Alkohol peis

I den moderne verden kan selv innbyggere i små leiligheter anskaffe peis. Små biopeiser har mange fordeler og funksjoner. Slike design er spesielt miljøvennlige. Peiser av denne typen kan være av absolutt alle størrelser. I stedet for det en gang kjente veden, brukes alkohol i en slik peis..

Vanligvis er små peiser mer dekorative enn funksjonelle. Men en peis på bordet kan også varme et lite rom eller bare hjelpe til med å varme opp en vinterkveld. Etanol brukes som drivstoff til peiser. Dette er et helt trygt, miljøvennlig materiale. Under forbrenning avgir etanol ikke giftige stoffer, men omdanner oksygen til karbondioksid.

Design og funksjoner

Øko-peiser er ganske elementære. En brenner med et alkoholreservoar er inne. En spesiell dekorasjonsportal er laget i den ytre delen av brenneren. I mer moderne modeller er det spesielle automatiserte mekanismer for å kontrollere flammens intensitet. Og i eldre versjoner går peisen ut når drivstoffet brenner ut. Glasspeiser har ikke kull eller andre elementer som kan varme opp. Denne designen utgjør praktisk talt ingen fare..

7 bilder

Brenneren er i form av et glass og er laget av varmebestandig materiale. Det er ikke mulig å regulere brannens intensitet ved hjelp av en slik brenner. Disse brennerne er rimelige og brukes ofte i produksjon av husholdningsapparater. Drivstoffblokker er mer komplekse og dyre. I en slik brenner kan flammen slås av til drivstoffet er helt utbrent. En slik brenner forhindrer også at fremmedlegemer kommer inn..

Avhengig av plasseringen er peisene delt inn i typer:

 1. Bordpeiser har en rekke stilistiske løsninger og en liten størrelse..
 2. Veggmontert alkoholpeis kan gi interiøret et spesielt preg.
 3. Hjørnepeisen er installert i et lite område og er synlig fra hvilket som helst punkt.
 4. Den innebygde enheten kan plasseres i møbler. Ser interessant og friskt ut.
 5. Gulvstående peiser er en utmerket løsning for elskere av omorganiseringer. Det kan flyttes fra punkt til punkt.

Standardsettet inkluderer en brenner, en beholder for drivstoff, en poker og en dekorativ portal. I noen typer er det strimler for å feste strukturen.

Brennertyper

For å bruke peisen på bordet riktig, trenger du en brenner. Vanligvis er dette en beholder i form av et glass. Alle deler av øko-peisen er laget av varmebestandige materialer. Den eneste ulempen ved en slik brenner er at det ikke er noen måte å kontrollere brannen på. Du vil ikke kunne justere flammens intensitet og slukke den før det brennbare stoffet går tomt.

Det er også ganske forståelige fordeler med en slik detalj:

 • To eller flere beholdere kan plasseres i en peis. Dette vil gi mer funksjonalitet og originalitet..
 • Peisbrenneren er enkel å bruke, krever ikke spesiell kunnskap og ferdigheter.
 • Disse brennerne er ganske billige. På grunn av dette er designet spesielt etterspurt. Du kan kjøpe flere brennere til en eksisterende peis eller deler til en selvlaget enhet.

I tillegg til disse brennerne er det drivstoffblokker. Dette er en kompleks brenner. Hovedfordeler:

 • Drivstoffrommet kan lukkes. Dermed blir tilgangen på oksygen blokkert, og flammen slukker..
 • Designet forhindrer at fremmedlegemer kommer inn. Dette reduserer risikoen for brann.

Kostnaden for en drivstoffblokk er vesentlig forskjellig fra en vanlig brenner. Begge produktene har sine egne fordeler og ulemper, valget må gjøres ut fra dine egne preferanser. Hvis du har barn eller kjæledyr – vær oppmerksom på det siste alternativet.

Fordeler og ulemper med øko -peis

Disse peisene går på alkohol, tørr alkohol, etanol. Alle disse stoffene er praktiske ved at de ikke har forbrenningsprodukter, de avgir bare karbondioksid. Når du bruker alkoholpeiser, bør du ikke forsømme brannsikkerhetsreglene. Åpen ild skal ikke komme i kontakt med gjenstander og være i nærheten av brannfarlige stoffer. I tillegg er det verdt å overvåke oksygennivået i rommet..

Alkohol gir en blåhvit flamme, ikke gul, som tre. Biopeisen tar ikke nyttig plass takket være innebygde modeller og små modeller. Drivstoffets funksjon eliminerer behovet for å lage en skorstein. Det er også mindre problemer med å bruke enheten. Arealet på lokalene må være fra 25 kvm. Det er viktig å ventilere rommet.

Sikkerhetsreguleringer

Spisepeisen er helt trygg for miljøet. I motsetning til andre peiser, kombinerer denne enheten ekte brann og fravær av skadelige forbrenningsprodukter. Men ild brenner oksygen til karbondioksid. Dette betyr at rommet må være godt ventilert. Mangel på oksygen kan bli alvorlig skadet.

Den åpne flammen i seg selv er også farlig. Tilfeller av antennelse er mulige. Installer peisen slik at det ikke er gardiner eller andre gjenstander i nærheten som kan ta fyr. Ikke bruk flyktige brannfarlige stoffer i nærheten av peisen.

Hvordan gjøre det selv?

 • I utgangspunktet lages en glassbase. Briller kan kuttes fra fotorammer eller hentes på annen måte. Glass fra vinduskarmer er også egnet. Ved hjelp av et tetningsmiddel kobles delene sammen. Det er veldig viktig å fikse delene og la tetningsmassen herde helt på overflaten. Denne prosessen tar omtrent en dag. Deretter tar vi bladet og fjerner overflødig tetningsmasse forsiktig.
 • Drivstofftanken er en vanlig metallboks. Velg produkter med en firkantet eller rektangulær form, dette vil lette ytterligere manipulasjoner. Klipp metallnettet for å passe boksen. Vi legger en boks med drivstoff i en eske, legger et rutenett på toppen og legger den med småstein. Dette vil sikre jevn varmefordeling og ekstra innredning..
 • Lag nå en vanlig veke av en blonder. Vi senker den gjennom masken inn i innsiden av en metallbeholder med alkohol. Dette er det siste trinnet, peisen kan brukes. En tank er nok til flere varmeovner. Deretter kan du erstatte det, eller tenke over en måte å legge til et brannfarlig stoff.

8 bilder