Peisovn for bad

I gamle dager var det bare en tvungen hygienisk prosedyre å gå på badehuset. I dag har alt endret seg radikalt, og et besøk på badehuset har blitt et fullverdig ritual for kropp og sjel..

Bad og badstuer er veldig populære blant moderne mennesker. Derfor, hvis det er mulig, bygger mange damprom rett på gårdsplassen til sin egen dacha eller herregård. Selvsagt er hjertet i ethvert badstueanlegg ovnen. Det er hun som jobber for at folk skal få ekte glede av damprommet..

Funksjoner og fordeler

Nylig har peisovnen vært spesielt etterspurt blant elskere av damp. Slike ovner er gode fordi du kan sitte ved siden av dem hyggelig etter hovedprosedyren..

Peisdøren er vanligvis laget av glasskeramikk. Hun gjør en vanlig varmeenhet til en peisovn. Takket være dette designet kan du trygt tenke på den brennende flammen i peisen, uten frykt for å bli brent.

Peisovnen er en vellykket kombinasjon av funksjonalitet, praktisk og økonomi. Det gir den nødvendige temperaturen i damprommet og gir mye varmende damp som omslutter kroppen som et teppe. I hvilerommet fungerer det som en peis. Derfor, etter hovedprosedyrene, kan du nyte hvile og beundre den levende ilden i peisen..

Varianter

Varmeren er den viktigste enheten som skal være i damprommet. Uten det vil et badehus, en badstue bli et vanlig rom som ikke har noen fordeler. Uten en slik enhet vil det ikke være mulig å ta et dampbad, og enda mer å slappe av. I dag tilbyr forskjellige produsenter et stort utvalg av peisovner, så det kan noen ganger være ganske vanskelig å bestemme seg for en passende enhet..

Avhengig av produksjonsmaterialet er peisovner delt inn i varmeovner og metall.

Klassifiseringen kalles:

 1. Komfyr med åpen eller lukket peis.
 2. Kaldt og varmt.
 3. Langt brennende eller direkte varmeovner.

Det er to-i-ett-alternativer når ovnen blir til en grill. En slik kombinert enhet er spesielt bra for elskere av damp og velsmakende mat..

Hvis det ikke er mulig å tilbringe tid med en ekte peisovn, kan du kjøpe en elektrisk infrarød peis. Plusset er at overføringen av en stor varmestrøm skjer på relativt kort tid..

Design eller hvordan du skal arrangere

Spørsmålet om hvordan du skal arrangere en peisovn i omkledningsrommet eller dekorere varmeutstyret for hvilerommet bekymrer mange selvlærte håndverkere som bestemte seg for å legge peisovnen på egen hånd. Dette punktet er også relevant for huseiere som bruker komfyrvarme. Å dekorere ildstedet med vanlig gips har ingen estetisk verdi, og etter en kort driftsperiode krever det ganske enkelt oppdatering.

Det finnes følgende typer finish:

 • Bonde (leire, kalk og kalkmaling brukes). For lenge siden ble ovner belagt med en lignende blanding, og deretter hvitkalket. De tørkede veggene var dekorert med forskjellige design, for det meste blomster. I dag er denne metoden praktisk talt ikke brukt noen steder..
 • Dekorative murstein. Varmebestandig materiale beholder varmen i lang tid.
 • Varmebestandig keramikk (terrakotta, majolika, klinker, porselenstein).
 • Fliser. Den vanligste måten å dekke varmeelementer på. Det skiller seg fra vanlige fliser i en bokslignende struktur som fungerer som en festing av flisen til overflaten.

7 bilder

Hvordan bygge med egne hender

Det er mange interessante forfatterutviklinger innen konstruksjon av peisovner, som kan brukes av alle. Men de mest kjente er badstuovnene designet av Kuznetsov. I ovnene til en russisk håndverker skjer gassstrømmen naturlig, og ikke på grunn av trekk gjennom skorsteinen.

Fordelene med Kuznetsov -ovner inkluderer:

 • Gradvis oppvarming av ovnen fra den nederste rekken av murstein til toppen.
 • Lav sannsynlighet for sprekker og andre feil.
 • Muligheten til å bruke varmeutstyr som komfyr og peis på samme tid.
 • Ekstra oppvarming av veggene i peisovnen med gasser som kommer ut av peisen.
 • Minimal sotdannelse, slik at du kan glemme å rengjøre skorsteinen i lang tid.

Ovnen er en sentral egenskap for alle typer badekar – tyrkisk, russisk, finsk, etc. Uten den er det vanskelig å forestille seg den fantastiske atmosfæren som råder i damprommet. En selvlaget peisovn er en unik struktur, som ikke har noen analoger, og det er derfor den verdsettes mest av alt..

Selvfølgelig har mange badstuer i dag elektriske ovner, men de kan ikke overgå virkelige ovner..

For å lage en peisovn, må eieren av husstanden lære grunnleggende konstruksjonsevner, mestre ferdigheten til å jobbe med grunnleggende verktøy: en flottør, en regel, en murske. Det er spesielt verdt å nærme seg spørsmålet om å bygge en varmeenhet spesielt seriøst hvis det vil være i andre etasje..

I den første fasen må du velge et sted for varmeutstyret (layout), ta alle mulige målinger og deretter lage en tegning og et prosjekt basert på stedets krav.

Etter papirarbeidet kan du begynne å bygge fundamentet. Varmeanlegget veier minst 500 kg, dette må tas i betraktning når du henter basen under ovnen. Fundamentgraven må graves minst 0,5 meter dyp. Bunnen kan legges ut med byggeavfall og fylles med sementmørtel til gulvmerket uten avbrudd, slik at fundamentet er solid.

Etter at du har hellet grunnlaget, må du stoppe i en uke på en periode slik at fundamentet er helt tørt. Denne tiden kan brukes på kjøp av byggematerialer og å lage et hull til pipen.

På den tørkede overflaten er det nødvendig å legge to lag takmateriale, som deretter presses med sementmørtel. Det er også plassert fliser på den (bare hvis det brukes en peisovn med merke). Når du lager et mursteinobjekt på et vanntett lag, blir rekkefølgen på den første teglsteinsraden umiddelbart utført.

Fagfolk anbefaler å bruke brannsikre murstein for å lage en peisovn, den vanlige for å legge de nedre radene er ikke egnet. Den optimale tykkelsen på laget som forbinder byggematerialet er 3 mm.

Alle trinn i byggeprosessen må kontrolleres av nivå- og loddlinjer..

Dermed kan du bygge en peisovn så snart som mulig..

Gjennomgang av de beste modellene

Mange vil gjerne ha sitt eget badehus, personlig badstue, uavhengig av rikdom og tilhørighet til en bestemt sosial gruppe. Nå er dampbadsprosessen ikke bare en luksus, men en fin måte å forbedre helsen på. Ren damp, livgivende vann, bruk av medisinske urter, bjørk, eik og alle slags eksotiske feier helbreder både kropp og sjel, styrker moralen. Og for å dampe komfortabelt, tilbyr mange produsenter sine varmeapparater for bad og badstuer..

De mest kjente og etterspurte ovner er Feringer, Harvia, Siesta, Termofor, Vesuvius – disse enhetene er designet spesielt for de som ønsker å få pålitelig utstyr av høy kvalitet til en rimelig pris..

Interessante interiørløsninger

Badstueovner er moderne utstyr for oppvarming av små områder. Denne oppvarmingsmetoden lar deg få absolutt autonomi fra varmtvannsforsyning. I tillegg er peisovner en flott mulighet til å føle seg borte fra stresset og ulike problemer..

Det er mange ideer for utformingen av et badehus, og hver er bra på sin egen måte, spesielt hvis du trenger å tenke på interiøret i et forstads kompleks med peis og badehus.

10 bilder