Elementele esențiale pentru a transforma zona de dormit într-un cuib confortabil

Pentru unii, dimineața bună începe cu prima ceașcă de cafea, dar pentru noi, trezirea răcorită și blândă este ceea ce ne ajută să începem ziua cu piciorul drept. Cu toate că glumim deoparte, cu cât îmbătrânim, cu atât ne dăm mai mult seama de importanța unui somn de calitate pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Mai ales în acest moment anume când ne vedem deseori vulnerabili și iritați (având în vedere restricțiile și noul mod de viață), încercăm să facem tot posibilul pentru a ne înveseli și a adopta unele gesturi și obiceiuri sănătoase. Având în vedere acest lucru, astăzi echipa noastră de redacție vă prezintă un scurt ghid pentru a afla cum să vă faceți zona de dormit mai plină, propice relaxării și reparării. În rândurile următoare, ne uităm la elementele esențiale în materie de așternut pentru a ne bucura de un pat confortabil și confortabil.

Concentrați-vă pe elementele cheie pentru a vă bucura de un pat confortabil și confortabil

sfaturi privind alegerea lenjeriei de pat lenjerii de pat modele cearșafuri albe cearșafuri negre tăblie neagră decor dormitor

Puncte cheie de luat în considerare atunci când cumpărați lenjerie de pat nouă

În dorința de a-ți lăsa patul, apelăm cel mai adesea la alegerea lenjeriei de pat noi, moi și plăcute la atingere (dar și de privit!). Atunci când alegeți cearșafurile și fețele de pernă, trebuie luați în considerare anumiți factori pentru a asigura confortul și atmosfera potrivită..

Pentru început, alegerea materialului joacă un rol cheie în sentimentul de confort în timpul somnului. De exemplu, dacă sunteți adesea fierbinți și transpirați în timpul nopții, vă sfătuim să optați pentru materiale naturale, cum ar fi lenjerie sau bumbac, care sunt respirabile, dar și durabile..

Al doilea este dimensiunea și designul. Nu este nevoie să te convingi cât de important este să alegi un model de așternut care se potrivește cu dimensiunile saltelei. Pentru că nimănui nu i-ar plăcea cearșafurile care se prăbușesc și se îndoaie cu cea mai mică mișcare. În ceea ce privește designul, este mai presus de toate o chestiune de gust personal. Dacă pariați pe o atmosferă mai senină și mai liniștitoare, vă sfătuim să favorizați designul simplu și culorile pământii, neutre sau pastelate. Teracota, verde pădure, galben muștar și gri cărbune sunt nuanțe foarte populare care se încadrează în mod natural în fiecare tip de decor.

Lenjeria de pat ideală combină confortul și designul adecvat

culoare natura fata de perna culoare portocaliu aruncat franjuri pat lenjerie cadru pat lemn

Alegerea arcului

Arcul și salteaua constituie baza cetății dvs. de somn. În mod normal, alegerea unui arc arc se face mai mult din punct de vedere estetic (design, culori, dimensiune, depozitare suplimentară etc.). Cu toate acestea, pentru a asigura respirația corectă a saltelei, este recomandabil să optați pentru un model cu lamele sau cu arcuri (care nu sunt așezate direct pe podea), pentru a permite aerului să circule liber între cadru și saltea..

Arcul cutiei – ales de dragulestetic dar nu numai !

lenjerie de pat alegere cutie arcuri tăblie lenjerie de pat din lemn închis lenjerie de pat cearșafuri albe dimensiuni perne material

Căutarea celei mai bune saltele pentru zona de dormit

Alegerea unei saltele bune este, de asemenea, un pas critic în misiune. În acest punct, vă sunt deschise mai multe posibilități. O saltea fixă ​​sau de relaxare (pentru o somieră articulată cu cap și picioare reglabile), o saltea din latex, spumă, arc … În general, modelele contemporane sunt toate concepute pentru a asigura confortul necesar, așa că aici este vorba de „ o alegere personală care satisface nevoile corpului și sentimentul individual. Mai jos, vă oferim câteva sfaturi despre cum să vă orientați mai ușor în alegere, ținând cont de poziția în care dormiți:

  • dormind pe burtă: aveți nevoie de un model dur care să ridice șoldurile
  • dormit pe spate: o saltea care nu este nici prea fermă, nici prea moale pentru a evita tensiunea în spate și umeri, precum și o postură slabă (îndoită în spate)
  • dormind de partea ta: aici ai nevoie de ameliorarea presiunii în șolduri și umeri, astfel încât modelele moi sunt cea mai potrivită soluție

Cum se alege cel mai potrivit model de saltea ?

alegere criteriu saltea confort bun somn lenjerie de pat cearșafuri de culoare albă perne

Perne – cum să-ți găsești perla rară

Nicio surpriză, dacă vi se spune că pernele vin în mai multe versiuni cu dimensiuni și umpluturi diferite. Astfel, alegerea perlei rare se face întotdeauna cu atenție și în funcție de nevoile noastre particulare. În ceea ce privește materialul, de exemplu, puteți opta pentru un model de lux din puf pur, care este potrivit pentru toată lumea. Dacă sunteți în căutarea unui model hipoalergenic, alegeți căptușeala din fibră sintetică. Pentru un sprijin ferm, pernele umplute cu pene de rață și puf sunt o alternativă excelentă.

Garantarea unui somn bun alegând perna potrivită

alegerea pernelor decorarea patului confortabil suspensie captivator de materiale perne

Decorarea spațiului

În cele din urmă, dar nu mai puțin important, decorarea patului ar trebui să fie, de asemenea, îngrijită. Pentru a vă face patul un punct focal în dormitor, există multe abordări decorative. Un astfel de truc este să-ți coconzi colțul de dormit nu numai cu o plapumă moale, ci și cu o multitudine de perne și aruncături calde (în lunile reci). Apoi, puteți lustrui peretele de deasupra patului, instalând o oglindă la modă, un pandantiv de tip macrame fabricat manual, un raft pentru plante și multe altele..

Puneți atingerea finală în zona de dormit cu un decor inspirat și original

idee decorare deasupra unui pat raft din lemn amintiri plante cărți lumini ghirlande colț de dormit