Installere en peisovn i et trehus

Installere en peisovn i et trehus

Tre som materiale for å bygge et hus er anerkjent som et av de mest miljøvennlige. Veggene i et tømmerhus trenger ofte ikke ytterligere etterbehandling, og selve strukturen ser elitær ut. Et slikt hus, spesielt et landsted, trenger bare elektriske ledninger og oppvarming..

Installering av en peisovn i et trehus vil bidra til å løse problemet med hvordan du skal varme rommet og skape komfort i det. I interiøret ser en varm peis vakker ut og utfører to funksjoner samtidig – den varmer og skaper et estetisk design av rommet. Fagfolk hjelper deg med å velge riktig peis, og reglene for å ta vare på den er ganske enkle. Mange prøver er spesielt laget for installasjon i hus fra tredeler, og reduserer risikoen for brann i bygningen til et minimum..

Hvordan velge

Installasjonen av peisovnen er neste trinn etter installasjon av dører og vinduer i bygningen. Retningen på kald luftstrøm med åpne dører og ventiler blir tatt i betraktning som hovedparameteren, slik at du kan plassere peisen riktig. I dette tilfellet er det bedre å tegne et diagram over luftbevegelse, hvorfra det vil være klart hvilken av peisene du trenger:

 • kantete;
 • øy eller autonom;
 • vegg eller vegg.

Hjørnepeiser sparer plass, det samme gjelder veggpeiser, som det var montert inne i veggen. Dette arrangementet av ovnen lar deg varme to tilstøtende rom. En rekke stålveggmodeller av peiser som er installert ved siden av veggen.

Øy peisovnen ligger i et isolert område, i et fritt område, oftest på gulvet i midten av stua. Den kommer i runde, firkantede og rektangulære former. Brannkassen er lukket eller åpnet, supplert med varmebestandig glass av sikkerhetshensyn.

For å varme tilstøtende rom, legg til et bølgepapp av metall.

Visninger

Strukturelt er ovner delt inn i metall og murstein. Murstein er mer tradisjonelt, men installasjon krever ferdigheter innen oppvarmingsteknologi. Murstein er ildfast, varmes raskt opp og gir varme til hele hjemmet.

Når du velger en metallovn, bør du være oppmerksom på hvor raskt oppvarmingen skjer og hva som er maksimal oppvarmingsgrense..

Slike parametere som dimensjonene til peisen og brannkassen, sammensetningen av legeringen som komfyren er laget av, hvor trygg den er når du opererer i et trehus, er også avgjørende..

Hvordan installere

Installasjonsstedet er valgt på forhånd, lenge før installasjonsprosessen. Når du bygger en sommerhytte eller et hus av tre, legges grunnlaget slik at på et bestemt sted kan en monolitisk betongplate tåle en belastning på opptil 300 kg. De tenker også på metoder for oppvarming av andre etasje i en to-etasjers bygning. For dette er en liten komfyr-komfyr tilgjengelig eller dampoppvarming utføres. Dette vil koste deg mye, så du bør bekymre deg for å installere en dampkoker og fylle den med vann i tide. Hvis du vil bruke ovnen til matlaging, er en yttervegg det beste alternativet. Først av alt må du være forsiktig når du legger til med ovnen, hvis de kombineres for matlaging..

Ovnene, som ligger i sentrum av trehuset, varmer hele rommet perfekt. I henhold til standardene legges et metallplate foran peisen, som ikke er i stand til å brenne selv ved langvarig eksponering for brann. Avstanden fra ovnsdørene til hver av vegger og tak bør overstige 125-130 cm, og sideveggene til peisen fjernes fra veggen i en avstand på minst 50 cm.

Faser av installasjon av peisovn:

 1. Forberedelse av gulv. Det er nødvendig å legge ut en mursteinbase. Den monteres jevnt takket være bruk av gips, kryssfiner eller glassmagnesitt, kuttet med selvskærende skruer. Hvis platene gradvis smelter inn i gulvoverflaten eller et keramisk podium brettes, ser strukturen spesielt vakker ut..
 2. Montering av vegger av ildfast materiale med påfølgende kledning.
 3. Flislegging av basen. Veggene er grunnet to ganger og foret med keramiske fliser festet med varmebestandig lim.
 4. Ovnutstyr med skorstein eller røykrør.

Det er viktig å slå alle deler av peisen vakkert slik at de ser organiske ut i et trehus og harmonerer med hverandre. Dekorer for eksempel bøtta og legg til dekorative elementer slik at den ikke ser overflødig ut ved siden av ovnen..

Når det gjelder skorsteiner, er moderne typer satt sammen av ferdige elementer i henhold til “sandwich” -prinsippet. Til sammenligning kan du sitere asbest eller murstein. Sistnevnte vil vare lenger enn de andre. Den enkleste måten å fjerne skorsteinen på er ikke gjennom taket, men gjennom veggen..

Deler ved siden av ovnen og skorsteinen er foret med ikke-brennbare og keramiske materialer.

Hovedmaterialet som brukes til å legge peisen er massive keramiske murstein. Murstein – opptil 250 kg / cm2. Murstein av samme størrelse og vasket i rent vann er forbundet med hverandre ved hjelp av en ildfast mørtel. Beslag av støpejernsovn inkluderer:

 • vifte, ovn og rengjøringsdører;
 • rist;
 • portventiler og spjeld;
 • ovner og ovner.

Ordningen med å legge ovnen må ikke brytes, og den første raden må utføres spesielt nøye. Etter å ha lagt den andre og tredje raden, blir guider reist i hjørnene. Dette er hamrede spiker eller kiler og lameller festet fra taket. Sømmene gnides med en brannsikker sparkel. Deretter fortsetter de med installasjonen av metalldeler – gitter og dører, boring av hull om nødvendig. Siden termiske koeffisienter for metall og murstein er forskjellige, blir det igjen hull når du installerer støpejernsdeler. Risten monteres med en skråkant slik at kullene ruller mot den.

En riktig installert peisovn vil bli en dekorasjon i hjemmet ditt. Installasjonsprisen overstiger ikke to og et halvt – tre tusen rubler.