Alt du trenger å vite om en overbygd veranda

For å fullføre utseendet på huset, er det fornuftig å tenke på en veranda med kalesje. På grunn av det store antallet materialer som er egnet for konstruksjonen av denne utvidelsen, er det mulig å implementere et alternativ for enhver smak og budsjett..

Særegenheter

Hovedproblemet med å lage en veranda med baldakin og trinn for et privat hus ligger i riktig beregning av inngangsvisiret. Denne delen består vanligvis av en ramme og kledning.. Støttestolper for ytterkanten av konstruksjonen er montert i tilfeller der det er en mulighet for at baldakinen ikke vil bære vekten av atmosfærisk nedbør, hovedsakelig snø. Feil planlegging av en hytte i verandaen på sommerhuset kan redusere levetiden betydelig og til og med provosere en rekke nødssituasjoner. Komponentene i kalesjen – rammen og takbelegget – er alltid laget av brannsikre og giftfrie materialer. Både tverrsnittet og størrelsen på nøkkelelementene i hagehuset er valgt for en last på minst 200 kilo per kvadratmeter..

Mer nøyaktige verdier bestemmes i henhold til klimasonen der bygningen ligger.. Hellingen på taket på verandaen må opprettholdes lik 20 grader. Det er viktig å forstå at nedbør og alle slags rusk vil samle seg på det grunne visiret, men en for bratt struktur vil raskt kollapse under påvirkning av vinden. Kalesjen skal dekke hele inngangspartiet, inkludert trinnene. Det er nødvendig å kontrollere at taket strekker seg utover verandaens omkrets med minst 30 centimeter. Nedre punkt på kalesjen må ikke plasseres lavere enn 2,2 meter. Ellers vil en person som går ned trappene føle ubehag..

Til slutt krever utformingen av en veranda med et visir ytterligere arrangement av takrenne eller i det minste en drenering av stormkloakk.

Visninger

De mange variasjonene av kalesjverandaen er hovedsakelig forskjellige i utseendet på kalesjen..

Etter konstruksjonstype

Tilbygget til selve huset ser annerledes ut. Det kan være en lav struktur med noen få trinn, som ligger i nærheten av hus uten kjeller, eller en like enkel, men allerede høy veranda med rekkverk.. Når plassen nær døren forblir åpen uten begrensninger, blir det en uteplass, men veggene er allerede karakteristiske for verandaen. Det er også et alternativ for en terrasse – et åpent stort område utstyrt med rekkverk. Visiret kan være monolitisk, det vil si kombinert med veggen, eller det kan være en avtagbar modulær struktur.

En forlengelse av huset kan ha skråtak eller gaveltak. Den hippede kalesjen ser uvanlig ut, men flate strukturer anses som ganske kjedelige. Ulike typer sfæriske og buede modeller er populære: for eksempel i form av en vanlig eller langstrakt kuppel, så vel som en bue. Den utbredte inkluderer også den konkave og rette variasjonen, “Marquis” -modellen og andre..

Sfæriske kalesjer regnes som de mest pålitelige, ettersom de buede segmentene gir utmerket beskyttelse mot regn og snø.. Buede baldakiner, hvis tak sitter på en halvsirkelformet ramme, gir også god beskyttelse, pluss at de er veldig enkle å installere. Budsjettet med enkel skråning er installert i en vinkel på minst 15 grader for å gi beskyttelse mot nedbør. “Marquis” ser veldig imponerende ut, men forhindrer ikke inntrengning av regn og snø fra sidene. Gavlkalesjen med en trekantet ramme har utmerket vindmotstand. Avhengig av festetype kan baldakinen henges opp, det vil si henges opp av kabler og hengsles – festes til bygningen ved hjelp av små støtter.

Støtter av høy kvalitet for ekstra stabilitet begraves i bakken eller festes til verandaens bunn. Kapitalstøtter brukes som regel til å støtte balkongen i andre etasje, som også fungerer som en kalesje foran inngangen. Selvfølgelig må vi ikke glemme de forskjellige uvanlige typer verandaer og kalesjer. En forlengelse kan ha en sirkulær terskel, vanligvis ledsaget av en kuppelhimmel..

Forresten, det er vanlig å gjøre et slikt design kantete. Dette kan være en liten veranda som fører til en nødinngang, eller en prefabrikert modell med stige og modulær kalesje..

Etter materiale

En veranda med et visir i landet kan være laget av forskjellige materialer. Arbeidet begynner vanligvis med opprettelsen av rammen og strukturpostene.. De kan være laget av tre, murstein eller metallprofil. For øvrig er det vanlig å bruke de samme materialene til trappene. Metallprofiler installeres direkte på verandaen, mens murstein- og betongstøtter krever sitt eget fundament. For trestolper må du grave fordypninger delvis fylt med sand og sementmørtel. Det mest populære alternativet for å lage rammen til selve kalesjen i dag regnes som et profilert rør..

Mange flere materialer er egnet for å lage kledning. Klassiske varianter er skifer og metall, inkludert myk bituminøs eller naturlig. Beleggene som ble brukt til å lage gjerdet brukes ofte: flat skifer, trebord, bølgepapp og polykarbonat. De allsidige variasjonene inkluderer arkplast og glass. Ondulin visirer er ganske populære – et materiale som ser ut som skifer, men har mindre vekt og større plastisitet. Den er ikke redd for klimatiske påvirkninger og temperaturhopp, provoserer ikke utviklingen av sopp og lar deg lage design av alle slags former.

Ved å foretrekke polykarbonat, kan du velge mellom et stort antall farger og varianter. Sterkt ildfast materiale kan brukes i lang tid, men uten ekstra beskyttelse blir det ødelagt av ultrafiolett stråling. Taktak i metall utfyller mursteinbygninger perfekt. Et ganske lett materiale er ikke redd for temperaturhopp og mekanisk belastning. For hus i rustikk stil er en kombinasjon av en treramme og et tak av skifer eller takmateriale karakteristisk. Du kan imidlertid også montere et helt trevisir, men da må det impregneres med en løsning som beskytter mot forfall, mugg og skadedyr.

Smiing ser veldig dyrt og sofistikert ut, og er derfor egnet for hus i klassisk stil. Polykarbonat ser bra ut med tre og lar deg lage uvanlige buede kalesjer.

Glass brukes minst ofte på verandaen. Dette skyldes det faktum at bare spesielle alternativer er egnet for gatearbeid, som både veier mye og er dyrt..

Design

Å få liv i ideer krever en foreløpig prosjektutvikling. Innenfor dens ramme bestemmes dimensjonene til både verandaen og kalesjen, materialer velges og mengden beregnes, tegninger tegnes og verktøy utarbeides. Det er mest praktisk å bygge en tilbygg samtidig med hovedbygningen – på denne måten vil det vise seg å være mer holdbart og pålitelig. Når du fester en veranda til et ferdig hus, må du ta hensyn til både belastningen og vekten av strukturen, og muligheten for å bli med i forskjellige soner..

Dimensjonene på stedet nær inngangsdøren beregnes ut fra utformingen av sistnevnte. Når det gjelder et enkelt sash, er verandaen minst 1,5 meter dyp og 1,6 meter bred. For en dobbeltsidig dør må du tildele minst 2 meter bredde og dybde. Antall trinn avhenger direkte av tilgjengeligheten og høyden på kjellergulvet. Hvis det er mer enn tre av dem, er det viktig å lage et rekkverk. Det er vanlig å gjøre bredden på ett trinn omtrent 28 centimeter, og høyden – omtrent 20 centimeter.

Hvordan gjøre det selv?

For å bygge en forlengelse med egne hender trenger du vanligvis bare et grunnleggende sett med verktøy:

 • elektrisk drill eller “grinder”;
 • sag med målebånd;
 • bygningsnivå.

Basen på verandaen kan dannes av en blanding av sand, sement og grus. Plater er nyttige for søyler, og silikat eller røde murstein for trinn..

Det er mest praktisk å feste delene sammen ved hjelp av metallfester, og dekorere selve visiret med et ferdiglaget takmateriale.

For å bygge en veranda i tre er det mest rimelig å bruke billig treverk, hvis del av brettene ikke går utover 50-150 millimeter.. Tidligere må den behandles med antiseptika og forskjellige typer løsninger som beskytter mot skadedyr og ødeleggelse. Grunnlaget for en veranda i tre er valgfritt. Arbeidet begynner med konstruksjonen av støtter og strengere, og deretter fiksing av brettene, som vil bli trinn. Et gaveltak er festet på høye søyler, dekket med takmateriale.

En mer betydelig forlengelse oppnås ved bruk av betong og murstein. I dette tilfellet, for fundamentet av verandaen, må du grave en grop fylt med sand- og gruspute, forskaling og betong. Om nødvendig utføres forsterkning på dette stadiet. Fundamentet er dekket med et lag med vanntetting og murstein som fungerer som trinn. Kalesjen monteres sist og må kobles til murverket med vertikale metallfester.

Belysning

Belysningssystemet på verandaen med kalesje bør organiseres på en slik måte at det er minst en armatur for hvert tredje trinn. Siden dette området regnes som traumatisk, vil det ikke være mulig å klare seg uten lamper i det hele tatt..

 • Klassiske løsninger er vegglamper montert på sidene av døren eller over den, samt gulvlamper som tar plass på landingen eller trinnene..
 • Funksjonell og plassbesparende er alternativet der spotter er montert direkte i trinnene.
 • Opplyste blomsterpotter som er koblet til nettverket med en standard stikkontakt eller drives av batterier, er helt trygge.
 • Spesielle gatelamper drevet av solcellepaneler krever ikke engang strøm, siden de selv vil samle lys på dagtid.
 • Hengende lykter på kjeder, festet under verandaens baldakin, ser stilige ut, og svingbare flekker ser perfekte ut på bjelkene.

For å belyse plassen under verandaens baldakin, anbefales det å ta hvittspektrumlamper med en gulaktig fargetone. Lyset de skaper, vil ikke skjære øynene dine eller se pretensiøse ut mot den generelle bakgrunnen.. Når det gjelder lysytelse, ikke mål på de lyseste. Det er mye mer passende å plassere flere myke lyskilder. For maksimal komfort bør hele inngangspartiet være belyst. For eksempel kan du kombinere flere baklys og et par sconces som henger i nærheten av døren..

Det er verdt å nevne at et enkelt visning med enkelt skråning lett kan oppnås fra fragmenter av et profilert rør med hull for festemidler. Sveiset i form av trekanter, er de koblet til hverandre ved hjelp av en kasse. Selene festet til rammen er laget av metall eller tre. En gavlkalesje monteres enten fra flere trekantede deler, eller fra et par rektangulære rammer med en kasse. Det buede visiret krever en ramme laget av et stålprofilrør med et rektangulært tverrsnitt.

Vakre eksempler

 • En veranda med en metallramme og et mørkt baldakin i polykarbonat ser lakonisk og elegant ut. Både søylene og rekkverket i annekset er dekorert med smijernselementer som minner om klatreplanter. Et ganske flatt buet tak, som er gjennomskinnelig, gjør ikke mørket i nærheten av døren, men beskytter mot nedbør.

Forresten, det ekko veldig harmonisk med et halvsirkelformet vindu og ser spektakulært ut på bakgrunn av et snøhvitt hus. Verandaens lave trinn er dekket med fliser.

 • Et klassisk anneks med smi og baldakin av polykarbonat kan spille på en ny måte takket være den ekstra baldakinen over trappen. Tynne metallstøtter er igjen uten ekstra dekorasjoner, men de lange rekkverkene som går på hver side av mursteintrappene er rikelig fylt med smijernselementer. På grunn av det faktum at verandaen til huset varierer i høyde, var det mulig å organisere et par blomsterbed på sidene av forlengelsen, som om du fortsatte dørstrukturen. En vegglampe montert over inngangen ble valgt som lysarmatur..

 • Ganske uventet ser en helt veranda i tre i nærheten av et moderne hus dekket med clapboard. Hele strukturen, inkludert trinnene og visiret, er en solid trekonstruksjon i en behagelig nyanse. Kalesjen er støttet av utskårne bjelker. Den samme teknikken brukes til å dekorere rekkverket og selve visiret. Det er merkelig at selv benker montert nær inngangen ble en del av denne overordnede strukturen. Området rundt huset er opplyst av et par gatelamper hengt under en baldakin..

 • For å gi hjemmet ditt et moderne utseende, er en enkel veranda uten rekkverk og trinn med en rett rektangulær kalesje ideell. Selvfølgelig er dette alternativet bare mulig i fravær av kjellergulv. Bakken nær verandaen er innrammet med flate dekorative steiner, og hele strukturen er opplyst av et par moderne vegglamper..

Se neste video for hvordan du lager en gavlkalesje over verandaen med egne hender.