Săpun negru împotriva afidelor: produs natural și eficient

Afidele sunt o adevărată neplăcere pentru plantele dvs. de interior și de exterior. Dacă doriți să aveți plante frumoase, nu ezitați să consultați următoarele rânduri despre modul de utilizare a săpunului negru împotriva afidelor. E rândul tău acum.

Cum să recunoști afidele ?

În primul rând, să știți că afidele adoră trandafirii și plantele de roșii. Dar, deoarece aceste insecte sunt aproape invizibile, le puteți observa prezența de furnici. Acestea sunt un semn că afidele v-au invadat plantele. Pentru a recunoaște aceste insecte, rețineți că există diferite specii: alb, negru, maro, gri, verde deschis sau chiar roz.

Știind cum să recunoști afidele îți pot salva plantele

zaț de cafea împotriva afidelor frunze de plante cu afide

Săpun negru împotriva afidelor

Săpunul negru este cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru acțiunile sale antibacteriene și insecticide. Este folosit ca produs cosmetic și mai precis pentru îngrijirea corpului. Fiind un bun produs de curățare, participă și la curățarea podelei, a vaselor, a rufelor. De asemenea, se dovedește a fi un foarte bun agent de respingere natural pentru afide. Cel mai mare atu al săpunului negru este că este un produs natural și biodegradabil. Așadar, nu vă faceți griji dacă îl aduceți cu voi. Rețineți că îl puteți găsi sub formă lichidă sau ca o pastă moale, maro. Luați în considerare faptul că veți avea nevoie de un săpun negru care să fie potrivit pentru grădinărit.

Folosirea săpunului negru împotriva afidelor

tratament cu afide cu săpun negru pentru eliminarea insectelor

Cum se folosește săpunul negru ca insecticid ?

Rețineți că săpunul negru lichid este folosit ca insecticid. Pentru a crea acest produs singur, veți avea nevoie doar de:

Ingrediente:

  • 1 litru de apă călduță
  • 5 linguri de săpun negru lichid

Preperație:

Pentru a-l prepara, tot ce trebuie să faceți este să diluați săpunul negru în apă. Apoi, puteți continua să pulverizați plantele infectate. Nu uitați să tratați și reversul frunzelor. Dacă este necesar, repetați procedura de încă 1 sau 2 ori. Puteți curăța frunzele plantelor afectate de afide folosind un burete înmuiat în soluție.

Faceți un insecticid cu săpun negru

cum să ucizi afidele cu un spray de casă

Când pulverizați săpun negru pe plante ?

Rețineți că ar trebui să pulverizați plantele cu săpun negru dimineața devreme sau seara. Temperaturile nu trebuie să depășească 20 ° C.

Cum se face un anti afid ?

Este destul de ușor să faceți un control afid natural de casă. Există diferite tehnici pentru a face acest lucru. Iată căile de atac ale bunicii pe care le-am selectat.

Lichid natural de spălat vase anti-afide

Acesta este unul dintre cele mai ușoare remedii pe care le puteți face folosind produsele pe care le aveți deja. Nu ai nevoie decât de câteva picături de săpun pentru vase, apă și o sticlă de pulverizare. Apoi agitați bine și pulverizați plantele afectate.

Creați anti-afide naturale și eficiente

afide de dozare a săpunului negru pe o tulpină de plantă în aer liber

Cum se tratează afidele cu bicarbonat de sodiu ?

Ingrediente:

  • 1 litru de apă
  • 3 linguri de ulei sau săpun negru lichid
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu

Preperație:

  1. Se toarnă uleiul sau săpunul lichid într-un pulverizator.
  2. Adăugați bicarbonatul de sodiu.
  3. Se toarnă apa și se agită bine soluția.

Săpun negru împotriva afidelor – un remediu foarte bun al bunicii 

cum se tratează afidele cu bicarbonat de sodiu

Anti afide naturale – oțet alb

Oțetul alb este un produs minune care este folosit în lupta împotriva moliilor alimentare. De asemenea, se constată că este foarte eficient împotriva afidelor. Așadar, nu întârziați să creați anti-afidul natural pe bază de oțet alb. Tot ce trebuie să faceți este să diluați 3 linguri de oțet alb în 1 litru de apă. Apoi, puteți pulveriza plantele infectate.

Zăpadă de cafea împotriva afidelor

Ecologice și biodegradabile, zațurile de cafea au, de asemenea, un efect respingător împotriva afidelor. Pentru a profita de acest efect, nu îl aruncați la gunoi data viitoare. Lasă-l să se usuce. Apoi, îl puteți răspândi la picioarele plantelor afectate de insecte.

Terci de afide din Bordeaux

Într-adevăr, amestecul Bordeaux este compus din sulfat de cupru și var. Rețineți, totuși, că trebuie utilizat cu ușurință, deoarece poate dăuna solului. Așadar, fii atent dacă mergi după acest remediu.

Eliminați afidele folosind produse naturale

frunze de plante lichide naturale anti-afide lichide de spălat vase

Cum se dozează săpun negru ?

Dozajul se bazează pe starea săpunului negru. Deci, dacă ați optat pentru săpun negru lichid, va trebui să diluați 3-4 linguri / 50-60 ml de săpun într-un litru de apă fierbinte. Dacă intenționați să utilizați săpun sub formă de pastă moale, puneți 50 g de săpun în 100-200 ml de apă fierbinte. Apoi trebuie să adăugați apă rece pentru a obține 1 l de soluție.

Cum se elimină afidele – plantă anti-afide

La fel ca în lupta împotriva muștelor și a țânțarilor, aici puteți recurge la plante care resping în mod natural afidele. Aceste insecte nu le plac deloc mirosul de lavandă. Deci, de ce să nu instalați o oală de lavandă lângă plantele dvs. care tind să cadă victime ale afidelor. De asemenea, favorizați mărarul, busuiocul, cimbru, menta, care sunt, de asemenea, repelenți naturali împotriva afidelor. Puteți opta pentru gălbenele și gălbenele care au același efect. Luați în considerare plantarea de capricii care atrag afidele. Instalându-le în jurul plantelor, le veți putea proteja. Nu uitați să plantați capcanele la o distanță bună de plantele de protejat, în orice caz.

Protejați plantele, optând pentru repelenți naturali împotriva afidelor

cum să ucizi afidele cu insecte de oțet pe o frunză

Controlul afidelor pentru trandafiri

Trandafirii sunt printre plantele preferate de afide. Rețineți că sunt atacate de aceste insecte din primăvară până în toamnă. Lăstarii tineri și mugurii florali sunt părțile cele mai susceptibile de a fi afectate. Dacă observați afide pe trandafiri, nu întârziați să le eliminați, deoarece acestea pot duce la o creștere redusă și la o înflorire mai puțin prolifică. În plus, pot fi cauza bolilor și a ciupercilor. Pentru a evita acest scenariu, este mai bine să căutați o soluție. Gunoiul de urzică, zațul de cafea și celebrul săpun negru sunt toate variante potrivite pentru trandafiri.

Cum să scapi de afidele de pe legume ?

Primul pas în îndepărtarea afidelor din legume este inspectarea plantelor cu atenție și îndepărtarea buruienilor. Dacă observați prezența afidelor, nu întârziați să luați măsuri, deoarece acestea se reproduc foarte repede. Soluțiile pe bază de uleiuri și săpunuri sunt netoxice, dar destul de eficiente. Așadar, nu ezitați să încercați remediile de mai sus pentru a scăpa odată pentru totdeauna de afide.

Produsele naturale sunt netoxice, dar eficiente

remediul bunicii de a ucide afidele de pe plante

Eliminați afidele

cum să scapi odată pentru totdeauna de afide

Recunoașteți afidele și eliminați-le cât mai curând posibil

cum se elimină afidele

Săpun negru – produs natural și eficient

săpun negru împotriva afidelor