Velge persienner på soverommet

Soverommet er et sted for hvile, avslapning og søvn, så en koselig og tilbaketrukket atmosfære bør herske i dette rommet.. Persienner er designet for å gjemme soverommet for nysgjerrige øyne, for det sterke morgensollyset, samt lys fra lanterner eller gatebelysning..

Deres design og variasjon er så stor at du enkelt kan velge et element som harmonisk vil passe inn i det generelle ensemblet og stilen i rommet..

Hovedfordeler

Moderne modeller av persienner for soverommet har ikke bare en stilig design som kan dekorere ethvert rom, men også deres funksjonalitet, takket være at de skyver de vanlige gardinene og gardinene i bakgrunnen..

De viktigste fordelene med å kjøpe persienner til et soverom inkluderer:

 • De utfører en beskyttende funksjon – de beskytter mot inntrengning av sterkt sollys og beskytter mot nysgjerrige øyne.
 • Sollysjustering – takket være en spesiell mekanisme kan du endre lysnivået som trenger inn i hjemmet ditt.
 • Støyisolering – lar deg dempe støy og fremmede lyder som kommer fra gaten.
 • Ikke forstyrr at frisk luft trenger inn i soverommet, takket være at du kan åpne plastvinduer for ventilasjon og nyte den lette brisen.
 • Alle modeller krever ikke spesiell forsiktighet, alle modellene er perfekt vasket og rengjort for smuss, i tillegg er det alternativer med en spesiell behandling som avviser støv. Derfor må et slikt dekorelement vaskes sjeldnere sammenlignet med konvensjonelle gardiner..
 • De kan bli en ekte dekorasjon i rommet på grunn av overflod av forskjellige teksturer, samt bruk av en bred fargepalett – et aksentinnredningselement kan lages av et vanlig plastvindu.
 • Brukervennlighet – mekanismen for å åpne og lukke persienner er så enkel at enhver person kan håndtere den.
 • Lang levetid – alle modellene er preget av økt slitestyrke, så de vil tjene deg i mer enn ett år.
 • En rekke prispolitikker – persienner produseres i både økonomiklasse og premiumsegment, så enhver person har råd til en slik interiørdetalj, uavhengig av inntekt og velvære.

Typer strukturer

Det er flere typer persienner på salg, som er forskjellige i utseende og kontrollmekanisme som brukes:

 • Rullegardiner har blitt et veldig populært og trendy element i dekorering av vinduer i rommet.. Denne designen skiller seg fra andre modeller med sin lange levetid, brukervennlighet og brukervennlighet. Prinsippet for bruk av rullegardiner er som følger – du trenger bare å vikle lerretet på et spesielt skaft. Ulike materialer brukes til fremstilling av dette tilbehøret, for eksempel plaststoff, bambus eller halm.

Når du kjøper rullegardiner av bambus eller halm, må du merke at de krøller seg fra bunnen og stiger til den faste stangen. Dekorasjonen av slike persienner kan inneholde en rekke elementer, for eksempel et stilig mønster eller trykk..

 • En spesiell versjon av slike gardiner inkluderer “Plissert”, de vrir seg til et intrikat trekkspill og tar liten plass. I utgangspunktet er denne versjonen av innredningen laget av polyester, slik at den ikke falmer i solen og ikke endrer størrelse etter vask.

Jo tykkere materialet gardinene er laget av, jo lenger vil de vare deg..

 • Vertikale persienner – deres særpreg er at lamellene er plassert i en vertikal posisjon. De er laget av en rekke materialer – det er alternativer for plast, tre, aluminium og stoff. Den største fordelen med dette tilbehøret for soveromsvinduet er muligheten til å flytte lamellene forsiktig fra midten til kantene på produktet. Du kan også flytte vertikale persienner enten til høyre eller venstre. Dette alternativet lar deg vakkert dekorere vinduer ikke bare av standard, men også av buet form. Med deres hjelp, i tillegg til alt annet, kan du sone rommet og bruke det som en partisjon. Prisklassen vil også glede seg, fordi både dyre og budsjettmodeller presenteres..

 • Horisontale persienner er den mest populære og etterspurte modellen på grunn av deres kompakte dimensjoner, evnen til å endre belysningsgraden på soverommet. Denne typen innredning presenteres i et stort utvalg materialer som brukes til produksjon. Det er persienner av aluminium, plast, tre, bambus og stoff. På grunn av et så stort spekter av teksturer, vil dette tilbehøret lett passe inn i en rekke soverom. Bredden på lamellene til horisontale persienner varierer fra 1,6 til 2,5 cm.

 • Interframe alternativer plassert mellom to rammer av et plastvindu. Alle nødvendige kontrolldeler føres opp gjennom et spesielt hull.

Produksjonsmaterialer

En rekke materialer brukes til fremstilling av persienner.. Stoff – det kan enten være naturlig materiale, for eksempel bomull, eller kunstig, for eksempel polyester. Disse materialene behandles med en spesiell løsning som avviser støv og smuss. Slike modeller er laget av et tynt eller tykt lerret, avhengig av dette oppnås en annen grad av rombelysning. En nyhet blant denne typen persienner er modellen “dag-natt”, som består av et kombinert materiale. Dette er et gjennomsiktig og tett stoff, det kan flyttes avhengig av tid på dagen og lys.

Plast tilhører budsjettet og det mest praktiske alternativet.. Den kombineres perfekt med andre materialer, for eksempel vil plastgardiner se bra ut i kombinasjon med bambuselementer. Bare horisontale persienner er laget av dette materialet..

De viktigste fordelene med plast inkluderer følgende:

 • demokratiske kostnader;
 • enkel og enkel rengjøring som ikke krever spesiell omsorg og oppmerksomhet;
 • et allsidig materiale som lar deg gi soverommet et vakkert utseende, siden det kan males i forskjellige farger eller gis en viss tekstur, for eksempel som naturlig tre;
 • praktisk og utholdenhet, takket være at de vil vare lenger enn andre lignende modeller.

Den eneste ulempen med plast er muligheten for deformasjon når den utsettes for høye temperaturer, så det er best å plassere dem vekk fra enheter som fungerer som varmekilder, for eksempel fra et batteri eller klimaanlegg..

Treet vil appellere til tilhengerne av naturlig naturmateriale. Oftest er persienner av tre laget av kanadisk lind eller balsatre..

De viktigste fordelene med tre for produksjon av persienner inkluderer følgende fordeler:

 • utmerket beskyttelse mot solstråling;
 • ikke varm opp og ikke deformeres under påvirkning av høy temperatur;
 • er hygienisk og miljøvennlig;
 • har lang levetid og høy styrke;
 • gi rommet et rikt utseende, og passer perfekt inn i soverommet.

For å få et treinnredningselement til å se harmonisk ut på soverommet, er det bedre å plassere møbler av massivt tre i nærheten.

Aluminium er et utmerket materiale for produksjon av persienner. Den har en rekke særpreg:

 • er forskjellig i letthet og fleksibilitet for produksjon av lameller;
 • vil passe perfekt inn på soverommet, laget i forskjellige design;
 • individuelle aluminiumselementer tillater ikke lys å passere i det hele tatt, slik at du selv i løpet av dagen kan skape en romantisk atmosfære og tenne lys;
 • tolererer perfekt fuktighet og forurensning, og vasker også perfekt;
 • har lang levetid.

For å beskytte aluminiumslamellene mot oppvarming, påføres en spesiell varmebestandig emalje i forskjellige farger på toppen. Den eneste ulempen er at de lager støy hvis de er i et utkast. For å nøytralisere en slik ulempe må de plasseres i en vinkel..

Bambus også preget av sin naturlighet og miljøvennlighet. I tillegg:

 • det bidrar til å skape en koselig atmosfære på soverommet;
 • ser bra ut i rom med en rekke interiører;
 • forårsaker ikke allergiske manifestasjoner og reaksjoner. Derfor er det bedre å plassere bambuspersienner i rommet der den allergiske personen bor, da de har en gunstig effekt på helsen og trivselen til eierne av rommet..

Valgtips

Følg noen tips når du velger persienner for soveromsvinduer:

 1. Fargespekter. For soverommet er persienner i rolige farger, for eksempel grønne, brune, blå og pastellfarger, perfekte. Det er viktig at fargen på dette elementet for design av plastvinduer blander seg godt med det generelle interiøret og ikke skiller seg ut for mye..
 2. Tekstur. Hvis du vil legge til luftighet, vektløshet og letthet på soverommet, kan du bruke rull- eller stoffalternativene.
 3. Materiale. Det er best å velge persienner av naturlige materialer til soverommet, siden de er allergivennlige og ikke avgir skadelige stoffer, slik at du kan få styrke og energi og slappe helt av over natten.

For informasjon om hvordan du velger de riktige persiennene, se neste video..

Hvis du foretrekker plastalternativer, kan du i tillegg dekorere vinduet med gardiner eller gardiner for å unngå å sammenligne et soverom med et kontorrom..

I stedet kan du bruke en nyhet – persienner – et tilbehør som noen bilder er plassert på. Dette elementet i interiøret har fått et stort antall positive anmeldelser, ettersom det lar deg legge til sofistikering på soverommet, samt skape et stilig romdesign..

Du kan bli kjent med de forskjellige alternativene og modellene for persienner ved å undersøke fotogalleriet nedenfor. All variasjon av dette dekorelementet er rett og slett fantastisk, og det vil selvfølgelig ikke la deg være likegyldig heller..