Bio peisbrenner

Særegenheter

For tiden er miljøvennlige interiørartikler veldig populære, fordi de er helt trygge. Et så vakkert og uvanlig møbel som en biopeis tilhører også slike enheter. En av kjennetegnene ved dette elementet i interiøret i hjemmet er at den selv i nærvær av brann ikke har skorstein i det hele tatt, så den kan plasseres i hvilken som helst del av rommet med hvilken som helst design, både i et privat hus og i en byleilighet. I tillegg er det ingen begrensninger for romtypen der en slik peis kan plasseres, denne enheten varmes opp med en ekte ildsted, brennende takket være bioetanol – stoffet som biopeisebrenneren fylles med.

Det viktigste strukturelle elementet i biopeisen er brenneren. Dette er oppvarmingsdelen av peisen, som er fylt med drivstoff, og den brenner, gir varme. Denne varen er en metallbeholder. Noen biopeiser er utstyrt med brennerdeksler, noe som gjør at størrelsen og høyden på flammen enkelt kan justeres. Noen modeller av biopeiser er også supplert med filtre for brenneren, som hjelper til med å rense luften..

7 bilder

Krav til brennerens design

Hvis du vil lage en biopeis med egne hender, bør du følge noen tips som sikrer din sikkerhet. Oppvarmingsdelen er den viktigste delen av biopeisdesignet. Når du lager en brenner til en biopeis selv, bør du bare foretrekke materialer av høyeste kvalitet, som samtidig må oppfylle brannsikkerhetskravene og være varmebestandige. Som regel er metall valgt som et slikt materiale, siden det er egnet for dette på alle måter. På toppen av metallrammen, for pålitelighet, er det bedre å legge over med spesialiserte keramiske fliser eller dekke med en keramisk klut.

Basen for den fremtidige brenneren er best laget av et tykt og slitesterkt materiale slik at den ikke deformeres i fremtiden og ikke søler drivstoff. Under monteringsprosessen må du sørge for at alle strukturelle elementer er godt festet, viktigst av alt, ikke haste. Den gjennomsnittlige tillatte avstanden fra selve brenneren til veggene bør være omtrent femten centimeter.

På slutten av monteringsprosessen, sørg for at det ikke er noen mekanisk skade på den resulterende strukturen, og at formen som helhet har det nødvendige utseendet. Den mest foretrukne er en rundbrenner..

Når du monterer denne enheten, må du huske på at det er en veldig nyttig ting – et metallnett, som er plassert på toppen av brenneren og lar brenneren flamme riktig fordelt. I tillegg bruker noen et slikt nett til dekorative formål og dekorerer det med steiner eller andre vakre varmebestandige materialer..

Et annet viktig element i en biopeisbrenner er veken. Ofte spilles rollen av en enkel ledning, som er nedsenket i et fartøy med drivstoff (bioetanol) på den ene siden, og den andre siden blir brakt opp nær masken. Husk at flammen til en standard brenner i seg selv ikke er beskyttet av noe, derfor er det bedre å bygge et slags beskyttelseselement, for eksempel et skjold når du monterer denne enheten selv.

Gjør det selv: trinnvise instruksjoner

Håndlagde hjemmeartikler er veldig populære i moderne tid. Mange elementer i interiøret i hjemmet kan lages med egne hender, inkludert enheten til en biopeis. Brenneren er ikke veldig vanskelig å lage, siden designen er ganske enkel, kan du lage den i henhold til din personlige unike tegning eller bestille en ferdigtegning fra en spesialist. Mange eksperter tilbyr et stort utvalg av materialalternativer som det kan lages av, det kan til og med være praktiske verktøy som finnes i alle hjem.

Mekanismen til en selvlaget brenner vil selvfølgelig ikke inkludere en slik komponent som en enhet som regulerer flammens intensitet og en enhet som undertrykker den. Det er verdt å merke seg at du trygt kan klare deg uten disse elementene i brennermekanismen ved å kjøpe en spesialisert enhet for å slukke brennerflammen, for ikke å vente til den slukker av seg selv etter at drivstoffet er tom for drivstoff.

Generelt er brenneren en ikke -stiv beholder fylt med et spesielt drivstoff – bioetanol. En slik beholder kan lages hvis du kjøper følgende materialer: en innebygd metallboks for biopeisstrukturen (enhver beholder vil være egnet, siden dette strukturelle elementet til syvende og sist ikke vil være synlig merkbart), et metallgitter, som er utstyrt med små celler, en veke (vanlig blonder), fyllstoff for biopeis-bioetanol og varmebestandig beskyttelsesglass for å lage en biopeisskjerm.

Det neste trinnet er å lage et diagram over brennerens design. Tegningene viser tydelig alle elementene i brennerstrukturen, derfor vil de bidra til å lage akkurat den tenkte brennermekanismen. Etter å ha bestemt deg for hoveddimensjonene til produktet, kan du gå videre til neste trinn: kutting av masken til brenneren.

I beholderen, som vil være grunnlaget for biopeisen, skal et kar plasseres under drivstoffet, den resulterende strukturen skal dekkes med et maske på toppen. Hvis brennercellene er store, er det best å dekke dem med flere lag maske mens de forskyves.

Det neste trinnet er å lede veken inn i drivstoffbeholderen. Ulike dekorative elementer på denne enheten kan plasseres på toppen av rutenettet. Hvis du planlegger å lage en biopeis med en beskyttende glassskjerm, må dette elementet først opprettes, siden det tørker lengst under den påfølgende forseglingen av alle komponentene i brennerenheten med et tetningsmiddel.

Dekor

For å dekorere en biopeisbrenner, kan du bruke fyllstoffet på kroppen, som kan byttes uavhengig avhengig av interiøret i huset eller bare på stemningen. Ulike tilbehør kan fungere som fyllstoff, hovedbetingelsen for dem er at de er brannsikre. Disse kan være forskjellige dekorative steiner, og både identiske steiner og steiner i forskjellige størrelser vil se bra ut. Du kan bruke fargede eller gjennomsiktige steiner som fyllstoff for en hjemmelaget biopeis.

7 bilder

En utmerket idé for å dekorere en biopeisbrenner vil være å lage imitert ved ved hjelp av keramiske tømmerstokker som visuelt vil se ut som ekte. Designet av en hjemmelaget biopeis vil perfekt utfylle elementene som er lagt rundt det på et lignende tema, for eksempel enheter for å tenne og slukke flammen til en brenner, samt en klassisk poker eller pinsett. Du kan til og med dekorere en slik biopeis ved å legge drivstoff ved siden av den, som har en stilistisk emballasjedesign..

Den ferdige brennerenheten kan plasseres i en portal, som kan kjøpes fra en spesialbutikk. Det viktigste er å finne den rette. Biopeisportaler selges separat; dette peiselementet er representert av produsenter som Torino, Spartherm og andre. Disse merkene produserer både ferdige biopeiser og alle deres komponenter, inkludert mekanismens elementer, og drivstoff, lightere for biopeiser, etc..

7 bilder