Hjørnepeis

En peisovn er en funksjonell design som brukes til å varme et hjem. Denne bygningen er også en original interiørdekorasjon. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot hjørnemodeller. Denne konfigurasjonen av ovnen sparer plass i rommet der den er plassert..

Varianter og produksjonsmateriale

Utvalget av peisovner lar deg løse mange problemer, blant hvilke den viktigste er oppvarming, og først da – dekorere rommet. Slike design kan brukes til en sommerbolig og en leilighet, ved å velge det riktige alternativet.

Peisovner, avhengig av drivstoffet som brukes, kan deles inn i følgende typer:

 • Vedfyring.
 • Gass. Brukes i rom der det ikke er mulig å bygge en klassisk ovn.
 • Eco peiser. Den viktigste energikilden for slike ovner er biodrivstoff. Ingen røyk avgis under drift av slike systemer..
 • Elektrisk.

7 bilder

Blant all denne varianten er vedfyrte peiser spesielt populære. De kombinerer høy varmeavledningseffektivitet og det unike utseendet som flammene skaper..

Et annet kriterium som hjørnepeiser er delt etter er materialet de er laget av. I henhold til denne egenskapen skilles følgende strukturer:

 • Mursteinovner. Denne variasjonen er veldig vanlig. Bygging av mursteinovner krever overholdelse av spesiell teknologi. Alle slike operasjoner utføres bare av erfarne spesialister..

 • Stein. Ulike typer naturstein som tåler høye temperaturer kan brukes som materiale for rammen..
 • Metallisk. Ovnens overflate kan enten være støpejern eller stål, avhengig av den spesifikke konstruksjonstypen og produsenten. Alle disse modellene er på sin side delt inn i vekslende og langbrennende ovner. Sistnevnte er i stand til å opprettholde temperaturen i flere timer uten behov for tanking..

En spesiell kategori bør tildeles peiser utstyrt med vannkrets. Et slikt system tillater oppvarming av hele huset samtidig. Veggkrokovner kan utstyres med tilleggsfunksjonalitet. I dag er det slike typer strukturer:

 • Peisovn med komfyr. De brukes til matlaging. Platenes form og størrelse velges individuelt.
 • Komfyrer med ovn. Formålet med strukturene er lik den forrige typen produkter. Bare prinsippet om matlaging endres her..
 • Kombinert. Både koketoppen og ovnen er tilstede her. Denne kombinerte designen optimaliserer en rekke matlagingsprosesser..

Fordeler og ulemper

Hjørnepeiser-ovner er et flott alternativ for et landsted. Produkter av denne typen har flere fordeler i forhold til modeller av andre konfigurasjoner:

 • Kompakthet. Du kan installere en hjørneovn i nesten alle rom, uavhengig av størrelse eller layout. Avhengig av parametrene i rommet, kan du velge symmetriske og asymmetriske modeller av strukturer.
 • Komfort. Plasseringen av ovnen i hjørnet skaper en optimal sittegruppe, ettersom den er synlig fra hvor som helst i rommet.

 • Multifunksjonalitet. Mange modifikasjoner, utstyrt med varmeveksler, brukes til å organisere full oppvarming av hele huset..
 • Enkel installasjon. Denne egenskapen gjelder bare metallprodukter som er veldig populære på markedet i dag. De er lette, noe som utelukker konstruksjonen av et kraftig fundament. Dette gjør at de kan installeres i enhver leilighet eller privat hus..

Likevel er hjørnepeiser ikke universelle og har en betydelig ulempe. Oppvarmingsegenskapene til slike systemer er mye verre enn produktene i midten av rommet..

Dette skyldes det faktum at bare en ytterste murvegg i peisen avgir varme direkte til rommet. Alle andre deler varmer opp hjørnene i rommet. Derfor, hvis denne indikatoren er viktig for deg, bør du foretrekke fullverdige veggmonterte eller sentrale peismodeller.

Modelloversikt

Moderne peisovner er små metallinnsatser som kan installeres i ethvert hjem. De er laget av støpejern eller stål av høy kvalitet, som gir perfekt varme. Flere populære modeller av slike produkter bør fremheves:

 • "Amur". Ovnen lar deg varme et rom opp til 90 kvm. Høyden på strukturen når 1 m, og bredden er 80 cm. Brennkammeret har en stor kapasitet (volum 73 l). Enhetens effekt når 10 kW. Totalvekten til peisen er omtrent 157 kg. For å gjøre tilkoblingen, bruk en 150 mm skorstein. Både brensel og kullbriketter kan brukes som drivstoff..

 • "Yenisei". Brannkammerets effekt når 11 kW, noe som gjør det mulig å varme opp et rom på opptil 100 kvm. Brennkammerets indre overflate er ferdig med brannsteinstein. Ovnen kan fyres med tre eller kull.
 • "Bayern", "Prismatisk". Denne modifikasjonen av peiser er pålitelig og praktisk. Dette produktet tilhører kategorien vegg (front). Ovnens effekt når 12 kW. Systemet er utstyrt med en vannkrets som tillater oppvarming av flere rom.

 • "Teplodar". Hjørnepeisen er preget av lav effekt. Den kan varme rom opp til 45 kvm. Produktvekt – 90 kg, utløpsrørdiameter – 150 mm.
 • "Meta", "Angara". Modellen er lett (opptil 150 kg). Dette gjør at den kan monteres på uarmerte fundamenter. Det anbefales å bruke ved eller briketter som drivstoff. Det er ikke tilrådelig å bruke kull, da dette kan føre til ødeleggelse av de viktigste strukturelle elementene i systemet..

 • "Fontanka". Enheten kan varme opp rom med et volum på opptil 120 kubikkmeter. Produsenten bruker kjelestål med en tykkelse på 3 mm som hovedmateriale. Brennkammeret er ferdig med brannsteinstein for å sikre optimal drift. I tillegg er systemet utstyrt med spesielle konvektorer som øker effektiviteten til varmeveksling med det ytre miljøet..
 • "Bayern" med komfyr, "Ikke glem meg". Et særtrekk ved ovnen er oppvarmingshastigheten (opptil 15-20 minutter). Systemeffekten når 9 kW. Produktet veier 125 kg, noe som gjør at det kan installeres på uforberedte baser.

Vær oppmerksom på at kundeanmeldelser bør tas i betraktning når du velger slike produkter. Dermed kan du finne det beste forholdet mellom pris og kvalitet..

Installasjon og etterbehandling

Installasjon av ovner i metall er relativt enkelt og krever bare tilkobling av skorstein. La oss vurdere mer detaljert teknologien for å oppføre mursteinstrukturer. Denne prosedyren består av flere påfølgende stadier:

 • Prosjektvalg. I dag er det mange typer slike strukturer, forskjellige i design. Derfor, før du starter hovedarbeidet, må du bestemme hva du skal bygge.
 • Grunnbygging. Den er laget av monolitisk betong med obligatorisk armering. Størrelsen på basen avhenger av dimensjonene til ovnen og bør overskride dem med ca 10-15 cm rundt hele omkretsen. Tykkelsen på basen til peisen skal være lik dimensjonene til hovedfundamentet. Derfor er konstruksjon av slike systemer i bygninger i flere etasjer utelukket..

 • Murverk. Denne fasen utføres i henhold til den tidligere valgte rekkefølgen. Det skal bemerkes at de første radene sammen danner bunnen av peisen. Her settes attributter som dører, askeskuff sekvensielt. De neste radene med murstein brukes til å lage en røykkanal, en ovnboks. Alt dette ender med bygging av en skorstein. Vær oppmerksom på at fireclay -murstein brukes i stedet for det vanlige for å danne overlappinger..
 • Etterbehandling. Denne fasen er den siste, slik at strukturen får en unik design. Dette kan gjøres ved hjelp av fliser eller annet etterbehandlingsmateriale. Hovedkarakteristikken for valg av slike produkter er deres brannmotstand..

Interiøreksempler

Designverdien til peisovnen er at den kan passe inn i nesten ethvert interiør. Det er ganske enkelt å gjøre dette ved å velge det nødvendige etterbehandlingsalternativet. Slike design passer godt til både rustikk og moderne rominnredning. De ser flotte ut i kombinasjon med sidekolonnene, noe som gir dem raffinement. Hvis minimalisme er viktig for deg, kan du installere en liten metallpeis. For å lage en unik design, er det bare å eksperimentere med materialer..