Lysthus med peis

Mange vil være enige om at den deiligste maten tilberedes i frisk luft, og den beste rekreasjonen er i naturen! Det er hyggelig å feire ferien i en ukjent atmosfære. Lysthus er spesielt populære på varme dager og helger. I mange parker, på rekreasjonssentre og i nærheten av vannforekomster, kan du finne en praktisk struktur med grill, peis og alle fasiliteter for en åndelig hvile fra byens mas i en ikke-standard setting for en byboer..

8 bilder

Moderne sommerhytter er utstyrt med rekreasjonsområder med svømmebasseng, landskapsarbeid og et komfortabelt utendørs spiseområde. Har du noen gang tenkt på det faktum at du på et landsted lett kan skaffe deg et fantastisk lysthus for sammenkomster med en varm peis? Ideen om å bygge et lysthus med egne hender sammen med et elegant ildsted vil være en utmerket løsning for ditt eierskap.

Hvorfor er det et lysthus med peis, og ikke med en vanlig grill? Alt avhenger av ditt ønske og evner. Å eie et lite område, er det bedre å velge en grill og grill. På et stort territorium vil en peiskonstruksjon se mer fordelaktig ut..

Fordeler og ulemper

La oss analysere fordeler og ulemper med peisovnen i lysthuset.

fordeler:

 • varig;
 • pålitelig;
 • dekorerer lysthuset og stedet som helhet;
 • bekvemmelighet i matlaging;
 • en rekke funksjoner (ovn, røykeri, grill, oppvarming);
 • tilberedning av fulle måltider uavhengig av tilgjengeligheten av strøm.

Minuser:

 • ikke transportabel;
 • høy pris;
 • krever konstruksjonsevner;
 • tidkrevende;
 • det trengs en stor mengde trebrensel;
 • røyker mye.

Etter å ha vurdert alle fordeler og ulemper, kan vi konkludere med at peisen er perfekt for eiere av en ganske stor tomt, elskere av grilling og samlinger i naturen når som helst på året under de mest komfortable forholdene, som har grunnleggende byggekunnskaper og er ivrige etter å skape et koselig sted for seg selv og sine kjære.

Varianter

Utendørs lysthus er av tre typer. Etter å ha gjennomgått dem, vil du definitivt bestemme hvilken som er riktig for deg..

Den første typen er et åpent eller sommerhus lysthus. Passer kun for de som er valgt til dachaen i løpet av plantings- og høstperioden, og som er tillatt av værforholdene. Den enkleste konstruksjonen å bygge. Peisen kan installeres både inne og utenfor lysthuset.

Den andre typen er et delvis lukket lysthus. Perfekt for de som har et vindfullt område, hyppig nedbør. Glassvegger i strukturen vil bli en uvanlig løsning – du kan også nyte vakker utsikt over naturen og unnslippe vær og vind. Muligheten for et nedhengt tak med sider delvis dekket med stoff vil spare deg for sol og nedbør, dessuten vil det være veldig billig.

Og den siste typen er et stort lukket lysthus. Den er perfekt for grilling om vinteren og sommeren og i all slags vær. Du vil lukke deg selv fra irriterende naboer, dårlig vær og kaldt vær. Ovnen vil lett varme opp rommet, frigjøre deg fra fjellet med yttertøy og la deg hvile godt selv i den kaldeste vinteren. Et slikt lysthus vil kreve grundig forberedelse og betydelige kontantkostnader..

Setevalg

Et behagelig opphold vil gi en kompetent tilnærming til valg av sted. Vi skal bygge en peis – pass på at naboene ikke drukner i røyk, det vil ikke være noen lekeplass, drivhus og brannfarlige gjenstander i nærheten.

Vi bestemmer hvor peisbunnen skal ligge – inne i eller utenfor lysthuset. Det er mulig å lage en peisovn kombinert med et badekar eller en terrasse. En slik konstruksjonsløsning vil kombinere en hyggelig ferie med nyttige besparelser på oppvarming av bygninger..

Et utmerket alternativ ville være midten av plenen – lysthuset vil være så langt unna alle naboer som mulig og vil bli en slags “dekorert fiskebein” på nettstedet ditt.

Vinter lysthus konstruksjonsplan

Før du starter arbeidet, må du definitivt utvikle et prosjekt. Det tar hensyn til lysthusets størrelse, peisens beliggenhet og området, produksjonsmaterialer. Fundamentet må tåle et tungt ildsted. En interessant løsning ville være en peisovn i midten av hovedstrukturen..

Tenk på hvilke funksjoner peisbygningen vil ha:

 • bake;
 • B-B-Q;
 • brazier;
 • grille;
 • stekeovn;
 • røykeri.

Hvis du vil ha alt på en gang, så tenk på hvordan det hele vil bli plassert. For enkelhets skyld ligger grillen, grillen og grillen i en høyde på 65 til 80 cm. Ovnen er plassert 12-15 cm under grillen. Gi plass til kjøkkenutstyr og nødvendige kjøkkenutstyr.

Materialer og verktøy

For å utføre arbeidet må du kontrollere følgende verktøy: målebånd, sil for sikting av sand, murske, spade og nivå. For konstruksjon trenger du også: sand, sement, leire, plater for stillas og forskaling. Kjøp materialer for ekstern etterbehandling avhengig av designbeslutninger, klimafunksjoner og budsjett.

Peisen er bygget av ildfaste og motstående murstein. Det er foretrukket at materialets sammensetning er høy i leire for å tåle høye temperaturer og redusere muligheten for glødesprekk.

For konstruksjon trenger du også: sand, grus, pukk, sement, høy kvalitet leire, vann, plater for stillas og forskaling.

Materialer til lysthuset kan være: murstein, tre, plast og metall.

Hvert materiale har sine egne fordeler og ulemper.

Et lysthus i murstein er en pålitelig holdbar struktur. Med en mursteinleggingsteknikk er det lettere å konstruere enhver designidee. Dette materialet vil komme godt overens med en peis. Sørg for å ta hensyn til det faktum at mursteinstrukturen vil vise seg å være tung – det vil kreve et stort fundament. Og grunnlaget spiser som regel opp en betydelig del av budsjettet..

Et lysthus i tre er et mer økonomisk alternativ, fordi det endelige designet vil komme ut mange ganger lettere, noe som betyr at fundamentet er mindre. Men det blir mye mer bekymringer med lysthus i tre. For eksempel, når du bygger et lukket lysthus fra en avrundet tømmerstokk, må du ansette et byggelag, noe som vil medføre ekstra kostnader. Men dette vil ikke være til hinder for de som drømte om et vakkert lysthus laget av tre på stedet deres..

Ramme

Skjelettet er skjelettet til en bygning. Basens styrke avhenger av materialet den skal dekkes med. Et stort lysthus krever et solid, solid fundament. Med et lite lysthus vil det være mye mindre bekymringer, men påliteligheten blir mindre..

Murstein og tre er slitesterke og komfortable materialer. De er perfekte for bygging av et delvis åpent, delvis lukket og lukket lysthus med peis..

Plast og metall er mer økonomiske og lettere å bruke materialer. Korrosjonsbestandig og motstandsdyktig mot værforandringer. Det er bedre å lage lysthus fra slike materialer åpne eller delvis lukkede. I dette alternativet er bærbare ildsteder mer egnet. Men med et sterkt ønske kan du bygge en peis..

Trinn-for-trinn instruksjon

 1. Fundament. Vi begynner som regel å bygge en struktur fra grunnlaget. Først markerer vi stedet i henhold til lysthuset og begynner å grave en grop 25-45 cm dyp. Deretter tapper vi knust stein med grus, heller vann på toppen. Etter det installerer vi forskalingen, fyller ut betongløsningen og venter et par dager på at alt tørker.
 2. Peis konstruksjon. Det var tur til murverket i ildstedet. Ovnens holdbarhet avhenger av en godt forberedt løsning og kompetent utført murverk. Det anbefales å bruke en løsning av leire med tilsetning av sement. Følg byggeplanen, følg sikkerhetstiltak og anbefalinger fra eksperter. Ikke glem å kontrollere prosessen etter nivå.
 3. Rammekonstruksjon. Vi bygger skjelettet til lysthuset av det valgte materialet. Vær spesielt oppmerksom på denne delen av konstruksjonen, fordi mye avhenger av den. Gjør basen ikke helt riktig – bygningen kan bøye seg eller til og med kollapse.
 4. Oppføring av vegger og tak. På dette byggetrinnet er det viktig å legge taket riktig til pipen. Vent til jorda legger seg ved murbygningen og tømmerstokkene ved trebygningen før du setter inn vinduer og dører..
 5. Innvendig og utvendig etterbehandling. Trebunnen er ganske selvforsynt. Hvis ønskelig og mulig, kan du i tillegg dekke det med beskyttende løsninger. Et lysthus i murstein kan trimmes med sidespor. I et lukket lysthus er vinduer og dører som regel installert..
 6. Intern ordning. På et av de siste stadiene, ta vare på å utstyre lysthuset med alt du trenger: et bord, stoler, en grill, hvitevarer, hvitevarer, kjøkkenutstyr, peistilbehør, etc. Etter byggingen av et slikt arbeidskrevende bygg, ta vare på anstendig komfortabelt interiørutstyr. Husk om servanten – den er mer behagelig slik at den er i nærheten av slakteri og matlaging.

Innredning for lysthus og peis

Nå har den hyggeligste siste etappen kommet. Du kan tenke på ekstern innredning: landskapsdesign, en fontene, planter på selve lysthuset og rundt, plantebed med grøntområder innen gangavstand. De teksturerte gatelampene plassert rundt omkretsen vil perfekt belyse lysthuset om natten. Fantasien din er ubegrenset her.

Innsiden, vær spesielt oppmerksom på peisen. En vakkert brettet haug, en poker, et slaktebord vil utfylle interiøret pittoresk. Ulike pelsdeksler til stoler, stilige lamper, utsøkte lysestaker og andre pyntegjenstander vil gi lysthuset ekstra kos.

Å sette opp en så kompleks struktur som et lysthus med peis krever enorme arbeidskostnader, økonomiske og tidskostnader. Grundig forberedelse og en kompetent tilnærming vil hjelpe deg med å takle denne vanskelige oppgaven. Hvis du ikke er sikker på dine evner, er det bedre å overlate saken til fagfolk. Og de som er ivrige etter å reise disse praktfulle strukturene på egen hånd – fortsett gjerne, alt vil definitivt ordne seg!