Komfyr med peis i murstein for sommerbolig

Særegenheter

En komfyr for en sommerbolig er en nødvendig egenskap for en moderne forstadsrekreasjon, brukt til oppvarming av rom og matlaging..

En komfyr med peis i murstein har en rekke viktige funksjoner som må tas i betraktning når du planlegger rommet der den skal plasseres. Først av alt må du ta vare på et solid monolitisk grunnlag for installasjonen. Ovnen har en imponerende masse, så du bør ikke forsømme denne regelen, og det er bedre å bestemme plasseringen selv på designstadiet av huset..

Et viktig trekk ved en komfyr med peis er tilstedeværelsen av to brannkasser og skorsteiner, som kan brukes uavhengig av hverandre. En åpen peisinnsats varmer opp rommet raskt, mens ovnen beholder den lagrede varmen. Designet gir lange røykkanaler, noe som gjør det mulig å redusere drivstofforbruket.

I et trehus bør det legges spesiell vekt på plasseringen av ovnen og murmaterialer for å sikre lavest mulig brannfare i et privat hus..

Visninger

Mursteinovner for sommerhytter er delt inn i typer i henhold til forskjellige parametere. Primært etter avtale.

 • Oppvarming. En slik komfyr brukes utelukkende til romoppvarming, noe som gjør designen den enkleste.
 • Oppvarming og matrom. Denne ovnstypen er den mest omfangsrike og multifunksjonelle. Vanligvis installert i boliger der det ikke forventes annen type oppvarming.
 • Komfyr med peis. Denne typen komfyr vil dekorere ethvert rom, men den varmer ikke opp mer enn ett rom..

Etter konstruksjonstype

 1. Russisk er en klassisk komfyr som ble brukt av våre forfedre i hundrevis av år. Dette alternativet er bra hvis landstedet drives hele året. Det er ved konstant bruk at maksimal effektivitet oppnås, og når operasjonen stoppes i flere måneder, krever den spesiell forsiktighet og kan på grunn av egenskapene sprekke fra et temperaturfall. Denne designen er veldig tungvint og kan se upassende ut i et lite landsted..
 2. Nederlandsk (nederlandsk) er det vanligste tegningsovnsdesignet. Det tar ikke mye plass, og takket være røykrøret klarer det å varme flere rom. Den nederlandske kvinnen bruker litt drivstoff, men er veldig kresen når det gjelder kvaliteten, så vel som kvaliteten på murmaterialet. Ved alvorlig frost øker oppvarmingstiden til ovnen, noe som er en ulempe ved denne konstruksjonstypen.
 3. Svensk (svensk) – den største fordelen med denne peisovnen er multifunksjonaliteten. Svensken er montert i veggen mellom kjøkkenet og rommet. En kokeplate er plassert på siden av kjøkkenet, og bakveggen med peis varmer opp rommet, noe som reduserer drivstofforbruket betydelig. Den eneste ulempen med svensken er behovet for å kjøpe det beste materialet for konstruksjonen og bare smelte det med godt tørket drivstoff, ellers vil ovnen ikke avgi varme..

Ovnene er også preget av sin form. Bildet nedenfor viser en rekke konfigurasjoner:

 1. Varmeovn rektangulær
 2. T-formet
 3. Russisk komfyr
 4. Forbedret russisk komfyr
 5. Rund
 6. Ovn – baby

7 bilder

I tillegg til de oppførte typer ovner i landet, kan du plassere en langvarig komfyr eller en grill.

Sistnevnte er godt egnet for utendørs matlaging. Takket være sin design og kullgrilling får retter fra den en helt spesiell smak..

Design

Utseendet til en peisovn i murstein avhenger ikke bare av den funksjonelle designen, men også av de indre preferansene til eieren av landstedet. Deres design er ikke begrenset av noe, slike ovner kan lages i hvilken som helst stil..

Konfigurasjonen av ovnen følger stilen i rommet der den er installert. En peis i engelsk stil er mer typisk for klassiske løsninger, og den D-formede vil understreke landstilen mer. For jugendstil er rektangulære og halvcirkelformede alternativer best egnet..

Etterbehandlingsmaterialer vil understreke individualiteten til interiøret.

Det mest økonomiske etterbehandlingsalternativet er i utgangspunktet flatt murverk. Det ser vakkert ut selv om det er slik det er..

Et annet rimelig alternativ er å behandle sømmene. Du kan også dekke peisen med en spesiell lakk som forhindrer forurensning..

Det tredje alternativet er å pusse og male murverket. Fordelen med denne innredningen er muligheten til å fornye malingen, ulempen er gipsets skjørhet. Med dette alternativet er det bedre å trimme de utstående elementene med stein eller fliser..

Det er ikke mulig å vende mot peisen med vanlige fliser. For dette brukes et spesielt varmebestandig materiale. I tillegg til skjønnhet, legger slike fliser til varmekapasitet i ovnen. I tillegg brukes porselen steintøy til kledning, som ofte kombineres med andre materialer..

Et av de dyreste dekoralternativene er etterbehandling av naturstein. Denne finishen passer lett inn i ethvert interiør..

Dekorative murstein er mye brukt for å dekorere ovner og peiser. Dette materialet har et stort nok utvalg av former og størrelser til å gjøre ethvert interiør originalt..

Tredeler brukes ofte til dekorasjon, men siden tre er et svært brannfarlig materiale, kan det bare fullføres i kombinasjon med andre typer overflater..

8 bilder