Medejerskab: hvornår skal man gribe til omfattende renovering?

Da ejerlejligheder er en integreret del af den metropoliske ejendomsmasse, der i øjeblikket alene repræsenterer 44% af den forbrugte energi i Frankrig og udleder mere end 123 millioner CO2 hvert år, er de også blandt de centrale områder i energiomstillingen og kampen mod global opvarmning. Desuden blev de for det meste bygget på et tidspunkt, hvor der endnu ikke var termiske regler. Når det er sagt, for at de kan hjælpe med at gøre byggesektoren mere energieffektive, bør medejere, der endnu ikke har påbegyndt en omfattende renovering af deres bygning, begynde at overveje det..

Ved at påbegynde omfattende renoveringsarbejde bidrager disse medejere på den ene side til, at “France Relance” -planen fungerer korrekt, en plan, der er sat i gang for at fremskynde den økonomiske, sociale og økologiske revision af landet. På den anden side vælger de at maksimere bygningens energimæssige ydeevne, fjerne alle termiske broer, minimere bygningens energibehov, forbedre ejendommen og samtidig forbedre dens komfort … Global renovering er også for dem mulighed for at sænke omkostningerne ved arbejdet. Da staten i øjeblikket fremmer energirenovering af eksisterende bygninger, kan den finansiere næsten hele projektet gennem forskellige hjælpemidler og tilskud, der kan kombineres med hinanden. Nærbillede af den samlede renovering af ejerlejligheden.

Global renovering: hvad består den af ?

Global renovering har til formål at behandle hvert element til forbedring af en bygnings energieffektivitet, efter at den har gennemgået den mest stringente energirevision: isolering (ITI og / eller ITE), varmeudstyr, ventilationssystem, snedkerarbejde … Siden ejeren eller medejere skal udføre en række forskellige arbejder, den samlede renovering kan udføres i et enkelt trin eller spredes over flere år. I alle tilfælde skal arbejdet føre til opnåelse af de energimæssige målsætninger, der er fastsat af de gældende termiske forskrifter.

Energirenoveringen af ​​en bygning er et stort projekt afhængigt af antallet af arbejder, der skal udføres, og skal overholde kravene i de gældende termiske bestemmelser, hvis du også skal i gang med en omfattende renovering af dit hjem, det er i din interesse at få en ekspert i energistyring til at følge dig. Lige fra energirevisionen af ​​ejendommen til den overordnede renovering, gennem bistand til projektledelse (AMO) og mobilisering af statsstøtte, så du kan minimere din afladning så meget som muligt, vil en sådan professionel tage sig af alle milepæle i dit projekt og vil bestræbe sig på at øge energieffektiviteten i din bygning.

Forbedre energieffektiviteten af ​​en bygning ved at renovere den

visuel ejerlejlighed renovering global regress investere i energirenovering

Påmindelse om princippet om sameje

Ved sameje betyder en juridisk organisation, hvor hver af medejerne ejer et eller flere partier, der består af en andel af fællesarealer (tag, gård, grund, adgangsvej osv.) Og en privat del (lejlighed, kælder, parkeringsplads osv.), to uadskillelige dele værdiansat til “procenter”. Medejerne er en del af medejerskabssyndikatet, der mødes på generalforsamlingen mindst en gang om året for at stemme om beslutninger vedrørende medejerskabet, herunder dem, der drejer sig om det arbejde, der skal udføres.

Nogle af dem er beboere, mens andre er udlejere. Hvad angår den administrative, tekniske, økonomiske og regnskabsmæssige ledelse af bygningen i sameje, påhviler dette tunge ansvar en frivillig eller en professionel kendt under navnet “ejendomsforvalter”. Sidstnævnte kontrolleres og assisteres af et fagforeningsråd, hvortil medlemmerne vælges af medejerne..

Gennemfører en omfattende renovering i sameje

Selv om hver medejer frit kan renovere sin private portion uden forudgående afstemning, for så vidt det arbejde, der skal udføres, påvirker fællesområderne i samejet, involverer deres beslutning systematisk en afstemning på generalforsamlingen. Tre slags flertal findes i dette tilfælde: simpelt, absolut flertal og dobbelt flertal. I tilfælde af omfattende energirenoveringsarbejde, der naturligvis vedrører de fælles dele og udstyr, skal disse nødvendigvis stemmes med det absolutte flertal, der er defineret i artikel 25. For at blive valideret, skal dette arbejde derfor opnå et flertal af stemmerne. medejere (til stede, fraværende på generalforsamlingen eller repræsenteret).

Allerede inden afstemning om gennemførelsen af ​​den samlede renovering, skal ejerlejlighedschefen få foretaget en energirevision eller en energimæssig diagnose (DPE). Stemt med simpelt flertal er formålet med energibalancen naturligvis at informere alle medejere om bygningens energiforbrug, dets energiklasse og anbefalinger til arbejde med at forbedre bygningens energimæssige ydeevne under en generalforsamling.

Desuden skal kurator indhente rigelig information om de forskellige økonomiske hjælpemidler, som det renoveringsarbejde, der skal foretages, er berettiget til, og derefter fremlægge dem for medejernes syndikat, altid på en generalforsamling. Alle disse detaljer vil derefter tillade kurator at overbevise flertallet af medejerne om projektets interesse.

Under generalforsamlingen skal medejernes syndikat træffe afgørelse enten om tegning af en EPC (energiydelsesaftale), der indgås mellem samejerskabet og en operatør med speciale i energitjenester, eller om vedtagelse af en arbejdsplan . I tilfælde af at fagforeningen stemmer imod CPE eller arbejdsplanen, kan den samlede renovering udføres på grundlag af de tilbud, der blev fremlagt under generalforsamlingen.

Den administrative proces, der skal følges for at udføre renoveringen

visu sameje renovering global regress, når man skal gå trin for trin frem

Global renovering i sameje: vigtigheden af ​​at blive ledsaget

Den første grund til, at ejerlejligheder skal opfordre til en AMO, er, at sidstnævntes indgriben er en af ​​betingelserne for at være berettiget til visse økonomiske støtte, som de kan kræve som led i en omfattende renovering. AMO giver dem desuden fordel af skræddersyet støtte på flere niveauer, lige fra valg af arbejde og udvikling af specifikationerne til samling af ansøgningsfilen til den støtte, som projektet er berettiget til, herunder udvikling af finansieringsplanen, forventning om risici, socialundersøgelsen, der gør det muligt at definere enhver individuel støtte beregnet til udlejere, udlejere eller beboere.

En AMO-operatør kan endda sikre, at generalforsamlingen i medejere kan gå gnidningsløst. Når han vælger det arbejde, der skal udføres, sikrer han, at disse, når de er udført, kan føre til mindst en energibesparelse på 35%.

En operatørs mission er begrænset til at støtte ejerlejligheder i deres egen interesse, ledelsen af ​​stedet samt valget af RGE -håndværkere, der skal udføre arbejdet, påhviler således en projektleder (designkontor, arkitekt osv.). For at undgå at blive spredt mellem flere samtalepartnere kan ejerlejlighederne vælge at samarbejde med en virksomhedsexpert i energistyring, der kan sætte et team i deres position, som i sig selv samler de eksperter, der kan bidrage til problemfri drift af projektet.: AMO, projektleder, RGE håndværkere …

Betydningen af ​​at blive ledsaget af en professionel

sameje renovering global regress idé, hvilken sameje tilgang

Omfattende renovering i sameje: hvilket arbejde der skal gøres ?

Inden man går i gang med det samlede renoveringsarbejde, skal ejerlejligheden foretage en opgørelse ved at få udført en DPE. En sådan diagnose har til formål at identificere de mest energiforbrugende stationer samt de forskellige energikilder. DPE’en giver også lejligheden mulighed for at lokalisere oprindelsen til energispild. Denne diagnose vil derefter føre til en optælling af de arbejder, der skal implementeres, og deres klassificering i prioriteret rækkefølge for at forbedre bygningens energimæssige ydeevne. Resultaterne af DPE, som allerede angivet tidligere, vil gøre det muligt for ejerlejlighedschefen at overbevise medejerne om vigtigheden af ​​den samlede renovering af bygningen og af de energibesparelser, de kan forvente efter arbejdets afslutning..

Blandt de væsentlige værker ved energirenovering af en bygning er hovedsageligt varmeisolering. Udført i henhold til kunstens regler vil sidstnævnte ikke undlade at fjerne de termiske broer, der gør bygningen til en reel “energisil”, for drastisk at minimere bygningens energibehov, for at tillade ejerlejligheden at foretage betydelige besparelser på dens energiregning og giver stor termisk og akustisk komfort på daglig basis.

Som led i en omfattende renovering kan hver kilde til varmetab i bygningen udsættes for den mest stringente isolering, nemlig væggene (ITE og / eller ITI), taget og loftet (tabt eller indrettet).), Lav gulve. Varmtvandsrør kan også isoleres for at forhindre varmetab, der kan opstå, før vandet når vandhaner eller radiatorer. Denne operation er kendt som termisk isolering. Det samme gælder for entallspunkterne (reducere, haner, ventiler osv.), Der er placeret i fyrrummet, som naturligvis er en del af en bygnings termiske broer. Deres isolering udføres især takket være isolerende dæksler.

Ud over varmeisolering skal ejerlejligheden også overveje at skifte gamle kedler og / eller kedler, der kører på dyrt brændstof, ud for mere effektive, nylige og rene enheder, der kan garantere fremragende ydeevne og reducere energiomkostningerne betydeligt.

Hvis det er nødvendigt, bør ejerlejligheden ikke tøve med at engagere sig i “relamping”, det vil sige, den skal erstatte de energiforbrugende lamper, der udstyder fællesområderne med langt mere økonomiske løsninger som f.eks. LED-lamper. For at opnå flere besparelser på varmeregninger er det i ejerlejlighedens interesse at installere termostater, enheder, der gør det muligt for husstande at regulere deres individuelle opvarmning, så omgivelsestemperaturerne kan stige. ‘Tilpasse sig hvert øjeblik på dagen. Ifølge ADEME energioverførselsbureau er det tilstrækkeligt at sænke referencetemperaturen på en termostat med kun en grad for at spare varmeudgifter på omkring 7%. Vi kan tilføje alt dette udskiftning af snedkerarbejde, installation af termostatiske ventiler osv..

Finansiel støtte, som den samlede renovering af en ejerlejlighed er berettiget til

For at tilskynde til energirenoveringsarbejde i ejerlejligheder har regeringen indført forskellige økonomiske incitamenter. Medejerne kan derefter benytte lejligheden til at sænke udgifterne til arbejdet så meget som muligt, sidstnævnte er hovedårsagen til, at mange kuratorer og fagforeninger har modvilje mod at påbegynde en omfattende renovering af deres bygning. Denne pris varierer afhængigt af stedets størrelse (hvilket i dette tilfælde er betydeligt, da det involverer den samlede renovering af en hel bygning), det arbejde, der skal udføres, de valgte materialer, kompleksiteten og tilgængeligheden af ​​stedet, energigevinst skal opnås …

MaPrimeRénov ’var tidligere forbeholdt ejer og erstatning for Anahs Habiter Mieux-program og CITE (skattefradrag for energiovergang) og vedrører nu fagforeninger og udlejere. Gennem dette kan de offentlige myndigheder finansiere op til 25% af mængden af ​​det samlede renoveringsarbejde, som støtteberettigede bygninger er omfattet af. Den bistand, der betales for hver bolig, er begrænset til € 3.750. Hertil kan tilføjes to bonusser på € 500 pr. Indkvartering: BBC -bonus og siler -outlet -bonus. For at være berettiget til MaPrimeRénov ’skal bygninger i ejerlejligheder hovedsageligt bestå af hovedboliger (mindst 75%) og være registreret i det nationale medregisterregister.

Arbejdsområdet, der skal implementeres, skal også føre til et fald i deres energiforbrug på 35% og udføres af RGE -fagfolk. MaPrimeRénov ’tvinger også ejerlejligheder til at søge støtte fra en AMO -operatør.

Den omfattende renovering giver også ret til CEE (Energy Saving Certificates) -systemet, hvorigennem arbejde for ejerlejligheder kan dækkes op til 100%. Nærmere bestemt består disse certifikater i at yde en bonus fra de store energiselskaber (Shell, EDF, Engie, Total, Intermarché osv.), Der kan trækkes direkte fra størrelsen af ​​arbejdsestimaterne, hvilket undgår forskud i omkostninger . For at drage fordel af det skal den kollektive bolig være bygget for mere end 2 år siden, og det arbejde, der skal udføres, skal være en del af den liste, der er oprettet af overgangsministeriet. Takket være det “kraftfulde renoveringsboost”, som også er en del af EWC -systemet, kan de overordnede renoveringsprojekter, uanset om udskiftning af kedlen er inkluderet eller ikke, føre til en reduktion på mindst 35% i konventionelt forbrug. I primær energi kan drage fordel af en subsidieret EØF -præmie.

Da økonomisk støtte til energirenovering kan kombineres, kan ejerlejligheder derefter på visse betingelser nyde godt af dem, der ydes i henhold til MaPrimeRénov ’ejerlejlighed og EWC’er og reducere deres ejerlejlighedsafgifter så meget som muligt..

Ud over de ovennævnte økonomiske incitamenter kan global renovering også være berettiget til kollektiv eco-PTZ, ANAH-støtte dedikeret til de mest skrøbelige ejerlejligheder, lån ydet af CAF (Familietilskudsmidler), støtte fra Housing Action og Pension Insurance osv. ..

Hvilken økonomisk støtte kan vi drage fordel af til at gennemføre en omfattende renovering? ?

ejerlejlighed renovering hvordan man renoverer en bygning for at spare energi