kan du alltid velge et alternativ som nøyaktig vil passe til den estetiske løsningen på interiøret..

Hvordan velge?

Valget av antiskli-bånd avhenger direkte av trappens plassering. Så strukturen som er installert inne i huset kan revettes selv med teppebånd. Og antiskli på trappene på verandaen må være laget av gummi, gummi eller aluminium. For at utvalget av elementer skal svare nøyaktig til alle ønsker, er det nødvendig å fokusere på følgende parametere:

 • trinn på trinn – dimensjonene til overleggene og slitebanen må være helt identiske;
 • intensiteten i driften – valg av materiale for antiskli -belegget avhenger i stor grad av dette;
 • fiksering – når du bruker strimler av små størrelser, bør du vurdere måter å feste dem til overflaten;
 • kombinasjon av belegg med interiørdesign – dette er spesielt viktig når du arrangerer trapper inne i huset.

I dag tilbyr markedet bånd i en rekke farger.. Fargemodeller brukes mest i butikker eller på gulv i forretningssentre. Det er en rekke striper som advarer om særegenheter ved bruk av gulvbelegget. Så, røde og hvite striper indikerer en midlertidig fare, og svarte og gule striper indikerer en konstant risikabel situasjon. Noen produsenter tilbyr modeller med LED -sikkerhetsstrimmel.

På dyre belegg, for eksempel trapper i granitt og marmor, brukes transparente overlegg – de forstyrrer ikke rommets generelle utseende.

Produsentens vurdering

Det er flere selskaper blant produsentene av antiskli-bånd..

 • “Superbånd”. Fordelene med produktene til dette merket inkluderer eksepsjonell motstand mot værforhold. Båndene beholder sin funksjonalitet ved temperaturer fra -40 til +60 grader, og levetiden er mer enn 5 år. Alle produktene er produsert i Holland og EU -land.

 • “Antiskli-systemer”. Selskapet tilbyr omfattende anti-sklisystemer. Alle produktene er selskapets egen utvikling, derfor er de maksimalt tilpasset de klimatiske forholdene i landet vårt..

 • “Første profilanlegg”. Produksjonsbedrift fra Moskva -regionen. Alle belter er laget av plastisert PVC av høy kvalitet. Produktet er miljøvennlig og har lang levetid.

Hvordan å bruke?

Det er veldig enkelt å bruke selvklebende tape, installasjonen kan enkelt gjøres selv uten å ty til profesjonelle tjenester.. Følg disse trinnene for å gjøre dette.

 • Overflaten på trinnet er skikkelig rengjort og avfettet med alkoholholdig blanding eller løsningsmiddel.
 • Beskyttelsesfilmen fjernes fra den klebende overflaten på antiskli-tapen, hvoretter stripen påføres trinnene og trykkes godt fast.
 • Den endelige tørking av klebemiddelsammensetningen tar 15-20 timer. På dette tidspunkt er det ønskelig å minimere mekanisk belastning på overflaten av båndet..

Vi legger særlig vekt på at alt installasjonsarbeid bare skal utføres ved temperaturer over +10 grader.