Vakre peiser

Peisen i interiøret er sentrum for alles oppmerksomhet. Hvis en peis tidligere kunne tenkes utelukkende i et landsted, har denne stereotypien i dag blitt fullstendig ødelagt. Den moderne designen til dette vakre dekorative elementet gjør at det kan ta det mest ærverdige stedet i en byleilighet. I dag presenteres utvalget av peiser i et stort utvalg. For å velge riktig vakker modell som skal bli en ekte boligdekorasjon, må du gjøre deg kjent med de forskjellige funksjonene.

8 bilder

Stiler

I henhold til stilistisk tilhørighet kan peiser betinget deles inn i følgende 4 typer:

 • Klassisk stil. Hovedforskjellen mellom en peis som tilhører denne stilen er tilstedeværelsen av en U-formet portal. Portalen er den øvre dekorative delen av peisen, som vanligvis er laget av materialer som tre, metall, støpejern eller marmor. Støpejern brukes ofte i dekorasjonen av engelske peiser; for dekorasjon av den tradisjonelle typen brukes hovedsakelig skulpturelementer eller en basrelieff.

 • Land. Selve ordet “land” er oversatt fra engelsk som “provins” eller “landsby”. For en peis som tilhører denne stilen, er en D-formet portal karakteristisk. Et annet karakteristisk trekk ved Country Style -ilden er tilstedeværelsen av en tømmerbjelke plassert på toppen av portalen. Det ytre skallet på røykavgassrøret i produkter som tilhører denne stilen er vanligvis laget av gips. Landstil, som materiale for å lage en peis, foretrekker porøs stein.

 • Moderne. Den moderne stilen er basert på elementene i den klassiske stilen. Imidlertid gir designideen til denne retningen deg mulighet til å kombinere en peis med en moderne design av ikke bare boliglokaler, men også kontorer. Disse kombinasjonene kjennetegnes ved sin nyhet og bevaring av harmoni i interiøret. Ilder i moderne stil har formen som et rektangel eller halvsirkel og opptar et vertikalt mellomrom fra gulv til tak.

 • Høyteknologisk. Den høyteknologiske stilen, som dukket opp for ikke så lenge siden, legemliggjør moderne høyteknologi. Peiser som tilhører denne stilistiske retningen er veldig forskjellige fra forgjengerne. Modeller som representerer den høyteknologiske stilen er laget av materialer som betong, brannsikkert glass, ildsted, periklase og merkelig nok vann. Utformingen av høyteknologiske peiser kan være ekstremt overraskende og uvanlig..

Oversikt etter formål

De vakreste peisene i verden gleder seg og tiltrekker henryktige blikk. For å kunne designe en stue eller tilpasse en peis på gaten til et privat hus, må du forstå klassifiseringen av vakre peiser etter hensikt:

 • Woody. Denne typen peis regnes som den mest hjemmekoselige og koselige. Etter å ha slått deg ned nær en vakker stor ildsted i en familiekrets, kan du ha det bra og slappe av. En vedfyrt peis krever et stort område for plassering av hette og skorstein, derfor er denne typen peis bare egnet for et privat hus eller en toppleilighet. I tillegg vil en vedfyrt peis ikke bare dekorere interiøret, men også uavhengig varme rommet..

 • Elektrisk. Modeller av denne typen trenger ikke et eksosanlegg og et skorsteinarrangement, de fungerer ved å forbruke elektrisk strøm, noe som selvfølgelig er en fordel. En elektrisk peis vil bli en ekte dekorasjon av en koselig byleilighet. Men selvfølgelig, når du konkurrerer med en vedfyrt peis, er en elektrisk dårligere, fordi ingenting kan erstatte en ekte flamme og lyden av knitrende tømmerstokker. Fordelen med en elektrisk peis er muligheten for oppvarming av rommet når denne funksjonen er slått på. I tillegg er en elektrisk peis mye billigere enn en vedfyrt..

 • Biopeis. En slik moderne oppfinnelse som en biopeis gjør at en ekte flamme kan være tilstede i huset, mens den ikke kjenner lukten av brenning. Biopeisen utfører sitt arbeid ved å brenne biodrivstoff. Under driften av denne peisen frigjøres vanndamp og karbondioksid i en minimumsmengde, noe som kan sammenlignes med brenning av flere lys. Den eneste ulempen ved å bruke denne peisen er de høye kostnadene for biodrivstoff..

 • Falsk peis. Dette alternativet er en etterligning av en peis. Du kan lage det selv ved å bruke materialene som er tilgjengelig. For konstruksjonen av portalen kan du bruke gips, stein, tre og mye mer. Skjønnheten i en falsk peis avhenger helt av fantasien til en person. Du kan dekorere portalen med lys, ved, kranser, et julehus eller lykter.

Installasjonsmetoder

 • Hjørnepeis. Denne type installasjon er den mest populære blant de andre. Dette arrangementet passer perfekt inn i interiøret, på grunn av muligheten til å plassere en lenestol eller sofa i en halvsirkel. Designet på peisportalen kan lages helt annerledes – fra stein, metall eller foret med en støpejernsramme. Skorsteinen til en hjørnepeis er vanligvis plassert i veggen i stua. Skorsteinoverflaten er eventuelt dekorert med dekorativt gips eller naturstein.

 • Veggmontert peis. Denne typen arrangement innebærer tilstedeværelsen av en peis nær veggen, som stikker utover konturen. En veggmontert peis kan installeres innendørs når som helst uten å ødelegge det generelle interiøret. Portalen til denne peisen er laget av ildfaste murstein, kunststein eller fliser. En veggmontert peis tar mye plass, så den må være plassert i romslige rom.

 • Innebygd peis. Denne installasjonsmetoden innebærer å legge inn ildstedet i veggen. Fordelen er at peisen tar veldig lite plass. Men byggingen av en slik peis må begynne på stadiet for å sette opp veggene i boligeierskapet. Ellers, i tillegg til store økonomiske kostnader, kan du forårsake deg selv mye trøbbel på grunn av arbeidskraften i denne prosessen. Du kan dekorere portalen etter din smak, og dermed gjøre den individuell.