Peis i en leilighet uten skorstein

Borte er dagene da mennesker som var ekstremt velstående og bodde i et privat hus hadde råd til en peis; i dag kan et ekte “hjem” etableres i din egen leilighet, selv den mest beskjedne i størrelse. Biopeiser ble opprettet relativt nylig og er en prototype av en ekte vedfyring med en levende flamme, bare miljøvennlig drivstoff – øko -alkohol eller denaturert etanol – fungerer som en kilde til energi og brann. Øko -peiser er forskjellige i størrelse og design, utformingen av visse modeller er litt annerledes, generelt er prinsippet for driften det samme.

En øko-peis består av to hoveddeler: et dekorativt karosseri og en drivstofftank, der brenneren er slått på, en slik peis har ikke en stor skorstein.

Visninger

Den økologiske peisen i leiligheten lar deg nyte alle herlighetens herligheter: å føle varmen fra en ekte brann, for å se hvordan den rødlige flammen blusser opp og blekner. Når vi snakker om biopeiser som et element i interiøret, ikke glem deres variasjon og typer, som vi vil snakke om i denne delen av artikkelen..

Typer av peiser, i henhold til deres type installasjon, er delt inn i vegger eller hjørner, som kan bygges inn, gulvstående, det vil si stasjonære modeller, hengende og bordplater.

Innebygde modeller av en biopeis uten skorstein er montert i en veggnisje, møbler eller spesielle portaler laget av naturlige og kunstige materialer som tre, stein, sponplater, glass og andre. Det er verdt å tenke på å installere denne typen peis på biodrivstoff selv på reparasjonsstadiet – før den grove finishen; samtidig må planløsningen og fremtidig interiørdesign være nøye gjennomtenkt til minste detalj, slik at peisen er en funksjonell og prioritert detalj i interiøret i stuen din.

Du kan bygge en biopeis inn i en hjørnesnisje: den vil passe perfekt inn i det indre av selv et lite rom og la den ikke alltid nødvendige plassen i hjørnet av rommet fungere. Sett opp komfortable lenestoler eller en liten sofa med ekstra seter foran ildstedet.

En gulvstående peis uten skorstein har den største fordelen: den er enkel å installere uten installasjon og “skittent” arbeid: bare plasser enheten mot veggen og fest den på en spesiell brakett – “ildstedet” er klar. Øko -peis vil gi gjestene en skikkelig brann og litt varme: installer strukturen i stuen eller på kjøkkenet; forresten, en falsk peis, som alle andre, anbefales ikke å plasseres på soverommet på grunn av det faktum at brannen bærer bort energien fra ro fra det mest intime rommet i huset ditt.

Hengende peiser er et ideelt valg for en liten leilighet, siden den nesten ikke tar opp ledig plass. En alkoholpeis lar deg nyte flammen fra en uvanlig side og vil bidra til å fullføre det minimalistiske interiøret..

Bærbare peiser er enda mer egnet for en liten leilighet, siden du kan installere en lignende modell på et bord eller en hvilken som helst annen overflate. Mini peiser er små i størrelse og bruker energi veldig økonomisk..

Biopeiser er i tillegg delt inn i to kategorier: åpne og lukkede. Flammen i lukkede modeller ligger bak varmebestandig glass: slike peiser er sikrere i utformingen, men varmeoverføring er mye verre enn i åpne modeller. Åpne peiser lar deg nyte en åpen flamme; ofte kommer anhengs- og bordplater i et lignende format. Lukkede og åpne peiser uten oppvarming – stasjonære versjoner av en mini -ildsted; de går på den samme øko-alkoholen og slipper ut bare karbondioksid og luft inn i rommet. Det er forresten ingen peiser på vannet; Det er dampkopier av det elektriske formatet, som i tillegg befukter hjemmeluften.

Fordeler og ulemper

Som enhver oppvarmingsenhet har biopeis fordeler og ulemper, som bare bestemmes betinget. Blant de positive egenskapene til øko-peisen kan følgende bemerkes:

 • Biopeis – en kilde til levende flamme og varmeenergi; i tillegg til de estetiske egenskapene fungerer denne typen konstruksjon som en røykfri varmestruktur, derfor bør du være oppmerksom på størrelsen og bestemme frekvensen for bruk av utstyret når du velger en peismodell. Forresten, når du bruker en øko-peis, anbefales det å åpne en ventil eller et vindu litt for å sikre riktig luftsirkulasjon; Selv om øko-peisen er trygg, men fortsatt slippes vann og karbondioksid ut i luften, bør sistnevnte “erstattes” med vanlig oksygen.
 • Et positivt trekk ved biopeisen er at når det brenner drivstoff, kommer det ingen røyk eller damp, sot og andre problemer; aske ikke dannes når den brenner, det er ikke nødvendig å rengjøre peisen for smuss.
 • Eco peis gir gjestene estetisk nytelse; hva er ikke en grunn til å komme sammen foran “hjemmet” om kvelden og nyte lange og spennende samtaler? I tillegg er det peiser med en innebygd luftfukter, blant hvilke det er både kompakte modeller og fullstørrelser-opptil en og en halv meter bred.

 • Eco peis bruker mindre drivstoff enn den vedfyrte prototypen. Avhengig av modellen til biopeisen, er brenntiden fra 1 til 6 timer – en ganske god tid, hvor du kan ha tid til å slappe av i sirkelen av kjære.
 • En røykfri øko -peis blusser gradvis opp, som en ekte brann, men strukturen varmes raskt opp til ønsket temperatur – ofte sparer dette faktum beboernes tid.
 • Forskjellen i kraften til biopeiser lar deg bestemme modellen som er nødvendig for rommet: for et romslig rom trenger du en kraftigere enhet enn for en beskjeden stue på 15 kvm. meter.
 • Den største fordelen med biopeisen er muligheten for installasjon i hvilken som helst leilighet i en bygård eller privat hytte. For å installere det, er det ikke nødvendig med ekstra arbeid for å installere skorsteinen og komfyren, det er nok å montere ildstedet i en vegg, nisje, møbler eller installere det på en spesiell brakett; dermed kan peisen nytes på kjøpsdagen. Legalisere installasjonen av en peis? Dette handler ikke om biopeiser eller ecoversions "ildsted".

Det er mulig å installere en biopeis både på det øvre nivået av veggen – hvis du henger den og nedenfra – under TV -en; miniatyrversjoner av ildstedet kan installeres på et bord eller en hvilken som helst annen overflate i ethvert rom.

Blant de mulige ulempene med en øko-peis er følgende:

 • Behovet for å kjøpe biodrivstoff igjen og igjen er ikke det mest budsjettmessige alternativet..
 • En uvanlig eller designermodell av en peis er noen ganger for dyr; generelt vil enhver biopeis “tømme ut” i en viss mengde. En helt budsjettversjon av peisen vil være anskaffelsen av dummy – billig og munter.

Hvordan velge

Valget av en biopeis er en vanskelig oppgave og krever grundig forberedelse. Til å begynne med er det verdt å bestemme interiøret i rommet – kjøkkenet eller stuen, der installasjonen av installasjonen er planlagt. Forresten, innebygde modeller av til og med en liten peis krever forberedelse: det er verdt å lage en ekstra nisje for enheten og ta vare på resten av romoppsettet.

Det er lettere å velge små modeller av biopeiser: dette gjelder spesielt for bordmodeller.

 • For å bestemme plasseringen av det fremtidige ildstedet, er det verdt å utvikle et foreløpig interiørdesign slik at det er mulig å nyte peisen: installer myke lenestoler eller en sofa rundt eller overfor ildstedet, sett et salongbord bak.
 • Hvis rommet lar deg installere en naturlig peis og et komfortabelt sted å slappe av foran det – gjør den klassiske måten og skape et lignende interiør i stuen. I et lite rom, foretrekk en veggmontert peis – det vil ikke “stjele” plassen; For et veldig beskjedent rom, velg en stasjonær modell.
 • Kostnaden for biopeiser varierer betydelig avhengig av kraft, størrelse, installasjonsmetode og ekstern design; Bestem først nødvendig kraft til varmeapparatet – jo større rommet er, desto høyere er denne indikatoren; det neste trinnet er å bestemme stilretningen til peismodellen: for et klassisk interiør, velg innebygde modeller med mulighet for ytterligere dekorasjon med stein eller fliser. For et minimalistisk interiør, velg lakoniske modeller med overveiende glasselementer.

Hvis det er barn i huset, bør du foretrekke en øko-peis med fukting: slike modeller lar deg gjøre luften fuktig på grunn av tilstedeværelsen av flere installasjoner inne. Peiser med damp gir ikke bare estetisk nytelse, men også fordeler for familiens helse..

 • Det finnes forskjellige typer øko-peis; bestemme innkjøpsbudsjettet og bygge på tilbud fra butikker i denne retningen.
 • Valget av peiser er ikke begrenset til de listede modellene; blant de nye utviklingene er det infrarøde peiser med et forbrenningssenter og en ekstra varmeblokk, som fungerer på grunnlag av stråling av røde stråler.
 • Om biopeiser forlater eierne anmeldelser for å sette andre i stand til raskt å bestemme seg for et viktig kjøp; forbrukere bemerker at ved langvarig brenning kjennes fremmed lukt, og den beste utveien vil være å åpne vinduet litt mens ildstedet brenner. Generelt er kjøpere fornøyd med valget – en biopeis for en leilighet.

Hvordan dekorere i en moderne stil: eksempler

Designet av en peis i interiøret er en ikke mindre viktig oppgave enn valget av en “ildsted” -modell. Den klassiske løsningen ville være å plassere ildstedet under TV -en – et funksjonelt og rimelig valg i alle rom. Denne løsningen lar deg samtidig se på favorittfilmen din og varmen fra en levende ild. Modeller av øko-peiser innebygd i en vegg- eller møbelportal ser lakoniske ut: Dette lar deg betinget dele et rom inn i soner (med stor plass) og skape et moderne praktisk interiør.

Plasseringen av øko-peisen i en ett-roms leilighet avhenger av typen varmeovn. For en leilighet som et studio er innebygde ildmodeller og bærbare modeller, vegg- og bordalternativer egnet. I studioet vil peisens plassering bli lakonisk i området vekk fra sengen; i dette tilfellet, la ildstedet bosette seg på det såkalte kjøkkenet. Hvis leiligheten er veldig liten, foretrekker du bordmodellen: den kan plasseres i alle rom: kjøkken eller stue med soverom. Med en stor plass med “ett-rom”, del rommet i to soner takket være skilleveggen: soverommet og stuen; peisen bør plasseres i gjesteplassen for å la nære venner slappe av ved peisen.

En peis på soverommet er ikke den beste ideen ifølge Feng Shui; Hvis du likevel bestemmer deg for å installere en personlig ildsted i dette rommet, velger du en hengende eller bordsmodell.

Interiørløsninger for installasjon av en øko-peis foreslår å dekorere peisområdet med stein eller murverk, tre eller annet materiale som er forskjellig fra dekorasjonen i resten av rommet. Diversifiser en høyteknologisk leilighet med peis av varmebestandig glass: typen modell spiller ingen rolle, men den suspenderte modellen vil se fordelaktig ut. Den innebygde modellen lar rommet eller rommet bli mer komfortabelt: et slikt oppsett bør være gjennomtenkt og ha en nisje for en varmeenhet-en øko-peis.

Moderne designutviklinger gjør det mulig å plassere en biopeis i en vanlig liten leilighet: ta en titt på de realiserte ideene og la deg inspirere av forfatterens arbeider. Fascinerende og praktiske interiørløsninger lar deg utstyre peisområdet og plassere “ildstedet” på det mest fordelaktige stedet i huset eller leiligheten din. Innredningen av ildstedet vil bidra til å diversifisere interiøret: å sette lys og andre attributter på enheten vil noen ganger være hensiktsmessig for å lage bildet av en peisovn, noen ganger er det nok å plassere flere plakater over ildstedet.

Installere en hjemmelaget peis

Du kan lage en biopeis selv hvis du overholder flere betingelser og først lager det nødvendige materialet. Som grunnlag for den fremtidige ildstedet, ta glass – en rektangulær struktur vil fungere som en brannkasse og det viktigste dekorative elementet i ildstedet.

La oss starte med å lage den viktigste basen til peisen – en metallboks med et rist, hvor beholderen for drivstoffet og drivstofftanken til ildstedet vil være plassert. Det er viktig å bestemme størrelsen på den fremtidige strukturen og forhåndsvise den på et ark med beregninger – dette vil spare tid på å lage en ildsted og bruke materialer.

Skjær glassemner i henhold til mål, lim dem sammen og la produktet fikses. Lag en drivstofftank og installer den i bunnen av den fremtidige biopeisen; plasser nå maskeoverflaten og plasser brenneren på den: ikke glem veken. Bruk steiner som dekor: legg dem på en rist.

Det er overraskende at en slik hjemmelaget design og til og med en kjøpt modell av en biopeis ikke krever forhåndstillatelse og spesielle krav for installasjon av ildstedet, godkjenning og etablering av designens lovlighet. Det er så enkelt å bygge en peis, men uansett vil du ikke kunne unngå å gjøre et estimat for ideen om gjennomførbarheten av en slik installasjon..

Det er fortsatt bedre å installere en peis i toppetasjen hvis den er massiv og kraftig i utformingen; andre modeller vil komme godt med selv i et lite rom. Peisens høyde tilfredsstiller eieren av ildstedet helt og forplikter seg ikke til å få tillatelse fra noen myndigheter, og noen ganger vil det ikke være vanskelig å sette enheten i rommet.