Peisdekorasjon i stein

Varianter av utførelser

Hvis peisen er foret med pent murverk, kan du ganske enkelt dekke den med varmebestandig lakk, maling eller gips. Imidlertid anbefaler designere å gå en mer komplisert måte og bruke naturstein eller kunststein, keramiske fliser eller dekorere noen elementer i peisen med tre for å dekorere peisen..

Å dekorere peisens front med naturstein er kanskje den mest populære typen dekorasjon. Naturstein er vakker, veldig holdbar, varmebestandig, giftfri, kan ha forskjellige former.

Den mest holdbare og dyreste steinen blant naturlige mineraler er granitt. Kostnaden er veldig høy på grunn av vanskeligheten ved ekstraksjon og prosessering. Den nærmeste konkurrenten er marmor. Det er ikke dårligere enn granitt i skjønnhet, men litt mindre holdbart. På museer og palasser finner du peiser dekorert med malakitt. I en duett med bronse og forgylning gir malakitt ikke bare peisen, men hele rommet en viss pomp og høytid..

Når du pynter en peis med onyks, får du ikke bare estetisk glede av å tenke på det unike mønsteret, men også den helbredende effekten på kroppen din. Selv om du ikke klager på helsen din, kan denne steinen forbedre det generelle velværet, øke ytelsen og forbedre blodsirkulasjonen i kroppen..

Som et alternativ til dyre mineraler foreslår produsenter å se på talkum magnesitt. Det er også en naturstein, hovedsakelig bestående av talkum og magnesitt med små tilsetninger av klorid og magnetitt. Det er høyt verdsatt for sin høye styrke, lette behandling og høye varmeledningsevne..

Valgte funksjoner

Hvis stein oftest brukes til peiser – både naturlig og kunstig, er ovnen vanligvis ferdig med fliser, varmebestandige fliser eller teglstein – du bør ikke forveksle det med byggesteiner. Det er ikke brannsikkert og fungerer som et dekorativt element. Fargen på teglstenen skal være rik og murverket skal være upåklagelig..

Som du vet, er alle naturlige mineraler spesielt holdbare. De er ikke redde for verken høye temperaturer eller fuktighet, eller for tiden selv. Imidlertid har de en betydelig ulempe – deres tunge vekt. Og hvis vi snakker om å fullføre en peis på et eller annet gulv, blir denne ulempen til et problem.

Og her vil det være mer rimelig å ta et valg til fordel for en kunststein. Det er en blanding av betong med forskjellige fyllstoffer og fargestoffer. Det er fyllstoffene som er ansvarlige for materialets relativt lave vekt. De mest populære fyllstoffene er ekspandert leire og perlit. Også keramiske flis, pimpstein, etc. brukes som tilleggskomponenter i kunststein..

Ulike pigmenter (fargestoffer) brukes til å gi kunststenen farge. I dag gjør teknologier det mulig å etterligne en kunststein helt for naturlige mineraler. For å få en varig farge bruker produsentene teknologien til å farge hele massen. Men noen ganger er det alternativer når bare steinens overflate er malt. Slik farging er ikke holdbar, og produktet mister raskt presentasjonen..

Design

Siden konstruksjonen av en ekte fullverdig peis med skorsteinkasse, med brannkasse og andre attributter er en ganske plagsom og dyr virksomhet, er det dessuten ikke alltid mulig av tekniske årsaker, såkalte falske peiser er ofte installert. De er delt inn i flere underkategorier..

  • Full etterligning av en peis. En elektrisk eller biopeis er montert inne i nisjen.

Speilfliser kan limes på bakveggen på en elektrisk peis, og ekte tømmerstokker kan settes ned for større likhet. Noen modeller kan gjengi knitren fra en brann.

Biopeiser er miljøvennlige enheter av en ny generasjon – en levende flamme av brann uten røyk og sot. De kan installeres på gulvet mot veggen, de kan henges på veggen, eller de kan bygges inn i en nisje.

Både de og andre peiser er ofte ferdig med dekorativ betong. Denne typen finish minimerer risikoen for chips og sprekker på produktet, og gir også full fantasifrihet når det gjelder innredning..

  • Betinget etterligning av peisensembler. Dette er en portal som stikker opp fra hovedveggen et stykke. Selve brannkassen er relativt liten – ca 20 cm. En elektrisk varmeovn eller en slags interiørartikkel kan plasseres inne. Dekorert fra innsiden med belysning, vil en slik peis dekorere interiøret ikke verre enn en ekte..

  • Symboliske etterligninger eller falske – peiser. Det er ganske enkelt et bilde eller et dekorativt element som ligner en peis. Det er snarere et symbol på familiens ildsted, men ikke ham selv..

7 bilder

Gipsstein kan også brukes som kunststein. Vekten, så vel som kostnaden, er lav sammenlignet med naturlige mineraler. Det særegne er imidlertid at alle detaljene ikke har en helt jevn form, og at de alle har litt grovhet og uregelmessigheter som må slipes før de legges for at den ferdige komposisjonen skal se ut som en helhet.

Tekniske avvik

Alle typer materialer kan deles inn i tre hovedtyper, som er forskjellige i sammensetning, utseende og bruksområder:

  1. Porselen steintøy. Den består av flere typer leire, inneholder også en viss mengde mineralske tilsetningsstoffer, feltspat og fargestoffer. Porselen steintøy er motstandsdyktig mot høye temperaturer og andre påvirkninger, men det er ganske vanskelig å behandle og nesten umulig å gjenopprette, om nødvendig. Hvis små sprekker og flis fortsatt kan maskeres med steinsprut, er det nesten umulig å fikse alvorlig skade..
  2. Agglomeres. Dette er materialer basert på polyesterharpikser med tilsetning av kvartssand, steinflis fra marmor, granitt og andre bergarter. De inneholder også fargepigmenter, takket være at det er mulig å etterligne dekorasjonen av peiser med marmor, malakitt, jaspis, granitt, skiferstein og andre bergarter. Agglomerer brukes ofte til kledning av veggfasader, inkludert for å dekorere peiser..
  3. Betongbasert stein. Dette er en av de mer populære finishene. Sammensetningen av et slikt materiale er ganske enkelt: sement, sand, de samme steinflisene som i andre typer kunststein og de samme fargepigmentene. Det er mye brukt ikke bare for interiørdekorasjoner, men også for utvendig kledning av bygninger.

Siden en kunststein er et resultat av teknisk fremgang, har den også visse egenskaper og standarder for produktets sammensetning, som brukes til å bedømme kvaliteten og profesjonelle egnetheten. Og det er alltid avvik fra noen normer og standarder. Så når det gjelder kunststein – til tross for at de har felles komponenter og deres proporsjoner er godkjent av forskjellige standarder, er det naturlige tekniske avvik fra disse standardene som påvirker kvaliteten på det produserte produktet spesielt og det endelige resultatet av etterbehandling i generell.