Peisinnsats i støpejern

En brennkasse i støpejern er den mest vellykkede peisenheten for oppvarming. På grunn av de unike egenskapene til støpejern, blant annet et høyt smeltepunkt, langvarig bevaring av varme, har produktene vunnet popularitet over hele verden. Det skal huskes at peisinnsatser laget av dette metallet har ulemper i form av ekspansjon av støpejern ved oppvarming. Denne funksjonen kan føre til ødeleggelse av portalstrukturen..

Konstruksjoner

For de som bestemmer seg for å installere en støpejerns brennkammer i hjemmet sitt, bør du vite at i dag tilbyr mange merker et variert utvalg av produkter som varierer i typen ildsted, funksjonalitet og pris. Derfor bør du ha en liten forståelse av designfunksjonene før du velger en peis for peisen din..

Hvis vi snakker om russiskproduserte støpejerns brenner, så er tre produsenter populære: Bavaria, Interior og Meta. Alle produktene til disse merkene kjennetegnes ved lang levetid og kvalitet. Det skal bemerkes at Russland produserer verdens beste peisinnsatser og hovedsakelig spesialiserer seg på dem. Dette skyldes de klimatiske egenskapene i landet, som krever isolerte og sterke vegger med et sterkt fundament. Disse forholdene er gode for peisinnsatser i støpejern..

I tillegg til åpne og lukkede brannkasser, er det ildmodeller med en vannkrets, som ikke bare er i stand til å varme opp rommet, men også utstyrt med en rekke nyttige alternativer:

  • selvrensende evne;
  • kontroll av forbrenningsprosessen;
  • stenging av drivstofftilførsel i det øyeblikket feil oppstår.

De fleste modeller har tilleggsisolasjon for brennkammeret. Isolasjon er dobbeltglass eller fireclay. Dette materialet øker levetiden til produktene.

Vermikulittovner er populære på grunn av de unike egenskapene til materialet som brukes. Faktum er at vermikulitt er preget av et økt motstand mot brann og reflekterer perfekt varme..

9 bilder

Hvis du bestemmer deg for å installere en støpejerns brannkasse i hjemmet ditt, må du huske på at disse produktene er tunge på grunn av redusert mekanisk styrke. Av denne grunn er alle ovner massive..

Noen produsenter tilbyr en kombinert ovnstype, som inkluderer stål og støpejern. Hovedideen med slike produkter var å eliminere ulempene med støpejernsovner. Konstruksjonene bruker spesielt varmebestandig stål sammen med to lag med hus. Det ytre laget er laget av stål, som lar deg opprettholde tettheten i ovnen i lang tid, og den indre delen er laget av støpejern, som beskytter kroppen mot virkninger av høye temperaturer. Levetiden til slike ovner er mye lengre. Sammenlignet med standardmodeller.

Design og drift

Design og drift av støpejernsovner av forskjellige modeller kan variere. For eksempel er en åpen ildkasse først og fremst et dekorativt element, fordi effektiviteten bare er 30%. I disse modellene er ikke flammen lukket av døren, og du kan beundre den live. Lukkede brannkasser har dør og er preget av gode varmeegenskaper..

Hvis vi snakker om en vannovn, kjennetegnes disse produktene ved tilstedeværelsen av en varmeveksler. Inne er oppvarmingsmediet oppvarmet – vann, som sirkulerer gjennom batteriene i huset.

Mange lurer på hvordan de skal varme opp en peisinnsats. Det er flere regler som bør følges, uavhengig av hvilket materiale ovnen din er laget av, fra vermikulitt, stål eller støpejern:

  1. Ikke glem å rengjøre peisen hver sesong, og pipen en gang hver tredje måned..
  2. Hvis peisen begynner å røyke, må du installere en hette på skorsteinen..
  3. Dårlig drivstoffkvalitet påvirker tenningen av peisen.
  4. Bruk bare tørt tre.
  5. Hvis du brenner papir med tre, vil denne metoden produsere en liten flamme, som vil generere mye varme. Tilsett løvtre for å holde peisen kjølig.
  6. Bare hvitt matt papir og naturlige tresorter bør brukes til tenning..
  7. Å bytte ved med kull er upraktisk fordi varmetapet øker.

7 bilder

Disse tipsene, i henhold til anmeldelser fra eierne av peisinnsatser, bidrar til å oppnå maksimal ytelse fra peiser..

DIY -prosjekt

Mange ønsker å installere ovnen med egne hender. Det er verdt å merke seg at denne hendelsen er mye enklere enn å lage en peis fra bunnen av. I den ferdige brannkassen er det allerede en askepanne, skorstein og andre funksjoner som du ville bygge selv.

Før byggearbeid må du bruke diagrammet. Du kan bruke den ferdige tegningen eller tegne den selv.

Etter at du har valgt et sted for installasjon av brannkassen, må du lage en base, hvis høyde vil nå brystet. Ikke glem vanntetting og varmeisolering av stedet hvis basen ligger på tregulv.

Deretter må du legge ut en sokkel for brannkassen fra murstein, som den skal ligge på. Du kan kjøpe en ferdig struktur i butikken. Et viktig poeng er en godt designet skorstein. Han må ha tilstrekkelig lengde og bøye i en viss vinkel. Hvis røret er mindre enn fem meter langt, trenger du en 45 graders bøyevinkel. For lengre lengder er en maksimal vinkel på 20 grader tillatt.

Hele prosedyren tar bare noen få dager, mens en betydelig del av tiden er brukt på tørking av løsningen. Selve jobben tar et par timer.

Du kan også bestille ditt eget ovnprosjekt. Etter å ha tegnet en tegning, kan du forhandle med noen leverandører som vil lage en individuell versjon for deg, basert på dine ønsker. Denne metoden gir glede til det indre av rommet ditt, fordi bare du vil ha en slik portal..

Registrering

Som regel ser kjøpte peisinnsatser stilige ut, og du har sett dem mer enn en gang i badstuer eller bad. Men når det gjelder å tilrettelegge for det generelle interiøret i rommet, kan ikke alle brennkammer i støpejern passe inn i rommets design. For å rette opp situasjonen trenger du en foring av brannboksen..

Du kan velge hvilket som helst materiale for å dekke peisinnsatsen. Noen foretrekker vanlig murstein, noe som bringer oss tilbake til antikken, noen liker naturstein, som med alt sitt utseende viser adel og status til eieren.

For de som vil spare penger, er det gips. Dette er det billigste alternativet for å stå foran en peis. Til tross for den lave prisen, ser slike produkter interessant ut eksternt. I dag er det mange løsninger i arrangementet av en peisinnsats, hvis valg avhenger av det generelle interiøret i rommet, økonomiske evner og smaken av husholdninger..