Cum să alegi rulourile potrivite pentru casa ta: 4 sfaturi

Decorarea casei cu rulouri vă va aduce mai mult confort și siguranță. Acest echipament va îmbunătăți, de asemenea, izolația fațadelor dvs. Dar, desigur, trebuie să alegeți mai întâi rulourile potrivite. Pentru a face acest lucru, urmați aceste 4 sfaturi !

obloane din lemn maro închis

1. Jaluzele cu sau fără cutie ?

Dacă doriți să instalați noi obloane în casa dvs., trebuie să alegeți între două categorii principale: rulouri tradiționale sau cele în curs de renovare. Primul îl instalăm într-o fațadă care include un cufăr deasupra ferestrei. În general, construcțiile recente sunt prevăzute cu astfel de locații. Dar există și clădiri vechi care au fost renovate în acest scop.

Dimpotrivă, dacă locuiți într-o clădire veche și nu doriți să faceți lucrări majore pentru a-i modifica fațada, ar trebui să optați pentru rulouri în renovare. Trăsătura lor distinctivă este că au un portbagaj integrat. Cu alte cuvinte, axa de rotație se află într-o cutie închisă, pe care trebuie doar să o fixați așa cum este pe perete. Veți găsi toate tipurile pe Domondo.fr. Versiune manuală sau rulou electric (PVC sau aluminiu), cu diferite tipuri de instalații (sub buiandrug, pe rama ferestrei sau pe fațadă) … Creați oblonul personalizat pentru a vă moderniza casa.

cum să alegi obloanele

2. Materialele și dimensiunile șorțului

Apoi, trebuie să selectați caracteristicile șorțului. Este format din lame mai mult sau mai puțin groase (de la 4 la 10 mm) și înalte – pasul lor este cuprins între 35 și 55 mm. Depinde de dimensiunile obturatorului și de materialul ales. În general, cu cât șorțul este mai mare – și, prin urmare, mai greu – cu atât trebuie să fie mai puternice lamelele sale. Cu alte cuvinte, formatul profilurilor este adesea proporțional cu cel al obturatorului. În plus, rețineți că grosimea și pasul lamelelor vor avea impact și asupra dimensiunilor lamelelor de șorț, care sunt fixate pe perete sau fereastră.

În plus, cele mai comune materiale sunt PVC și aluminiu. Accesibil și ușor de întreținut, PVC oferă performanțe bune de izolare. La fel de izolant, aluminiul (extrudat sau injectat cu spumă poliuretanică) este mai elegant, dar și mai scump.

Mai rar, lemnul este apreciat pentru aspectul său autentic și natural. Dar greutatea sa ridicată și cerințele de întreținere descurajează majoritatea cumpărătorilor. În cele din urmă, oțelul este destul de rezervat pentru uz comercial sau profesional, deoarece este foarte greu și greu.

rulouri pentru a proteja ferestrele casei tale

3. Jaluzelă manuală sau motorizată ?

Am menționat-o în primul punct, aveți și alegere între obloane electrice sau manuale. Versiunile clasice se deschid și se închid cu forța brațelor. Apoi este necesar să trageți o curea sau un cablu situat lângă fereastră.

Pe de altă parte, un model electric include un motor care activează rotația atunci când apăsați butonul de perete (versiunea cu fir) sau telecomanda (radio). Mai scump, dar evident mai practic, un obturator motorizat necesită unele lucrări electrice.

Rețineți că este posibilă și motorizarea unui obturator manual prin adăugarea unui motor tubular adaptat la instalația dvs. curentă. Luați în considerare dimensiunile arborelui rolei (lungimea și diametrul), precum și greutatea șorțului – impactând puterea necesară.

4. Celelalte caracteristici bonus

În cele din urmă, rețineți că există rulouri cu caracteristici speciale. În special, dacă sunteți îngrijorat de spargeri, puteți instala modele antiefracție la parter și chiar la primul etaj. Uneori balastate pentru a preveni forțarea, acestea sunt echipate în special cu un sistem de închidere în partea de jos.

Într-un alt registru, există și obloane cu jaluzel solar integrat. Pe același principiu, altele includ o plasă de țânțari. Astfel, beneficiați de mai multe funcții într-un singur dispozitiv.

Pe scurt, instalarea obloanelor cu role în casa dvs. este o oportunitate de a vă îmbunătăți confortul zilnic. Doar selectați opțiunile care vă vor oferi cea mai mare satisfacție. Și, desigur, va trebui să țineți cont și de bugetul dvs. pentru a obține cel mai bun raport cost / beneficiu.

rulouri maro închis pentru fereastră