Peisdører – en estetisk garanti for din sikkerhet

Funksjoner og om du trenger det?

Funksjonene til moderne peiser er kompakthet, brukervennlighet, holdbarhet, minimale driftskostnader.. Alle har et originalt og presentabelt utseende takket være dekorative dører.

Ethvert produkt består av en ildsted og en peisportal, kan utstyres med en dør. Sistnevnte er laget i en bestemt stil, laget av forskjellige materialer: fra stein til plast av høy kvalitet. Strukturelementet kan være ikke-sammenleggbart og sammenleggbart, leveres komplett med ildstedet, og selve størrelsen varierer fra kompakt til ultrabred.

Ved fremstilling av dører brukes bare materialer av høy kvalitet, for eksempel støpejern, brannbestandig glass, verdifulle treslag med et brannslukkingslag, som brukes til elektriske peiser, vanlige brannkasser. Steinportaler er perfekte for et landsted, dekorere interiøret i en vanlig leilighet. Modeller er hovedsakelig laget av granitt, marmor, kompositt, onyks, sandstein, etc..

Under driften av ovnen, peiser, er prioriteten brannsikkerheten til lokalene og dens beboere. Spesielt utstyrte dører for slike enheter lar deg beskytte deg mot utilsiktede gnister som har falt fra brannkassen til møblene. Et slikt element er nødvendig, bare fordi det regulerer intensiteten av drivstoffforbrenning, trekkraft og beskytter mot brann. Dørkonstruksjonen må være utformet på en slik måte at den ikke ødelegger de estetiske egenskapene til selve peisen. En person kjøper utstyr ikke bare for oppvarming, men også muligheten til å beundre ilddansen.

Varianter

Et bredt spekter av komponenter for ulike brannkasser lar deg velge riktig tilbehør for individuelle krav. Glass, smijern, støpejern – du dekorerer selv interiøret i hjemmet ditt med en så luksuriøs aksent som en peisdør.

På grunn av den høye temperaturen i brannkassen, er dørene hovedsakelig laget av ildfast metall eller varmebestandig glass. Stålkonstruksjoner viser fantastiske design, glassinnsatser, glassmalerier som tåler temperaturer opp til + 800 ° C. I form kan de være i form av et prisme, konvekse og flate.

Glass

Gjennomsiktige modeller skaper en panoramaeffekt. Se etter de alternativene som er utstyrt med en metallramme med isolasjon.

De bestselgerne i denne kategorien er Valte New Vision. Utmerkede egenskaper er vist med tysk keramisk glass Schott robax for peiser som f.eks Chazelles Blanzek La Nordica etc. Komfyrdører er ofte laget av varmebestandig stål opp til 4 mm tykk, er enkle å vedlikeholde og holdbare. Se også egenskapene til modellene fra samlingene Kaw-met, Kratki.

Brannsikkert glass er kuttet i forskjellige former: rundt, rektangulært, buet, trapesformet, etc. Alt dette vil bidra til å skape en individuell interiørinnredning.

Smidd

På grunn av at modellene brukes i høye temperaturer, gir peisinnsatsen beskyttelse mot gnister. Dører må gjøres døve. I løpet av fyringssesongen vil spesielle døråpninger tillate mer effektiv bruk av drivstoff. Imidlertid finner mange mennesker lukkede blinklys ikke estetisk tiltalende, da de hindrer den vakre utsikten over brannen. Produsenter prøver å gjøre ildstedene originale, maksimalt “åpne” bildet av flammen.

Smidd, døren kan lages i elegant barokk, renessanse, gotisk, rokoko, jugend, etc..

Støpejern

Stålkonstruksjoner viser stor slitestyrke. Imidlertid “vinner” støpejern under operasjonen. Den varmes opp saktere, gir bedre brannsikkerhet. Ofte er blinde eller lukkede dører laget med et lite hull på toppen.. Dette gir litt luftstrøm og fjerner selve flammen fra døren..

Gitter

Hvis du bare forfølger de dekorative egenskapene til en modell når du velger et produkt, bør du se etter eksklusive peiserister. I dette tilfellet er tilsyn med en fungerende og flammende peis obligatorisk, fordi risten ikke kan stoppe en plutselig dannet brann..

Hensikt

Peisdører, uansett hva de er laget av, utfører flere funksjoner:

  • sikre rommets sikkerhet, forhindre rulling av brennende kull, gnister utover;
  • eliminere lukt som kommer fra ovnen under forbrenning av drivstoff;
  • gir utmerket lydisolering fra treknitring;

  • gjøre det mulig å bruke peiser ikke bare i hytter på landet, men også i bygårder;
  • lage varmeoverføring av høy kvalitet på grunn av kraftig trekk i en lukket brannkasse;
  • modeller laget av varmebestandig glass lar deg nyte skjønnheten i en brennende ild og en koselig panoramautsikt, i tillegg til alt annet.

Når du kjøper en peis, må du ikke bare passe på utseendet, men også på funksjonaliteten, din egen sikkerhet.

Hvordan velge?

Uansett hvilken dørmodell du velger, må de beskytte mot åpen ild og kull. Det er best hvis strukturen er metall, massiv, utstyrt med panoramiske eller prismatiske glasslukker.. Så du kan nyte flammen, føle varmen i rommet..

Det er viktig at døren er i direkte tilknytning til peisen. Støpejerns- og stålmodeller tåler temperaturer opp til 800 ° C, noe som ikke kan sies om bronse- og kobberprodukter. Produsenter prøver å gjøre strukturen så luksuriøs, utsøkt av vanlig stål. Gi preferanse til pålitelige merker, så vel som selskaper som gir en garantiperiode.

Installasjon

Enhver installasjon av en dør vil kreve verktøy som en ledning, ankerfeste og trimmer for tetting. Kjøp døren i henhold til dimensjonene til selve brannboksen. Eksperter vil fortelle deg i detalj hvordan du åpner eller lukker døren, tilsett brannfast tetningsmasse for ovner.. Når du installerer døren, må du huske at bredden ikke skal overstige 70 cm.

Du må også utstyre et sete for rammen, skjerme peisen med en skjerm ved hjelp av en kvern, sett døren inn i sporene.

Hvordan gjøre det selv?

Med dine egne hender kan du stilfullt dekorere peiser og ovner. Interessante og originale ideer, hvis tegning kan finnes på Internett på spesialiserte ressurser, vil bli fullt ut realisert i ditt tilfelle.. Så ved å velge glassalternativet kan du lage laminering eller fargetone.

Organiser en eksepsjonell kombinasjon av metall og glass, inkludert smieelementer. Med kunnskap om mekanikk vil det også være mulig å bygge en struktur som ikke åpnes ved hjelp av dørene, men åpner seg.

Oversikt over ferdige alternativer

I nettbutikker og spesialiserte salonger kan du kjøpe ferdige produktalternativer. Så, modellen “Promo 700” viser utmerkede egenskaper.. Den er egnet for konstruksjon av lukkede ildsteder. Den installeres direkte i murverket, og øker effektiviteten til ovnen umiddelbart. For å montere systemet riktig må du sveise en ramme fra stålhjørner.

Smidde og støpejernsprodukter er egnet for peiser “Meta”, “Vesuvius”, “Hot”. Slike elementer vil ha en positiv effekt på sikkerhetsgraden i rommet, så vel som den effektive oppvarmingen..

Pris

Kostnaden for dører for ovner varierer avhengig av merke, produsent. Varmebestandig glass regnes som det dyreste, eliten, og det vil være mulig å spare penger på støpejern og stålkonstruksjoner.. Keramikk regnes som den “gylne middelvei”, men omsorgen er mye vanskeligere enn i andre tilfeller.. Installasjonen av systemet vil også være dyrt, slik at du uavhengig kan studere trinnene for installasjon, planlegging, finne enkle å installere elektriske ovner.

Omsorg

Hvis vi ikke snakker om elektriske peiser, så gjør deg klar til å rengjøre selve brannkassen regelmessig fra brenning, sot som legger seg, inkludert i skorsteinen, og ikke bare på innsiden av dørene. Dette gjelder spesielt bartrær, hvis du har valgt dem som drivstoff. Grumsete og skitne strukturer bør ikke rengjøres med kjemiske løsninger. Se tradisjonelle rengjøringsmetoder som sitronsyre, eddik, natron. Produsentene Hansa, Vorel, Tableau, Viadrus er godt klar over hvordan man rengjør overflaten..

Interessante interiørløsninger

Det mest originale designalternativet for en brannboks i hjemmet er en glassdør i forskjellige størrelser og former.. Det vil ideelt sett passe inn i moderne interiørstiler, og viktigst av alt, det vil vise grasiøse “danser” av ild døgnet rundt. Smidde alternativer kan sammensettes i en kompleks kunstnerisk tegning av middelalderstilen. Et klassisk interiør vil umiddelbart transformere med en slik løsning, skape en sjarmerende atmosfære av vintage, avantgarde, luksus.

Men med metallelementer vil det være mer mulig å skape sikkerhet enn et ekstravagant utseende av rommet. Med dem vil du være tryggere, og du vil kunne dekorere strukturen ved hjelp av dekorative innsatser: keramikk, glass, etc. Peisdøren fungerer som en fasjonabel løsning for å transformere interiøret på et kontor eller et landsted. Og elektriske ovner kan betjenes selv i små panelleiligheter og barnerom.