Komfyr Angara-12: anmeldelser

Når du bygger huset ditt, begynner du å tenke på hvordan du organiserer oppvarming. I følge den gamle russiske tradisjonen er det vanlig å varme et hus med en peisovn. Angara-12 komfyr-peisen til det hviterussiske selskapet “Meta” vil perfekt takle dette..

Designfunksjoner

Angara peisovner er laget av stål av høy kvalitet, med en tykkelse på 5 mm. Utenfor er kroppen dekket med varmebestandig emalje, på sidene er det innsatser laget av keramiske fliser, som ikke bare bærer estetikk, men også øker varmeoverføringen til ovnen. Innvendig er ildkassen trimmet med ildstein, som beskytter den mot å brenne ut raskt. Risten er laget av støpejern. Disse ovner har en dør med et stort glass, som lar deg fullt ut beundre alt det vakre ved den brennende flammen, mens du ikke kan være redd for gnister som flyr ut av peisen. Ovnene til Angara -peisene har en konveksjonsmetode, som lar deg raskt varme opp luften i lokalene..

Alle ovner i Angara -linjen har en nisje i bunnen for lagring av ved, noe som er veldig praktisk, ingen ekstra plattformer er nødvendig for dette.

Ovnene på denne linjen er tilgjengelige med en komfyr, som lar deg lage mat. Det er også mulig å kjøpe en komfyr med varmeveksler, som du kan koble varme radiatorer til.

Angara-12 peisovnen er produsert med økte dimensjoner, som gjør at den kan varmes opp med ved, opptil 50 cm lang. Alle designfunksjonene til “Meta” -firmaet Angara ovner er bevart i den. Det kan også kjøpes med en komfyr eller med en varmeveksler, avhengig av behovet ditt..

Modellegenskaper

Alle modeller av “Meta” Angara peisovner har en termisk effekt på 12-14 kW, mens virkningsgraden når 70%. De er i stand til å varme et område på opptil 120 kvadrater. Det innebygde langbrenningssystemet lar disse ovnene fungere kontinuerlig i 4-8 timer. I dette tilfellet er legging av ved 3-4 kg. For drift av Angara peisovner brukes tørt ved eller brunkullbriketter.

MetaFire forbyr strengt bruk av kull på grunn av den høye forbrenningstemperaturen..

På grunn av sin størrelse har Angara-12-ovnen den høyeste ytelsen: termisk effekt 14 kW, effektivitet 70%, oppvarmet areal på 120 m2, brenntid opptil 8 timer. Den har dimensjoner på 0,535×0,7×1,040 m. Vekten er 195 kg.

Driftsprinsipp

Før du bruker Angara-12 peisovnen, må du lese bruksanvisningen og følge alle punktene nøye.

Installasjonen ved denne peisen er enkel. Hovedoppgaven er å fjerne skorsteinen. Å feste den til ovnen er ikke vanskelig. En detaljert tegning for installasjon av en peis kan sees på figuren.

Angara-12 peisovnen er enkel å betjene.

Ved den første brannen, for å forhindre skade på lakkering og brannstein, anbefales det å legge 1-2 tømmerstokker, redusere oppvarmingstiden til en og en halv time. I løpet av denne perioden vil lakken som ovnen er dekket med herde og bake. Det kommer en ubehagelig lukt under den første brannen, derfor anbefales det å åpne vinduer i rommet..

Den andre tenningen kan allerede være 2-2,5 timer, og vil øke mengden ved til 3 kilo. Deretter kan du varme opp ovnen som vanlig..

Først etableres en intensiv forbrenningsmodus, for hvilken alle ventiler på ovnen åpnes. Når romtemperaturen når den nødvendige, byttes ovnen til drivstoffbesparende modus – alle spjeldene er lukket, noe som begrenser oksygentilførselen. I denne modusen kan ovnen arbeide i opptil åtte timer uten foring av tre..

Fordeler og ulemper

Den største fordelen med Angara-12 peisovnen er utvilsomt prisen. Ovner på dette nivået er mye dyrere..

Indikatorene angitt av Meta -firmaet rettferdiggjør seg fullt ut. Med riktig bruk av denne peisen, vil den fullstendig overta oppvarmingen av et rom på 120 ruter. Du kan bruke denne ovnen uten å koble varmekretsen, men alltid med en fylt varmeveksler. Selv om det er verdt å merke seg at slik utnyttelse øker slitasjen på deler..

Keramiske innsatser beholder og avgir varme i ytterligere to timer etter at peisen er slått av. Ved å velge en ovn-peis Angara-12 med en komfyr, kan du varme opp kjelen eller lage mat uten å bruke ekstra energi under driften.

En romslig vedboks lar deg lagre mengden til flere brannkasser. Askeskuffen er fullstendig avtagbar, slik at rusk kan fjernes uten problemer. Ved kan brukes opptil 50 cm langt. Det er mulig å fylle varmekretsen med frostvæske og bruke den på landet om vinteren etter behov. Men ifølge anmeldelser har Angara-12 peisovner også ulemper.

Mer ved enn oppgitt. Noen ganger røykes glass, selv om anbefalt ved brukes. Du kan bare varme med tre, hvis fuktighetsinnhold er mindre enn 18%, eller med briketter.

Keramiske innlegg blir raskt skitne, det er bedre å velge mørkere farger. Basert på alt som er sagt, er Angara-12 ovnen et utmerket budsjettalternativ for et landsted eller sommerhus, spesielt siden det er mye færre minus enn plusser.

9 bilder