Peis i interiør i forskjellige stiler

Peisen er ikke en levning fra fortiden, men et stilig og luksuriøst tillegg til enhver, selv den mest moderne stilen. Med god smak kan denne uvanlige detaljen gjøres til en del av interiøret i enhver stil. La oss se hvordan du gjør det..

Stiler

Høyteknologisk

I den moderne verden er en slik stilretning som minimalisme veldig populær. Høyteknologisk stil er dens fullverdige utførelse. I denne stilen skal alle ting være så enkle og funksjonelle som mulig..

Denne stilen er bra for små mellomrom. Men selv i et rom som dette vil en peis se bra ut. I høyteknologisk stil bør den ideelt sett være liten, supplert med en metall- eller glasshylle. På en slik hylle kan du lagre bøker eller funksjonelle pyntegjenstander..

Middelhavet

En annen utvilsomt populær stil er Middelhavet. Designerne er inspirert av varme land og skaper et interiør i denne stilen. Selve stilen oppsto på førtiårene av forrige århundre i Toscana. Så prøvde flertallet av mennesker å dra til byen og forlot sine komfortable landlige hjem. Som en protest mot en så massiv urbanisering dukket Middelhavsstilen opp, noe som bidro til et rolig liv og hverdagsavslapping.

Små kurvstoler, naturlige møbler og pastellfarger rundt bidrar til å skape denne stilen. I et interiør i middelhavsstil vil en biopeis eller en elektrisk peis laget nesten helt av glass se bra ut.

Hytte

Hvis du ikke har nok komfort i livet ditt, vil hyttestilen bidra til å skape en varm atmosfære i huset ditt. Det er veldig enkelt, romantisk og originalt. Den stammer fra boligene til enkle alpine hyrder som bodde i små hus i fjellet..

De viktigste kjennetegnene ved denne stilen er enkelhet, romantikk og bruk av naturlige materialer. Interiøret i chalet-stil er stein- eller tregulv, de samme veggene og tilstedeværelsen av trebjelker under taket. Et rom i hytte-stil i seg selv ber om en liten peis i samme stil. En slik peis ligner en liten steinovn, som umiddelbart gir rommet en hygge..

Skandinavisk

Interiør i skandinavisk stil kjennetegnes også ved sin lakonisme og enkelhet. Innbyggere i skandinaviske land prøver å være nærmere naturen. Denne trenden gjenspeiles i stilen, som er inspirert av den kalde nordlige naturen..

Interiøret i skandinavisk stil er veldig moderat – det er ikke noe overflødig i det. Som i tidligere tilfeller brukes stein, metall og tre ofte her. Men det er forskjellig i overvekt av kalde nyanser. Peiser i denne stilen brukes oftest så enkelt og konsist som mulig. En liten firkantet peis av glatt stein eller metall vil understreke godens smak.

Moderne

En av de grunnleggende og mest kjente stilene er Art Nouveau. Det tilhører klassikerne. Denne stilen dukket opp i begynnelsen av forrige århundre og ble et symbol på overgangen fra tidligere og tilsynelatende utdaterte trender til noe nytt og mer moderne. Det oppsto ikke bare innen arkitektur, men også innen kunst, musikk og litteratur. Men det er nettopp innen arkitektur og interiørdesign at rammeverket er lettest å bestemme..

Art Nouveau -stilen er først og fremst klarhet og flyt. Alle interiørdetaljer er ekstremt enkle, men dette forstyrrer ikke å dekorere dem og kombinere flere lyse farger i ett rom samtidig. Når du velger en peis i en stue innredet i en lignende stil, er det bedre å ta hensyn til metallstrukturer, supplert med utsmykkede mønstre. En jugendstil i jugendstil skal ikke være sentrum av interiøret, men bare det funksjonelle tillegget.

Land

Landstil er ganske kjent, både i Amerika og her. For å gjenskape et interiør i denne stilen, er det ikke nødvendig å bo utenfor byen. For å dekorere hjemmet ditt i landlig stil, bør du kombinere enkle ting i retrostil og unngå overdreven modernitet..

Denne stilen er veldig nær den rustikke. Ofte brukes tre, pelstepper, kapper og andre detaljer for å dekorere rom i denne stilen. En peis i lignende stil hjelper ikke bare med å varme opp rommet, men er også en plattform for å demonstrere alle slags forskjellige små ting – fotografier, figurer eller antikke retter.

Engelsk

Rommet i engelsk stil ser også koselig ut. Generelt forbinder vi den britiske stilen med soliditet, tilbakeholdenhet og nøye valg av passende detaljer..

En peis i denne stilen skal være luksuriøs og sofistikert. Det blir ofte supplert med trepanel med dekorative mønstre. Tar også hensyn til diverse peistilbehør.

Minimalisme

Når du lager et interiør i stil med minimalisme, blir alle detaljene nøye valgt for hverandre. De må være funksjonelle og perfekt kompatible med hverandre. På vegger og bord i denne stilen bør det ikke være unødvendig innredning. Minimalisme har en spesiell kjærlighet for nøytrale og kremete toner. Det meste i denne stilen er veldig lett og grasiøst..

Det samme gjelder et dekorativt element som en peis. En klassisk peis for et interiør i lignende stil er hvit, laget av marmor eller annen lys stein. Elektriske peiser er også velkomne.

Eklektisisme

Den eklektiske stilen er preget av en blanding av forskjellige detaljer som er hentet fra andre stiler. Så møbler i barokk- eller rokokostil kan godt sameksistere med blomstertapeter og minimalistiske glasshyller. Det er også et stort rom for valg av peis. Den kan være åpen, lukket, funksjonell eller rent dekorativ..

Barokk

Den eldre barokke stilen er preget av en kjærlighet til luksus og alle slags overdrev. Siden begrepet “barokk” i seg selv er oversatt som “perle med uregelmessig form”, så i interiør i denne stilen er mange detaljer uvanlige og asymmetriske. Denne stilen er også preget av en overflod av dyre dekorative elementer. Barokke peiser er veldig ofte dekorert med komplekse smidde mønstre og andre detaljer som gir dem spesiell prakt og betydning..

Art Deco

En annen lys og luksuriøs stil er Art Deco. Den ble født på de gylne tjueårene i forrige århundre. I denne korte perioden mellom de to krigene prøvde folk å få mest mulig ut av livet. Dette manifesterte seg også i Art Deco -stilen. Den var preget av fengende detaljer, dyrt tilbehør og omfangsrike planter..

I denne stilen brukes ofte et stort antall figurer, gulvvaser, blomsterpotter, rammer med fotografier og malerier og andre detaljer. Disse detaljene inkluderer en peis. Den kan dekoreres med forgylte, utsmykkede bronseinnsatser eller glassdetaljer.

Russisk

Bor på Russlands territorium, er det tilrådelig å bli kjent med de fleste tradisjonene i dette landet. Den rustikke stilen i interiøret er ikke en komplett stilisering for hus av gamle adelsmenn eller bønder. Men noen detaljer som kom til oss fra fortiden, er fremdeles til stede her..

I et rom i denne stilen kan du finne mange forskjellige dekorative elementer som får det til å ligne et museum. Du kan dekorere et rom i russisk stil med samovarer, blondeservietter, hekkedukker og andre lignende ting..

I den moderne verden er den russiske stilen konvensjonelt delt inn i tre kategorier. Den første er a la russe -stil. Dette er for det meste en stilisering for gamle interiører. Stort sett utlendinger som ønsker å “røre” kulturen vår, viser interesse for den..

En mer attraktiv antikk stilisering, en slik avlegger av rustikk som den “russiske hytta”. Slike interiører er preget av minimalisme og følgelig stor oppmerksomhet på detaljer. Dekorative gjenstander i denne stilen er åpent servietter, dyre malerier, originale gjenstander av gammel kunst. En lignende stil, selv om den ser mer moderne ut, men fortsatt er for det meste egnet for sommerhytter og landsted..

Men hvis du vil legge til en del av den russiske stilen til moderne boliger, for eksempel for å dekorere en byleilighet på denne måten, så vær oppmerksom på retningen “terem”. Denne grenen av stilen kalt “russisk urban stil” er bedre kjent. Men uansett hvilken retning, uansett hva du foretrekker, vil en peis i lignende stil være veldig passende.

Orientalsk

Nylig har det vært en økende interesse for landene i øst. Det er derfor mange moderne designere gjerne tar på seg etableringen av interiører i orientalsk stil. Den kombinerer motivene til den japanske, kinesiske, indiske og egyptiske stilen. Derfor kan det være mange manifestasjoner av denne stilen..

Peiser i landene i øst er mindre populære enn i Europa. Men hvis du vil komplimentere interiøret med en slik detalj, bør det også suppleres med karakteristiske orientalske detaljer. Som orientalsk dekorasjon brukes vanligvis innlegg, dekorasjon av overflaten med originale mønstre eller til og med utskjæringer..

Hvis du lager et interiør i japansk stil, vær oppmerksom på deres kalligrafiske maleri – mønsteret i denne stilen ser interessant og luksuriøst ut..

ØKO

Mange i dag er glad i en sunn livsstil og foretrekker en økologisk stil. I denne stilen foretrekkes naturlige materialer og nøytrale farger. Det er et sted for peiser i et slikt interiør, men de må organisk passe inn i det. Så det er best å velge alternativet fra naturstein..

amerikansk

Moderne amerikansk stil er det ultimate innen enkelhet og avslapning i detaljer. For amerikanerne er en peis ikke så mye en funksjonell detalj som en del av innredningen. Slike peiser kjennetegnes ved sin konsistens og enkelhet. Oftest er de laget i hvitt..

Viktoriansk

Det viktorianske interiøret ser veldig kongelig ut. I en så luksuriøs stil er det et sted for dyre og sofistikerte detaljer og bruk av kvalitetsmaterialer..

I løpet av dronning Victorias tid var peiser veldig populære. Og herregårder og slott og adelsboliger ble supplert med massive luksuriøse peiser som ofte opptar det meste av veggen.

Renessanse

Renessansens interiør er enklere. Glatte linjer og pastellfarger i den er ganske vellykket kombinert med luksuriøse mønstre og dyre smykker. Peiser i denne stilen passer perfekt inn i det rike interiøret i et landsted..

Art Nouveau

Denne moderne franske stilen ser veldig sofistikert ut og kombinerer ganske mange forskjellige detaljer som gjør den komplett. Peiser i jugendstil er enkelhet og klarhet i linjer, knapt merkbar, men meget høy kvalitet.

Gotisk

I middelalderen var ting i den alvorlige gotiske stilen populære. Denne stilen er preget av klarhet i linjer og dekorasjon av alle ting med smidde detaljer og en liten etterligning av spir..

Peiser i denne stilen kompletteres ofte med metallpaneler og tar opp nesten hele veggen. Til tross for dette er den gotiske stilen veldig funksjonell. Derfor er peiser i gotisk stil komplementert med komfortable hyller som du kan plassere alle pyntegjenstander på..

Rustikk

I en rustikk stil, som har mange likheter med landet, ser peiser også veldig organiske ut. De er vanligvis så enkle og små som mulig. For større bekvemmelighet kan slike peiser være plassert hvor som helst i huset eller leiligheten, siden det er både åpne og lukkede alternativer..

fransk

Sammen med jugendstil er den klassiske franske stilen også populær. Det er mer luksuriøst og supplert med en stor overflod av dekorative detaljer..

Japansk

Siden Japan er et lite land, er plass spesielt verdsatt. Det er derfor den japanske stilen regnes som en av de mest funksjonelle og minimalistiske. I innstillingen til et slikt rom er det ingen individualitet, for i japansk kultur anses manifestasjonene som overflødige. En peis i et interiør i japansk stil skal være kompakt og lavt, som de fleste møbler..

Nautisk

En annen interessant stil er marine. Det er preget av letthet. Den bruker luftige stoffer, lyse farger og temaelementer. Peiser i denne stilen er sjeldne. Hvis de er tilstede, er de som regel rent til pynt. Dette er vanligvis elektriske peiser i liten størrelse som ganske enkelt bidrar til å skape ønsket romantisk atmosfære på kveldene..

Italiensk

Italienerne verdsetter luksus og dyrt interiør mer enn andre. Dette er tydelig i alle detaljer, fra skinnmøbler til luksuriøse massive peiser i rød murstein..

Marokkansk

Interiøret i marokkansk stil ser veldig originalt og originalt ut. Den er preget av lyse farger – røde, terrakotta, sand, brune og arabiske smykker..

kinesisk

Lyse farger brukes også i kinesisk stil. Orientalske motiver og finesser i detaljer er egnet for å skape et originalt interiør i en moderne leilighet. En peis laget i kontrasterende mørke farger vil utfylle den..

Egyptisk

Egyptisk er også en uvanlig og veldig autentisk stil. Den er preget av symmetri og en overflod av gullgardiner. En spektakulær marmorpeis plassert midt i rommet vil se bra ut i denne stilen..

afrikansk

Afrikansk interiør ser også uforglemmelig og veldig uvanlig ut. Hvis du er ubevisst tiltrukket av dette landet, kan du få alle drømmene dine til å gå i oppfyllelse ved å dekorere leiligheten din med detaljer i afrikansk stil. Peisen i et slikt interiør er vanligvis bygget inn i veggen og er nesten usynlig..

Boho

Det er også verdt å nevne den lyse og varierte boho -stilen. Den har plass til levende farger og kombinasjoner av uvanlige teksturer og farger. En peis i interiør i boho-stil bør være sentrum for oppmerksomheten.

Vakkert interiør

Til slutt skal det sies at et riktig valgt design gjenspeiler personligheten til eieren av en leilighet eller et hus. Derfor kan ethvert stilig interiør suppleres med en peis, som vil passe inn i det ganske harmonisk, hvis du vil ha det..

9 bilder