Peisovn med varmeveksler

Byggingen av individuelle hus og sommerhytter krever løsning av et så presserende problem for de russiske breddegrader som å skaffe bolig med varme. Kanskje, når forgassingen dekker alle de mest utilgjengelige hjørnene, og elektrisitet blir praktisk talt gratis, så vil løsningen på problemet med varmeforsyning ikke lenger være så presserende..

Særegenheter

Og nå har enkelte hus sine egne autonome varmekilder. Det finnes en rekke ovner – “borgerlige”, enkle steinovner, peiser av imponerende størrelse og vakre peisovner, som er i stand til å varme store og små rom. Men for å varme flere rom fra en varmekilde samtidig, er det nødvendig å på en eller annen måte spre denne varmen.

Dette problemet løses ved peisovner med varmeveksler. Hovedelementet i et slikt system er varmeblokken, som en varmegenerator, og rør og batterier er varmebærere i hele huset. Peisovner med varmeveksler kombinerer elementer av konsistens og estetikk med komfort, kos og varme i hele huset..

Arbeidsvæsken eller varmebæreren er vann, som mottar varme fra varmeenheten og overfører den til brukerne gjennom rør. I vinterforhold, i tilfelle sjeldne besøk på landstedet, er kjølevæsken frostvæske.

Sirkulasjonen av kjølevæsken tilbys på to måter, naturlig på grunn av temperaturforskjellen mellom kaldt og varmt vann og tvunget med inkludering av en pumpe i kretsen.

Det er mange anmeldelser om varmesystemer med varmeveksler, som er mye brukt i private hus og landbygninger. De noterer positive kvaliteter ikke bare i selve varmeoverføringssystemet, men også for å forbedre utformingen og det generelle utseendet på rommene i huset. Og en peisovn med komfyr og varmeveksler hjelper deg med å løse enkle hverdagsproblemer..

Innbyggere i slike hus som varmeforsynings autonomi, enkle løsninger med drivstofftypen, en langsiktig garanti for pålitelig drift av hele varmesystemet.

Gjennomgangene viser også til noen vanskeligheter knyttet til installasjon, ledninger og et ganske stort antall nødvendige elementer når du installerer systemet, men alt dette lønner seg til slutt ved å forbedre levekårene i hus når som helst på året..

Varmekretsen kan forenkles ytterligere ved å fjerne den elektroniske ventilen og pumpestyringen. Pumpen fremskynder oppvarmingen av batteriene, men til slutt har dette liten innvirkning på varmesystemets samlede effektivitet. Når du bruker en åpen ekspansjonstank, vil trykket i varmesystemet bestemmes av høyden på plasseringen. Vannstigningen inn i systemet skjer på grunn av forskjellig tetthet av kaldt og varmt vann.

Arbeidsprinsipp og kraft

Avhengig av kraften til peisovnen, har varmevekslerens volumer forskjellige størrelser. Med en brennkammereffekt på 11 kW er varmeveksleren 5 liter. Samtidig, avhengig av fjerning av de siste elementene i varmesystemet, vil volumet av oppvarmingsvannet være 40-130 liter.

De siste elementene i varmesystemet, batterier, må passe inn i rommets generelle utseende. Moderne flerportsbatterier av aluminium, dekket med hvit plast, ser estetisk tiltalende ut. For ledninger brukes fleksible metallrør, også dekket med plast. Slike batterier varmes raskt opp, avgir varme og avkjøles raskt når temperaturen på kjølevæsken synker. Monteringen av disse elementene krever ikke mye erfaring, du kan enkelt montere det selv.

Tradisjonelle støpejernsbatterier tar lengre tid å varme opp, men de holder varmen lenger. Installasjonen deres i systemet er mer arbeidskrevende og krever mer erfaring og innsats..

Populære merker

Meta Group tilbyr flere alternativer for peisovner med komfyr og varmeveksler.

For eksempel peisovner med komfyr og varmeveksler META Angara AQUA og META Pechora AQUA, med en kapasitet på 8 + 5 kW. Varmer rom opp til 250 kubikkmeter. M. Dører med glassskjerm. Ett bokmerke med ved varer opptil 5-6 timer.

Modellen peisovn Angara Aqua fra Meta-gruppen med komfyr og varmeveksler kan fungere i varmesystemer med lukkede og åpne kretser. Fede designbeslutninger. I tillegg til varmeveksleren er det også luftkanaler i ovnlegemet. Varmen fra drivstoffblokken varmer ikke bare vannet i varmeveksleren, men også luften i rommet.

Termisk kraft, dimensjoner, enkel installasjon gjør peisovnen med Angara Aqua komfyr veldig populær blant forbrukere..

Denne ovnen trenger ikke ytterligere kledning etter installasjon i rommet. Designet er ganske moderne og trendy. Peisovnen Angara Aqua gleder seg ikke bare med varmen og ildspillet bak dørskjermen, men kan også dekorere ethvert hjørne av huset med en slags skjønnhet.

Legg estetikk til det generelle utseendet på rommet der peisovnen med varmeveksler er installert og tilbehør. Gjenstander med kjedelige navn – en poker, en scoop, en peisovn, en børste – kan dekorere et hjørne av varme, kos og komfort med sin gode dekorasjon..

Jotul

Dette norske selskapet produserer et bredt spekter av drivstoffutstyr og varmesystemkomponenter. Dette inkluderer ovner “gryteovner”, peisovner og peisovner med varmevekslere. Jotul har sine representasjonskontorer i mange byer i Russland, SNG og nabolandene.

Solide oppvarmingsapparater laget av støpejern, med en svært kunstnerisk design, har vunnet sympati og interesse fra eierne av private hus og sommerhytter. Selvfølgelig er slike produkter ikke billige, men huseierne som installerte Jotul-varmekilder var fornøyd med effektiviteten, designet og en langsiktig garanti under drift..

En peisinnsats med varmeveksler er veldig interessant. Termisk effekt varierer fra 3 kW til 22,5 kW. Et slikt innsats er montert i konturen til hele peisen. Arbeidet er ikke lett og krever opplæring og høye kvalifikasjoner til arbeidere. Men til slutt får eierne en peis med varmeveksler med utmerket design og garanti for feilfri drift i mange år..

Det er mange måter å løse problemet med å gi varme til hjemmet ditt, og en av de mest effektive er installasjon av peisovner med komfyr og varmeveksler..