Hjørnepeisovn

Hva det er?

En hjørneovn – en peis – er et utmerket valg blant peiser, fordi den ikke bare varmer luften, men du kan også lage mat på den. Ved hjelp av en hjørneovn – peis, vil ethvert hus få en spesiell atmosfære av varme og komfort. Ovnen kan være enten murstein eller metall. For å bestemme hvilken komfyr som er en bedre peis, vil beskrivelsen av hver ovn i denne artikkelen hjelpe..

Laget av metall

Den største fordelen med denne ovnen er at den er kompakt og varmes opp veldig raskt. Selve hjørneovnen er en oppvarmingsenhet med en brannkasse, som er dekket med spesialglass. Noen modeller av metallovner består av en komfyr og en tank – en varmeveksler som kan kobles til den generelle oppvarmingen.

Den største fordelen med en slik peis er at den er kompakt og lett. En slik peis kan plasseres på hvilken som helst overflate, og selve installasjonsprosessen tar ikke mye tid. I tillegg er hjørneovnen – en metallpeis trygg og billig..

Modellen av peisen, der funksjonen til langbrenning er innebygd, er veldig økonomisk: den målte oksygenforsyningen forhindrer sterk brenning av treverket. Ovnen kan brenne i mer enn 5 timer uten å legge til ekstra drivstoff, noe som sparer på ved.

Metallovn – peisen kan kobles til husets generelle vannoppvarming, ved hjelp av hvilken hele huset vil falle av.

Ulempene med en slik komfyr inkluderer:

 • Ubehagelig lukt oppstår hvis ovnen ikke brukes på lenge.
 • Noen ovner er små, så standard størrelsen på treverket er kanskje ikke egnet. Du må kutte dem selv.

7 bilder

Murstein

Installasjonen av en slik ovn er svært komplisert og tidkrevende. Men det er en peis i murstein som skaper en atmosfære av hygge og komfort i private hus og stuer. Hovedfordelen med en slik ovn er dens høye varmekapasitet, som lar deg opprettholde ønsket temperatur i tilstrekkelig lang tid. Det er også viktig at mursteinovnen passer inn i ethvert interiør, fordi den har mange etterbehandlingsmetoder. Hjørneovn i murstein – peisen er holdbar og trygg.

Ulempene med en slik ovn inkluderer:

 • Massiv konstruksjon.
 • Lang og komplisert produksjon.
 • Manglende evne til å sette en ferdig mursteinovn i huset – peis.

Støpejern

Støpejernsovner er en integrert del av landets interiør. En slik komfyr vil passe inn i ethvert rom, fordi den kan dekoreres med keramisk fôr. En veldig viktig fordel med en slik komfyr er at den kan være liten i størrelse for å passe selv i et lite rom. En støpejernsovn – en peis kan brukes som den viktigste måten å varme et hus på, fordi det varmes opp raskt og holder varmen godt. Det er også viktig at denne oppvarmingsmetoden er veldig økonomisk, for det kreves ikke mye drivstoff til en støpejernsovn..

Ulempene med hjørneovnen – peis i støpejern er:

 • Ikke installer i nærheten av brennbare gjenstander
 • Ovnens overflate er veldig varm, så det er lett å bli brent på den.

Installasjonsinstruksjoner

 1. Først må du velge et sted der peisen skal ligge. Dette stedet må merkes;
 2. For å installere et skorsteinsystem må du åpne taket;
 3. Basen for ovnen må være utstyrt med ildfaste materialer (gulvfliser eller metallplater);
 4. Det er nødvendig å utstyre en mellomgulvpassasje (brannisolering);
 5. Installer en peisinnsats;
 6. Utfør installasjonen og koble til dobbeltkrets- og enkeltkretsrørene;
 7. Koble peisinnsatsen til skorsteinen;
 8. Ta skorsteinen til taket på huset;
 9. Installer en sopp for å beskytte skorsteinen mot rusk;
 10. Dekk skorsteinen med varmebestandig maling;
 11. Installer peisbekledningen;
 12. Monter rammen på esken fra en metallprofil;
 13. Monter det varmeisolerende laget;
 14. Bygg selve boksen.

7 bilder

Når du installerer ovnen, må du huske på at det skal være en liten avstand mellom ovnen – peisen og husveggen.

Hvilken du skal velge

Når du velger en peis, må kjøperen ikke bare være oppmerksom på utseendet, men også på produsenten av ovnen – peisen. Et av de mest populære selskapene innen produksjon av peiser er den russiske gruppen av selskaper “Meta”. Produkter fra denne produsenten er av høy kvalitet, fordi ved produksjon av ovner samarbeider selskapet med Japan, Tyskland og Frankrike. Alle ovner er testet under russiske klimatiske forhold, så de fungerer uten avbrudd.

Produksjonen er serieprodusert. En av de mest etterspurte seriene er Metafire. Komfyrer peiser på denne linjen er designet for å varme huset og sommerhuset. Den største fordelen med Metafire -serien er at ovnene er utstyrt med en temperaturutjevningsfunksjon. Et særtrekk er det faktum at ovnene er veldig mobile, fordi laget av metall og lett.

Den mest populære peis fra Metafire-serien er Neva. Det er stor etterspørsel på grunn av at installasjonen ikke krever mye plass. Denne ovnen varmer opp tre tilgrensende rom. Peisovn "Neva" – det er en åpen peis som lar deg se en levende ild. En spesiell dør vil beskytte eierne mot gnister og redde gulvet for sot.

En slik peis varmer opp raskt nok og holder varmen lenge. Drivstoff til ovnen kan ikke bare være tre, men også brunkull. Levetiden til Neva hjørneovn er minst 10 år. Anmeldelser av Neva peisovnen er positive. Eierne er fornøyd med driften av ovnen, men de advarer om at det ikke er verdt å varme opp med bartre eller kull..