Tipuri de saltele: rezumatul avantajelor și dezavantajelor modelelor populare

Calitatea somnului este unul dintre acele lucruri mărunte care influențează în mare măsură cât de bine ne simțim. De aici vine importanța alegerii unei saltele care să se adapteze în mod natural la forma corpului nostru și să răspundă perfect nevoilor noastre. Cu toate acestea, sarcina de a-ți găsi perla rară s-ar putea dovedi a fi o adevărată provocare. Mai ales în aceste vremuri când observăm o rată accelerată de consum și producție. Nici o idee de unde să începi această aventură? Deci, de ce să nu aruncați o privire asupra modelelor la modă oferite online? The saltele disponibile de la Maisons du Monde sunt, de exemplu, o alternativă superbă cu raportul lor excelent preț-performanță. Dar, înainte de a trece la alegerea modelului preferat, vă sugerăm să examinați mai întâi rezumatul nostru al avantajelor și dezavantajelor celor mai actuale tipuri de saltele pentru a vă face o idee mai clară despre cea mai potrivită opțiune..

Măriți cele mai populare tipuri de saltele, dezavantajele și avantajele acestora

alegerea tipurilor de saltele spuma de memorie latex tapet lemn tăblie pernă decorativă galbenă

Salteaua cu arc

Cine nu-și amintește de nostalgie zilele fără griji ale copilăriei? Momentele de bucurie pură când copilul mic din tine a sărit pe patul mare scârțâit din dormitorul principal … Apropo de o saltea cu arcuri, este exact acel tip de arcuri clasice și atemporale. Acesta din urmă este de fapt echipat cu un sistem de susținere metalic sub formă de arcuri. Acum, putem opta pentru modele mai contemporane (cu arcuri elastice și chiar de buzunar) care nu fac atât de mult zgomot..

Avantaje: foarte popular și răspândit; usor de purtat ; disponibil într-o varietate bogată de modele cu fermitate diferită; la un pret accesibil.

Inconvenientele: calitate și durabilitate relativ reduse; apariția zgomotului cu utilizarea arcurilor; capacitate destul de slabă de a combate durerile de spate.

Tipul clasic și atemporal de saltea este salteaua cu arc

decor tropical model frunze tapet moale gri covor saltea arcuri perne decorative

Salteaua cu spumă cu memorie

Un alt tip foarte popular este salteaua cu spumă cu memorie. Datorită materialului moale și învelitor, o mare parte a oamenilor apelează în special la această opțiune. În mod normal, modelele cu spumă cu memorie se caracterizează printr-o elasticitate considerabilă și urmează cu ușurință contururile corpului..

Avantaje: confort și durabilitate; asigură un grad ridicat de susținere a corpului și alinierea corectă a coloanei vertebrale; foarte eficient pentru prevenirea și lupta împotriva durerilor de spate; se potrivește și cu paturi reglabile.

Inconvenientele: spuma cu memorie reține căldura corpului mai ales în lunile fierbinți; noua saltea poate emite un ușor miros (pentru a o elimina, este suficient să ventilați produsul pentru o zi și o noapte).

Modelele cu spumă cu memorie sunt moi și învelitoare

saltea din spuma de memorie decorare dormitor noptiera din lemn cu nasturi

Salteaua din latex

Printre diferitele opțiuni de saltea, există și cea din latex. În general, modelele de acest tip sunt realizate din materiale naturale, ceea ce le face o soluție ecologică, care este foarte populară astăzi. Datorită componentelor sale rezistente, salteaua din latex se caracterizează astfel printr-o fermitate și elasticitate destul de satisfăcătoare. Asigură alinierea și susținerea adecvată a corpului. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că există două tipuri de latex: sintetic și natural.

Avantaje: fără substanțe chimice; flexibil și ferm; proprietăți antimicrobiene; asigură alinierea coloanei vertebrale și sprijinul corpului pentru un confort optim.

Inconvenientele: fiind un produs de vârf, prețul său este, desigur, mai mare; în plus, salteaua din latex poate fi grea și dificil de mutat.

Salteaua naturală din latex este o soluție ecologică

latex saltea decorare camera copiilor pat simplu pampas iarba parchet din lemn

Salteaua hibridă

Există, de asemenea, saltele cu compoziție hibridă care, pe de altă parte, câștigă popularitate. Modelele de acest tip combină straturi de arcuri cu spumă cu memorie (sau latex). Astfel, salteaua hibridă oferă atât un suport excelent al corpului, catifelare și confort pentru somn..

Avantaje: o soluție potrivită pentru cuplurile care au preferințe diferite de fermitate a saltelei; un echilibru adecvat între sprijinul spatelui și degajarea din zonele de presiune; cu vârsta, face mai puțin zgomot spre deosebire de salteaua cu arc.

Inconvenientele: datorită naturii lor hibride, modelele de acest tip se numără printre cele mai scumpe saltele de pe piață; sensibil la căldură.

Optează pentru un model hibrid care combină cele mai bune caracteristici ale componentelor sale

alegere vopsea verde hibrid saltele arcuri memorie spuma oglinda rotunda lemn alb covor

Salteaua futon

Termenul futon provine din limba japoneză și înseamnă într-adevăr o saltea. Se folosește pentru a desemna un tip de saltea subțire și ușoară, realizată cu câteva straturi de bumbac (sau alte materiale precum latex, bambus, spumă etc.). Salteaua futon poate fi plasată nu numai pe un arc clasic, ci și direct pe podea. Este considerată o alternativă excelentă pentru a combina confortul, designul ecologic, compactitatea și practicitatea..

Avantaje: o opțiune de economisire a spațiului, salteaua futon ar putea fi ușor rulată și depozitată într-un dulap; se caracterizează și prin flexibilitatea și calitatea bună a somnului pe care ni-l oferă; are proprietăți anti-acarian.

Inconvenientele: cu utilizarea și mai ales după numeroase plieri și desfaceri, structura saltelei se poate uza ușor și reduce astfel senzația de confort.

Confort și compactitate cu o saltea futon, inspirată din stilul japonez

alegere saltea futon ecru saltea dormitor din latex japonez