Elektronisk peis

Komfort tilgjengelig for alle

Livets rytme i den moderne verden preges av en enorm fart, og fra dette ønsker hver person å komme hjem mer enn noen gang for å føle trøst og varme. Og et ekte hjem er akkurat det begge kan tilby. Imidlertid bor ikke alle i landlige hus, de har nok midler eller det nødvendige området til en leilighet for å tillate seg en slik glede. Og likevel bør du ikke fortvile, for nå er et tilstrekkelig alternativ til en ekte peis stadig mer populært – den elektroniske motparten.

Det er mange typer en slik ovn: fra veldig liten bordplate til langstrakte flatskjermer, med effekten av en levende flamme, med tømmerstokker som ser ut til å ulme inne, til og med varme dem osv. Så vi kan med sikkerhet si at peisen nå ikke lenger er en luksus, men et veldig hyggelig og funksjonelt møbel tilgjengelig for alle..

Hva er bra?

Det er ikke for ingenting at elektriske peiser blir så populære, fordi de har mange fordeler:

 1. Krever ikke komplisert installasjon og spesialutstyr.
 2. Krever praktisk talt ingen vedlikehold eller rengjøring.
 3. Det er absolutt alle størrelser, noe som gjør det mulig å kjøpe det selv for en liten leilighet..
 4. De ser realistiske ut. I mange av disse elektroniske ildstedene er det ikke bare en etterligning av tømmerstokker, men til og med en lyd som etterligner knitring av ved..
 5. Varmer opp nesten som en ekte, noe som er veldig viktig i den kalde årstiden
 6. Jobb stille.
 7. Absolutt sikkerhet. En slik ovn blir ikke varm, og den kan til og med stå over natten, fordi det ikke er fare for at ulmende kull vil provosere brann..
 8. Et godt tilbehør som tilfører rommet ekstra hygge.

Typer kunstige foci

I henhold til installasjonsmetoden kan elektriske peiser betinget deles inn i 3 grupper:

 • Innen veggen basert på navnet følger det en helt logisk konklusjon om at en slik ovn er montert direkte i veggen

 • Sidemontert gulvstående-denne typen kan plasseres direkte mot veggen, eller, noe som gir den en spesiell nåde, i hjørnet, men når den installeres i hjørnet, vil den ta mye mer plass.

 • Frittstående – et alternativ som kan plasseres hvor som helst der det er et strømuttak og til og med flyttes fra rom til rom.

Forresten, flammen opprettes:

 1. I de mest budsjettmodellene skapes flammen av en optisk effekt, når metallplater reflekterer lys, eller rester av stoff som blir belyst og satt i gang av en vifte..
 2. I modeller av mellompriskategorien brukes lysdioder, som kan skape effekten av glødende tre eller kull.
 3. I dyre versjoner skapes den mest realistiske, såkalte kalde flammen. Det er veldig likt det virkelige, men det vil ikke forårsake noen skade..

Det er også mange alternativer for utseendet på brannboksen, så vel som selve peisene, det kan være: ulmende kull, varme steiner, ved, til og med en farget flamme, etc..

Funksjonell

I dag er det sjelden å finne modeller som utelukkende simulerer forbrenning, i utgangspunktet alle har en oppvarmingsfunksjon. Hvis du vil, kan du alltid slå den av og bare nyte synet av flammen. Mange alternativer har tilleggsfunksjoner som fukting eller luftrensing. I prinsippet kan disse alternativene være ganske nyttige: Noen ganger tørker elektronikken ut luften for mye, og dette ødelegger møblene, allergiske reaksjoner og luftveissykdommer kan vises..

For å eliminere denne ulempen kan du kjøpe en luftfukter separat, eller du kan bare kjøpe en ildsted med en dampgenerator innebygd i den. Dette vil forhindre at luften blir for tørr, og vil også gjøre flammen mer realistisk på grunn av røykeffekten..

For elskere av fullstendig realisme produserer de peiser med lydeffekter – knitrende tre og til og med lukteffekter – duften av brennende tre.

Hvor du skal installere?

På mange måter vil utseendet og størrelsen på peisen avhenge av hvor den skal plasseres. Selvfølgelig, først og fremst, når du velger en ildsted, må du ta hensyn til dine ønsker og smaker, men ikke mindre oppmerksomhet bør rettes mot hvordan det vil se ut i rommet.. Hvis dette er et lite soverom, er det ganske enkelt ikke fornuftig å dvele ved en stor versjon og montere den på veggen, det vil se for tungt og upassende ut. En middels og til og med liten gulvstående komfyr er ganske nok ikke bare til å dekorere et rom, men også til å varme det.

Hvis dette er et kontor med massive tremøbler og bokhyller fra gulv til tak, bør ildstedet se tilsvarende massivt ut. Et lite ildsted vil rett og slett ikke merkes, og det vil være lite fornuftig av det.

Prispolitikk

Når det gjelder prisen på en drømmeplass, kan den variere veldig, og selvfølgelig avhenger det av settet med funksjoner. Jo flere muligheter ovnen har, jo høyere pris. For eksempel vil en kompakt frittstående peis, som utfører sine hovedfunksjoner, nemlig simulerer en flamme og varmer, koste ganske billig; det er fullt mulig å finne alternativer som koster mindre enn 10 tusen. Hvis det er en lang peis med mange funksjoner, kan kostnaden til og med overstige 100 tusen..

Gjør-det-selv-komfort

Et godt alternativ til en kjøpt elektrisk peis kan være en DIY. Prosedyren for å lage en ildsted er ganske enkel og krever praktisk talt ingen spesielle ferdigheter, og det viktigste er at du hjemme kan lage ikke bare en enkel elektrisk peis, men ganske fylt opp med effekten av en flamme og til og med lyden av brennende tømmerstokker.

Det er to deler for å lage en peis:

 1. Portal. Den kan lages av en rekke materialer, men gips er mest brukt. Basert på størrelsen og stilen på rommet, blir en tegning av peisen utarbeidet, en metallprofil er festet til det valgte stedet, og gips er montert på toppen av den. Deretter er sømmene dekket, overflaten er grunnet, og når den tørker, kan portalen dekoreres som du vil: med fliser, dekorativ stein, bare maling, etc..
 2. For å lage et ildsted med en etterligning av en flamme, trenger du en radiokrets for en elektrisk peis. Utformingen av en slik radiokrets er ganske enkel, delene til den er enkle å finne, og de er ganske rimelige. Ildskjemaet består av tre noder. De to første er vanlige kranser på 220 V. Essensen ligger i flimringen av disse kransene i kombinasjon med tilfeldig knitring, dette skaper effekten av brenning av ved. Driften av denne radiokretsen er basert på det mye brukte systemet for å slå på kranspærer i serie med en starter fra lysrør. Klikkvolum kan enkelt justeres med R2 -motstand.