Elektrisk peis med portal

Peisen er et av de mest funksjonelle og vakre dekorative elementene, som allerede har sluttet å være en luksusartikkel. Tidligere ble slike modeller utelukkende brukt slik at vertene kunne understreke deres høye status og demonstrere den for gjestene. Dette skyldes det faktum at peisene preget av en ganske imponerende pris, og ikke alle hadde råd til et slikt kjøp. Men i dag er slike modeller blant de mest etterspurte og populære. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot elektriske peiser med portal.

7 bilder

Designfunksjoner

Hovedfordelen med elektriske peiser ligger ikke bare i den vakre designen, men også i sikkerheten, siden det er en minimal risiko for at tenning vil oppstå under driften. Det skal bemerkes at strukturene kan installeres både i private hus og i romslige leiligheter. Under installasjonen er det ikke nødvendig med ytterligere plassering av skorsteinen og overordnede elementer.

En av hovedkomponentene i enhver peis er portalen. Et slikt element har blitt brukt i strukturer i en ganske lang periode, og hovedrollen er å sikre sikkerhet. Tidligere, for å lage en portal, ble det brukt spesielle steiner, som ble lagt ut i form av en sirkel. Denne løsningen forhindret i utgangspunktet forbrenning. Det er verdt å merke seg at de første portalene for peiser ikke hadde et veldig attraktivt og estetisk utseende, så disse alternativene ble over tid forbedret..

Når det gjelder modellene som blir opprettet i dag, ser de mye bedre ut i motsetning til de gamle dimensjonale strukturene med volumetriske portaler. Moderne design, bruk av høy kvalitet og trygge materialer, et stort utvalg – alt dette lar deg velge en peis i henhold til dine egne preferanser.

Som nevnt ovenfor er de mest populære alternativene i dag elektriske modeller. De tar ikke mye plass, og du kan plassere strukturen i alle rom. En annen fin egenskap ved peiser er at mange mennesker er engasjert i å lage rammen og dekorasjonen på egen hånd. Arbeidet er ikke vanskelig, alt som kreves av deg i denne prosessen er å forberede materialer og tydelig følge instruksjonene.

Materialvalg

Fordelen med elektriske peiser er fravær av åpne flammer eller tilstedeværelse av varmekomponenter som kan skape en ubehagelig situasjon ved å bygge opp varmen. Moderne produsenter bruker en rekke beskyttende deler og overflater ved basen, noe som sikrer full sikkerhet under bruk..

Når det gjelder valg av materiale for fremstilling av rammen, kan du trygt stole på dine egne preferanser i denne saken. For å finne det riktige alternativet må du sammenligne flere av de vanligste typene.

Det første og mest attraktive utseendet er tre. De viktigste fordelene med dette alternativet inkluderer:

  • varighet;
  • kombinert med hvilken som helst retning i interiøret;
  • har miljøvennlighet.

Men når du velger et slikt materiale, må du huske på at ved konstant eksponering for varme begynner treet å tørke ut og deformeres. Over tid kan rammen miste sine ytre kvaliteter og egenskaper..

Stein er ikke mindre vanlig materiale som brukes til dekorasjon. Den har et elegant og rikt utseende, og derfor brukes den ofte i basen. Dette alternativet er best brukt til å lage en peis i et privat hus, siden materialet skaper en stor belastning på gulvet..

Det beste valget for fremstilling av konstruksjoner er gips. Den oppfyller alle brannsikkerhetskrav, er lett og lett å behandle.

Det er verdt å ekskludere alternativer som sponplater, kryssfiner og andre typer basert på tre fra listen. Sammenlignet med naturlige kolleger kan disse materialene provosere betennelse. Dette skyldes det faktum at det er lim i sammensetningen av hver type..

Utbrudd: hvordan velge

Et viktig poeng er valget av en passende ildsted for en elektrisk peis. Dette elementet er det viktigste i den interne designen, så det er verdt å nærme seg kjøpet på en ansvarlig måte. Du må på forhånd bestemme stil og størrelse. Vær spesielt oppmerksom på funksjonalitet.

Når du kjøper en peis, la deg lede av ideen som du vil implementere mens du lager en elektrisk peis for hjemmet ditt. Et nøytralt utseende er et allsidig alternativ, ettersom det vil passe inn i enhver romstil..

Det er verdt å ta hensyn til størrelsen på ildstedet. Hvis rommet er romslig og du planlegger å lage en stor peis, må det indre elementet passe i størrelse. Når det gjelder et lite rom, er det best å gå til kompakte modeller. Et godt valg for små rom ville være en elektrisk peis som er innebygd i veggen..

DIY -skapelse

Hvis dette er første gang du støter på en slik prosess, er det best å velge et enkelt portalskjema som grunnlag. I dette tilfellet må du være spesielt oppmerksom på det dekorative designet slik at strukturen har et attraktivt utseende og dekorerer rommet..

Først må du lage tegninger som du kan navigere i prosessen. I diagrammet angir du alle elementene, deres plassering og størrelse. Beregn mengden materiale som kreves for jobben.

Etter at du har fullført dette punktet, kan du begynne å montere rammen. Dette bør gjøres fra bunnen og lage et rektangel eller trekant. På denne strukturen er vertikale elementer festet, og gir den øverste stroppen. Den ferdige portalen må installeres på det valgte stedet, og festes til hjørnedelene på veggene.

På dette stadiet er det nødvendig å installere materialet på basen ved hjelp av selvskruende skruer. Samtidig må du fikse den øverste hyllen. I sluttfasen utføres etterarbeid: de dekker sømmer og ledd.

Den siste og viktige prosessen er installasjonen av ildstedet inne. Etter det vil produksjonen av peisen være fullført. Alt som gjenstår å gjøre er å dekorere basen med dekorative elementer..