Instalați o pergolă acasă în această vară!

Vrei să te bucuri de patio toată vara. Din păcate, în cele mai însorite ore se transformă adesea într-un cuptor și este imposibil să mănânci sau să te odihnești în el, chiar și cu o umbrelă de soare mare. Odată cu canicula din 2019, francezii au redescoperit plăcerea pergolei și mulți proprietari investesc în acest tip de muncă pentru vara anului 2020.

De ce să investești într-o pergolă ?

O pergolă este o construcție deschisă care oferă umbră un spațiu însorit. În primul rând, este mai mare și mai practic decât o umbrelă de soare, deoarece nu este nevoie să o depozitați. Apoi, vă permite să vă bucurați de grădina dvs. în orice moment al zilei, fără a risca arsuri solare sau insolatie. Pergola este la fel de avantajoasă ca o verandă în ceea ce privește formalitățile administrative, deoarece sub 40 m2, nu necesită autorizație de construire. Trebuie să faci un simplu declarația de muncă La primar.

Investiți într-o pergolă – aduceți umbră într-un spațiu însorit

Instalați o pergolă acasă în această vară, casă cu zonă de relaxare

Aveți o zonă de relaxare

Pergola este utilizată pentru a umbri o zonă definită. Așadar, îl putem folosi în diferite moduri. Majoritatea proprietarilor de case instalează unul pentru amenajarea mobilierului de grădină sau o sală de mese în aer liber. Este ideal pentru mese cu prietenii și familia și seri relaxante în timpul verii. Părinții copiilor mici pot proteja un loc de joacă în grădină, un loc cu nisip sau o mini piscină. Mai mult, atunci când doriți să creați o zonă umbră într-o piscină și să vă bucurați astfel de înot în deplină siguranță, o pergolă permite acest lucru. În cele din urmă, unii preferă să instaleze bănci și șezlonguri pentru a se bucura deun pui de somn la soare.

Pui la soare – o pergolă pentru zona de relaxare

O idee frumoasă să vă odihniți bine în jurul piscinei și să vă bucurați de umbra unei pergole

Ce tip de pergolă ar trebui să alegeți ?

The pergole tradiționale sunt din lemn. Pentru a umbri, există două soluții. Sau, instalăm un voal cu un tratament anti UV. Fie cultivăm viță de vie pe el face umbra naturala. Acest lucru dă o notă mediteraneană grădinii. Modelele din lemn au un aspect mai asiatic și mai ales japonez, ceea ce permiteinstalează o atmosferă zen în grădina ta. Pergolele din lemn necesită în continuare investiții în lemn exotic, care are un cost și trebuie întreținut.

Importanța tipului de pergola pe care urmează să o alegeți

Pentru ce tip de pergolă ar trebui să alegeți, instalați o pergolă pentru a vă bucura de soare și a nu fi prea fierbinte

Cele mai recente modele sunt realizate din metal. Este un material care durează mai puțin, dar are avantajul că nu necesită aproape fără întreținere cu excepția curățării cu apă cu săpun din când în când. Putem instala o structură metalică pe care vom crește plante pentru a căuta o armonie mai naturală. Cu toate acestea, iubitorii de design foarte modern vor opta pentru pergole modulare cu lamele înclinate sau un sistem de perdele și obloane rulante. Acest lucru vă permite să vă bucurați pe deplin de terasa dvs. vara fără să suferiți de căldură, dar și iarna. Modelele cu închideri laterale detașabile sunt foarte populare în zonele cu vânt.

Instalați o pergolă acasă în această vară

Așezați scaune și masă din lemn, zonă de odihnă pe terasă, instalați o pergolă

Decor frumos în grădină – o pergolă cu ghirlandă ușoară

decor în grădină, instalați o pergolă, o ghirlandă decorativă ușoară și perdele transparente