Hjemmeautomatisering, eller hvordan morgendagens bygninger er designet

Verden står i øjeblikket over for en stor konstruktionsudfordring. Det ser nu ud til at være en nødvendighed at tilpasse fremtidens levesteder til klimaændringer og samtidig overholde miljøstandarder. For ingeniører er det et spørgsmål om at stole på hjemmeautomatisering for at designe og udstyre fremtidens levested, et meget ambitiøst projekt.

BIM, en innovativ teknologi

Bygningsinformationsmodellering eller -styring refererer til et sæt værktøjer, der letter design af bygninger. Det bruger computerprogrammer til at modellere data eller oplysninger om bygningen, der skal opføres. Kort sagt gør BIM det muligt at oprette, strukturere, producere, udveksle, integrere, analysere, styre, visualisere og udnytte data..

Thibault Bourdel er driftsdirektør for BIMTECH, en struktur, der har gjort ledelsen af ​​BIM -processer til sit speciale. For denne topchef er der ingen tvivl om, “morgendagens bygning vil ikke længere kunne tænkes på samme måde”. Lukningen af ​​byggepladserne i marts på grund af covid-19 signalerede ikke afslutningen på aktiviteten. Tværtimod fortsatte virksomhederne i hele lockdown -perioden og endda videre med at arbejde på deres projekter ved at gøre større brug af BIM..

En illustration af denne virkelighed er stigningen i Kroqi -platformens fremmøde. Under den første indespærring i foråret 2020 besøgte ikke mindre end 25.000 aktive fagfolk regelmæssigt denne platform, dvs. en estimeret fremmøde på 80%. Ved at samle arkitekturen og ingeniørverdenen kan bygherrer tilbyde en meget pålidelig løsning.

Hastighed og samarbejde er andre fordele ved denne løsning til fast ejendomsprojektmodellering. Slutresultatet er at præsentere bygningen i form af en 3D -model, i digital form. De forskellige interessenters opbevaring af data og oplysninger og deres tilgængelighed er et plus.

BIM -teknologi til tjeneste for bygningsdesign

bygningsinformationsmodel i hjemmeautomatiseringsteknologier til offentlige bygninger

BIM -teknologi, grundlaget for fremtidens levested

At respektere barrierebevægelser er et emne af stor betydning i byggeindustrien, især i denne periode med pandemi. Det er her BIM skiller sig ud. Det er et værktøj, hvis ydeevne afhænger af dets driftsmetoder. Brugen af ​​en digital version, synlig i 3D, forbedrer bygherrens kapacitet i forbindelse med en konstruktion eller dekonstruktion af arbejdet.

Byggesektoren ser ud til at ville skille sig ud gennem mere forberedelse til futuristiske tendenser inden for bygningsdesign. Den modulopbyggede konstruktion af præfabrikerede bygninger, der er beregnet til at udvikle smarte byer, er en mulighed, der er forbundet med denne nye trend. I denne forbindelse er Tibault Bourdels observation klar: ”Virksomheder, der arbejder med præfabrikation af træbygninger, har et betydeligt forspring i byggesektoren. (…) For mig er der ingen tvivl om, at vi vil bevæge os mere og mere mod denne type konstruktion, ved brug af mere holdbare materialer. “

På forretningssiden kunne 2.500 job skabes i løbet af de næste tre år takket være BIM -løsningen. Disse data stammer fra en undersøgelse foretaget af firmaet Sia Partners. Der er endda planer om en konstant stigende rekvalificering af stillinger. For at måle denne teknologis indvirkning på arbejdslivet nævner specialister tallet 220.000 job over en periode på tre år.

Konsekvensen af ​​denne situation er accelerationen af ​​den digitale transformation, der igangsættes i byggesektoren, og åbningen af ​​nye job. Det drejer sig om teknologierhverv, menneskelige ressourcer, for slet ikke at tale om sociale erhverv.

Et kraftfuldt værktøj til opbygning af fremtidens levesteder

bim arkitektur idé offentlig bygning og nye teknologier til byggeprojektdesign

Hjemmeautomatisering til tjeneste for økologiske bygninger

Der er ingen tvivl om, at morgendagens bygning vil have form af en struktur, der tidligere var samlet på stedet for dens opfattelse. Dette indebærer en reduktion i det arbejde, der skal udføres på stedet. Emilie Garcias ord om emnet er fulde af mening. Det arbejde, der udføres uden for stedet, ved at “være mere fleksibelt” vil fremme “bedre kontrol med omkostninger og fra et miljømæssigt synspunkt”, vil tillade “at generere mindre affald og mindre gener i byen”.

Nye koncepter formodes at sikre denne sektors attraktivitet, hvilket igen tiltrækker unge talenter. På den ene side er det de ressourcer, der skal mobiliseres til at styre aspekter relateret til design og på den anden side brugen af ​​digitale teknologier (3D -print, augmented reality osv.)

I øjeblikket indtager byggeriet andenpladsen i rangeringen af ​​forurenende sektorer, bag transportsektoren og industrisektoren. Alligevel, og dette er den største fordel ved BIM, vil morgendagens bygninger ikke kun blive optimeret, men tilpasset brugernes behov. Faktum ved at favorisere systematisk brug af præfabrikerede elementer åbner vejen for en større diversificering af materialer.

Lavt kulstofbeton, træ og biobaserede materialer er nogle af dem. Deres hovedtræk er at begrænse kulstofaftrykket, fordi de både er genanvendelige og genanvendelige. “Klimakrisen understøttet af ambitiøse regler skal gøre det muligt for byggesektoren at genopfinde sig selv og bevæge sig mod et CO2 -fri mål …” skriver Guillaume Sever.

BMI som et svar på varige bekymringer

bygningerne i morgen økologiske bygninger designet takket være bim arkitektur

Mellem holistisk tilgang og passivt design

Når det kommer til design af økologiske levesteder, er den holistiske tilgang baseret på to elementer. På den ene side er der hele infrastrukturens livscyklus og på den anden side er de forskellige faser af byggeprojektet, drift og nedrivning blandt de vigtigste.

Under hele processen får brugeren et sæt råd om bygningens orientering eller dens masse. For at gøre dette tager ingeniører hensyn til flere elementer, ikke mindst er energikapaciteten for hvert af de materialer, der bruges under konstruktionen. Ressourceoptimering, vedvarende energi, industrielle automater, så mange fordele ved denne konstruktionsmetode.

Eksperternes støtte til kunderne sigter på lang sigt mod at opnå et optimalt sikkerhedsniveau på grund af holdbarheden af ​​de konstruerede bygninger. At involvere arkitekten fra projektets start tilbyder bygherren maksimal kapacitet, så han bedre kan regulere miljøet eller tilpasse sig de begrænsninger, der er forbundet med det for at opnå en osmose mellem miljøet. ‘Habitat og natur..

Naturlig ventilation, brug af sollys, solvarme, køling gennem termisk inerti er således blandt de muligheder, der skal foretrækkes. De gør det muligt at optimere bygningens ydeevne og samtidig opretholde driftsomkostningerne. God brug af naturligt lys forbedrer kvaliteten af ​​bygningens arkitektur og reducerer forbruget af elektrisk energi.

En tilgang orienteret mod vedvarende ressourcer

stole på vedvarende energi for at skabe en bæredygtig byggeenergi fra vindens sol