Tetningsmasse og lim for peiser og ovner

Populariteten til peiser og ovner øker hver dag, ettersom de ikke bare er nyttige, men også gode designløsninger. Konstruksjonen av slike strukturer innebærer bruk av spesielle materialer som tåler høye temperaturer. Dette gjelder både steinen og limet, ved hjelp av hvilken rammen eller kledningen holdes sammen..

I dag på markedet kan du finne stoffer basert på naturlige og syntetiserte stoffer som er ment å løse ulike alternativer. Fordelen med slike løsninger og lim er at det ikke er behov for å kaste bort tid på den lange manuelle tilberedningen..

10 bilder

Spesifikasjoner

Peisforsegling og lim er forskjellige stoffer med flere grunnleggende parametere. For å forstå forskjellene deres, må du vurdere egenskapene til disse produktene..

Tetningsmasser er spesielle formuleringer basert på forskjellige kjemikalier. Hovedformålet med slike blandinger er å fylle sømmer, sprekker og andre formasjoner i ovnsrammer, peiser, etc. De tåler betydelige temperaturer. I henhold til denne egenskapen kan hovedtyper av tetningsmidler skilles:

 • varmebestandige pastaer som tåler høye temperaturforhold opp til verdier som ikke overstiger 350 grader Celsius. De brukes på de ytre overflatene til ovner eller peiser. Ofte brukes denne typen tetningsmasse til å tette sprekker, ledd og andre hull på steder med høye temperaturer..
 • varmebestandige og varmebestandige forbindelser brukes på steder som varmer opp til 1500 grader Celsius. Hovedformålet er å reparere skader på murverk og andre lignende steder der en så høy temperatur er tilstede. Noen typer slike fugemasser tåler lett eksponering for åpen ild..

Når du velger tetningsmasse for peiser og ovner, bør du ta hensyn til dens type og driftsforhold. Dette vil gi en mulighet til å kjøpe et pålitelig produkt av høy kvalitet som kan løse et bestemt problem..

Peislim er en spesiell løsning som ofte brukes til murverk. Det finnes flere typer lignende komposisjoner på markedet:

 1. Varmebestandige løsninger tåler (ca. 3 timer) temperaturer på minst 140 grader.
 2. Termisk lim tåler perfekt det samme temperaturområdet som i første ledd, men her blir deres egenskaper ikke lenger krenket etter en viss tid.
 3. Varmebestandige blandinger har evnen til å tåle temperaturer i området 200 grader uten å miste sine grunnleggende egenskaper.
 4. Varmebestandig, varmebestandig lim har egenskapene til stoffene som tidligere er vurdert, men de kan brukes allerede ved oppvarming til 1000 grader.
 5. Brannresistente løsninger beholder sine tekniske egenskaper når de utsettes for åpen ild i minst 3 timer. Det skal bemerkes at dette limet har en høy kjemisk motstand, noe som forhindrer forekomst av reaksjoner med aktive uforbrente partikler..
 6. Ildfast lim har de samme parameterne som brannresistente stoffer, men samtidig tåler det eksponering for brann på ubestemt tid.

Det skal bemerkes at lim til peiser i henhold til det tiltenkte formålet også kan deles opp i mur og fliser (etterbehandling). Hver av disse løsningstypene har forskjellig klebemiddel og viskositet. Ferdige peisløsninger består av flere hovedkomponenter:

 1. Leir-sementbindemidler, ildfibre og mange andre.Kombinasjonen deres avhenger ikke bare av varmebestandigheten, men også av vedheftet til løsningen.
 2. Binder. Disse inkluderer aluminosilikat -sementer og kaolin. I noen tilfeller tilsettes også vannglass og andre komponenter..
 3. Mineralmykner basert på talkum.

Det skal bemerkes at lim til en peis kan ha en annen sammensetning, som kombineres for å gi den spesifikke egenskaper..

7 bilder

Visninger

Silikon

Silikonbaserte fugemasser kan klassifiseres som en varmebestandig gruppe stoffer. Slike løsninger tåler temperaturer fra 250 til 300 grader. Blandinger som er i stand til å tåle høye temperaturer, kjennetegnes ved fargen. De er ofte litt rødlige, noe som indikerer tilstedeværelsen av jernoksider. Jeg bruker silikonforseglingsmidler bare for å forsegle skorsteins sprekker, sprekker, etc. på steder der det ikke er direkte eksponering for direkte brann.

Sammensetningen av slike blandinger kan variere, noe som gjør at de kan deles inn i sure og nøytrale. De sistnevnte produktene er mer allsidige, mens de sistnevnte har noen begrensninger for bruk med metaller, plast, etc..

Silikat

Flytende glassbaserte tetningsmidler har ikke høy plastisitet, men de tåler effekten av åpen ild (temperaturer fra 1200 til 1500 grader). Med deres hjelp utfører jeg reparasjon av gjennomsprekk i ovner, peiser og andre lignende systemer. Ofte produseres silikatforseglingsmidler i svart, men det finnes også grå løsninger..

Akryl

Akrylbaserte fugemasser har lignende egenskaper som den forrige produkttypen, men skiller seg fra dem med litt bedre elastisitet. Ulempene inkluderer et slikt fenomen som hydrofilitet.

Frimerker

På markedet for lim for ovner kan du finne mange representanter med sine egne unike egenskaper. Før du kjøper slike produkter, er det tilrådelig å studere anmeldelser om det i forskjellige fora eller konsultere en spesialist. Blant all denne varianten er det flere av de beste merkene av fugemasser og smeltelim for peiser:

 1. Tytan er et silikatforseglingsmiddel. Stoffet kan brukes til å forsegle sprekker og reparasjonsmekanismer, der temperaturen ikke overstiger 1250 grader.
 2. Krass. Dette produktet er et silikonbasert tetningsmiddel. Har kvalitetsindikatorer for vedheft til betong, murstein, stein, etc..
 3. Profix er en gruppe ovnslim. Den brukes både til murverk og til liming av ytre strukturer. Materialet tåler temperaturer opp til 700 grader.

Inox -aerosoler basert på partikler i rustfritt stål brukes i økende grad for å beskytte metallovner som Statika Tetra. Riktig valgt lim eller tetningsmasse for peisen vil ikke bare gi en sterk struktur, men også forlenge levetiden i lang tid..